Ev almak şart mı?

Sonra gelinler kaynanamlar sadece yemişler hiç birikim yapmamışlar bir ev bile almamışlar diye dert yanıyorlar.
ah ah....
Kayinbabam memur emeklisi.tek oglu esim. hicbisey biriktirmemis hep yemis gezmisler..dugunu esim kendi yapti kiradayiz...
Benim istanbulda babamin verdigi bir dairem var sukur..kiz evlat olmama ragmen dusunmus babam.onun kirasini aliyoruz heray.
Ama hala dusunurum yahu hicmi bisey yapamadin..esim cok mahcup bana bu konuda.yapacak bisey yok
Gecenlerde kayinbabamla sohpet ediyoruz...dedimki esim cok takiyor borclari ins bitecek az kaldi diye..yapsaydi hesabini beni ilgilendirmez dedi
Bende "esimin bi sucu yok.bu zamanda ev kurmak dugun yapmak sifir birikimle amca bu kadar baba"dedim
Sustu

Omur boyu kira odeyip elde yine sifir olacagina, 10 sene ev kredisi odeyip sonunda evinin olmasi daha mantikli geliyor bana. Ama ev alacagim diye surunmemek sartiyla. Kredi cekmek de dusunerek, hesapli kitapli yapilmasi gereken bir is.

Alakasiz ama biz bir ev alacagiz diye hesaplar kitaplar yapiyoruz.
Bizim oturdugumuz siteler yapilanmayla oldu..adamin arazi baya buyukmus.
200 metrekare tam 48 daire sahibi oldu bianda..yani komple bina onun

Ve satis bedeli 230 bin.kira bedeli ise 900 tl evlerinin.
Yahu hayatmi adaletsiz.bitane istiyorum yahu

Yani bencede haklisiniz dusuncenizde genckugin en guzek zamani maddi sıkinti ile gecucekse kalsin o ev orada
Bu arada bizde kredi ike ev aldik ama bizim butcemizi sarsicak yasaam standartlarimzi dusurcek bir durum olmadi
Ama tabi boyke bir zamanu bekledik sıkintiy ile yasamaktansa birkac yil sonra aldik

Bencede haklısınız.Önceden sizin gibi düşünmüyordum.Şu olsun bu olsun en iyi ev olsun bizim olsun diyenlerdendim.Geçen ay nişanlımın anneannesini kaybettik.Hayatımda ilk kez bir ölümle bu kadar yakından ilgilendim.Yıkamaya girdim mezarlığa gittim vs.Anneannemiz çok varlıklıydı.Gömüldükten sonra nişanlıma dedimki:Boşverelim evmiş arabaymış.Herşeyimiz olsada olmasada gideceğimiz yer aynı .Aslında biz bu dünyada kiracıyız...O gün dönüm noktam oldu.Dünyaya bir kez geliyoruz ev sahibi olucam diye ömrümüzün en güzel yıllarını sıkıntıyla kısarak geçirmeye değmiyor.

Ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum.
Eşimin tam tersi yani...
Bir gün kendi ve benim yaşantımı, bana anlattı sadece.

Tek maaşlı, memur bir ailenin çocuğuyum.
Hiçbir şeyleri yokmuş zamanında.
Ablam dahi bana göre biraz kıt kanaat büyümüş diyebilirim.
Ama ben açıkçası, sefa sürdüm.
Sağolsun ailem özel lise ve vakıf ünide okuttu, arabamı aldı, her yıl yurt içi yurt dışı tatiline yolladı, ne dilersem hep yapıldı.
Ablamla bana 1 er ev bırakacak kadar yatırım yaptılar.
Evlenirken dahi, emekli olmalarına rağmen, çoğu insanın bir eşyaya o kadar para verilir mi dediği şeyleri aldım.
Gıklarını bile çıkartmadılar, ablam da aynı şekilde destek oldu, kendine yapmadı bana yaptı bu süreçte.

Çok şükür çocukluğumda da şuan eşimle olan hayatımda da hiç 'yok' kelimesi duymadım.
Böyle yaşayabilmemin tek sebebi, ailemin zamanında 'çocukları için' fedakarlık yapıp, bizler küçükken para biriktirmesi, ev almaları.
Ev aldıktan sonra da sanki kira ödüyormuş gibi, kenara bir şekilde para atmaları.
Kısaca kendilerinden geçip, onların yaşadığı sıkıntıları çekmeyelim diye bizler için çabalamaları.

Bir yandan sizin gibi düşünüyorum, bir yandan 'ya çocuğum benim gibi rahat yaşayamazsa, kendim rahat olayım diye iyi bir maddi gelecek sunamazsam' diye kaygılanıyorum.

