• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin prenseslik herşeye tamam diyene kadarmış bi kere olumsuz yanıt görünce sarayda ki prensesi öldürüp soytarıya çevirmeye kalkmış..Kendince sizi kullanacak kendi maaşını krediye bağlayıp sizinkini yiyecekti aklınca evde ki hesap çarşıya uymayınca tası tarağı toplayp gitmiş..Neden evi şimdiye kadar almamışta evleneceği zaman ev almaya kalkmış orası da muamma
Dört yıllık öğretmen. Bense yeni bu sene Eylül de başlayacağım. Şimdiye kadar ilk tanıştığımızda böyle bir sözüm var da dememişti. Nisan aşamasında kredi faiz oranları ev alacaklara düşünce çıkardılar birden.

Canım şu an çok acıyor. Hani onun kaşı onun gözü gezmemiz dolasmamis. Ileride karşıma ondan daha çok sevebileceğim biri çıkacak mi diye merak ediyorum. Ilk kez ben böyle bir yola gitmiştim.
Ben de zamanında nişan attım biliyor musun? Sebepler de aşağı yukarı aynı. Kredi çekmeyecekti ama ailesi için ölüp biten bir tipti. Ailen bize tabiki misafir olur ama aylarca kalmalarını istemem dedim diye beni terketti. Ölüyorum sandım, yalvardım bide aptal gibi ama asla dönmedi. Düğünümüze bile 3 ay vardı. Neyse şimdi iyiki olmamış Allah beni korumuş diyorum. Çok değil belki birkaç ay sonra sen de iyiki olmamış diyeceksin bundan hiç şüphen olmasın. Allah karşına hayırlı insanlar çıkarsın ❤

Dört yıllık öğretmen. Bense yeni bu sene Eylül de başlayacağım. Şimdiye kadar ilk tanıştığımızda böyle bir sözüm var da dememişti. Nisan aşamasında kredi faiz oranları ev alacaklara düşünce çıkardılar birden.

ALLAH seni nasıl bi sıkıntıdan kurtardı bi anlasan hiç üzülmezdin..250 bin az da değil ha deyince ödenip bitsin daha ortada olmayan evin hissesini bölüşmeye kalkmış.. sıkıntıyı sen çek eve bi sürü ortakçı çıksın olacak iş mi? Hadi smdi neyse yarın çocuğun olduğu zaman onun ihtiyaçlarından kıs ev borcu öde..Senin baban karstı diye işi bozan adamın anasi babasi direk işin içinde onu neden hiç görmüyo acaba onun ki ana baba da senin ki ne? Ondan başka da birini sevebilirsin inan buna dünya sadece onun etrafında dönmüyor..üzülme sen asıl o üzülsün

Ben de zamanında nişan attım biliyor musun? Sebepler de aşağı yukarı aynı. Kredi çekmeyecekti ama ailesi için ölüp biten bir tipti. Ailen bize tabiki misafir olur ama aylarca kalmalarını istemem dedim diye beni terketti. Ölüyorum sandım, yalvardım bide aptal gibi ama asla dönmedi. Düğünümüze bile 3 ay vardı. Neyse şimdi iyiki olmamış Allah beni korumuş diyorum. Çok değil belki birkaç ay sonra sen de iyiki olmamış diyeceksin bundan hiç şüphen olmasın. Allah karşına hayırlı insanlar çıkarsın ❤
Canım ben öyle bir mesaj attım ki beş ekran. Bana dediği tek şey hayırlısı değilmiş. Nasip değilmiş falan. Sonra numarasını değişmiş. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neler neler söylerdi. Annesi beni görünce şarkılar söylerdi. Geldi canım gelinim derdi. Babası gelin gelin diye der dururdu. Bir ik defa gittim sanki kim gelmiş öyle sevinirlerdi. Ama bir kere bile düşünmeden bitirdiler.

