Ev hanimi olan bir esle hayat cok zormus!

Bilingual olmak hakkında çok fikrim yok. Yurt dışında yaşayan arkadaşlar daha iyi yorumlayabilir sanırım durumu ama şu ana kadar attığınız adımlar çok doğru geldi bana.

Kanada' da dil kursundayken, oradaki türk çocukları gözlemleme fırsatım oldu. Çocuklar anne baba haricinde Türkçe konuşamıyorlardı, üstelik anne babanın Türkçe konuştuğu evlerde büyüdükleri halde. İşçi çocukları, anne baba geldiklerinde ingilizce bile bilmiyor ama karı kocanın çalışabilmesi için kreşlere gönderilmiş çocuklar. Konuşmaların genel şekli şöyleydi: "Baba, baba, give me ten box :KK45:"

Çocuk zaten öğrenecek o dili, bilingual olmasın da multilingual olsun. Ama anne ek gelir olmayıp, yalnızca gönderdiği kreşin parasını çıkaracak, sıfıra sıfır bir maaşla çalışmak yerine çocuğunun en güzel dönemini onunla dolu dolu geçirsin bence.

Eşiniz düpedüz hatalı. Şu anda stresli olmasının da etkisi vardır bunda. Ama söylediği çok incitici. Bizim de çok stresli zamanlarımız olmuştu. 3 senelik aşkım evlendikten sonra evrim geçirmişti, tanıyamaz olmuştum. Bebeğimle bana ayırdığı zamansa sıfırdı.

Yani bir erkek için ev geçindirememe kaygısına biraz pay bırakın, kendinize ise hiç yüklenmeyin. Çünkü ben hatalı bir yanınızı görmüyorum. Bebekli bir Anne gerçekten ilgi ihtiyacı duyar, çünkü kendisi bütün zamanını ailesine verir. Siz nasıl çocuğun olmadığı zamanlardaki gibi rahat hareket edemiyorsanız, o da aynı şekilde rahat olamaz. Bizim oralarda bir söz var: "hem şoför mahali, hem elli kuruş" diye. Yani elli kuruşa şoförün yanı olmuyor. Hem çocuğum olsun, hem ilgilenmiyeyim, hem de eşimin çalışmıyor diye kalbini kırayım..

Kırgınlığınızı hissettirin, mümkünse o lafı söylediğini bir ömür boyu unutmasın. Çünkü ileride bu zamanlarınızı gülümseyerek hatırlayacaksınız, bebeklik zamanlarını, sıkıntıları.. Boğarak değil ama net bir şekilde sizin neden evde olduğunuzu ve duygularınızı, hayal kırıklığını izah edin. Ders çalıştığı bir zamanda değil belki, çay içerken, ya da bir Parkta otururken.

Aynen katiliyorum. Amerikada ingilizce ogrenip turkce yazamayan okuyamayan hatta konusamayan cocuklar taniyorum, su an 2.5 yasinda, zaten 3.5 4 yasinda krese verme zorunlulugu hissetceksiniz. Cunku arkadas isteyecek. Bu yas dil ogrenmek icin hic gec degil. Ben de yurtdisinda yasiyorum. Burada anaokuku 3 sene. 3.5 yasinda basliyorlar. Kizimla ayni sekilde turkce.konusuyorum. arkadaslarimin cocuklari da oyleydi. 3 sene anaokulunda hem ingilizce hem buranin ana dilini ogrendiler.

