• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesine çok düşkündü canım bir de işte yeni evlilik işine girmişler ilk çocuklarını evlendireceklerdi güya böyle oldu. O da annen babasına kredi çekmeyelim diyemedi senin ailen hep böyle karışırsa ileride zaten iş boşanmaya kadar gider dedi ama benim babam sadece kredi çekmesini istemiyordu.
Hayırlısı böyle belkide iyi olmus bende az buz bisey değil bu devirde kredide kolay alınmıyor

Verilmis sadakan varmis. Şartlarin dogrultusunda yardim edersiniz ama önce kendinizi düşünmeniz lazim. Cocuk ailesini tercih etmis.

Senin ailen dogru olani söylemis.

Daha siz evlenmeden borca sokuyolar sizi kişiler anne babalarına kardeşlerine tabiki yardım edebilir ama sorumlu oldgun bı esin var artık onu düşünmek lazım çok bencillermis ve asla nisanla birlikte resmi nikah dini nikah fln yapmayin nikah düğünde olur ya istisnalar hariç düğün enguzeli nikah için
Canım bunlar daha tanışmaya geldiklerinde sürekli biz hemen düğün yaparız deyip durmuslar babamlara. Bir akraba vardı onun da kızı nişanlandı. Çocuk Emes hastası imiş başta kıza dememişler. Sonra resmi nikahta çıkmış. Babam da o yüzden resmi nikah ile nişanı beraber yapalım diyordu. Ama bence söz haklısınız. Nisan atılır ama anlaşamayınca resmi nikahtan donulmesi daha zor. Inşallah daha iyi olur. Iyi dileklerinizi dualarınızı beklerim. Çok teşekkür ederim

Siz bayağı bilmiş cadaloz , herşeye müdahale eden , herşeyin içşnde olan kaynanaya çatmışsınız , iyiki bu evlilik olmamış

Canım evliliğin fragmanını önceden izlemişsin. Bu herkese nasip olmaz. Allah kurtarmış. İyi insanlarla karşılaşırsın inşaallah

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Vallahi Allahın sevdiği kuluymuşsunuz yolun başında kurtulmuşsunuz

Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
Verilmiş sadakan varmış bence sevinmelisin. Başta sana bu kadar şey söylemiş gözünü acmammssn. Buna evet deseydi ki benim de aklıma o geldi hayır demişse iyi niyetli olmdgna aşikar.
Çok iyi biri olsa bunları yapmazdı unutma

Canım evliliğin fragmanını önceden izlemişsin. Bu herkese nasip olmaz. Allah kurtarmış. İyi insanlarla karşılaşırsın inşaallah
Çok şanssız olduğumu düşünüyordum. Etrafımdaki herkes nisanlaniyor evleniyor benm de önüme korona çıktı başka engeller çıktı bir türlü nişanı yapamadık diye. Demek ki olmayacağındanmis. Amin canım amin. Rabbim iyi insanlara denk getirsin. Yoruldum bu insanlardan. Hem kendim hem gönlüm. Gönlüm çok yoruldu ezildi kırıldı.

Yok canım kendi evimiz yok ki bir de eşyalarımızı falan da kendimiz yapacaktık. Ben yeni göreve başlayacağım. Babam beni okuttu emek verdi tek kuruş dahi babama veremeden evlenecektik. Babam kabul etmese de en azından eşyalarımın yarısını kendim alayım babama yük olmayayım diye düşünmüştüm. Onun da kendi yapacakmış sonradan öyle demişti bizde en son. Ama o dört yıllık öğretmendi. Ben hiç bir şey de istemedim. Mihir altıni falan bile istemiyorum falan dedim takilacaklari da onlara verelim dedim. Ama onlar benim annem babam dedi. Elbette ki yardım edeceğim dedi. Benim zihniyetimi anlamıyormus niye ailesine kredi çekmesine karşıymisim.kabul edemedim ne yapayım. Benim de ailem var. Ezip geçmem demekti kabul etmem. Sonra da zaten bitirdi. Ama hani Allahtan istiyorum diliyorum. Ben. Kıymetimi anlasın. Beddua etmeye kıyamıyorum ama canım da yanıyor. Annesi için diyorum. Benim kıymetimi anlasın. Ah vah etsin beni kaybettikleri için. Benim gibi biri öle daha karsilasamasinlar.

Canım sen bu adam için neden bu kadar kendinden taviz verdin ? Deger mi ? Gül gibi kızsın, mesleğin elinde neden böyle insanlara boyun egiyorsun. Baban seni başka bir aileyi doyur diye mi okuttu ? Madem evin yok önce kendinize ev alacaktiniz. Adamın ailesi de bir tuhaf insan der ki oğlum sen yuvani kur biz hallederiz der. Kişiyle degil aileyle de evleniyorsun unutma. Hemen kaç uzaklaş onlardan yoksa bin pişman olursun.

