• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Evet evet prensesmissiniz.Ama nisanliniz kotu uvey anne rolunde sizde kul kedisi...
Verilmis sadakaniz varmis kurtulmussunuz.Adam eve size baktirirak ailesine ev alacak kardesine belki sizinde yardiminizla dugun yapacak ama adiniz kadin olacak.O da koca olacak oyle mi??Allah askina kendinee gelll o ne bicim sevgi nasil kör gözlerinizzz ya

sen k
Canım şu an çok acıyor. Hani onun kaşı onun gözü gezmemiz dolasmamis. Ileride karşıma ondan daha çok sevebileceğim biri çıkacak mi diye merak ediyorum. Ilk kez ben böyle bir yola gitmiştim.
sen kararlı ol. başkaları için dogrularından vazgeçme.eşek olursan sırtına binen çok olur. diğer türlü seni gerçekten seven olduğun gibi kabul eder amaları olmaz. ama şöyle yapsaydın diyen kişiden uzaklaş.gençsin çok kişi çıkar karşına. hemde ögretmensin sadece sosyalleş. üzülüpte kabuğuna çekilme. gülümse .o dengesizide unut geri dönsede kabul etme. günümüzde nişan atmakta boşanmakta çok normal.olması gerekende bu. hayatını kolaylaştırmak için çalışıyorsun başkaları sömürsün diye degil.

bunu diyen kişiye üzülüyor musun hala. canım sen git sadaka dağıt. Allah seni bir beladan kurtardığı için. başta size ev alcaklar sandım. sonra dedim bunların evi var ailesi içinde dursun diye de ekstra ev alıyorlar. tapusu sizin üzerinizde. o da yok. ben çalışan bayanım eve katkı sağlamak güzel yapmam gereken birşey ama eşim maaş kartımı alsa yada bana sormadan kendi tasarrufu gibi plan yapsa kıyameti koparırım. resmen senin paranı kendi paraları gibi plana katmışlar.
Yok canım ben de yeni Eylül de ise başlayacağım için biz zaten kirada kalacağız. Bizim evimiz zaten yok. Kendi üzerine kredi çekecek annesine ev alacak. 250 bin tl. Faiziyle ne kadar olur bilmiyorum. En sonunda ailem ödeyecek ben çekeceğim dedi ama ayda beş bin ödenmesi gerekiyor. Üstelik babasının başka kredi borcu var. Iki tane daha çocukları var onlar da hani asgari ücret çalışıyor. Ki evlenme çağında anne zaten kızından beş kuruş almaz. Küçük oğlu da benim yaşımda. Yarın öbür gün o da evlenecek. Kredi de altı yıl her ay beş bun ödenmesi gerekiyor. Annesi oğluna 35 bun bedelli askerlik için borç verdi. Ev almaya da söz bana yardım edeceksiniz dedi ama hani aylık iki bin belki ancak verirler ya da belki biraz verirler sonra vermezler sizin iki maaşının var diye düşündüm. Ve babamın lafını dinledim

Canım ben öyle bir mesaj attım ki beş ekran. Bana dediği tek şey hayırlısı değilmiş. Nasip değilmiş falan. Sonra numarasını değişmiş. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neler neler söylerdi. Annesi beni görünce şarkılar söylerdi. Geldi canım gelinim derdi. Babası gelin gelin diye der dururdu. Bir ik defa gittim sanki kim gelmiş öyle sevinirlerdi. Ama bir kere bile düşünmeden bitirdiler.
onlar paraya türkü söylerlermiş. onunda gelmiyeceğini görünce türküyü bitirmişler.Allah esirgesin yavrumu onlar gibi ailelerden

İlk başta biz ödeyeceğiz derler sonra ödemezler bütün yuk size biner iyi ki aileniz akıllı davranmış size kalsaymis büyük sıkıntı çıkarmış siz kirada ev almak için uğraşacağıniza bide onların evini ödeyin çok saçma bence ben olsam bende kabul etmezdim yani

Ilk tanıştığımızda böyle şeyler olmadı canım. Ne zamanki iş ciddileşti Nisan aşamasına geldik. Bunlar çıktı. Babam da kabul etmeyince bitti birden. Neye uğradığımı şaşırdım. Seviyordum çok seviyordum. Şok oldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Hayaller kurmuştum. Her şeyi konuşmuştuk. Çocukların isimlerine kadar. Her detayı konuşmuştuk. Birden her şey yok oldu. Canım o yüzden çok yandı. Sanki birden kimsesiz çaresiz kaldım gibi oldu.

