Ev almak şart mı?

öyle ya adam memurmuş bide üst düzey memur değilse aldığı ne sanki ne kadar yiyebilir ne kadar gezebilir

demek kkız tarafının durumu varmış almış, ya da durumu yok yememiş icmemis kızına ev yaptıysa ben evlat olarak üzülürdüm şahsen bi gün yüzü görmedi diye

Biz bunlarin farkinda degilizde sanki yolmu ogretiyorsunuz simdi...babasi okutmamis..esim hem calisip hem okumus...lisede zorla imamhatibe vermis esim kendi cabasiyla buralara gelmis..bilip bilmeden ne kadar guzel konusuyor bizim milletimiz vay be

Merak etmeyin esimin yoklugundada onu sevdim varligindada......ustelik esim bekarken aldgi maas birikimini yaklasik 15 bin kadar toplayip babasinin borcuna yatirmis..e tabi babalik hakki..
Babasinin dusuncesizligi yuzunden yol gostermemizligi yuzunden evliligimizin ilk yilari hesap kitap yapmakla
gecti...saglik olsun tabi ama babalik dogurmakla bitmiyor malesef...birde esimden dinleseydiniz keske...bilip bilmeden muhalefet olmayin.

Size katılıyorum. Dalga geçerek yazınca, bir an kanıma dokundu. Ayıp yahu.. Zaten adamın aldığı maaş ne ki.. Adam o parayla belki ev alamadı. Ama çocuklarını okutup meslek sahibi yaptı..
Maalesef hayat herkese aynı imkanı sunmuyor.. Birileri paralar içinde yüzerken.. Binlerce evleri varken.. Hiç uğramadığı yazlıkları varken.. Birileri de ev sahibi olabilmek için, kendinden, boğazından, çoluğunun çocuğunun rızkından kesiyor.. Hayat çok zor..

Offf senin bilip bilmeden her mesaja muhalefet olman acik araman ne olacak?
Az once cevap yazdim..okursunuz...bilip bilmeden muhalefet olmayin..bayiliyorsunuz acik aramaya!

Valla bilip bilmeden konusmayan..gamsiz umursamaz bir baba....esim yillarca lise dahil kendi calisip okudu...ne biliyorsunuz ya ne yasadigimizi...adam gamsiz umursamaz ..konusturmayin beni

arkadaşlar biz 2 sene kirada oturduk, aklımızda hiç ev sahibi olmak yokken karşımıza eski ama fiyatı uygun bir ev denk geldi babalarda yardımcı oldu 100 bin tlye 10 yıl kredi borcuna girdik. bizim taraflarda ev kiraları 850-1000 civarında. ailelerden uzaktayız biraz. her ay 1.400 tl kredi ödüyoruz. kiraya verilen para havaya gidiyor gerçekten. sıkıntı çekiyormuyuz evet çekiyoruz. yarına kimin çıkacağı belli değil. biz bir yola girdik. inşallah allah utandırmadan bu yolda ilerleyeceğiz.
temmuz ayında 1 yıl olacak bu eve taşınalı, ödemeyi de yaptık çok şükür. benim fikrim gençken yapabildiğinizi yapın.
emekli maaşıyla anca mutfak-faturalara yetebiliyorsunuz.

Bizede bisey yok iki taraftan . bir ev aldık borcu hala devam ediyor. Esime borcu bitince bi tane daha alalim cocuklarimiza kalir diyorum da bana babamdan mi kaldi calissinlar alsinlar diyi. Aslinda haklida adam ömür boyunca kredi mi ödesin.

Ev alma fikri evlendikten sonra toplum baskısıyla çiftlere dayatılıyor bana göre. Daha biz yeni evliyiz, evleneli bir ay olmadan ev alın diye demeye başladılar. Daha düğünden kalan borçları ödemeden hem de. İlk başta biz de bir gaza geldik, alsak mı diye araştırdık. İki memur maaşıyla yapılmayacak şey değil ama nasıl? Maaşın birisi direkt krediye gidecek, çünkü hiçbir birikimimiz yok. Diğeriyle zar zor geçim sağlayacağız. 10 yıl boyunca ne bir sosyal hayatımız olacak doğru düzgün ne de istediğimiz zaman tatil yapabileceğiz. Üstelik yurt dışını falan da görmek istiyoruz. Baktık ev almak demek tüm bunlardan vazgeçmek demek, bir beş sene erteleyelim. Bu arada gezelim tozalım. Sonra evimizi alırız diye düşündük. Şimdilik planımız bu. Hazır gençken gezmek ve sonra yerleşik hayata geçmek.

ne güzel yine 10 yilda kredi bitiyor ev sahibi oluyorsunuz.
Burda öde babam öde bitmiyor tam 30 yil bir ev kredisi.
sen bankaya ben her ay 1000 euro ödeyecegim desen bile Kabul etmiyorlar. sigarana Kadar giderlerini hesaplayip öyle izin cikiyor.
benim sorunum kuru ekmek yicem desen bile olmuyor yani.