ALLAH seni nasıl bi sıkıntıdan kurtardı bi anlasan hiç üzülmezdin..250 bin az da değil ha deyince ödenip bitsin daha ortada olmayan evin hissesini bölüşmeye kalkmış.. sıkıntıyı sen çek eve bi sürü ortakçı çıksın olacak iş mi? Hadi smdi neyse yarın çocuğun olduğu zaman onun ihtiyaçlarından kıs ev borcu öde..Senin baban karstı diye işi bozan adamın anasi babasi direk işin içinde onu neden hiç görmüyo acaba onun ki ana baba da senin ki ne? Ondan başka da birini sevebilirsin inan buna dünya sadece onun etrafında dönmüyor..üzülme sen asıl o üzülsün
Pişman olmasini istiyorum. Üzülmesin diye neler neler yaptım. Bir kere ağladı haka aklımda kalbim acıyor. Ama ben hep ağladım hep ağladım. Gözlerim öyle şişmişti ki bize son defa konuyu konuşmaya cagirdigimuzda. Gitti tek mesaj bile atmadı. Sormadı nasılsın diye. Sadece suçladı durdu. Pişman olsun istiyorum. Ama iş işten geçmiş olsun. Ileride evleneceği kadın benim sunduklarimi sunmasın. Rezil olsunlar. Gelininden çeksin o kadın benim de kulağıma kesin istiyorum.

Sakın tek bir adım bile atmayın. Allahın sevgili kuluymuşsunuz ki kurtulmuşsunuz. Önünüze bakın daha iyileri çıkar karşınıza.

Sağ olasın canım benim. Böyle yorumları görünce haklı olduğumu görünce içim bir nebze rahatlıyor.
Rica ederim ☺️ tabi haklısın hiç kendini üzme
Pişman olmasini istiyorum. Üzülmesin diye neler neler yaptım. Bir kere ağladı haka aklımda kalbim acıyor. Ama ben hep ağladım hep ağladım. Gözlerim öyle şişmişti ki bize son defa konuyu konuşmaya cagirdigimuzda. Gitti tek mesaj bile atmadı. Sormadı nasılsın diye. Sadece suçladı durdu. Pişman olsun istiyorum. Ama iş işten geçmiş olsun. Ileride evleneceği kadın benim sunduklarimi sunmasın. Rezil olsunlar. Gelininden çeksin o kadın benim de kulağıma kesin istiyorum.
Ama bu şekilde unutamazsın. Tamamen unutman lazım. Öyle mutlu olursun ancak.

Krediyi çocuk ödüyecek sizde evin bütün giderlerini ödüyecektiniz onun hayatınıza katkısı sıfır olacaktı bence sevinmelisiniz.

Aptal aşık olmayın aşk acısı max 2 yıl sürüyor ama kötü evlilik👎

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Doğru olanı yapmışsın geri dönme sakin,ailen hakli

Onu da demiştim. Hani dedim hastalık olsa 250 değil 500 çekip verelim ama nişan üstü bunu yapmayalım dedim. Babama laf söyleyince o ben de senin annen de evlenmeden rizkimiza göz koydu annen dedim o çok zoruna gitmiş onu da yüzüme çarptı. Çok günah aldın dedi.
Sizi para olarak görmüşler kurtulmussunuz.baban ailen çok haklılar onları dinle aşk biter zamanla