Her şeyde bi hayır vardır Allahtan düğünden sonra dememiş.o zaman daha zor olurdu

Lütfen dikkatli ol etrafında atanmış öğretmen olduğun için evlenmek isteyen insanlar olacaktır.artik devir degisti

Ayrıca benim ailem olsa derdi ki siz kendinize ev alın bizi bırakın nasil aileler var ya anlamıyorum bazen bakıyorum anneler babalar kendilerine ev aldırıyor halbuki bizim aile yapısında önce çocuğumun olsun o en iyisini alsın sonra olursa benim olurdur

çok iy
Yok canım ben de yeni Eylül de ise başlayacağım için biz zaten kirada kalacağız. Bizim evimiz zaten yok. Kendi üzerine kredi çekecek annesine ev alacak. 250 bin tl. Faiziyle ne kadar olur bilmiyorum. En sonunda ailem ödeyecek ben çekeceğim dedi ama ayda beş bin ödenmesi gerekiyor. Üstelik babasının başka kredi borcu var. Iki tane daha çocukları var onlar da hani asgari ücret çalışıyor. Ki evlenme çağında anne zaten kızından beş kuruş almaz. Küçük oğlu da benim yaşımda. Yarın öbür gün o da evlenecek. Kredi de altı yıl her ay beş bun ödenmesi gerekiyor. Annesi oğluna 35 bun bedelli askerlik için borç verdi. Ev almaya da söz bana yardım edeceksiniz dedi ama hani aylık iki bin belki ancak verirler ya da belki biraz verirler sonra vermezler sizin iki maaşının var diye düşündüm. Ve babamın lafını dinledim
çok iyi etmişsin. babanda akıllı adammış

onlar paraya türkü söylerlermiş. onunda gelmiyeceğini görünce türküyü bitirmişler.Allah esirgesin yavrumu onlar gibi ailelerden
Amin canım. Rabbim çocuklarınızi inşallah güzel insanlarla karşılaştırır. Bana da dua edin. Ozguvenim yok oldu. Herkes Allah kurtarmış seni diyor ama canım da çok yanıyor. Birbirimiz için yaratıldık sanıyordum. Kaç gün annem babam benle ağladı. Perişan olduk. Şükrediyorlar ki Nisan olmamıştı daha. Bir iki.haftaya nisanın olacaktı.

Bak ben de öğretmenim özellikle ilk atandığımda bikac yıl evlenmem dedim.yedim içtim kizkiza tatillere gittim oh iyi ki de yapmışım

Hayat şimdi başlıyor senin için.bunu degerlendir ne yapacaksın gençliğinin baharında yüzbinlerce borcu.gez toz hayatını yaşa.

Kendine biraz zaman ver.sonra geri dönüp baktığında pişman olursun.yasin küçük sanırım acele etme.
En güzel yıllarını doya doya yasa.ve kimse icin prensiplerinden vazgecme canim

Çok
Her şeyde bi hayır vardır Allahtan düğünden sonra dememiş.o zaman daha zor olurdu

Lütfen dikkatli ol etrafında atanmış öğretmen olduğun için evlenmek isteyen insanlar olacaktır.artik devir degisti
Çok teşekkür ederim canım. ama yeni Eylül de göreve başlayacağım. Sevinemiyorum bile. Herkes ataninca sevincinden havalara uçar ben iki haftadır yataktan çıkamıyorum ağlamaktan sızlamaktan gözlerim şişti. Bitmiş gibi hissediyorum kendimi. Hayal hile kuramıyorum atandigim için. Atandım ama hiç bir hevesim isteğim yok. Onun zerre neşesi yok.

Bak ben de öğretmenim özellikle ilk atandığımda bikac yıl evlenmem dedim.yedim içtim kizkiza tatillere gittim oh iyi ki de yapmışım

Hayat şimdi başlıyor senin için.bunu degerlendir ne yapacaksın gençliğinin baharında yüzbinlerce borcu.gez toz hayatını yaşa.

Kendine biraz zaman ver.sonra geri dönüp baktığında pişman olursun.yasin küçük sanırım acele etme.
En güzel yıllarını doya doya yasa.ve kimse icin prensiplerinden vazgecme canim
Yok canım 26 yaşındayım. Üç senedir atanmak için uğraşıyordum işte yeni oldi şükür ama işte hevesi kursağımda kaldı.

