• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin erkegi de benim galiba

🤣🤣valla benım ki bana makyaj bile yapıyor 😀 yapamadığı iş yok ama onun yaptığı iş yerinde dursun heryeri döküp saçıyor 🤣topluyor ama istediğim gibi olmuyor bide ben temizliyorum arkasından adama dur dur die die yaptığımı begenmıyorsun die küstürdüm 🤣 lamba patlasa değiştirmeye usta gelsin istiyorum artık o derece

Geçenlerde yatmak zorundaydım rahatsızdım neyse ben ona dedim ki çiçeklere su ver en basit örnek Allah ım şu an sinirlendim yine 🤣bi çıktım balkona adam toprak getırmıs saksı getırmıs dökmüş saçmış yenilenmiş heryer toprak hele en son getirdiği toprakta küçük sınekler varmış yeminle sinekler yüzümüze çarpıyordu neyse yeniden toprak getirdi değiştirdi bu arada orkidelerimin canına okudu .

Oysa Tek istediğim su vermesiydi
Ya en azindan birseyler yapmak icib ugrasiyor, bu bile cok kiymetli🙂
Bende cok pratik, titiz, caliskan biri degilim gerci Haftada 2. 3 gun disardan yeriz, bazen 2 haftada 1 camasir yikarim gider kendine satin alir evde temiz camasir bulamaz diye. Utu zaten hic sevmem ozel gunlerde yaparim. Tam birbirimizi bulmusuz, kimsenin basini yakmamisiz 😀😀😀

evet bence de. gecen sevgilim cok hastaydı raporluydu. ben de tabii ilgilendim suyu bitmis su aldim, eczaneden ilaclarini aldim, sicak su torbasi hazirladim, portakal soydum, ihlamur yaptim falan. tam sifali corba yapmaya mutfaga gittim ki igrenc kac günlük bulasik duruyordu öyle. nadir de olsa bulaşık yıkarım ama tencere yikamaktan nefret ediyorum (bir de yakmisim dibini - tellerken tirnaklarim kırıliyor) . Yapsam elime yapismazdi ama onca işin üstüne neden onu da ben yapayim ki? hasta da ölmüyor sonucta :) rica ettim "eger kendini iyi hissediyorsan sadece tencereleri yikar misin?" diye, sagolsun tamamini yikadi.
biraz da kiyamamaktan - herseyi yapip yapip tüm sorumlulugu üstüne almak sonra bunlarin altinda ezilmek de kötü. o yüzden çok da yapmaya gerek yok.
Son 3-4 yildir alma verme dengesine coook dikkat ediyorum. Benden istenmeyen iyiliklere eskiye oranla yuzde seksen daha az atliyorum :) cok basit- elime yapismayacak bir sey bile olsa ustuste kimseye tek tarafli iyilik yapmıyorum. resmen hayatim yoluna girdi, dengeyi buldum.
gercekten herkese tavsiye ediyorum. hem ask, hem arkadaslik.. hayatın alma verme dengesine uyum saglayinca her konuda eskisinden daha mutlu oldum
Tellemeyin asperox sıkıp azcık kaynatın bende işe yarıyor .

Doğrusunu yapmışsınız sevgiliniz yada onun evi die demiyorum , bu aynı evi paylaşan iki iş içinde öyle karşılıklı sevgi saygı sorunları %80 e kadar yok ediyor .

kadınlar hastayım die sorumluluklarını yok saymıyor sonuçta yemekte yapıyor çocuğa da bakıyor ama erkekler ölü taklidi yapıyor .

Ya en azindan birseyler yapmak icib ugrasiyor, bu bile cok kiymetli🙂
Bende cok pratik, titiz, caliskan biri degilim gerci Haftada 2. 3 gun disardan yeriz, bazen 2 haftada 1 camasir yikarim gider kendine satin alir evde temiz camasir bulamaz diye. Utu zaten hic sevmem ozel gunlerde yaparim. Tam birbirimizi bulmusuz, kimsenin basini yakmamisiz 😀😀😀
Maşallah 🧿 karşı tarafta hıc bısey yapmayı sevmıyor galiba 🤣

Tellemeyin asperox sıkıp azcık kaynatın bende işe yarıyor .