Esinize gelince, cok nankorluk etmis, stresli olsa bile boyle konustuguna gore icindeki dusunceleri boyle demek ki. Stresli diye.isin icinden cikamaz. Ozellikle bu onurlu es lafi icin ozur dilemeli. Ama sunu soyliyim, artik cogu erkek ayni bu dusuncede. Esim calissin, kariyerli havali dolgun maasli olsun, ama ev tertemiz olsun, cocuga iyi bakilsin, her.gun guzel bir.sofra pasta.borek olsun, ayni zamanda bakimli ve hep guleryuzlu bir esim olsun. Inan bana bu kafada.bir esle, sen calissan bu sefer baska sorunlar cikar. Bu sefer evi ihmal ediyosun falan der. O yuzden ne yapsan yaranamazsin. Sen cocuguna odaklanmaya calis. Madem calisiyor, calissin, cocugunla mumkun oldugunca disari cikin hava alin, evde bunalmamis.olursun. bak benim burda oyle bir imkanim da yok. Tek basima disari cikamiyorum. Demem o ki, calismaya baslayana kadar bu adami hic duymayacaksiniz, ama calisinca o size yaklasir, o zaman da biraz onurlu ol dersiniz.

bence dil konusunda hata yapiyorsunuz..bende oglumla sadece turkce konusuyorum,babamiz yabanci oldugu icin o da kendi dilinde konusuyor ama cocuga yetmiyor ki aksamdan aksama 1-2 saat yasadigi ulkenin dilini duymak.
bende suanda evde olmama ragmen 2 yasindaki oglumu haftada 3 yarim gun olarak krese baslattim kulagi alissin ikinci dile diye,hem cocuklarla oynamak ona da iyi geliyor banada birazda olsa ozgur alan kaliyor.
kresteki yemeklere bende takilmistim ama bu cocuk o yemeklerle illa tanisacak,yok bunun kacari..
calisma konusunda da,bence kendiniz icin calisin..sosyal cevreniz olur,full time ev hanimligi cok zor ve hele ki yabanci ulkede yasiyorsa insan daha da zor..insan insanla guzel..maddi yanindan cok ben sosyallesme yuzunden calisma taraftariyim

Insanın çalışmasıyla Onurlu olması arasında nasıl bir benzerlik var yahu. Hem insanın evladını büyütmesi kadar onurlu bir iş var mı. Saçmalık. Kadın ister Çalışır ister çalışmaz. Bende öğretmenim. Matematik öğretmeni. Bi yerimi yırttım okurken ama çalışmadın. Okul bitti evlendim bazı sebeplerden hemen çocuk istedik çok şükür oldu. Mis gibi kızımı büyütüyorum. Hatta bir süre sonra ikinci çocuk istiyorum. Tahmini bi 5 sene daha çalışma hayatı düşünmüyorım yani :) eşim çalışıp bu eve pra getirmek zorunda. Ama az ama çok, az getirir kemerleri sıkarız çok getirir gönlümüz geçeni alırız. Kadın çalışıyorsa kendi seçimi için Çalışır onuru için değil. Eşin çok büyk hemde çok büyük eşeklil etmiş başka açıklaması Yok. Bu arada çocuklar 3 yaşına kadar dil öğrenme zekaları o ladar geniştir ki kaç dil öğretirsen alır Sınırı yoktır. 3 yaştan sonra yuzde seksen oranında düşer bu kabiliyet

Oglumun yabanci dil ogrenmesi durumunu birinci elden doktoruyla gorustuk.
3-3bucuk yasina kadar bir dili onunla konusun, sonrasinda da diger dili diye tavsiye verdi.
Ayni anda iki dilide elbette bu yasta ogrenebilir haklisiniz, ancak ingilizce Turkce'den daha kolay bir dil ve burada yasayan cocuklar ingilizceyi ogrendikten sonra Turkce konusmuyorlar malesef.
Hatta 3-3bucuk yasina kadar Turkce ogrenen cocuklar bile eger aileleri ozel bir caba sarfetmezse asla Turkce yazamiyorlar, okuyamiyorlar.
Bu sebepten doktorumuzu dinledik.
Turkce'yi daha simdi bile tam konusamiyor, iki dili birbirine karistirip carpik bir dilde konusabilir.
Kreste yemekler domuz etli, ya da bizim damak tadimiza cok uzak yemekler oluyo vs vs..
Ayrica dogumdan once calistigimda da maasimi alir almaz ortaya koyuyordum.
Simdide calissam o parayi ortak ne ihtiyac varsa oraya harcamam icap edecek.
Yani sen kres parasini ver benim kazandigim bana kalacak diyebilir miyim sizce boyle bir ese?
Kreş olayını çok abartmışsın.ben de yurtdışındayım.kızım 10 aylıkken başladı.şimdi 2 yaşında ve her iki dili de anlayıp cümle kuruyor.ayrıca domuz istemiyoruz dersen vermiyorlar...ayrıca 3 yaşında çocuğun yaşıtları gibi arkadaşa oyuna paylaşıma ihtiyacı var.tek başına büyüyüp sonradan problem yaşaması büyük ihtimal.sanki sen rahatı bırakmak istemiyorsun.oysaki çalışmak sosyalleşmektir.arkadaş edinmek çevre edinmektir.kusura bakma eşin haklı