Çok mu iyisiniz yoksa saf mısınız çözemedim. Bu adam sizi sevmiyor maaşınızı sevmiş sadece. Çalışmayan bir kadın olsanız eminim tercih sebebi olmayacaktınız onun için. Neden en güzel zamanlarınızı onların ev borcunu ödeyerek geçiresiniz? Birde altınları arabayı vereyim diye teklifte bulunmuşsunuz. 😠😠

Canım sen bu adam için neden bu kadar kendinden taviz verdin ? Deger mi ? Gül gibi kızsın, mesleğin elinde neden böyle insanlara boyun egiyorsun. Baban seni başka bir aileyi doyur diye mi okuttu ? Madem evin yok önce kendinize ev alacaktiniz. Adamın ailesi de bir tuhaf insan der ki oğlum sen yuvani kur biz hallederiz der. Kişiyle degil aileyle de evleniyorsun unutma. Hemen kaç uzaklaş onlardan yoksa bin pişman olursun.
Canım evimiz yok derken hani onun ve benim yoktu hali hazırda yeni evleneceğimiz için. Benim kendi ailenin vardı. Hatta benim babam ilerisi için bana ve kardeşlerime birer tane küçük birer ev yaptı bir kaç sene önce. Yani karşı tarafın hiç bir şeyine zerre ihtiyacım yoktu. Ki çocukla branslarimiz dahi aynı. Babamın maddi olarak onlardan zerre istediği yoktu bir şey. Sadece bu çocuklara karışmayın dedi. Ne bir şey isteyin ne de verin. Hatta çocuk şu ana kadar ne kazandı etti ise onu da size versin demişti. Yani hani ondan maddi açıdan zerre bir faydam çıkarım söz konusu değildi. Ben sadece çocuğu çok seviyordum omu kaybetmek istemedim ama başaramadım.

Çok mu iyisiniz yoksa saf mısınız çözemedim. Bu adam sizi sevmiyor maaşınızı sevmiş sadece. Çalışmayan bir kadın olsanız eminim tercih sebebi olmayacaktınız onun için. Neden en güzel zamanlarınızı onların ev borcunu ödeyerek geçiresiniz? Birde altınları arabayı vereyim diye teklifte bulunmuşsunuz. 😠😠
Ne deseniz haklısınız ama onu çok iyi çok temiz ve ahlaklı bulduğum için vazgeçemedim kaybetmekten hep korkmuştum ve ne diyorsa kabul ediyordum. Kredi işini iptal etmelerini çok çok istedim olsun diye çok istedim ama bu son nokta oldu.

Ilk başlarda çok iyiydik ama ne zaman ki Nisan aşamasına geldik annesi her şeyi kendi dediği gibi yapmaya çalıştı. Oğlu da annesini kırmamaya çalışıyordu. Alacağım elbiseyi kardeşine attı biz beğendiğimiz halde annesi ve kardeşi beğenmedi ve hadi çıkalım dedi. Çıkardı. Çıktık. Annesinin çok lafına sustum çocuk iyi diye. Çocuk efendi diye seviyorum diye. Sakın sessiz ahlaklı diye. Ama sonunda kredi olayında kabul etmedik ve gitmiş numarasını değiştirmiş.
Bu bile ayrılmak için sebep. Nesi iyi kardeşim bu adamın? Senin seçimine saygı duymuyor. Senin maaşına güvenerek ailesine kredi çekiyor.

Onu da demiştim. Hani dedim hastalık olsa 250 değil 500 çekip verelim ama nişan üstü bunu yapmayalım dedim. Babama laf söyleyince o ben de senin annen de evlenmeden rizkimiza göz koydu annen dedim o çok zoruna gitmiş onu da yüzüme çarptı. Çok günah aldın dedi.
Çok doğru söylemişsin. Acaba sen asgari ücret ile calissaydin o kredi çekilecek miydi.

B
Ne deseniz haklısınız ama onu çok iyi çok temiz ve ahlaklı bulduğum için vazgeçemedim kaybetmekten hep korkmuştum ve ne diyorsa kabul ediyordum. Kredi işini iptal etmelerini çok çok istedim olsun diye çok istedim ama bu son nokta oldu.
Büyük bir ihtimalle zaten altınlar falan da size kalmayacak ailesine gidecekti. Siz altınları verelim kredi çekmeyelim demişsiniz ama normalde de bu ailenin size vereceğini sanmıyorum

Düğünde takılan altınlar kadınındır erkeğin ailesi bu altınlarınızı gasp edemez parası olmayan evlenmesin para biriktirip öyle evlendin, altın büyük yatırım yapmak için yeni çiftlere yardımdır

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Asla kendini suçlama iyiki ayrılmışsın İnan evlenince zindan ederler herşeye karışan kaynana ben onun kuzusu oğlu asla pişman olma evlenip boşanmak daha zor benim fikrim bu sen en güzelsin en özelsin o senin gibi birini kaybettiği için üzülsün en küçük sorunda seni şimdiden böyle bir kereden bitiriyorsa sen evliliği düşün bide iyi geceler :)

erkeklerin nesli tükense geriye bu adam kalsa yine de evlenmem.senin gözün kör olmuş sanırım saçma sapan tekliflerde bulunmuşsun yok altınları verelim yok arabayı verelim yok parayı da verelim.aklını peynir ekmekle mi yedin? sal ipini gitsin adam mı kalmadı piyasada

Ailen mantıklı konuşmuş. İlerde keşke ailem kabul etmeseydi diyecektin belkide. Hayırlısı buymuş. Bu yüzden nişan atılmaz. Anlaşıyor olsaydınız nişandan sonrayı kabul ederdi. Babanı haklı olduğu yerde bile suçluyorsa haksız olduğunda ne yapardı diye sor kendine.

İyi ki bu aileler var. Resmen sizi sömürücem demiş adam. Unutun geçmişinizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back