- 2 Ağustos 2013
- 34.275
- 102.350
-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
Tabi ki çeyiz için değil onu bahane edeceksiniz. Alışırım diyorsanız amenna. Bu evi alırken kimse görmedi mi ailesi falan da küçük diyormuş.iki üç çeyiz için milyonlar harcanan evden vazgeçmek akıl karı mıdırben de anneme bunu dedim. aldığım şeyler sığmayacak dedim. kirada evinden kovulup kiracı ile yüz göz olunca ne yapacaksın bakalım sığacak mı dedi. nasıl sevilir ev bilmiyorum ki hep sevdiğim evlerde oturdum
ben bu sene İstanbul'dan olduğum şehre taşındım. 2+1 evden üstelik şislide. 3.5 TL'den çıktım. zam yapsa bu sene %25 yasal hakkı. eski kiracılar bu fiyatta oturuyor. hatta bu sene başında 5 bin tlye tutan tanıyorum. İstanbulda üstleriBir önceki mesajımı yazarken, oturduğu daire babasına mı ait acaba diye düşünmüştüm; dedesininmiş.
O zaman nişanlınızın şu an kirada oturduğu dairenin dedesine ait olduğunu da belirtmelisiniz. Konunuzu okuyan insanlar, bir yerlerde 3 bin TL ye 3 + 1 geniş, ferah bir kiralık daire olduğunu düşünmeyecek mi sizce de ?
Annenize katılıyorum. Şımarıkça bu. Neden mi? Kirada oturmak çok zor. Ev senin değil. Evin en ufak bir şeyini değişemezsin, her zaman ev sahibinle aranda bir hiyerarşi olur. İster kabul et ister etme ama ev sahibi değilsen çok sorunlar oluyor. Keşke şimdiki gibi 4+1 de oturmasaydım da kendi 2+1 evimde otursaydım. Kiralara fahiş zam yapılıyor. Uçuk uçuk rakamlar her sene x3 oluyor ki inan ev sahibinin bir lütuf gibi evinde sanki bedavaya oturuyor gibi şu ev sahibi şu kadar yapmak için kiracısını çıkartmış yok şurası 5 bindi 20 bin tl yapmış kiracısı mecbur kabul etmiş gibi vs vs bu tür söylemlerine ve psikolojik şiddetlerine maruz kalıyorsun.arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle
bu eve topraktan girildi. sonra binbir sıkıntı yaşandı. seçtiğimiz ev bu değildi. daha üst katlarda farklı blok. o hala inşaat devam ediyor düşünün. senetle taksit vs bir sürü dert. o arada da krediler çıkmıyordu. bir sürü problem oldu. en son adam verdiğiniz parayı vereyim dedi. örnek daireler yeni yeni geziliyor. biz arkadaşımın evine bakıp beğenmiştik. o ara annemin aklına uyup yorum da yapmamıştım fazla. belli mi olur belki ayrılırız nişanlı bile değildik.Nişanlınızın dedesi ölmediği müddetçe orda kalabilirsiniz bence dedenin çıkaracağını sanmam ama evi alırken bilmiyor muydunuz bu kasar küçük olduğunu ona göre bir yer alsaydınız. Ben olsam ne kadar küçük olursa olsun kendi evimde kalmak isterim. Siz evleniyorum herşeyim mükemmel olsun diye düşünüyorsunuz sanırım. Karar sizin bence.
hayırKapılar nasıl siyah ya duvarlar gri parkeler koyu kapılar siyah Allah aşkına size hiç seçenek sunmadilarmi bu ev yapılırken
dedesi çıkarmaz da klasik cekemeyenler olur muhtemelen. bu yüzden dedesine 12-13 bin teklif etmeyi düşünüyorduNişanlınızın dedesi ölmediği müddetçe orda kalabilirsiniz bence dedenin çıkaracağını sanmam ama evi alırken bilmiyor muydunuz bu kasar küçük olduğunu ona göre bir yer alsaydınız. Ben olsam ne kadar küçük olursa olsun kendi evimde kalmak isterim. Siz evleniyorum herşeyim mükemmel olsun diye düşünüyorsunuz sanırım. Karar sizin bence.