Bende 4 sene üni okudum eşim çalışma dedi çıktım işten şimdi iş desem tuzu uzatsana Hayatım kumanda nerde Aşkım falan deyip geçiştiriyor duymamazlıktan geliyor.. =D gerçi şuan çalışmam zor ama ben hiç rahatsız değilim açıkçası..:)) bencede eşinin gerçek hissiyatları değil bunlar bunalmış adam bir dolu yük var sırtında ki eminim senden sakladığı (sen üzülme diye) bir Sürü borç sıkışıklıklar falan vardır.. Ve ettiği laflar için pişmandır.. Gerçi ne olursa olsun söylememesi gereken Şeyler söylemiş ama olsun sen yinele biraz bekle bir durumlar düzelsin Allah'ın izni ile .. Para işte Herşeyin altından o çıkıyor..

Ayyy yazııkkk adam bunalmışmış...!
Peki bu kadın napsın. Dur duraksız oğlu ve eviyle ilgileniyor.
Takılmış herkes bi bunalmaya, bir de okula...
Sevgili arkadaşım. Yaşadıkların yenilir yutulur şeyler değil gerçekten atlatmak için karşıdakinin hatasını anlayıp özür dilemesi gerekir. Eşin de hatasını anlamış gibi, seninle konuşmak istemiş. Umarım gönlünü en kısa sürede alır, senin de biraz için ferahlar.
Kreş parasını sen ödeyeceksin diye birşey yok. Kendine belirli bir miktar para ayırıp kalanı eşine verebilirsin. Böylece ev ekonomisine katkın olur. Biz de ucu ucuna geçiniyoruz ama ben mutlaka kendime haşlık ayırıyorum.
Bir de çalışan kadınların hayata bakış açısı, herşeye yakınlığı daha fazla oluyor. Bu da erkeklerin hoşuna gidiyor. Hele bazı erkekler eşleri iyi işlerde çalışsın övüneyim bile isterler.
Mutluluklar...

1.si bu dil konusunda çok buyuk hata yapıyorsunuz. Erken oğrenmeli, bir an önce kreşe başlatın. Çift anadilli olması en büyük avantaj. Çift anadili olması ile sonradan öğrenme arasındaki farkları araştırın sizde hak vereceksiniz. Diğer konuya gelince eşinizin soyledikleri elbette yenilir yutulur şeyler değil ama gunumuzde erkeklerin beklentisi de çalışan eş. Bunu sadece eşiniz istediği için de değil kendi ayakları üzerinde duran, bağımsız bir birey olarak yapmalısınız. Ben sizin yerinizde olsam iyi kotu seçmem işe girerim.

Size katiliyorum. Ben iki cocugumu da 2,5,yasinda verdim krese. 6 ay sonra burali cocuktan farkli degildi konusmalari. Ne kadar erken o kadar iyi. 4-5 yasinda zaten okul öncesi zorunlu kindergarten basliyor. Burada hic dil bilmeden gelen cocuklari ayri tutuyorlar. Yani her gün 1 saat digerleri oyun oynarken bu cocuklara dil ögretmeni ders veriyor. Tabi hic hoslarina gitmiyor cünkü herkes oyun oynarken onlara ceza gibi geliyor. Bir gözleri bir kulaklari egitmende diger göz kulak oynayan cocuklarda. Nereden biliyorum cünkü buradaki hanimlar da yapiyor ayni hatayi. 5 yasinda cok gec pisman olursunuz.