Offf senin bilip bilmeden her mesaja muhalefet olman acik araman ne olacak?
Az once cevap yazdim..okursunuz...bilip bilmeden muhalefet olmayin..bayiliyorsunuz acik aramaya!

ne kadar yazdıysan ne üslupta yazdıysan o kadarına yorum yaparız biz nickine tıklayınca hayatın gözler önüne serilmiyo, benim muhalefet olmama da bişey olacağı yok her zaman olduğu kafama yatmayan şeyi söylicem saksakçılık yapmıcayanlışım olursa da özür dilicem beni engelleyerek kendince sorun gördüğün şeyin önüne geçebilirsin yoksa gaz yapıyo bak

1- Kiranın sonu yok
2- Gençken olmayan enerji yaşlıyken hiç olmaz, şimdi ne yapılsa kar
3- 10 yıl sonra da olsa bitecek ve o ev senin olacak
4- 10 yıl sonra borcun bitecek en azından , kira yerine çocuğunu okutacak belki de evlendireceksin
5- Senden sonra evladına kalacak en mantıklı yatırımdır gayrimenkul

Şu 10 yıllık borca girenlerdenim pişman değilim
Bir kızım oldu, 6 aylıkken anneme bırakıp çalışmaya devam edeceğim. Şu an 4 aylık

3 kardeşiz ve hepimize şu şartlarda benim ailemden en az 2şer ev düşüyor..eşimin tarafından yok...ama eşimle ben hiçbirzaman nasıl olsa var gözüyle bakmadık.kendi emeğimiz mücadelemizle evimiz alalım istedik...o evlerde çocuklarımız için yatırım olur ilerde diye dşündük hep..5 yıl kirada oturduk öyle bir ev sahibimiz vardı ki akıllara zarar..kötü ev sahibi kiracıyı mal sahibi yaparmış ya bizimkisi de o hesap...150 milyara 2,5 yıl önce ev aldık mutfağı dolabı banyosu derken 175 e mal oldu bize.5 yıl kredi çektik kaldı şimdi geriye 2,5 yıl..buda geçecek Allahın izniyle..ikimizde özel sektörde çalışıyoruz yarına garantimiz yok..mutfağımdan yememden içmemden hiç kısmadım ama diğer giderlerimiz için temkinli davrandığımız kesin..ama biz mutluyuzki...kolay kazanılmayan emeğin değerini insan daha iyi bilir...

Ev şart neden mi?çünkü bu güzel,genç,fresh,enerjili yaşında başlamalısın çünkü şimdi daha kolay başa çıkabilirsin.35 yaşına geldiğinde çoğu eşin dostun ev bark sahibi olmuş olacak sense yerinde sayıklıyor olacaksın.çocukların için değil kendi ilerki yaşlarında rahat edebilmen için...yaş ilerledikçe yorgunlaşıyorsun çünkü...

benım aılem bekarkende ev al dıye tutturuyorlardı ama benım borcum vardı hala da var ve ıstemedım. bırıkmıslerı vardı onu verıp ustunude benım tamamlamamı ıstedıydıler ama borcun ustune borc yapmak benım lugatımda yok ve bır gun ev alacaksam sartlarım benı en az zorlayacak hale gelmelı kı ıstedıgım gonlume sınen bır eve sahıp olayım yoksa kırasını verdıkten sonra tum evler benım dusuncesındeyım.

tabı su bır gercek kı orta duzey gelırı olan kısıler çalışırken ortalama 10 yıllarını heba ederek ve bırcok ozel zevklerınden kısarak ev sahıbı olabılırler, emeklı olunca bırsey alınmıyor eskıdenmıs o devırler...

eger kı aıle destegı varsa ya da bır sekılde bırıkım yapılabıldıyse elde bır mıktar pesınatla kredı cekmek en mantıklısı cunku buyuk sehırlerde en ortalama evler bıle 200.000 bınin ustunde....

bızımde ev alma planımız var ama ben once borclar bıtsın sıfırlanalım, sonra ıstedıgım gonlume sınen mumkunse sıfır yada az kullanılmıs, yalıtımlı, korunaklı,genıs ve ferah bır ev olsun ıstıyorum. en azından 3+1 olmalı cunku su an kırada 2+1 bır evdeyız ve odalar cok ufak evın kullanımı 1+1 gıbı ;( vee eve sıgmıyoruz ama sımdılık ıdare edıyoruz...

ama sunu da solımm ılla evım olsun derdınde de degılım.

hayalım dunyayı gezmek , esımde bana eslık eder sartlar musait olsa bılıyorum cunku ben bırkaç ulke gezme sansını yakaladım ama o henuz bu sansa sahıp olamadı o nedenle uc gunluk dunya , dunya malı dunyada kalırmıs ev ıcın cokta kasmaya degmez bence. sartlar uygun olursa alınır ama olmazsa o parayı seyahate ve yenı ufuklar gormeye harcamak daha mantıklı gelıyor bana....sonucta obur tarafa evını degıl yasadıklarını gotureceksın

