- Konu Sahibi Papatya129
-
Allah aşkına bu adamları mumla mi arayıp buluyorsunuz? Senin dar zamanında yanında olmayan adamla aynı çatıyı niye paylaşıyorsun? Ev arkadaşı misiniz sevgili mi? Ev arkadaşları daha çok yardımcı oluyor zordaki arkadaşlarına. İşinizi bulun bu adamla iliskinizi bitirin...Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.
İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.
Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.
Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyorYa belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?
Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Sizde olmasanız bu dobra dobra yorumları okuyamazdık ağzınıza sağlık tam bir deyyus.Ayrıl. Işi kapınca , paran olunca kaç ciddiyim. Adam cimri değil mezarcı. Öğrenci kıza market alışverişi ödeten deyyusların en büyüğü olur o kadar
Eşitliğe de amenna diyoruz ama bildiğin sömürülüyoruz artık.ona bile eyvallah artık sen düşün.Sizin öğrenciyken ona borç verip geri almanızla onun çalışmaya başlayıp aynısını yapması, paranızın olmadığını bile bile senden miyiz demesi ayni değil ve hoş da değil bence.
Ben bu konularda 'geri kafalıyım" da zaten. Erkeğin harcama konusunda daha verici olanın makbul olduğunu düşünüyorum.Maddi konu derken, yeme, içme, hediye gibi.
Kadın çalışıyorsa o da harcayabilir, sevgilisinin gelirine göre hareket etmeli falan ama her seyin ortak olduğu ilişkiler değişik geliyor bana açıkçası.
Çok çok eksta harcamalar olmaksızın market, bakkal çakkal tarzı harcamaları dert edecek kişilerin ciddi ilişkide gözü olmasın bence.dediğimiz gibi ciddi ilişki demek büyük özveri ve fefakârlık istiyor zaten.işin doğası bu.eee faso fiso ilişkilerden ayıran özellik de bu zaten.bu kadar soruna rağmen neden hâlâ tercih ediliyor derseniz, mutluluğu da mutsuzluğu da, siniri de üzüntüsü de en ucuna kadar kadar yaşanıyor.bu da sana insan olduğunu hatırlatıyor.her duyguyu sonuna kadar yaşama imkanı sunuyor.ayrılırkenki o hırsı, öfkeyi bile sonuna kadar yaşıyorsun.eee tüm bunlar için de fedakârlık şart. Etki tepki meselesi.herşeyin bir bedeli var.ben de cömert biri değilim, bu tarz durumlarda aklım kalıyor ama kendimi dizginlemeyi öğrendim.bunun elbette bir bedeli olacak.o rahatlığı sağlamak için kendini zorlayacak kişi.Bende insanların birbirlerine böyle durumlarda destek olması gerektiğini düşünüyorum. Markette senden miyiz demesi ayıp gerçekten. Ama insanın yurtdışına taşınıp ( Avrupa diye düşünüyorum) bu ataerkil zihniyetten kopamaması üzücü gerçekten.
Şimdi de onu yapan erkek çok var.ilişki yaşayacak erkek bulmak çokk zor, bulsan kendini sömürtmemek çokk zor, sevişmeyi bilen erkek bulmak çokk zor, zor allah zor. Bazen diyorum sırf sabır testi olsun diye mi geldik şu dünyaya.gerçekten biribirini sevmek ve sevişmeyi bilmek bu kadar da zor olmasaydı bee.sinir hastası olacağım yakında5 sene önce vefat eden 89 yaşındaki anneannem: eskiden kadınlar çalışmıyordu şimdi çalıyor denmesine çok kızıyordu." Eskiden hepimiz tarlada çalışırdık parasını kocalarımız alırdı. Hakkımız yenildiği için çalışmıyor denilirdi. Şimdi kadınlar parayı kocaya vermiyor bu yüzden çalıyor oldu. Biz kadınlar fiziksel olarak zayıf olduğumuz için bu dünyanın günah keçisiyiz"derdi.
Aklını beğeniyorumAyrıl. Işi kapınca , paran olunca kaç ciddiyim. Adam cimri değil mezarcı. Öğrenci kıza market alışverişi ödeten deyyusların en büyüğü olur o kadar
Yoo gayet haklısın ama birsey diyeceğim bu borç olayı nedir Allah aşkına zamanında sizin de borç vermeniz geri almanız vs yanlış olmuş şu anki durumda haklısınızSevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.
İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.
Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.
Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyorYa belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?
Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Dönme sakınÜzgünüm ama sevgilin seni suistimal ediyor. Beraber yaşadığınız evin kirasını neden sen ödüyorsun? Seninde maddi sıkıntın varmış.
Sen orda iş bulabilecek misin? Bulamayacaksan daha fazla borca girmeden Türkiye’ye dön istersen.
Kirayı ortak ödüyorlar ne suistimali?Üzgünüm ama sevgilin seni suistimal ediyor. Beraber yaşadığınız evin kirasını neden sen ödüyorsun? Seninde maddi sıkıntın varmış.
Sen orda iş bulabilecek misin? Bulamayacaksan daha fazla borca girmeden Türkiye’ye dön istersen.
Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam
Burdan ben kadının ödediğini anladım.Kirayı ortak ödüyorlar ne suistimali?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?