Sadece okul olarak bakmayin. Hic parka alisverise götürmeyecekmisiniz, nasil arkadas edinecek, parkta bütün cocuklar ayni dili konusup oynarken sizin cocugunuz yanlarina gitmek istemeyecek cünkü anlamayacak. Kendini dislanmis hisseder ve hic gitmek istemez yanlarina. Krese para verecegime kendim bakarim hatasini yapmayin. Üste para bile ödeseniz cocugunuza artilari cok olacaktir. 4 yasinda kurslar basliyor cocuklara. Yüzme, dans, jimnastik mesela. Dili ögrenmemisken gidemez bunlara. Hatta ilkokul 3. sinifta baska bir yabanci dil ögrenmeye geciyorlar. Cok bocalar.

Toplu hareket etmeyi, paylasmayi, baska kültürleri de ögrensin. Merak etmeyin uykusu, alt üst degistirmesi, yemesi... hepsini düzenli bir sekilde yapiyorlar ilgileniyorlar. Ilk bir kac gün siz de kalabiliyorsunuz yaninda alisana kadar. Bizdeki gibi de ha deyince kres olmuyor onu da belirteyim. Size yakin olanlara basvurup bekliyorsunuz. Cünkü doldur gelsin ne kadar cocuk o kadar para degil. Yas grubuna ve cocuk sayisina göre egitmen bulundurmak zorundalar. 1 cocuk bile fazladan alamiyorlar.

Esinize gelince bence bunalmis ve panik olmus. Ilk basta nasil arzu edersen deyip simdi bunlari icten söyledigini sanmiyorum. Issiz kalmaktan korkmus. Söyledikleri normalde hafife alinacak seyler degil ama bana icten söylüyor gibi gelmedi. Ben issiz kalsam da baska bir gelir olsa daha garanti olurdu diye düsünmüs. Benim esim de bir ara böyleydi is degistirirken. Sen bütün gün evde ne yapiyorsun ki diye. Simdi de istemiyor, cocuklarla ilgilenmen daha önemli bizim icin diyor. O size " bu yaptigini parayla da alirim" dedigi isleri bir hesaplayin bakalim. Ev temizligi bizde günü asagi yukari 100 TL, Avrupada saati 100 TL. en basta. Cocugu krese verip calismaya baslarsaniz ücünüz icin de iyi olur.

Ayyy yazııkkk adam bunalmışmış...!
Peki bu kadın napsın. Dur duraksız oğlu ve eviyle ilgileniyor.
Takılmış herkes bi bunalmaya, bir de okula...
Sevgili arkadaşım. Yaşadıkların yenilir yutulur şeyler değil gerçekten atlatmak için karşıdakinin hatasını anlayıp özür dilemesi gerekir. Eşin de hatasını anlamış gibi, seninle konuşmak istemiş. Umarım gönlünü en kısa sürede alır, senin de biraz için ferahlar.
Kreş parasını sen ödeyeceksin diye birşey yok. Kendine belirli bir miktar para ayırıp kalanı eşine verebilirsin. Böylece ev ekonomisine katkın olur. Biz de ucu ucuna geçiniyoruz ama ben mutlaka kendime haşlık ayırıyorum.
Bir de çalışan kadınların hayata bakış açısı, herşeye yakınlığı daha fazla oluyor. Bu da erkeklerin hoşuna gidiyor. Hele bazı erkekler eşleri iyi işlerde çalışsın övüneyim bile isterler.
Mutluluklar...
Aynen zaten hep bunalan herifler oluyor.. Onlarinki can bizimki patlican..g.tleri az daraldiginda bu sekilde davranma haklaru olmuyor.. Kadinlar non-stop kosturuyor onu goren pek yok. Bu adamda arkadas ne derse bi cevap vermis...calisiyorsan mutlaka birseyler evde eksik kalir normal degil mi? Onursuz kelimeside ayrica sacma...calismayan her kadin esine gore onursuz oyleyse.. Hic mi bu adamin evde duran anasi bacisi yok acebaa?