Tamda bu yuzden sinirlendim.ne yasadigimi bilmeden yargiya varmaniz birde hemen gruplasip birbirinize bana sormadan yorum yapmaniz.
Burda bi konum daha vardi kayinpederim ile ilgili sikintimi anlatmistim.ordada ayni seyi yapmistin.
Hepimiz gercegiz burda.lutfen once aklina takilani uygun bir uslupla sor..cunku yargilamak kimsenin haddine degil...esim yillarca var olan babasinin yokluguyla hissiyatsizlogiyla ve surekli onun borclarini kapatmakla ugrasti ve bunlarla buyudu...
Benim babamin durumu vardi ki yapti.
Ev vermeseydide o benim babamdi..
Demem suki durumu oldugu halde cocuguna hicbisey yapmayan insan biliyorum.
Belki kayinpederimin maasi azdi ama bari esime yol gosterseydi...yada dugunde kendine sifir lux tv(evinle led tv zaten vardi tamamen keyfi) alacagina ogluna alsaydi..kucucukte olsa biseyin ucundan tutsaydi.
Zamaninda hesabini kitabini bilmeyip yillarca biriken banka borcunu kapatan bir baba oglunun dugun borcu icin"hesabini bilseydi bana ne"
Diyor..simdi soyleyin bana..babalik bumudur..ben buyuttum ne hali varsa gorsunmudur.
Ha su var...beni sever.konusur..ama beni sevdigine dair en ufak bisey gormedim ne taki ne bi ev hediyesi.hic hemde.umrumdami degil cok sukur..ama insan cevresinden dusunceli aileleri gordukce imreniyor..biseyler akip gidiyor.

Keske elini optugumde o fedakarligini merhametini hissedebilecegim sizinde tabirinizle bir "adamcagiz"sifatini hakeden bir kayinbabam olsaydi ..ama yok yok...

herkes o şansa sahip olmuyor malesef. Benim evlenırken bılezıgımın olmasını geçin üstüne bir de dag gibi borcum vardı. Sırf elalem bısey taktılar desınler dıye esımın aılesının bize takacagı bilezikleri alıp bide bir sürü zararla sattık onları. Şimdiki aklım olsa almazdım, takamıyolarsa takmasınlar elaleme ne. Gerçi ben almasaydım kendierini zorlayıp 1 tane olsun takarlardı esımın kardesıne taktılar:)

Ev almak mantıklı olabilir ama sartların uygun olması lazım. Bi kere ev kredısıne ödenen mıktar dısında kalan para gezmeye/yemeye ıcmeye/saglık/cocuk -okul-egıtım masraflarına yetmeli hatta en azından 300-500 kalmalı ve ektra bırıkım yapılabilmeli en azından. Yoksa hayatın ne getırecegı bellı olmaz. Ev alıcam dıye ac kalmanın mantıgı yok. Istanbulda ev alıp 1 sımıt parasının bıle hesabını yapmak zorunda kalan ınsanlar var. Bu insanca bir yaşam degıl bana göre. Bir de aldıgınız e deger kazanabılecek bır ev olmalı. Ufaktan baslamak lazım. Bız 2+1 salonu buyuk ama yatak odası mınnacık, balkonu olmayan bır ev aldık. 160a aldık 2 senede 260a kadar cıktı fıyatlar. Henuz cocuk yok ama bu sene olması ıcın cabalıyoruz. Cocuk oluca belkı satıp tekrar kredı cekıp 3+1e gecebılırız eger uyguna bulursak.

Kredi ödemelerimiz yarıya indi. Ben de artık birikim yapmaya karar verdim. Bu ay kalem kalem not aldım harcadıklarımızı. Dışarıda orda burda savurmak yok artık dedim.
Lakin dün akşam kendimi şehrin nezih bir mekanında,ayaklarımı uzatmış gökyüzündeki yıldızları seyredip,kömürlü çaydanlıkta çay yudumlarken buldum.
İşte o vakit "la yemişim ev peşinatını" didim..

Tatile gittiğimizde min 2000 3000 lira gidiyor sadece 1 hafta için. Sizin maddi durumunuzu bilemem tabi ama hem kredi hem tatil zorluyor malesef
bence tatil gencken yapılmalı. Insan yaslanınca enerjısı de kalmıyor. Bır de artık saglıksız beslendıgımızden herkes erken yasta hastalıklarla ugrasıyor. Bırıkım yapıcam dıye evden adımını atamayan ınsanlar var. Bır daha hayata gelmıycez. Sızın gelırınız bence sımdı ev almaya uygun degıl. sızın yerınızde olsam kenara para atarım ama kendımı sıkıntıya sokmadan. Belkı bır kac sene sonra sıze de bır fırsat cıkar, ya maasınız artar ya bı kampanyaya denk gelırsınız ve bırıktırdıgınız para ıle pesınat verebılırsınız. Daha yasınız cok genc. Ben 26 yasında evlendım 4 sene delı gıbı borc odedımkı karı koca muhendısız. Malesef esımın aılesıne de yardım ettık hep. 30 yasında hıc pesınat yokken annemın kredı cekmesıyle pesınat verıp ev aldık. Artan kredı dıye bır secenek var onu kullandık. Her sene 150 artıyor ve 7. yılda 2bıntl de sabıt kalıcak. 2 senemız bıttı. Evımızın degerı 100bın arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…