Ev ayakkabısı

Bizim çevre bi tuhaf herhalde. Hiç evime terliğini ayakkabısını taşıyarak gelen olmadı. Ben de götürmedim. Bikaç arkadaşımın evine ayakkabıyla giriyoruz zaten. Çorapla evde olmanın ayıp ya da tuhaf olduğunu da şimdi burdan öğrendim.

Yani hijyenik sebeplerle gittiğiniz evdeki terliği giymek istemezseniz yanınızda ev terliği götürün ama içinizden gelmiyorsa öyle özel topuklu falan almayın. İnsanlara göre yaşamayın hayatınızı.

Normal arkadaslar oturmaya geldi için geçerli değil ama özel bir günde ya da önemli bir misafir geldiğinde evde ayakkabı giyilir görgüdür bu. Şık şıkıdım giyinmissiniz saç makyaj şahane ayaklarda terlik hoş olmaz. Herkesin kendi tercihi tabi ama ben evde şık giyinilen ortamlarda ayakkabı giyilmesi gerektigini düsünüyorum

Bilmeyenler nasıl bilmiyor, anlamadım gerçekten. Anneannem çocuklarını böyle yetiştirmiş, onlar da bizi.
Bir kere hijyen açısından da önemli. Başkasının giydiği terliği ben neden giyeyim? Ayağı mantar mıdır, pis midir nereden bileyim.
Almak zorunda değilsiniz. İlla terlik olmak zorunda da değil, adı ev terliği ama ayakkabı da olur. Babet seviyorsanız o bile olur ama annenizin dediği gibi hafif topuklu daha güzel durur.

Evet herkes dalga geçmiş de topuklu olmak zorunda değil zaten,bunu kim söyledi ki ? Misafir olarak gittiğiniz yerde başka birinin terliğini almamış oluyorsunuz işte,gayet güzel bir kültür bu,neresi eleştirilmiş anlamadım.
Siyah düz bir babet alın gidin işte.

Benim ailem giyer, misafir gelince ya da misafirliğe gittiğinde bildiğin topuklu ayakkabı, ben duz babet tarzi giyiyorum. Ama kendi evimde cok nadir götürüyorum gittigim yere çünkü çoğu insan yadırgıyor, esimin ailesinde hic yok. sizde illa topuklu olmasada düz daha şık ayakkabılar alabilrsiniz nasil rahat ederseniz

Aynen ben de anlayamadım. Çocukluğumdan beri gördüğüm bi şey bu benim hiç de garipsemem. Olayın bu kadar saptırılması da komik geldi yok tüylü terlikler yok onlar sunumcu yeni gelin falan özenip evde stiletto giyilmesinden bahsetmiyorum ama yerine göre ev ayakkabısı gayet doğal hatta olması gereken bi şeydir. Atıyorum benim kızımı istemeye gelseler yani özel bir gün olsa ve ayakkabı getirmeseler şap şap dolaşsalar çok garipserim hatta ayıplarım

Ben de anlamadım gerçekten.
Benim hoşuma giden bir davranış bu. Yapmayanı garipsiyorum ben de.

Ya işte ben bu yüzden giderken götürmüyorum. Ama biri geldiğinde terlikle durmam. Benim büyüdüğüm ilcede köy gibi bir yer ama rahmetli babaannemde giyerdi bana tuhaf gelmiyor ama bir cok arkadaşıma değişik geldiği için icime kapandim herkes giyer saniyordum öncesinde.

Ya bir de her yere kot tişörtle gidilmiyor.Daha resmi,şık bulunmanız gereken yerler var,evde giydiğiniz Hello Kitty'li terlik giyilir mi oraya ? Bana çok tuhaf geldi bu kadar dalgaya alınması,kimse 10 cm topuklu falan da giymiyor,ayak mı kalır evde 10 cm'le otur otur.
Ev terliğim ayrıdır,dışarı ayakkabım da terliğim de ayrıdır.Her birini de gider ayrı ayrı seçerim.Teyzem gibi yakın akrabalar için normal bir terlik alırım yanıma.Ama çok yakınım olmayan birine misafirliğe gidince düz bir babet ya da görece daha şık bir terlik tercih ederim.Topuk ister alırsınız ister almazsınız.Ne giyersem giyeyim altında göze batmaz hiç değilse.Şahsen şık bir kombinin altına pembe tüylü terlik giyeni ben garipserim.Göz var yani.

Öfff aklıma ilk Nişanlandığım zamanlar geldi. Ablamlar zorla hafif topuklu ev ayakkabısı giydirirdi eşimin ailesi akrabaları ile topladığımız da. Hatta kv hafif topuklu ayakkabının üzerine iğne oynasından çiçek yaptırıp yapıştırmıştı. Zorla giyiyordum. Evlendim zamanla bıraktım artık yazsa ince çorabı kışssa çiçekli böcekli çorabımı giyip gidiyorum.

Benim de anneannem babaannem hep giyer annem teyzem halam herkes yani. Bu dediğim sıradan ev oturması için geçerli değil tabii anlatabiliyorum sanırım. Eskiden gelen bir görgü kuralı aslında ama zamanla dalga gecilen bi şeye dönüşmüş gördüğüm kadarıyla. Ben yapılmamasını ayıplıyorum ama hala şahsen. Patikle ya da pofuduk terlikle görece formal bir ortama girmenin de komik ya da övünülecek bi şey oldugunu düsünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…