Doğrusunu yapmışsınız sevgiliniz yada onun evi die demiyorum , bu aynı evi paylaşan iki iş içinde öyle karşılıklı sevgi saygı sorunları %80 e kadar yok ediyor .

kadınlar hastayım die sorumluluklarını yok saymıyor sonuçta yemekte yapıyor çocuğa da bakıyor ama erkekler ölü taklidi yapıyor .
kimyasalsız, yutunca midenin yıkanmasına gerek olmayan bir bulasik deterjani bulduk onla yikiyoruz, o da güçsüz haliyle. ama ben oldum olasi hic sevmem tencere yıkamayı ya, iğreniyorum. sevgilimin evi benim evim sayilir, kontratta adim var :) ama evlensek de yikayacagimi sanmiyorum tencereleri. isbolumunde ona kitledim bulasigi. en bastan anlaştik.
bir de en basindan gazladim Türk kizlari alet cantasini cok seksi bulur
1000069811.jpg

"bizde muslugu tamir edemeyen erkege "sen erkek misin" denir, lamba bozulduysa evin erkeginin yapmasi beklenir, erkekler tamirci cagirirken utanirlar - light erkek olarak algılanır" falan diye attim tuttum😂😂😂 ne zaman insa ettigi/ tamir ettigi bir sey olsa cok atesli bir ismis gibi tepkiler verdim falan.
simdi de kaymagini yiyorum. En ufak birsey sallansa hemen göstere göstere tornavidayla sıkıştırır ben de takdir ederim.
ama tabii onemli olan tamirden anlamasi degil. benim de mekanik seylere kafam basmaz . Adam sozelcidir baska konularda iyidir, tamirden anlamaz bilgisayardan anlar, arabadan - muhasebeden anlar falan.
benim icin onemli olan inanin evine özenmesi - sorumluluk almasidir. yani kendi yapamazsa da ciddiye alsin tamirci cagirsin. "nasilsa akşamdan aksama geliyorum- beni rahatsiz etmiyor" diye bütün gün evde o sey yüzünden rahatsizlik ceken karisinı gormezden gelmesin.

Bizim evde kavga çıkma ihtimali deprem olma ihtimalinden daha düşük 😀 o derece sakiniz en acele işin yarım saat vakti vardır 😀

Seninki eftikmiş ama doğru da değil ya adamı sürekli araması kaza olur bela olur acele ettirmemek lazım aman colugu çocuğu vardir eşi vardır vebali üstümüzde kalır adamları arayıp acele ettirip şeytana davetiye çıkarma die uyarın
Biraz nazı geçiyor adamlara.Küçük bir ilçedeyiz sevilen sayılan biri.Aradığı anda koşar gelirlier

Yalnız cümle aşırı tahrik edici 😀 bişeyleri bozup bozup yapası gelir insanın
Türk kadınlarının alet çantalarını seksi bulduğunu biliyor muydun 😎

Haklısın valla doğru söze ne denir .

CEkmece kulplari cikiyo oyyle kaliyo 3 senedir takacak prizleri bantliyor cocuguna cok duskun sagolsun ya kiyamiyor diyormusum 😀😀 bu bile beni o kadar soguttu ki andaval adam beni de bi ana dogurdu bana ne cektiriyorsun. Yok bisey isteyim of bi izin günüm.var evde daha cok yoruluyorum işte bu kadar yorulmuyorum filan der

Merhaba herkese ben artik bomba gibi patlamak uzereyim ya, esim hic ev islerinden anlamiyor. Su akitiyor 2 aydir vanadan kapatiyoruz kullanmak isteyince aciyoruz mutfak lavobosunu dusunebiliyor musunuz ? Ampul yanar soner bi bakar şu var der ama cozum bulmaz. Musluk patlar onu da ben yaparim anladigim kadar. Yani benim 1 yasinda oglum var ben hangi birine yetiseyim sanki o bu evde yasamiyor hic mi onemsemez anlamiyorum. Tesisatci cagir yaptir desem şu zaman hallederim diyor konuyu kapatiyor. Evdeki sorumluluklardan resmen kaciyor istiyor ki sabah işe gitsin akssm gelsin hep yatsin yani oyle bir dunya var mi ? 2 gun once baktim hali islaniyor makinenin altindan su geliyor zor bela makineti cektik hortumdan su geliyor dedi bana megerse muslugundan geliyormuş ya hic mi anlamazsin bugun her yer su gölü oldu bir yandan oglum durmuyor bir yandan her yer su.. sinirim cok bozuk. Bu adami ben nasil yontacagim ? Artik bugun su evin islerinden anlamiyorsun bari parasini verelim yapsinlar dedim. Bu arada maddi olarak da sıkışık degiliz istese cagirir yaptirir resmen ugrasmak istemiyor. O isteyken komsu var onu cagirdim bari adamcagiz ugrssti o kadar ama malzeme olmadigi icin yapamadi. Ya brn cook.yoruluyorum :(

Siz 2 aydir vanadan acip kapadiginiz icin yapilmiyor. Biz cefakar davranip sorunu cozmeye calistikca haa ok ozaman sorun yok diyor erkekler...

