Ev hanimi olan bir esle hayat cok zormus!

Eşiniz çok yanlış yapmış.Siz doğru olanı yapmışsın,bence de bir annenin imkanı varsa en az 3 yaşına kadar çocuğunu büyütebilmeli.Bundan sonrası ise ciddi bir sorun.Eşiniz bu sözleri tekrarlamadığı müddetçe sıkıntı yok .Olur o da bunalmıştır hayat koşullarından.Ama tekrarlarsa o zaman evliliğinizin geleceği için mantıklı bir karar vemeniz gerekecektir.Şimdilik olayı kapatmanız en doğrusu bence..

Bu konuyu acarken bu kadar cesitli, faydali cevaplar gelecegini tahmin etmiyordum, hepinize ayri ayri tesekkur ederim.
Cevaplarinizda sordugunuz bazi seylere aciklik getirmek isterim izninizle;
Oncelikle oglum asosyal bir cocuk degil, haftanin her gunu onunla mutlaka onun eglendigi bir yerlere (muze,kutuphane,hayvanat bahcesi,acik-kapali parklar,yuzme havuzu) gidiyoruz.
Haftada 2-3 gun kutuphanelerin oyun gunlerine goturuyorum ve burada elbette ingilizce konusuluyor.
Ancak simdiye dek bir sorun yasamadi oglum cunku henuz 27 aylik ve Turkce' yide tamamen konusamiyor.
Dolayisiyla yabanci arkadaslarida onun durumunda ve birbirleriyle cocuk diliyle gayet guzel anlasiyorlar.
Yoksa cocugumu eve kapatmis, cam fanusun icinde buyuten bir anne degilim.

Kres ile ilgili olarak ABD'ye ilk geldigim sene gonullu olarak bir kreste calistim.
Fakat kres ortamini cocuklar icin yeterince sicak ve saglikli bulmadim.
Kimseyi uzmek,kirmak istemem bu benim kisisel gozlemim ve gorusum.
Ornegin: 2 kres cocugunun birbiriyle girdikleri bir oyuncak tartismasinda, bir cocuk digerinin yuzunu cizdi ve ogretmen sadece bunun dogru olmadigini soyledi, birbirlerinden ayri oynamalarini soyledi.
Ve tum gun o 2 cocugun problemi devam etti.
Cocuklar 8 kisi idiler sinifta 2yas grubuydu ve ogretmen butun cocuklarin altini birbirlerinin yaninda, cogunu ayakta degistirdi.islak mendille oylesine silerek.
Disarida oyun saatlerinde telefonunu elinden birakmadi vs vs.
Birde yemek konusunda evet domuz eti yemediginizi belirtebilirsiniz formlarda ancak biz ailecek etin kesimi ve alindigi yer hususunda da dikkatli davranmaya ozen gosteriyoruz.
Dolayisiyla benim cocugum menudeki hicbir eti yiyemeyecek.

Oglumun Ingilizce'yi henuz ogrenmemis olmasi konusunada birkez daha deginecegim;
Biz evde sadece Turkce konusuyoruz, Ingilizce konusmayi bilmedigimiz icin degil, Ingilizce bizim ana dilimiz olmadigi icin ne kadar iyi konussak da aksanli konusuyoruz malesef ve cocugumuzunda bizden degil anadili Ingilizce olan ogretmenlerinden ogrenmesini istiyoruz.
Kendisi henuz 27aylik, ben tercihen onu krese yollamak istemiyorum.
Ancak onumuzdeki sene Mintessori okuluna yollamak icin bu sene kayit bile olduk yedeklerde bekliyoruz.
Montessori okullarini detaylica arastirdim ve kreslerden daha cok icime sindigi icin boyle bir karar aldik.
Kaldi ki ABD'de dunyaya gelmis ve burada yasayan bir cocugun, Ingilizce'yi ogrenemeyecegini veya zorlanacagini hic dusunmuyorum.
Tam da sizlerin tavsiye ettigi ve gorus birliginde oldugunuz gibi seneye (39aylikken) okula baslayacak ve arkadaslariyla hem eglenirken, hemde ogrenecek.
Ayrica bu ulkede ilkokulda mutlaka bir 2. dilde ogretiyorlar ki ozaman, 8-9 yaslarinda 3 dil konusuyor olacak.
Birde kesinlikle bu ulkenin kulturunu, cesitliligini, dinini yargiladigim sanilmasin, aksine kurmus olduklari medeniyete,islevsellige hayranim.

