• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verilmiş sadakanız varmış.Sakın kabul etmeyin.Şimdi böyle yapıyor evlendikten sonra neler ister.
Ne güzel mesleğiniz var.Karşınıza sizin kıymetinizi bilecek birisi mutlaka çıkar.
Ailenizin sözünü dinleyin.Yaş küçük olunca ve aşık olunca göz görmüyor.
Her şerde bir hayır vardır.

aklıma geldi yine nadirkitapta olan sakin zihne ulaşmak 5 tl (yeni baskısı yok ikinci el) bunu mutlaka alın,kafanızda olayları konusmaları tekrar tekrar yaşarken odaklanmak zor çünkü başka şeylere,dört anlaşma seninle başlamadı bunlar da mutlaka iyileştirici bence :)
Inşallah bulabilirsem alayım canım. Çok teşekkür ederim. Inşallah ileride bu siteye bu paylaşımın altına çok mutlu olduğumu da yazarım. Ve Inşallah siz de çokkk mutlu olursunuz.

Verilmiş sadakanız varmış.Sakın kabul etmeyin.Şimdi böyle yapıyor evlendikten sonra neler ister.
Ne güzel mesleğiniz var.Karşınıza sizin kıymetinizi bilecek birisi mutlaka çıkar.
Ailenizin sözünü dinleyin.Yaş küçük olunca ve aşık olunca göz görmüyor.
Her şerde bir hayır vardır.
Canım ben başta kabul ettim her şeyi kabul ettim. Ama yine de kredi olayını babama söyleyeyim dedim. Bize çağırdım babamla konuşmadı için. Annesi ne dedi ise öyle oldu. Ve çıktı gittiler. Babam da bana dedi ki kızım gördün. Senin hayatın senin kararın ama sen benim evladimsin. Senin tırnağın kırılsa bizim canımız yanar. Bunlar seni mutlu etmez bunlar sana evlilik hayatı yaşatmaz dedi. Senin sıkıntı yaşaman bizi de incitir. Bunları düşün karar ver. Dedi. Ben d babamın dediğini yaptım kabul etmedim kredi meselesini zaten sonra da bitirdiler. Ailemi asla suçlamadim. Iyi ki babamın dediğini yaptım. Ama işte kalbim biraz çok kırıldı darlandim. Kalbim fiziki olarak bir baskı içindeydi. Çok şükür iki iç gündür daha rahatım.

Inşallah bulabilirsem alayım canım. Çok teşekkür ederim. Inşallah ileride bu siteye bu paylaşımın altına çok mutlu olduğumu da yazarım. Ve Inşallah siz de çokkk mutlu olursunuz.
çok teşekkür ederim umarım hepimiz mutlu oluruz :KK200:ben de zamanında günlerce forumlardan yorumlardan bu kitaplara denk geldim,umarım ve eminim ki size de iyi gelecek.ben de haber verir misiniz diyecektim:) siz de başkalarına önereceksiniz ve onlar da başkalarına:)toptan mutluluk hareketi daha ne olsun:)ya çok kitap önerdim ama yazdıkça aklıma geliyor:) doğan cüceloğlu evlenmeden önce bu da okunmalı:)

Canım ben başta kabul ettim her şeyi kabul ettim. Ama yine de kredi olayını babama söyleyeyim dedim. Bize çağırdım babamla konuşmadı için. Annesi ne dedi ise öyle oldu. Ve çıktı gittiler. Babam da bana dedi ki kızım gördün. Senin hayatın senin kararın ama sen benim evladimsin. Senin tırnağın kırılsa bizim canımız yanar. Bunlar seni mutlu etmez bunlar sana evlilik hayatı yaşatmaz dedi. Senin sıkıntı yaşaman bizi de incitir. Bunları düşün karar ver. Dedi. Ben d babamın dediğini yaptım kabul etmedim kredi meselesini zaten sonra da bitirdiler. Ailemi asla suçlamadim. Iyi ki babamın dediğini yaptım. Ama işte kalbim biraz çok kırıldı darlandim. Kalbim fiziki olarak bir baskı içindeydi. Çok şükür iki iç gündür daha rahatım.
Babanız çok iyi biriymiş çok şanslısınız.
Hiç üzülmeyin karşınıza inşaallah sizi.çok mutlu edecek biri çıkar.
Rahatla canım biraz üzülürsün ,daralırsın ama unutulur.
Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın inşaallah😘