Yapmayin yemek mutfakta su akmiyor deyin. Evladinizi doyurun kendinize de disardan soyleyin uc gun. Bakalim ne oluyor? Gene mi olmadi? Alin cebinize parayi cagirin tesisatciyi...esinize de soyleyin bugun tesisatci cagircam diye.

Merhaba herkese ben artik bomba gibi patlamak uzereyim ya, esim hic ev islerinden anlamiyor. Su akitiyor 2 aydir vanadan kapatiyoruz kullanmak isteyince aciyoruz mutfak lavobosunu dusunebiliyor musunuz ? Ampul yanar soner bi bakar şu var der ama cozum bulmaz. Musluk patlar onu da ben yaparim anladigim kadar. Yani benim 1 yasinda oglum var ben hangi birine yetiseyim sanki o bu evde yasamiyor hic mi onemsemez anlamiyorum. Tesisatci cagir yaptir desem şu zaman hallederim diyor konuyu kapatiyor. Evdeki sorumluluklardan resmen kaciyor istiyor ki sabah işe gitsin akssm gelsin hep yatsin yani oyle bir dunya var mi ? 2 gun once baktim hali islaniyor makinenin altindan su geliyor zor bela makineti cektik hortumdan su geliyor dedi bana megerse muslugundan geliyormuş ya hic mi anlamazsin bugun her yer su gölü oldu bir yandan oglum durmuyor bir yandan her yer su.. sinirim cok bozuk. Bu adami ben nasil yontacagim ? Artik bugun su evin islerinden anlamiyorsun bari parasini verelim yapsinlar dedim. Bu arada maddi olarak da sıkışık degiliz istese cagirir yaptirir resmen ugrasmak istemiyor. O isteyken komsu var onu cagirdim bari adamcagiz ugrssti o kadar ama malzeme olmadigi icin yapamadi. Ya brn cook.yoruluyorum :(
zor valla zor. erteleyen adamla zor yaşamak. ama hep bizim gibi annelerin suçu. çocuğumuza birşey yaptırmıyoruz sonra çocuk büyüyünce birşey yapamıyor herşeyden birhaber. çocuğumu böyle olmasın diye yetiştiriyorum inşallah emeklerimin karşılığını alırımda bir kadında benim için bunları demez

Bu kadar ömrünüzü tükeneceğize çağırın bir usta. İzin almanıza gerek yok çünkü rezilliği siz çekiyorsunuz.

Çok yıllar önce mutfağa fare girmişti (müstakil ev) tencereleri dışarı bahçeye aldı eşim. Fareyi yakalandıktan sonra içeri alınması lazımdı. Ben de hamileyim ayakta onları yıkayabilirim ama eğil taşı yapamıyordum. Baktım savsakladı ve ben de gidip uzandım uyumuşuz ve tenceleri çalmışlardı 🤣

Hiç kızmadım, söylemenmedim ve maaş hesabına girip indirim vs. Bakmadan isime yarayan ne varsa aldım bir de iyi bir markadan 🤣 napacağız şimdi? Dedi ben de üzülme yenisini sipariş verdim demiştim 😅

Güzel okkalı bir fatura çıkınca bir daha Tekrarı olmadı.

Evin tadilat tamirat işleriyle uğraştığınız için evin erkeği olmazsınız. Tıpkı ev işi, yemek vs yapan erkeklerin evin kadını olmadığı gibi.

Eşim bana destek olmuyor, yoruluyorum vs demek ayrı, evin erkeği oldum demek apayrı.

Benim elimden her iş gelir, eşim de beceriksizdir. Az önce banyonun derzlerini yeniledim mesela. Geçen hafta sifonu tamir etmiştim. Yapamadığım yerde de arıyorum ustasını geliyor yapıyor. Arama, çağırma işini niye adama bırakıyorsunuz madem sallamıyor?

Eşinizin bu kadar umursamaz davranması ve evin sorumluluklarını sizin omuzlarınıza bırakması gerçekten sinir bozucu bir durum. Birlikte yaşadığınız bir evin bakımına ve düzenine ortak olmanız gerekirken, sizin tüm yükü tek başınıza taşımanız kabul edilebilir değil. Hele ki 1 yaşında bir çocuğunuz varken, zaten yeterince yoruluyorsunuz ve bir de bu tür sorumsuzluklarla uğraşmak iyice yıpratıcı hale geliyor.