Oglumun yabanci dil ogrenmesi durumunu birinci elden doktoruyla gorustuk.
3-3bucuk yasina kadar bir dili onunla konusun, sonrasinda da diger dili diye tavsiye verdi.
Ayni anda iki dilide elbette bu yasta ogrenebilir haklisiniz, ancak ingilizce Turkce'den daha kolay bir dil ve burada yasayan cocuklar ingilizceyi ogrendikten sonra Turkce konusmuyorlar malesef.
Hatta 3-3bucuk yasina kadar Turkce ogrenen cocuklar bile eger aileleri ozel bir caba sarfetmezse asla Turkce yazamiyorlar, okuyamiyorlar.
Bu sebepten doktorumuzu dinledik.
Turkce'yi daha simdi bile tam konusamiyor, iki dili birbirine karistirip carpik bir dilde konusabilir.
Kreste yemekler domuz etli, ya da bizim damak tadimiza cok uzak yemekler oluyo vs vs..
Ayrica dogumdan once calistigimda da maasimi alir almaz ortaya koyuyordum.
Simdide calissam o parayi ortak ne ihtiyac varsa oraya harcamam icap edecek.
Yani sen kres parasini ver benim kazandigim bana kalacak diyebilir miyim sizce boyle bir ese?

Biz evde Türkce konustugumuz icin iki kizim da Türkceyi aksansiz mükemmel konusur. Iki dil carpik olur olayi ya da unutur diye birsey yok. Kendi adima söyleyebilirim tabi bunlari. Siz evde Ingilizce mi konusuyorsuniz cocukla Türkceyi unutsun. Bizim dr tek problem iki dil olunca biraz gec konusmaya baslayabilir demisti. simdi her iki dili de anadili gibi konusuyorlar. Tatilde annemlere gittigimiz zaman hicbir yerde farkedilmiyor konusmalari. Domuz eti olayini ise kres icin dolduracaginiz formlarda belirtiyorsunuz ve yedirmiyorlar. Iyi de kac yasina kadar evde tutabileceksiniz bu cocugu?

Aynen zaten hep bunalan herifler oluyor.. Onlarinki can bizimki patlican..g.tleri az daraldiginda bu sekilde davranma haklaru olmuyor.. Kadinlar non-stop kosturuyor onu goren pek yok. Bu adamda arkadas ne derse bi cevap vermis...calisiyorsan mutlaka birseyler evde eksik kalir normal degil mi? Onursuz kelimeside ayrica sacma...calismayan her kadin esine gore onursuz oyleyse.. Hic mi bu adamin evde duran anasi bacisi yok acebaa?

Yani bir anlık öfkeyi anlarım ama böyle ağır ifadeler kullanmak nedir gerçekten..

eşiniz ağır terbiyesizlik etmiş. kendi adam olsun da maddi manevi ihtiyaçlarınızı karşılayabilsin. kendi girdiği depresyon ve iş bunalımlarını size bu şekilde hakaret ederek yansıtmaya hakkı yok. siz de saksı bitkisi yetiştirmiyorsunuz, çocuk yetiştiriyorsunuz. senin evde yaptıklarını parayla satın alırım filan, ne kadar da çirkinleşmiş böyle...o kadar ağır cevaplar var ki bu adama verilebilecek...

ayrıca çocuğunuzla sadece türkçe konuşarak hata etmişsiniz. sonuçta o çocuk orda doğmuş büyüyor. içinde yaşadığı toplumun dilini ve kültürünü bilmek zorunda. tercih meselesi değil. hala da geç değil bunun için.

