Ev alsam mı almasam mı

Ya bir laf varya zenginin malı züürdün çenesi diye..
Keşke rakam vermeseydin ama çünkü inan ben bazı yorumlarda resmen çekememezlik gördüm..
Ayrıcada sen açık açık yazmışsın, burada yorumlarda laf arası görgüsüsüzlük yapan o kadar çok kişi var ki. Mesela çocuğu olmayan ve bunun için üzülen kadınlara "üzülme canım benim 3 tane var , inan bana onlarla uğraşmakta aşırı zor. inşallah 4. olmaz" diye saçma bir teselli verenine bile rast geldim.
Aynen canım....

ilerde çalışmayacağım diyorsanız alın derim. ama bencede evin değerini yazmak doğru değil. konuyla ilgiisde yok. kimsede sormamış zaten.

başta söylediğim için zaten soramazlar di mi???

sorarlar diye düşünerek yazdım her zaman net ve özetle anlatmak huyumdur

Ya bir laf varya zenginin malı züürdün çenesi diye..
Keşke rakam vermeseydin ama çünkü inan ben bazı yorumlarda resmen çekememezlik gördüm..
Ayrıcada sen açık açık yazmışsın, burada yorumlarda laf arası görgüsüsüzlük yapan o kadar çok kişi var ki. Mesela çocuğu olmayan ve bunun için üzülen kadınlara "üzülme canım benim 3 tane var , inan bana onlarla uğraşmakta aşırı zor. inşallah 4. olmaz" diye saçma bir teselli verenine bile rast geldim.

rakam vermeseydim keşke elim kırılaydı

rakam vermeseydim keşke elim kırılaydı

öyle deme. Boş ver herkesin kendi görüşü , burada bir çok türden insan var sana göre belki 300.000 normaldir ama x e göre çoktur. O yüzden her yoruma saygı duy ama önemseme.. Ve dediğim gibi bence arsa al. Babam zamanında bir arsa aldı , herkes ay ne gerek var vs dedi şuan arsayı 7 katına satıyor..Ev almakta mantıklı ama:KK66:

öyle deme. Boş ver herkesin kendi görüşü , burada bir çok türden insan var sana göre belki 300.000 normaldir ama x e göre çoktur. O yüzden her yoruma saygı duy ama önemseme.. Ve dediğim gibi bence arsa al. Babam zamanında bir arsa aldı , herkes ay ne gerek var vs dedi şuan arsayı 7 katına satıyor..Ev almakta mantıklı ama:KK66:

arsa nerden alınır ki ist dışında bir yer bilmiyorum

Anlamadım bende ev aldık 100 000 e kayınvalidem borç verdi geri istiyor, ya da yardımcı olmadı bize hiç kendimiz aldık gibi konularda da ev fiyatını yazıyorlardı kimsenin gözüne batmıyordu
Ev fiyatı yüksek olunca herkes bi taarruza geçmiş, yok görgüsüzlük yok bilmem ne
Herkesin durumu bir olmak zorunda değil,
Resmen çekememezlik olmuş, kadına bu kadar yüklenmeyin.

arsa nerden alınır ki ist dışında bir yer bilmiyorum
bak benim babam sarı gazi tarafından almıştı , sende bu taraflardan bakabilirsin
sultanbeyli ,sarı gazi falan gibi.. Gerçi arsa işi biraz kovalamayı gerektiriyor. Ev al bence sen hatta metro hattına yakın yerlerden alabilirsin taşdelen, çekmeköy vs gibi çünkü metro bitince evlerin fiyatları uçacak. Bizde metro yakınlarında ıturuyoruz evimiz daha metro bitmeden 2 katına çıktı bile:KK66:

Been de bir çok konuda evi fiyatını belirttim ama herhhalde düşük olduğu için kimse önemsemeyip kıskanmadı:KK12::KK12::KK12:

evet evet her ikiside güzel yatırım bir tanecik oğlum var mevlam ömür versin allah nasip ederse şu borcum bitsin oğlumada alacağım çekmesin bizim gibi sıkıntı evlenicek yaşa gelince hiç olmassa allah razı olsun anam babamdan desin çalışsın baksın külfetine kerata..

evet evet her ikiside güzel yatırım bir tanecik oğlum var mevlam ömür versin allah nasip ederse şu borcum bitsin oğlumada alacağım çekmesin bizim gibi sıkıntı evlenicek yaşa gelince hiç olmassa allah razı olsun anam babamdan desin çalışsın baksın külfetine kerata..
zaten hayat yeterince zor, herşey çok pahalı birde insanlar burada yazıyor ya bize babamız mı aldı vs diye iyi ama alsa kötümü olurdu? hayata 1 adım önden başlardı. Ben bu tarz yorumları iyi niyetli bulmuyorum. Yani kendilerine babaları veya kayın pederli ev verse ah hayır istemiyoruz derlermiydi acaba..Kadın gençken çalışıp yaşlanınca rahat etmek istiyor ve bence çoook mantıklı olanı yapıyor. Bu arada inşallah sende hayalini gerçekleştirisin Şefim:KK66:

zaten hayat yeterince zor, herşey çok pahalı birde insanlar burada yazıyor ya bize babamız mı aldı vs diye iyi ama alsa kötümü olurdu? hayata 1 adım önden başlardı. Ben bu tarz yorumları iyi niyetli bulmuyorum. Yani kendilerine babaları veya kayın pederli ev verse ah hayır istemiyoruz derlermiydi acaba..Kadın gençken çalışıp yaşlanınca rahat etmek istiyor ve bence çoook mantıklı olanı yapıyor. Bu arada inşallah sende hayalini gerçekleştirisin Şefim:KK66:
seninle aynı fikirdeyim inşallah canım anayım ben madem atalardan kalmamış oğlumun cocuğu desinki bize bu evler atalardan kaldı..ben mezardaykenn. abovvv.. aile birlik olup evlatlarını düşünmelii.

bnde olsam alırdım. şöyle bi 25 30 binim olsa peşinat yapıp alcam ama ah ahh... şimdilik çok uzak :) hemde 4 yıl gibi çok kısa bir süre de ödeyebilecekmişsiniz...

Ben hala gezip ttozma konusunda ısrarcıyım.
Avustralyaya gitmek hayalimdi, gideemedim haliyle. Şimdi evliyim ve ruhum çöktü gitsem de aynı neşede olmayacağım için bi anlamı yok.

Bir süre gezip tozmak çok mantıklı. En azından ya hiç yaşamadım demek yerine oh be neyse ki gezdim, gördüm, eğlendim dersiniz.

Kızlar çok şükür güzel bir evim var şu an ki değeri 350.000 tl civarı.Bu arada evliyim.

fakat ben yatırım amaçlı bir ev almak istiyorum güzel bir ev için de 3-4 yıl borç ödemem gerekecek..

annemler diyor ki gençliğini yaşa borç ödemekle mi geçireceksin en güzel yıllarını diyorlar.Zaten babanda verecek ev diyor. Ayrıca babam dan da yine 400.000 tl ye yakın bir ev kalıcak 2 yıl içinde yapılıyor.

Kararsız kaldım. Borca girsem mi girmesem mi tamam gelecek ev var ama ben o zaman çalışmayı pek düşünmüyorum. 2 yerden kira gelirim olsun istiyorum..(Ablamın abilerimin ekstra evleri var kuzenlerimin vs. )

Sizce borca girmeli miyim yoksa çatır çatır paramı yemeli miyim ..

alacağım ev 5 sene sonra olacak 2 katı...
Tamam evin fiyatını yazmissinizda çatır çatır parami yemeliyim falan enteresan.Bence gayet güzel bi evim var memnunum babamdanda kalacak yatırım amaçlı bi ev daha almalimiyim yazabilirdin. Bu kadar çok gzl evim var bilmem kaç binlira çatır çatır parami yesem falan bu ayrıntılar kimseyi ilgilendirmez bu polemikte bitmez umarım konunun kapatılır insanlar gerçekten ihtiyacı olanların dertlerini okur ve ilgilenir

eğer yazmasaydı %1000 sorulacaktı bunu sizde çok iyi biliyrosunuz. Bu konuda yüklenmenize bir anlam veremedim ben..

millet oturduğunuz ev ne kadar diye mi soracaktı. garip. yani sevilen bi ev var ortada. fiyatından kime ne? birde yatırım amaçlı düşünülen bir ev. benim aklıma sormak gelmezdi. kimseye yüklenmedim sadece fikrimi belirttim.

fikir sordum ben sadece fikir değerini yazan ellerim kırılsın. görgüsüz olduk ya. Sanki kendimi üstün gösterip başkasını ezen bir durum paylaştım. sanki birini maddi açıdan ezmişim gibi gösterilmeye çalışıldı.Ardımdan yorum yapılabilir tabi ..ama ben ezici dalga geçici küçük düşürücü birileriyle kıyaslayıcı rencide edici birşey yazmadım..

bence evin değerini söylemen fazla sorun değil ama ilk mesajındaki hava benim de pek hoşuma gitmedi. sizce ev mi olsam yoksa çatır çatır yesem mi demişsin tamam bunu sevimlilik yapman için demiş olabilirsin ama burada olan var olmayan var bu şekilde ifadeler kullanmadan önce iyi düşün. sonra görgüsüzlükle itham edilirsin tabiki de.. biraz alçakgönüllü olmayı öğren her tepki verene de saldırmışsın. çekilebilirsiniz falan. ne demek? nickini öyle yapınca gerçekten sultan oldugunu mu zannettin acaba? veya para ile sultan mı olunuyor..

bence durumun varsa 1 ev daha al ilerde bu yaşında yaptığının karşılığını alırsın..

X