Benim 2. sinifta universiteyi biraktigim sanilmis, yanlis anlasilmis okulumu bitirip ogretmenlik diplomami aldim.
Bir arkadas potansiyelinizi sonu gelmeyecek ev isleri ve cocuk bakimina harcayacaginiza kendinizi gelistirin demis,ben annemi calismadigi icin daha cok sevmiyorum, calissaydi da ayni derecede severdim demis.Fikrinize saygi duyuyorum, ben cocugum beni daha cok sevsin diye hicbir sey yapmadim bugune dek, anneligi de bir meslek olarak gordum.
Evet ogretmenim ama suan isime ara verdim ve meslegim son 2 yildir cocuk yetistirmek.

Kendi rahatin icin calismak istemiyorsun demis bir arkadas, oglum dogana dek calistim ve inanin calisiyorken cok daha rahattim.
Haftada 2-3 kez bolca yemek yapiyordum, temizligi firsat buldukca, utuyu zor durumda kalinca:) Demem o ki is yerinde stresli birgun gecirdiysem esim anlayis gosteriyordu, yemek yoksa disarida yiyorduk.Suana dek ise donmememin sebebi her acidan en uygunu buydu.

Kaldi ki calistigim donemde de esim evde bana hicbir sekilde yardimci olmadi, yine evin her turlu yuku benim uzerimdeydi,arti calisiyordum.Is hayatina donsem yine aynisi olacak.Esim isten eve gelip, yemegini yiyip dinlenecek veya calisacak ve ben ayni hayatima devam edecegim.

Buarada son durumumuz: dun gece konusmak istememistim, ve bugun sabahtan beri herkes kendi halinde, gerekmedikce konusmuyoruz.Konusmamaya devam edecegim, haketmedigim o laflarla ilgili bir adim atmadikca.
Herkese sevgiler...

Oğlun 2.5 yaşında...dediğin okula kalmış 1 sene...zorlasan 3 te bile aldırırsın o kreşe...
Sonra maaşımın neredeyse tamamı kreşe gidecek ne anlamı kaldı demişsin...söyle kocan olacak o bay çok bilmişe,oğlanı babamın evinden getirmedim beraber yaptık,kreş parası da ortak de...
Kalan parayı da güzellik salonlarında,spor merkezlerinde,butiklerde çatır çatır ye...
Yaptığın ev işlerini de yapma...alemin aptalı sen misin,çalışıyorum tıpkı senin gibi bi de ütü bulaşık yapamam...tut bi hizmetçi yapıversin de....

vallahi herkes kendi durumuna göre yorum yapıyor ama ben de keşke annem çalışmasaydı diyordum özellikle küçükken
ben de annem çalışınca ne güzel ayakları üstünde duran bir kadın, eve para getiriyor demiyorsun bazen

Genelleme yapmak çok yanlış...
Hayatımda 1 gün bile çalışmadım...ama eşim her türlü sigortamı ödüyor...emekli olursun hayat bu ne olacağı belli olmaz diye...
1 gün bile temizlik için yardımcı almadım...çocuklarımı kreşe vermedim...wv hanımının dibiyim yani :)
Ama olay eşte bitiyor...fazla temizlik,ütü vs yaptığım gün,telefonda yemek yapamadım diyorum...üzülme çıkarız dışarı der...
Çocuklar hasta olsun,ütü yemek falan yapma der...kuru temizlemeye verir sen çocukla ilgilen yeter ki iyi olsun der....
Misafir gelicek olur,o gün üzüntülüyümdür ya da hastayımdır vs yorma kendini pasta falan alırım ben der...
Geçen gün tutturdu sen de salça falan kışlık bişeyler yapsana mutlu olurum herkese eşim yapmış derim gurur duyarım dedi
Salçayla gururmu olur dedim güldüm...ama müsait olduğum ilk an yaptım...adam gurur duyuyo ev hanımlığımdan...ama ben çalışıyorum sen kölesin muamelesi görmedim hiç ...hatta akşamları hadi gel çıkıp bi dolaşalım,sen de yorulup bunalıyorsun bütün gün ev iş çocuklar der...
Vesselam iş kişide biter.

Eşiniz hayatındaki tüm başarısızlıkları ve kendi korkaklığı yüzünden kaçırdığı fırsatları size yükleyecekse çalışmaya başlamanız yetmez bence...