Konu sahibesi sadece 1500 USD olarak bakmayın yapacağınız işe. Bir ucundan başlarsınız, kariyer planlarınızı sağlam yaptıktan ve gerekli emeği verdikten sonra eğitim ve kurslarla illa ki yükseleceksiniz ve maaşınız da artacak. Çok şanslısınız çünkü Yaşadığınız ülkede emeklerinizin karşılığını alma olanağınız çok yüksek .. Yarış Atı olun kocanıza yaranın diye demiyorum bunları .. Belki çok mükemmel bir annesiniz ve ev hanımısınız ama en yakından sizi takip eden insan bile takdir etmiyor sizi..
Çocuk açısından bakarsak dil ve domuz eti ile ilgili sağlıklı görüşler bildirilmiş bence.. Çocuğunuzun kendi yaş grubu ile vakit Geçirme zamanı gelmiş ..
Naçizane..

bu erkeklerin önce işi bırakabilirsiniz deyip sonra başına kalkıp durmalarından nefret ediyorum :KK12:
sizin eşinizin durumu bunu da aşmış onursuz ne ya çüş af edersiniz o_O
sizin evde yaptığınız temizliği çocuk bakmayı ne var iki para verilip hemen halledilecek şeyler olarak görüyor
yani sizin yaptıklarınızı sıfır sayıyor
işi gücü bırakıp peşinden gelme fedakarlığının karşılığını çok güzel vermiş eşiniz
ben hiç bunalmış sıkılmış falan diyemeyeceğim insan kavga anında gerçek düşüncelerini ortaya koyar :KK14:

eşim hem çalışan olsun eve para getirsin hem çocuk baksın
hem sosyal olsun hem evi temizlesin
hem bakımlı fit olsun hem her gün dört başı mamur sofralar hazırlasın
çoğu erkekte söylese de söylemese de içinden geçen düşünce bu
çok merak ediyorum yabancı erkeklerle evlilikte bu nankörlük bencillik var mı?
yoksa sadece bizimkilere has özellikler mi

bence çoğu kadın ki bende eşden şu lafları duymamak için çalışıyor

Destek olucam demişsiniz ama hafta sonu bizimle ilgilenin diye söylenince eşiniz hayal kırıklığına uğramış.
Kendiniz çocuğunuzu alıp gezmeye gitseydiniz sorun çıkatmazdı bence.
Herşeyde ona bağlı olmanızı istemiyor.

Calışmak demek evde de herseyi tek basına kadının üstlenmesi demek olmamalı.. Çalışıyorum haftada bir temizliğime biri gelir herseyi yapar, yemek yapmayı seviyorum bu Yüzden özene bezene Yaparım ancak istemiyorsam yorgunsam dışarıda yeriz. Herkes kendi sorumluluğunu bilir, kimsenin dadısı, hizmetçisi Değilim ve kimsenin arkasını toplayamam. Bu arada eğitimime de devam ediyorum.( üstelik doktora düzeyinde ) sporumu da Yaparım, sosyal faaliyetlerim de olur. Bunların hepsini kendim için yapıyorum. Evlilik demek erkeklere kölelik yapmak demek olmamalı.. Yani her çalışan kadın Köle değil demek istediğim bu..

Yok tabi ki. Hanslar çok çalışkan , yemeğiydi çamaşırıydı bulaşığıydı üşenmez yapar. Ben tembelim, eski sevgilim süpürgeye , yer silmeye tüm temizliğe girişip yarım saatte yapardı.

Hayat 50-50 . Kadınlar da çalışıp yoruluyor.

Son düzenleme:
Bence de.akıllı kadınlar kulübünün de söylediği gibi çocuğunuzun yaşı erken de olsa kreşe verin.yurtdışındaki hayata erken adapte olabilmesi için.siz daha çok ev içinde huzur olması için kendinizi çok hırpalasanızda erkek milletine yaranılmıyor.siz de iyi kötü demeden bir iş bulun.gerekirse kreş parasını da siz ödersiniz ama en azından kendinize güvenip tek ona bağımlı olmazsınız.bir de sosyalleşip değişik çevreler tanırsınız.kendinizi düzelttikten sonra şu:KK43:eşinize hiç güler yüz göstermeyin.Ben olsaydım öyle yapardım.kadir kıymet bilmeyen ne kadar cins bi varlık şu erkekler

X