Kurtulduğunuza şükredin.

si
Babanız çok iyi biriymiş çok şanslısınız.
Hiç üzülmeyin karşınıza inşaallah sizi.çok mutlu edecek biri çıkar.
Rahatla canım biraz üzülürsün ,daralırsın ama unutulur.
Rabbim karşına iyi insanlar çıkarsın inşaallah😘
Çok şükür ailem bana hiç baskı yapmadılar ki en başından beri ben onlara baskı yaptım durdum olsun da olsun diye. Onlar hep yavaştan aldılar. Çok kızıyordum niye yavaştan alıyorlar diye. Bildikleri varmış demek ki. Inşallah canım inşallah Rabbim sizi de beni de iyilerle karşılaştırsın. Yoruldum çıkarcı insanlardan. Ve anlayamıyorum. Neden yani benim de canım olduğunu benim de bir ailenin olduğunu benim de bir evlat olduğumu niye düşünemedi bana prensesim sultanım canımın içi ahiretligim diyen o kişi. En çok da ona canım yanıyor. O Kadar güvenmiştim ki. Artık o benim kaderim diyordum. Çok çok fazla adamistim ona kendimi. Değilmiş. Bu yıktı beni.

Onlar gittikten sonra beni aramadı ben aradım öyle dedim. Onda Hayır senin dediğin ile benim dediğim aynı şey değil dedi. Alacağım krediyi. O evde kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
Ve siz sizi paranız için kullanmaya çalışan birine üzülüyorsunuz.
Size ev borcu ödedip o evde de hiç bir hakkınız olmayacağını söylemiş resmen.

Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.

Ya güzelim neden boyle şeyler soyluyorsun ? Yeni evleniyorsunuz, memursunuz etiniz ne budunuz ne ? Önce kendinize bir ev alın. Eviniz varsa da gelecege yatırım yapın herkesin anası babasinin evi kendinin degil otursunlar kirada şaka gibi gerçekten. Nisanlanacagim adam bendenböyle birşey istese bende karşı çıkarım hatta arabamı altınımi da vermem ! Neden vereyim ? Aç kalır, yiyecek ekmeği olmaz, kalacak evi olmaz tamam derim. Asgari ücretle çalışan çok kesim var. Bence uzak dur bu insanlardan biraz yiyici tipleri var sanki

çok teşekkür ederim umarım hepimiz mutlu oluruz :KK200:ben de zamanında günlerce forumlardan yorumlardan bu kitaplara denk geldim,umarım ve eminim ki size de iyi gelecek.ben de haber verir misiniz diyecektim:) siz de başkalarına önereceksiniz ve onlar da başkalarına:)toptan mutluluk hareketi daha ne olsun:)ya çok kitap önerdim ama yazdıkça aklıma geliyor:) doğan cüceloğlu evlenmeden önce bu da okunmalı:)
Çok mutlu olurum canım olur mu. Keşke hepsini de bulabilsem de okusam gerçekten ihtiyacım var böyle şeylere. Artık eskisi gibi olmak istemiyorum. Ve öyle insanlarla da karşılaşmak istemiyorum öyle yordu ki beni. Mutluluk duydum. Çok mutlu oldum hepsini de inşallah buldukça okuyacağım.