Ilk basta bir kreste kötü seyler yasadiysan, her kreste öyle olacak degil ya? Özelikle Amerika gibi yerlerde dava, avukat masraftan korkulan bir yerdir. Hali ile formda "et yenilmiyecek" yazarsan vermezler. Saygidan olmasa bile davadan korktuklari icin. Ki bu arzu o kadar absürd bile degil, sonucta milyonlarca vejetaryanlar var. Hatta köpek kedilerine bile et yedirmiyen bircok vejetaryan var. Her restoraninda vejetaryan menu/ekmek aralari felan var.

Ayrica tavsiyem biriniz inglizce, digeri türkce konusmaniz. Aksanli olmasi sorun degil. Neticede duysun, ve sizden duysun. Yoksa okuka basladiginda cok zorlanir. Sonucta dedigin gibi ögrenir fakat ögreninceye kadaar... Ve simdiden bile yeterince amerikali cocuklar ile oynat. Mesela parktaki bir anne ile anlas, beraber bir playdate olabilir. Baska evleri, kültürleri görmesi bu yasta bile bir artidir.

Senin calisip, calismamana biz birsey söyleyemeyiz. Esin bu konuda birseyler söyleyebilir fakat üslübüne dikkat ederek. Atiyorum maddi zorunluklar oldugunda, yada bunaldiginda paylasmali fakat yaptigi sey bu degil. Seni resmen asaglamis. Ben kadinlarin calisma taraftariyim fakat hic bir kadin hakareti hak etmiyor!

Bu büyük bir kavga nedeni. Biraz burnu sürtülsün, bakalim yaptigi hata'yi fark eder mi. Valla yerinde olsam ise girip, tek bir kurus vermezdim ne ona, ne ev'e. Görsün bakalim onuru, gururu!

Aynen canım. ama burdaki bütün suç kadınların. Nasıl yetiştirirsen, nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..

Goruslerinize sonuna kadar katiliyorum. Benim kayinvalidem 10 yildir kreste calisiyor yardimci ogretmen gibi. Hemde tuzlu olanlarindan luks bir semttekinde ama dedigi cok kucuk yasta gelen cocuklara buradaki ilgi kesinlikle yetmiyor onlarin daha fazla ilgiye ihtiyaclari var ama cocuk cok. Bu sefer bir esya ya baglaniyorlar. Mesela daha 1 yasinda krese verilen bir cocuk 2 yasina gelince battaniyesine sarilmadan kesinlikle uyuyamiyor. Herhangi bir battaniye degil onun battaniyesi var bir tane yaz kis ona sariliyor elinden onu almak istersen feryadi basiyor aglama krizlerine giriyor diye anlatti.

Ben su an hamileyim. Ogretmen oldugum icin devletin verdigi izin ve yaz tatilleriyle beraber 7 ayliga kadar ben bakacagim cocuguma. Sonra anneme gelecek eve o bakacak ben zaten yarim gun calisiyorum beraber halledecegiz. Kayinvalidem annen bakacak gibi olmasaydi ben cikardim isten yine de krese verdirmezdim diyor. Bende ayni seyi dusunuyorum bakacak kimsem olmasaydi ucretsiz izine cikip 3 yasina kadar ben bakardim herhalde.

Okul oncesi egitimi tabiki almali sosyallesmeli cocuk ama bu 3 yasindan sonra olmali. Yani bence kres hayatina 3 veya 4 yasindan sonra girmeli. Sizde zaten oyle dusunmussunuz.

universite mezunu bilincli bir annesiniz ve bu bilincinizi cocuk yetistirme konusunda kullaniyorsunuz. Bu da bir bayan icin kendini gelistirmektir. Ben cocuk buyuturken kendinizi geri biraktiginizi dusunmuyorum. Eminimki cocuk buyuturken onunla beraber bircok yeni seyler ogrenmissinizdir. Allah yardimciniz olsun.

İş hayatına sadece maddi olarak bakan kadınları anlayamıyorum.
Hayatta fedakarlık olmazsa hiçbir şey olmuyor.
Üzgünüm ama eşiniz kısmen de olsa haklı olduğu noktalar var.
Zaten çocuğunuzu kreşe göndermeyerek ona da zarar vermişsiniz.

BÖyle adami düsünmeden boşardim hemen hemde

Herseyi gectim ama "onurlu es" kiami bna cok yanlis geldi siz onun cocugunun annesisiniz ilk basta nasil boyle bise soyler size yazik bu erkeklere hic verdigimiz emeklere degmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…