Allah kurtarmış bacım, yat kalk dua et kurtulduğuna...
Ben eşimle kendi düğün borçlarımı 3 yıl öderken zorlandım, yeri geldi tartıştık. Bazen borçlardan dolayı istediğimiz şeyi yapamadık. Sen hayrına ev alacaksın ve evliliğinin en güzel seneleri bu borç yüzünden kavgayla, ağlamakla, istediğini yapamamakla geçecek ve bir şey daha diyeyim, yine de iyi gelin olamayacaksın.
Bitti diye üzülme, bu kadar efendi adam olsaydı ilişkisine sahip çıkardı. Çok üzgünün ama seni yolunacak kaz niyetine görmüşler bence.
Çok teşekkür ederim canım. Ilk başta annesi karışmadiginda çok iyiydik. Ama sonra iş ciddileşti annesi her şeyi böyle olacak şöyle olacak demeye başladı. Nişanı bilr söyle yapım böyle yapın. Aslında ben de diyorum ki belki de mutlu olamazdık ama canım öyle acıyor ki. Evlendikten sonra alacağımız para miktarı dahi aynı. Üstelik de hani ben demedim ki ailene yardım etmeyelim. Sadece kredi olayına karşı çıktım. Babam karşı çıktı. Allah şahittir kardeşlerini de evlendirelim dedim hatta kiralarini da biz ödeyelim olmadı evlendikten sonra elimizdeki her şeyi verelim biriktirip verelim vs dedim. O da benim zoruma gitti ben gerekirse senin paranı ayrı tutardım ben evimin ihtiyaçlarını karşılardim dedi. Onun hani maddi olarak kötü düşündüğünü sanmıyorum toz kondiramiyorum ona ama diğer taraftan bakınca ailesinin aydan aya beş bin ödeyecek gücü yoktu. Bedelli askerlik yapacaktı annesinin otuz beş bön topladığı ev parası varmış. Onu vermiş oğluna ev almaya da siz yardım edersiniz dedi. Ben de çok sevinmiştim ama hani kredi çekecekleri aklıma gelmedi. Annesi oğluna yardım ediyor biz de ileride biriktirir her şeylerine yardım ederiz dedim kardeşlerini evlendiririz vs. Ama taviz vermedi bir kere kere bile. Bitti bozuldu gitti.

Evlenmeden hemen önce bir başkası için bu kadar yüklü borca giren biri ile evlenmeyi düşünmek akıl karı değil.

Sakın tek bir adım bile atmayın. Allahın sevgili kuluymuşsunuz ki kurtulmuşsunuz. Önünüze bakın daha iyileri çıkar karşınıza.
Ben aradım o zaman mesajlar attım yalvardım. Özür diledim defalarca. Sonra numarasını değiştirmiş. Benim de zoruma gitti değiştirdim gittim ben de. Ondan sonra artık bitti daha da yazmadım ulaşmaya çalışmadım instagramdan falan. O bana zaten hiç ulaşmadı aramadı.

Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
Daha ne kadar iyi niyetli olabilirdiniz ki. Karşınızdaki insanda art niyet sezdim.
Aklınızdan kalbinizden defolsun gitsin. Çıkarcı manyak.

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Verilmiş sadakaniz varmış. Böylesi erkenden olması çok iyi olmuş evlendikten sonra kredi ödemekten büyük tartışmalar yaşanacaktır en hayırlısı böyle olmuş şahsen. Ama kör kütük aşıksınız sanki bunca şeyden sonra bile kendinize farklı şeyler bulun kafanız dağılsın. Ilerde ne kadar iyi birsey yaptığınızın dha iyi farkına varacaksınız. Ondan dha iyi kişiler çıkarır rabbim karşınıza hayrlisi olsun inşallah

Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
bunu diyen kişiye üzülüyor musun hala. canım sen git sadaka dağıt. Allah seni bir beladan kurtardığı için. başta size ev alcaklar sandım. sonra dedim bunların evi var ailesi içinde dursun diye de ekstra ev alıyorlar. tapusu sizin üzerinizde. o da yok. ben çalışan bayanım eve katkı sağlamak güzel yapmam gereken birşey ama eşim maaş kartımı alsa yada bana sormadan kendi tasarrufu gibi plan yapsa kıyameti koparırım. resmen senin paranı kendi paraları gibi plana katmışlar.

Ilk başlarda çok iyiydik ama ne zaman ki Nisan aşamasına geldik annesi her şeyi kendi dediği gibi yapmaya çalıştı. Oğlu da annesini kırmamaya çalışıyordu. Alacağım elbiseyi kardeşine attı biz beğendiğimiz halde annesi ve kardeşi beğenmedi ve hadi çıkalım dedi. Çıkardı. Çıktık. Annesinin çok lafına sustum çocuk iyi diye. Çocuk efendi diye seviyorum diye. Sakın sessiz ahlaklı diye. Ama sonunda kredi olayında kabul etmedik ve gitmiş numarasını değiştirmiş.
çoçuk efendi degilmiş pasifmiş.o kendinin hakkını koruyamamış. ailesinin hakkını hiç koruyamaz.iyiki olmamış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back