Amin canım. Rabbim çocuklarınızi inşallah güzel insanlarla karşılaştırır. Bana da dua edin. Ozguvenim yok oldu. Herkes Allah kurtarmış seni diyor ama canım da çok yanıyor. Birbirimiz için yaratıldık sanıyordum. Kaç gün annem babam benle ağladı. Perişan olduk. Şükrediyorlar ki Nisan olmamıştı daha. Bir iki.haftaya nisanın olacaktı.
sen çok iyi niyetli olduğun için karşındakini iyi niyetli görmüşsün. Allahta korumuş. canım üzülme sadece birdahaki kişilerde dikkatli ol.nişanda olsa düğünde olsa sen sağlıklı olduktan sonra hiçbirşey için gec degil.

Yok canım 26 yaşındayım. Üç senedir atanmak için uğraşıyordum işte yeni oldi şükür ama işte hevesi kursağımda kaldı.
bence dahada sevin. çalışmaya başlayınca olaylara bakış açın değişiyo. daha sağlam basıyorsun. bir yıl çalışmadan evlenmemende ayrıca iyi olmuş. biraz paranı kendin ye. onun tadına var

Çok
Çok teşekkür ederim canım. ama yeni Eylül de göreve başlayacağım. Sevinemiyorum bile. Herkes ataninca sevincinden havalara uçar ben iki haftadır yataktan çıkamıyorum ağlamaktan sızlamaktan gözlerim şişti. Bitmiş gibi hissediyorum kendimi. Hayal hile kuramıyorum atandigim için. Atandım ama hiç bir hevesim isteğim yok. Onun zerre neşesi yok.

Insan nelere alışmıyor ki bu da geçer.hayat hep bi imtihan
Çok güzel bi hayat seni bekliyor yeni bi okul yeni insanlar .kıymetini bil lütfen

Aylık 5000 kredi cekemez diye biliyorum maaşının o civarda olduğu düşünerek.Hadi diyelim çekti siz sadece senin maaşla geçinecektiniz.Ustelik daha bunun düğün eşya masrafı var.Gercekten çok uyanıklarmış.
İyiki de senin tekliflerini kabul etmemişler yok altınları veririm yok kardeşleri evlendiririz..
Ucuz kurtulmuşsun kendine geldiğin de eminim şükredeceksin.

Insan nelere alışmıyor ki bu da geçer.hayat hep bi imtihan
Çok güzel bi hayat seni bekliyor yeni bi okul yeni insanlar .kıymetini bil lütfen
Doğru hep imtihan. Inşallah Rabbim sizi de beni de hep iyi insanlarla karşılaştırır ama onun da pişman olmasını çok istiyorum. O Kadar gururumu ayaklar altına aldım aradım yazdım. Her şeyini kabil ettim. Sevdim çok sevdim. Off of. Ondan nefret etmek istiyorm.

Aylık 5000 kredi cekemez diye biliyorum maaşının o civarda olduğu düşünerek.Hadi diyelim çekti siz sadece senin maaşla geçinecektiniz.Ustelik daha bunun düğün eşya masrafı var.Gercekten çok uyanıklarmış.
İyiki de senin tekliflerini kabul etmemişler yok altınları veririm yok kardeşleri evlendiririz..
Ucuz kurtulmuşsun kendine geldiğin de eminim şükredeceksin.
Canım bankada krediyi soracağım diye beraber gitmiştik. Ya 200 ya 250. Tam emin değilim ama altı yıl aylık beş bin tl ye denk geliyordu onu kesin biliyorum hatta ben o zaman sordum ki ailen aydan aya üç bin ödeyebilir mi yok dedi ancak iki bin ödevler her halükarda uc bin her ay bize kalıyor ki bir de babasının kendi üzerine başka kredi borcu var iki tane de kardeşi var evlenme çağında. Eğer 200 ise zaten sanırım arabasını da satacaktı. Ben basra kredi çekme arabanı sat altın istemem alrimalrini ver çekme sadece demiştim kendi üzerine. Ama zaten arabasını satışa çıkarmış üç gün sonra duydum.

Yahu allah aşkına okumuş insansın cahilde değilsin git şükür namazı kıl evlenecek adam neden kredi çeksin ki? Seni garanti görmüşler adamın maaşını krediye bağlayacaklardı senin elinde avucunda ne varsa ev geçindirecektin bence allahın sevdiği kuluymuşsun al aileni tatile çık onlara para mı yedirecektin?

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Saçmalıyosun aşk ve sevgi aylık 5 bin tl krediyi odemiyecemti malesef ailesine düşkün erkekle ömür zor geçerdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back