Kiralar aldı başını gitti Mersin'de yaşıyorum oturduğum semtte kiralık ev fiyatlarına baktim ilan sayısı az kira fiyatları 13-15 bin yazıyor site içi daire fiyatları ki daha fazlada isteyenlerde var.ben bu sene İstanbul'dan olduğum şehre taşındım. 2+1 evden üstelik şislide. 3.5 TL'den çıktım. zam yapsa bu sene %25 yasal hakkı. eski kiracılar bu fiyatta oturuyor. hatta bu sene başında 5 bin tlye tutan tanıyorum. İstanbulda üstleri
kim aldığı evi satıyor ki ailem 25 yıl aynı evde yaşadı sonra başka ev aldılar çıktılar. yine satmadılar. evet kendime zindan etmemem lazım. şükür etmem lazım ama edemiyorumEvet bazen enerji tutmayabilir ama bu kadar düşünüp hayatı kendinize dar etmek bence kapris.
Ömrünüz boyunca orda yaşamayacaksınız ki. Nihayetinde satarsınız yeniden alırsınız.
kim aldığı evi satıyor ki ailem 25 yıl aynı evde yaşadı sonra başka ev aldılar çıktılar. yine satmadılar. evet kendime zindan etmemem lazım. şükür etmem lazım ama edemiyorum
yok asla anlamıyorum ben de kirada yaşadım kaç sene. 3 ay içinde 2 kere ev taşımak zorunda kaldım. ev sahibime haftasonu diye gitmemiş para kapıma dayandı. tüm bunları biliyorum. ama yeni gelin hevesine mi girdim bilmiyorum. kapıdan girer girmez ruhum daralıyorAnnenize katılıyorum. Şımarıkça bu. Neden mi? Kirada oturmak çok zor. Ev senin değil. Evin en ufak bir şeyini değişemezsin, her zaman ev sahibinle aranda bir hiyerarşi olur. İster kabul et ister etme ama ev sahibi değilsen çok sorunlar oluyor. Keşke şimdiki gibi 4+1 de oturmasaydım da kendi 2+1 evimde otursaydım. Kiralara fahiş zam yapılıyor. Uçuk uçuk rakamlar her sene x3 oluyor ki inan ev sahibinin bir lütuf gibi evinde sanki bedavaya oturuyor gibi şu ev sahibi şu kadar yapmak için kiracısını çıkartmış yok şurası 5 bindi 20 bin tl yapmış kiracısı mecbur kabul etmiş gibi vs vs bu tür söylemlerine ve psikolojik şiddetlerine maruz kalıyorsun.
Aklını kullan ve asla kiraya çıkma.
Zaten çalışmıyormuşsun.
Tek maaşla kirada çok zorlanırsın.
Nişanlına yüzlerce kez şükret ve o evde otur.
Birçok eş şu an evlendikten sonra çektiği ev kredisini beraber çalışıp ödüyor.
Nişanlın taksitleri tek başına ödemiş.
Çok şımarıkça geldi tavrın kusura bakma… (kiracılıktan canım çok yandı diye böyleyim kişisel algılama.)
Sana bişey diyim mi o ev koyu renk olduğu için senin gözüne ve ruhuna batıyorişte benim evim birinci evin büyüklüğünde ama ikinci evin dizaynı var. kapı mutfak fayans dolaplar her şey öyle koyu renkli. iç mimar öyle yapmış. nereyi boyatsam orası elimde kalıyor. içine Komple girilmesi lazım. amcam mobilyacı dedim şunu şöyle yapsak. hepsine malzemeye yazık olur diyor. birinci gibi olsa belki sorun etmezdim. ama kime söylensem herkes başıma kaynanalık yapıyor
ailesi sevgilime para olarak destek çıktı ama ev konusunda karışmadilar. ben de sevgilim diye karışmadım. sonuç buTabi ki çeyiz için değil onu bahane edeceksiniz. Alışırım diyorsanız amenna. Bu evi alırken kimse görmedi mi ailesi falan da küçük diyormuş.
E sen de yani hem işsizsin, hem dememissin aşkım üçyüz de ben biriktirdim, ekleyelim daha geniş daire alalım , vs vs.yeni kredi çekip araba aldı. ben işsizim bana hayatta çıkmaz kredi
Bence eve göre eşya seçimi ile içinize sinebilir. Duvarları da açık renge boyatın. Açık renk mobilyalarla da desteklersinizailesi sevgilime para olarak destek çıktı ama ev konusunda karışmadilar. ben de sevgilim diye karışmadım. sonuç bu
İçinde eşinle yaşadığın zaman seversin zamanla canım. Bu zamanda iki kişi çalışmasıyla bile geçinilmiyor çok zor o yüzden kiraya çıkmayı düşünmeyok asla anlamıyorum ben de kirada yaşadım kaç sene. 3 ay içinde 2 kere ev taşımak zorunda kaldım. ev sahibime haftasonu diye gitmemiş para kapıma dayandı. tüm bunları biliyorum. ama yeni gelin hevesine mi girdim bilmiyorum. kapıdan girer girmez ruhum daralıyor