si
Çok şükür ailem bana hiç baskı yapmadılar ki en başından beri ben onlara baskı yaptım durdum olsun da olsun diye. Onlar hep yavaştan aldılar. Çok kızıyordum niye yavaştan alıyorlar diye. Bildikleri varmış demek ki. Inşallah canım inşallah Rabbim sizi de beni de iyilerle karşılaştırsın. Yoruldum çıkarcı insanlardan. Ve anlayamıyorum. Neden yani benim de canım olduğunu benim de bir ailenin olduğunu benim de bir evlat olduğumu niye düşünemedi bana prensesim sultanım canımın içi ahiretligim diyen o kişi. En çok da ona canım yanıyor. O Kadar güvenmiştim ki. Artık o benim kaderim diyordum. Çok çok fazla adamistim ona kendimi. Değilmiş. Bu yıktı beni.
Hatamız herkesi kendimiz gibi bilmek:)
Süslü laflar önemli değil canım :)
Senin kıymetini yaptıkları ile göstermesi gerekiyor.18 yıllık evliyim:)
İnan canım cicim günleri geçiyor.Sonra değişiyorlar.Evlenmeden bunları yapan daha neler yapar.

Ya güzelim neden boyle şeyler soyluyorsun ? Yeni evleniyorsunuz, memursunuz etiniz ne budunuz ne ? Önce kendinize bir ev alın. Eviniz varsa da gelecege yatırım yapın herkesin anası babasinin evi kendinin degil otursunlar kirada şaka gibi gerçekten. Nisanlanacagim adam bendenböyle birşey istese bende karşı çıkarım hatta arabamı altınımi da vermem ! Neden vereyim ? Aç kalır, yiyecek ekmeği olmaz, kalacak evi olmaz tamam derim. Asgari ücretle çalışan çok kesim var. Bence uzak dur bu insanlardan biraz yiyici tipleri var sanki
Yok canım kendi evimiz yok ki bir de eşyalarımızı falan da kendimiz yapacaktık. Ben yeni göreve başlayacağım. Babam beni okuttu emek verdi tek kuruş dahi babama veremeden evlenecektik. Babam kabul etmese de en azından eşyalarımın yarısını kendim alayım babama yük olmayayım diye düşünmüştüm. Onun da kendi yapacakmış sonradan öyle demişti bizde en son. Ama o dört yıllık öğretmendi. Ben hiç bir şey de istemedim. Mihir altıni falan bile istemiyorum falan dedim takilacaklari da onlara verelim dedim. Ama onlar benim annem babam dedi. Elbette ki yardım edeceğim dedi. Benim zihniyetimi anlamıyormus niye ailesine kredi çekmesine karşıymisim.kabul edemedim ne yapayım. Benim de ailem var. Ezip geçmem demekti kabul etmem. Sonra da zaten bitirdi. Ama hani Allahtan istiyorum diliyorum. Ben. Kıymetimi anlasın. Beddua etmeye kıyamıyorum ama canım da yanıyor. Annesi için diyorum. Benim kıymetimi anlasın. Ah vah etsin beni kaybettikleri için. Benim gibi biri öle daha karsilasamasinlar.

