ev derdimiz

Ben sizi haklı buldum an bu an, onuda nasıl yaşayacağınıza bir parça karar hakkı olmalı. Kredi düğüne kadar bitecek mi? Yoksa hiç bir hak iddia edemeyeceğiniz eve kredi mi ödeyeceksiniz? Bu süreçte ne kdr fedakarlık yaptınız? Örneğin arabasizlik sizi ne kdr etkiledi?
İyi de arabanın direksiyona, aynasına bile katkısı olmamış. Adam ister model yükseltir , ister satar. Araba konforu isteyen bir zahmet bekarken alsın arabasini

İyi de arabanın direksiyon aynasına bile katkısı olmamış. Adam ister model yükseltir , ister satar. Araba konforu isteyen bir zahmet bekarken alsın arabasını

Birlikte yaşayacakları hayatta birlikte karar vermeliler
En güzel günlerini böyle mutsuz edecek birsey için nasil sekillendirdikleri önemli.
Ev kredisinin bitip bitmeyeceği, evlendikten sonra kalıp kalmadığı
Es olmak böyle birsey değil, gezip tozacaklari zaman sorumluluğa ortak edip hiç bir hak elde etmemiş olması. Çocuk ve ailenin niyetini sevmedim
Düğün zamanı kdr arabanın lazım olduğu bir an daha yok + her an kredi borcu karşısına çıkıyorsa al evini başına çal derim

En güzel günlerini böyle mutsuz edecek birsey için nasil sekillendirdikleri önemli.
Es olmak böyle birsey değil, gezip tozacaklari zaman sorumluluğa ortak edip hiç bir hak elde etmemiş olması. Çocuk ve ailenin niyetini sevmedim
Düğün zamanı kdr arabanın lazım olduğu bir an daha yok + her an kredi borcu karşısına çıkıyorsa al evini başına çal derim
Ev borcu bitmiş Esila

malesef ben çok eşya almayın durumunu geçip kurutma makinesi bile aldım. hem kablolu hem robot hem dikey Süpürge aldım çeyizime. hamur yoğurma makinasına kadar aldım. mobilya almadık henüz sadece. zaten diyemem herhalde kiraya mı çıkalım diye. ama ondan teklif gelirse kabul ederim sanırım.
Şimdiki oturduğu ev daha iyi ise 3.000 TL kira mi kaldı? Kendi evini kiraya verip ayda 17 bin TL ile yatırım yapmasını işte erkekler severler böyle matematik -hesap-yatirim konularını.

valla şartlar birikim yaparak ev alınacak halde değil ki. anca bunu satıp almamız gerekir. onda da düşünüyorum şimdi kaynanam şey mi der. bekarken alındı hak sahibi değil. sattırdı hak sahibi olmak istiyor. bilmiyorum der mi. çok mu düşünüyorum

Ztn mide bulandırıcı kısmı bu, bunun üstünde durun bence.

3 çeşit süpürge, sırf smeg yazıyor diye binlerce lira verip küçük ev aleti alacağınıza 300-400 bin ortaya koyup boyanabilir yerleri boyatıp mutfak çok dert olduysa sadece kapaklarını değiştirip evi içinize sinecek şekilde güzelleştirebilirdin.

Sizin ne kadar smeg yazılı aletleri sergilemek özeniniz varsa nişanlınızın da kendimin diyip içinde güvenle oturacağı evinde oturmaya özeni olduğuna eminim, kendi evini şu şartlarda zar zor alıp kira lanetinden kurtulacak bi insan olarak.

Annenize katılıyorum şu ülke şartlarında şu sebepler şımarıkça. Çocuk olur gerçekten sığılmaz anlarım..

dedesi çıkarmaz da klasik cekemeyenler olur muhtemelen. bu yüzden dedesine 12-13 bin teklif etmeyi düşünüyordu
Tabi canım orası allahın emri tek torun o değildir laf ederler ama ölene kadar kalabilir bence. Ben olsam nişanlımın evinde kalırdım sıfır ev sonuçta küçük olması önemli değil 20 sene kalmayacaksınız sonuçta sonra ev değiştirirsiniz. Çeyiz işini de abartmayın bence. Annem heveslenip bana bir sürü şey almıştı hala çoğunu kullanmıyorum fazla eşya yük oluyor yer kaplıyor. Evlendikten sonra ihtiyaç olunca alırsınız. Heves bitince çoğu şey gereksiz görünüyor göze.

Dert derttir tamam ama sizin konu şımarıklık gibi.
Günümüzde evli memur çift ev alamıyor üzülüyor falan siz gelmiş ev koyu renk ve ufak diyorsunuz. Duvarları boyayın, dolapları açık renk ile kaplayın. Mobilyaları açık renk seçin yani çözümsüz bisey değil ki.
İlerde üstüne ekler başka ev alırsınız Allah başka dert vermesin ne diyim.

İyi de arabanın direksiyona, aynasına bile katkısı olmamış. Adam ister model yükseltir , ister satar. Araba konforu isteyen bir zahmet bekarken alsın arabasini
hayır arabasını satarken de evi alırken de yorum yapmadım. 18 yaşında da arabamı aldım şükür. o arabasını sattı benimkini kullandık. ben çok müdahil olmadım ona da dedim parayı ailesi verdi ailenin parası arabayı da ailesinin parasıyla almıştı zaten. dedim ona ben şuan senin nişanlın bile değilim karışmak istemiyorum sonra konuşuruz.