Burada asıl sorun, eşinizin evdeki sorunları görüp çözüm üretmek yerine sürekli ertelemesi ve sizi yalnız bırakması. Evin içinde bir musluk patlamış, su akıyor, halılar ıslanıyor ve tüm bunlar olurken o hala harekete geçmiyor. Bu, sizin çabanızın ve yükünüzün farkında olmadığını ya da bilinçli şekilde sorumluluk almak istemediğini gösteriyor. Maddi durumunuz da uygunsa, en azından tamir işlerini halletmek için birilerini çağırabilirsiniz ama burada asıl mesele bu sorumluluğun eşit paylaşılmaması.

Bu noktada ona açık ve net bir şekilde, ciddi bir dille konuşmanız gerekiyor. "Bak, bu ev sadece benim sorumluluğumda değil. Sen de bu evde yaşıyorsun ve buradaki düzeni sağlamak senin de görevin. Eşyaların bozulması ya da evde bir şeylerin tamire ihtiyacı olması normal ama bunları sürekli ertelemek, beni daha çok yıpratıyor. Ben hem çocukla ilgileniyorum hem de evdeki tüm sorunlarla baş etmeye çalışıyorum. Senin de bu konularda üzerine düşeni yapmanı istiyorum" gibi net bir şekilde ifade etmelisiniz.

Eğer lafla olmuyorsa, daha somut bir adım atın. Mesela, tamirci çağırın ve ödeme yapmasını isteyin, "Sen çağırmıyorsan ben çağırdım, ücreti de sen halledeceksin" diyerek sorumluluğu ona bırakın. Eğer buna bile direnç gösterirse, "Bu ev sadece benim yaşadığım bir yer değil, ben de insanım ve yoruluyorum. Ya elini taşın altına koyarsın ya da işleri nasıl paylaşacağımızı konuşuruz" diyerek daha net bir tavır sergileyin.

Unutmayın, bazı insanlar sorumluluk almaz çünkü almasına gerek kalmaz. Eğer her şeyi siz yapıyorsanız, o zaten rahat olduğu için kılını kıpırdatmaz. Bu yüzden, artık net bir sınır koymalı ve bu yükü tek başınıza taşımayacağınızı göstermelisiniz. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok yoruluyorsunuz ve bu böyle devam ederse tükenmişlik hissine kapılabilirsiniz. Eşinizin bunu fark etmesi gerekiyor, yoksa her şey daha da üzerinize yıkılacak.

Sevgiler.

Evin tadilat tamirat işleriyle uğraştığınız için evin erkeği olmazsınız. Tıpkı ev işi, yemek vs yapan erkeklerin evin kadını olmadığı gibi.

Eşim bana destek olmuyor, yoruluyorum vs demek ayrı, evin erkeği oldum demek apayrı.

Benim elimden her iş gelir, eşim de beceriksizdir. Az önce banyonun derzlerini yeniledim mesela. Geçen hafta sifonu tamir etmiştim. Yapamadığım yerde de arıyorum ustasını geliyor yapıyor. Arama, çağırma işini niye adama bırakıyorsunuz madem sallamıyor?
Harikasiniz sizi tebrik ediyorummm. İş bölümü olmali evde. O camasir bulasik ütüyü bunlar kadin işi diye yapmiyorsa ben de hayir bunlar erkek işi ben yapmiyorum diyebilirim. Ki boyle oldugunu dusunmuyorum. Tabi kii tamirat islerini yapabildigim kadar yapiyorum demek ki elimden bu kadari geliyor.

Harikasiniz sizi tebrik ediyorummm. İş bölümü olmali evde. O camasir bulasik ütüyü bunlar kadin işi diye yapmiyorsa ben de hayir bunlar erkek işi ben yapmiyorum diyebilirim. Ki boyle oldugunu dusunmuyorum. Tabi kii tamirat islerini yapabildigim kadar yapiyorum demek ki elimden bu kadari geliyor.
İşte elinizden gelmediği yerde arıyorsunuz ustası gelip yapıyor.

Bnm eşimde anlamaz bu işlerden ama parasını alıp çağırırım tesisatçı konusu bile olmaz sz biraz dha çekimser mi davranıyorsunuz eşiniz sonuçta kndi vermiyorsa gidin cüzdanından alın öle şey mi

Back