Merhaba. Belki bunu buraya yazmak saçma ama içim soğumuyor. Nişanlanmak üzere olduğum kişi ve aynı zamanda çok iyi anlaştığım çok sevdiğim kişi nisan aşamasında annesine ev almak için üzerine 250 bin tl kredi çekeceğini söylemişti. Ilk başta kredi çekme de evlendikten sonra altınları arabayı ve bir miktar da para toplayıp verelim demiştim ama o zaman da ev fiyatları yükselir demişti. Kredi çekecekti illa. Ben de başta kabul ettim ama ailem kabul etmedi. Oğlum neyin varsa ailenin olsun dedi yeter ki kredi çekme evlenir evlenmez altı yıl boyunca ayda beşer bin liradan borç edinmeyin dedi. Oğlan sonradan ben çekeceğim babam çekemediği için babam ödeyecek dedi ama daha önceden kendisi ailesinin aylık olarak o kredi miktarının yarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söylemişti. Üstelik babasının üzerinde az bir miktar yine borç var. Ben de yeni atandım öğretmenim o da bir kaç yıldır öğretmen. Iki kardeşi var asgari ücretle çalışıyorlar. Onların eve bir faydası yok. Babam kabul etmeyince gittiler ve işi bozdular. Ve oğlan beni hiç aramadı babamı suçladı durdu. Bu durum çok zoruma gitti. Sadece kredi çekmesini istememiştim. Onun dışında her şeyden vazgeçmiştim. Altınları arabasını veririz toplarız veririz kardeşlerini evlendiririz demiştim. Kabul etmedi. Canım yanıyor. Kabul etse miydim bilmiyorum. Onda onlar benim annem babam mecbur yapacağım söz vermiştim dedi. Ben de yapma demedim ama şu Nisan üstü olmasın bir de kredi çekme dedim üzerine çünkü evlendikten sonra ailesi ödeyemeyince ki ödemeye güçleri yok bize kalacaktı. Aslında bir de şu vardı. Onun dışında annesi giyeceğim elbiseye bile karıştı. Süslü giy öyle et böyle et. Nisan şöyle olacak şu kadar kişi getireceğim. Şunu yapma bunu yap. O benim oğlum elbette ki yardım edecek vs. O zamanda sonra bitirdi zaten ama canım acıyor. Onun gibi biri karşıma çıkmayacak sanıyorum. Onun gibi kimseyi sevmeyeceğim sanıyorum. Oysa ki seni asla bırakmam derdi. Prensesim derdi. Çok özlüyorum. Kabul etse miydim bilmiyorum. Kendimi suçluyorum.
Sakın kendini suclama ailen iyi yapmış senin parani yiyeceklerdi hic iyi niyetli dgllrrdi siz nisan yapacaksınız size ev alsınlar siz mi onlara alacaksınız paraları yoksa almasınlar ev ev almak zorunda lar mi oyle bı dünya mi var ya iyi yaptınız sadaka verin kurtluldunuz

Sakın kendini suclama ailen iyi yapmış senin parani yiyeceklerdi hic iyi niyetli dgllrrdi siz nisan yapacaksınız size ev alsınlar siz mi onlara alacaksınız paraları yoksa almasınlar ev ev almak zorunda lar mi oyle bı dünya mi var ya iyi yaptınız sadaka verin kurtluldunuz
Canım bir de diyor ki ben elli kişiye anlattım hepsi de ona demiş ki iyi ki kurtulmuslar bizden. Benim ailem şimdiden karışıyorsa ileride bizi huzursuz ederlermis. Hani bunu ona söyleyen nasıl söylemiş onu anlayamıyorum. Hani yemin ederim tek yalan söylemedim tek yalan yazmadım belki Tamam karşı tarafın ne düşündüğü hakkında belki yanlış anlamalarım olmuştur illaki ama hani olay kredi çekmesini kabul etmediğim için bitti. Ve o ev bize değil ailesine alınacaktı. Aslında alsınlar vallahi o da umrumda değildi ama Nisan aşamasında bunu yapmaları zoruma gitti. Canım nisanla beraber bizim resmi nikahimiz olacaktı. Öyle düşünüyorum ki resmi nikahtan sonraya birakamadilar. Çünkü krediyi kim çekerse ev onu üzerine olmak zorunda imiş. Resmi nikahtan sonra benim de hakkım olacağı için mi beklemediler acaba.

Hatamız herkesi kendimiz gibi bilmek:)
Süslü laflar önemli değil canım :)
Senin kıymetini yaptıkları ile göstermesi gerekiyor.18 yıllık evliyim:)
İnan canım cicim günleri geçiyor.Sonra değişiyorlar.Evlenmeden bunları yapan daha neler yapar.
Çok teşekkür ederim canım benim. Yaşamış bilen insanlardan bu yorumları görmek beni rahatlatıyor. Hani kendi kendime diyorum ki acaba bir nokta da benim hatan olmuş mi. Onu kıracak hır şey yapmış mıyım. Üzerime düşeni yapmış mıyım. Kötü düşünen ben miyim... vs. Buradaben her şeyi kendi bakış açımdan anlattım her ne kadar objektif anlatmaya çalışsam da ama yine de herkesin aynı şeyi söylemesi beni bir nebze de olsa rahatlattı. Bana ayırdığınız zaman için teşekkür ederim. Inşallah ileride benim de size yardım edebileceğim bir konu olur. Çok iyisiniz çok naziksiniz. Güzel kalın hep