1.5 yıldır 18 bin ödüyor diyor 1.5 sene öncesi için bir ilişkide fazla yuk
yok borcu bitiyor evlenmeden önce. şuan aldığı arabanın borcu olacak. ama ben de çalışmıyorum o da bana sen de çalış demiyor aksine annem de çalışmıyor kendini bu konuda yıpratma diyor. ama benim iş bulmam muhtemel. sadece şuan kısa bir eğitim molası verdim

Dedenin dahi olsa kirada kalmanı tavsiye etmem. Pinterestte gez biraz ,küçük ev dekorasyonlari cok güzel. Ayrica artik büyük ev daha büyük dert, temizliği bir yandan ısıtma sorunu bir yandan, herkes minimalistliğe yöneliyor. Evin fotolarini atarsan burdan fikirde alabilirsin. Anlattiğin kadari ile boya renk degisimine gidin bu sekilde evin çok boğucu bir havasi oldugunu soyle nişanlin olumsuz bakmayacaktir. Özellikle duvar ve kapilar evin havasini ciddi degistirir mutfak bile o kadar etkilemez en azindan bunlari yap sonra eşyalari evine göre diz. Dügünden sonra gelen paralarla istedigin yeride yaptirirsin yeterli sağlik olsun bunlari dert etme bile. 2+1 ev gayet ideal genc yasta evini almiş insan bu sekilde köstek olmamalisin. Dedenin evde oturup +15bin kar olayida güzel ama şöyle bakmak lazim diyelim ki bunu yaptiniz ve sorun oldu biz kendi kucuk evimize gecicez dediniz o evdede kiraci var cikmiyor sonra al başına iş, eşya derdine mi yanacaksin stres yaptigina mi.
Eğer süre varsa yatak odanda giyinme odasini iptal et ve dolap yaptir L şeklinde tavana kadar depolama alani oluyor, oturma odasina 3-3-1 yerine 3-2-1 koltuk secebilirsin yada L koltuk.
Kurutmayi camasir makina ustune koyarsin zaten hep oyle yapiliyor, uygun depolama alaniyla evin her yerini kullanirsin

3 çeşit süpürge, sırf smeg yazıyor diye binlerce lira verip küçük ev aleti alacağınıza 300-400 bin ortaya koyup boyanabilir yerleri boyatıp mutfak çok dert olduysa sadece kapaklarını değiştirip evi içinize sinecek şekilde güzelleştirebilirdin.

Sizin ne kadar smeg yazılı aletleri sergilemek özeniniz varsa nişanlınızın da kendimin diyip içinde güvenle oturacağı evinde oturmaya özeni olduğuna eminim, kendi evini şu şartlarda zar zor alıp kira lanetinden kurtulacak bi insan olarak.

Annenize katılıyorum şu ülke şartlarında şu sebepler şımarıkça. Çocuk olur gerçekten sığılmaz anlarım..
valla aslında hiç hevesim yoktu çeyiz vs. etkilendim sanırım ben de. robot aldım e dikey alayım e bu iyi çekmiyor kablolu alayım. smeg konusunda da o sırada almanyadaydım. ucuza geldiği için gözlerimden kalpler çıka çıka aldım. yeni gelin hevesleri işte. allahtan ekmek kızartma makinesi vs almadım. sadece kettle blender tost makinesi. çok hamur yoğuruyor gibi hamur yoğurma makinası bile aldım....Zaten amcam mobilyacı. nu işlerden anlıyor. o da bana ev hediyesi bir şeyler yapmak için eve geldi. baktı dedi bu boyanmaz ziyan olur. duvarları da belki kaplama yaparsın ama bütünlük bozar

Ztn mide bulandırıcı kısmı bu, bunun üstünde durun bence.
ben hak sahibi olmak istemem zaten çünkü o paranın zor kazanıldığını biliyorumm anmem babam kaç yaşında hala ev kredisi ödüyor hep kredi ödediler. gidip insanların parasına da konmak istemem. bu yüzden satıp başka alalım dersem aç gözlü oluruum böyle görünmek istemiyorum da

evet ama sevgilim çok heves ederek aldı onun yaşında erkekler eline geçen parayla gider kendine araba alır daha iyisini alır motor alır o gitti ev aldı. konuşurken de hep o evde hayaller kurduk.

yok borcu bitiyor evlenmeden önce. şuan aldığı arabanın borcu olacak. ama ben de çalışmıyorum o da bana sen de çalış demiyor aksine annem de çalışmıyor kendini bu konuda yıpratma diyor. ama benim iş bulmam muhtemel. sadece şuan kısa bir eğitim molası verdim

Değişik bir dengeniz var asıl dikkat etmeniz gereken şeyleri bir daha gözden geçirin. Yasayacaginiz hayatin herkese uyması değil size uyması gerekiyor ayrıntılara iyi bakın buradan herseyi bilemeyiz.

hayır arabasını satarken de evi alırken de yorum yapmadım. 18 yaşında da arabamı aldım şükür. o arabasını sattı benimkini kullandık. ben çok müdahil olmadım ona da dedim parayı ailesi verdi ailenin parası arabayı da ailesinin parasıyla almıştı zaten. dedim ona ben şuan senin nişanlın bile değilim karışmak istemiyorum sonra konuşuruz.
Ev konusu hakkinda yorum yapacaktim da bu mesajınıza takildim.
18 yasinizda hangi paranızla arabanızı "aldınız" acaba?
Siz kendiniz "aldınız" nişanlınıza ailesi "aldı" dogru mudur?
Çocuk işçi miydiniz?

X