Çok teşekkür ederim canım benim. Yaşamış bilen insanlardan bu yorumları görmek beni rahatlatıyor. Hani kendi kendime diyorum ki acaba bir nokta da benim hatan olmuş mi. Onu kıracak hır şey yapmış mıyım. Üzerime düşeni yapmış mıyım. Kötü düşünen ben miyim... vs. Buradaben her şeyi kendi bakış açımdan anlattım her ne kadar objektif anlatmaya çalışsam da ama yine de herkesin aynı şeyi söylemesi beni bir nebze de olsa rahatlattı. Bana ayırdığınız zaman için teşekkür ederim. Inşallah ileride benim de size yardım edebileceğim bir konu olur. Çok iyisiniz çok naziksiniz. Güzel kalın hep
İnsanız tabi ki hatalarımız olur.
Erkekler ne yazık ki ilk yıllar evlendiklerini, artık bundan sonraki hayatlarında ailesinin eşleri ve doğacak çocukları olacağının farkına geç varıyor.
Tamam aileleri para yardımı yapabilirler, her türlü desteği gösterebilirler ama ev için büyük bir para çekmek ve bunu haklı göstermenin hiç bir mantığı yok.
İçin rahat olsun sende sıkıntı yok:)
İnşaallah canım 🤗Rica ederim😘

Kime ne iyilik yaptınız acaba, yol yakından büyük bi yanlıştan dönmüşsünüz.

Ve siz sizi paranız için kullanmaya çalışan birine üzülüyorsunuz.
Size ev borcu ödedip o evde de hiç bir hakkınız olmayacağını söylemiş resmen.
Canım annesi bizde dedi ki hoş oğlumun tüm maaşını alacak değiliz. O laftan sonra çok iğreti oldum. Ama işte oldu olan. Elimden bir şey gelmedi.

Canım bir de diyor ki ben elli kişiye anlattım hepsi de ona demiş ki iyi ki kurtulmuslar bizden. Benim ailem şimdiden karışıyorsa ileride bizi huzursuz ederlermis. Hani bunu ona söyleyen nasıl söylemiş onu anlayamıyorum. Hani yemin ederim tek yalan söylemedim tek yalan yazmadım belki Tamam karşı tarafın ne düşündüğü hakkında belki yanlış anlamalarım olmuştur illaki ama hani olay kredi çekmesini kabul etmediğim için bitti. Ve o ev bize değil ailesine alınacaktı. Aslında alsınlar vallahi o da umrumda değildi ama Nisan aşamasında bunu yapmaları zoruma gitti. Canım nisanla beraber bizim resmi nikahimiz olacaktı. Öyle düşünüyorum ki resmi nikahtan sonraya birakamadilar. Çünkü krediyi kim çekerse ev onu üzerine olmak zorunda imiş. Resmi nikahtan sonra benim de hakkım olacağı için mi beklemediler acaba.
Daha siz evlenmeden borca sokuyolar sizi kişiler anne babalarına kardeşlerine tabiki yardım edebilir ama sorumlu oldgun bı esin var artık onu düşünmek lazım çok bencillermis ve asla nisanla birlikte resmi nikah dini nikah fln yapmayin nikah düğünde olur ya istisnalar hariç düğün enguzeli nikah için

Doğrusunu mu yaptım kabuk etse idim ileride mutlu olabilir miydik o yüzden çok düşündüm. Herkes olamazsınız diyor ama aklımdan bir türlü çıkaramıyorum.
İyiki de hayır demişsin canım vallah ilerde dert size kalırdı evlilikte biterdi kesin 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back