Zor bir konu, evlat sevgisini tattığımda sanırım düşüncelerim 'yatırım' a kayar gibi geliyor.

yıllarca elalemin duvarına bir çivi çakamamaktansa... istediğim mutfak dolabını yaptıramicaksam, istediğim gibi dayayıp döşeyemiceksem taşınıcağım korkusuyla, ordan oraya taşınmak zaten işkence eşyaların pert oluyor ha birde oraya ödeyeceğim kiranın üstüne biraz daha ödeyip en azından millete değil kendime yatırım yaparım ve üstüne üstlük değer kaybetmez hiçbirzaman gayrimenkul... sırf bunlar bile ev almaya sebep bence e daha ne olsun...:)

Yaklasik 2 sene önce evimiz vardı krediyle tamamlamıştık üzerini. Oğlum o zamanlar 1 yaşlarındaydı. Evin içinde dilediği gibi oynuyordu ama bahçesi yoktu.sonra oğlum daha iyi oynasın içinde bahçesi olsun diye yine aynı semtten ev aradık bulduk ama satmadi adam ilerde satarsam size satarım dedi oturduk öyle. Evden kalan hazır para gün geçtikçe eridi tabi.oğlum parka indiği zaman diledigince oynayamadı çünkü biz kiraciydik gelip geciciydik.kim ev sahibi kim kiracı çok bariz bellidir öyle davranırlar. Oğlum balkon demirlerine tırmanıyordu tuvalete bile gidemiyorduk artık ev sahibine balkona cam yaptırmasını söyledik adam yaptırmadı üstünede evi satılığa çıkardı. Çok fazla fiyat söyledi dediği fiyatı kesinlikle veremezdik.1 sene dolar dolmaz çıktık bu evde de balkon kapıları falan bozuk kışın acaip soğuk geliyor ama ev taşımayı artık göze alamadığım için ev sahibine söyleyemiyorum. Bir çivi dahi çakmadım eve ev sahibi istemiyor dilediğim gibi yaşayamadığım için de yüklü miktarda faiz ödeyim ama kendi evim olsun diyorum yatırım amaçlı değil benim kastım.parke çizilecek diye koltukların yerini bile degistiremiyorum o yüzden sevmiyorum evi

Kira boşa giden para bence. Kiracı olunca 10 sene sonra sıfıra sıfır elde var sıfır! Ama biraz tasarruf edip ev alırsan 10 sene sonra o ev senin.
Gençlik gelip geçiyor evet ama memlekette emeklinin durumu malum. Evi olmayan emekli aç. Kirayamı yetişsin, karnını mı doyursun. Sonra yaşlılıkta sağlık sorunları, yok çocukları evlendirelim, dertler artıyor.

Musluk akarken doldurmalı diyenlerdenim ben. Evlendiğimizde 35 bin liralık altınımız vardı bizim sadece. Ev aldık krediyle 4 yıl önce. Şu an satsak 300 bin kalır elimizde. Evi almasak sürekli gezecektik biliyorum. Az birşey biriktirirdik belki. Sonra çocuk olunca ev almaya uğraşmak daha zor.

Hayalimizdeki yurtdışı tatiline çıkamadık sadece. Bir sene de arabasız kaldık. Olsun, çocuk yokken herşey daha kolay.
Yaşlanınca çoluğa çocuğa muhtaç olmaktansa bir tatile de çıkmayıveririm. Benim derdim çocuğuma ev bırakmak değil. Ben nasıl yaptıysam o da çalışıp alsın. Ben satmamış olursam zaten ona kalacak.
Yani babası zengin olan şanslılardan değilse insan , ev almalı mutlaka.

İleride karar verir de bi çocuk sahibi olursam ona iyi bir eğitim ve bankada adına açılmış hayata eksiden başlamaması için bir fon bırakmayı isterim.
Ev almayı yaklaşık 20 sene erteledim. Evet kira ödemek de parayı havaya atmak gibi ama 20_40 arası yaşlarımı ev kredisi ile tüketmek istemiyorum

ev alanlar çocuğa bırakma telaşındamıymış son tahlilde bu noktaya gelindi heralde, ama sanmıyorum ev tabiki önünde sonunda çocuğa kalacak ama o zamana kadar ben yaşıcam neticede

Açıkçası emekli maaşları kuş kadar olduğundan bir de o paradan kira parası ayırmak mantıklı gelmiyor. Bu yüzden gençken, çalışıp kazanılıyorken ev alınması taraftarıyım.

dünyanın bınbırturlu halı var
allah aılenıze uzun omur versın ama her zaman yanınızda olamayabılırler fanı dunyada
esın varmı yokmu onuda bılmıyorum ama onada allah saglık sıhhat versın
ben kırada oturuyorum maasın yarısı kıraya gıdıyor evlendıgım gunden berı amelıyatlar hastalıklar yasadıgım ıcın calısamıyorum
esımınde benden onceden bıraz borcları var perısan durumdayız
evımız olsaydı keske dıyorum ev kırası vermek cok zorumuza gıdıyor mutfak gıderımızı babamlar karsılıyor hala malesef oyle kıt kanaat gecınıyoruz

allahdan ne ıstersrenız olur eksık dılek dılemeyın bol bol ev ısteyın olmayanlarada versın bızlerede ınanın kendı evı gıbısı yok
ev sahıbı hadı cıkın dıyene kadar mısafır oldugun evde rahat oturamıyorsun cıvı bıle cakmaya cekınıyorsun

Senin yasin kucukmus o yuzden bakis acin baska ama 35 olup ev sahibi olmak ne demek biliyormusun :) emek olmadan yemek olmaz asil gencken biriktirceksin

Dünyada mülk ahirette iman demisler yapacak bişey yok bu devirde borcuz hiç bişey olmaz on sene çekersin tamam ama yarın başına allah korusun bişey gelse evin olcak kapina kira diye dayanamaz kimse sokağa atamaz her yıl kiralar alıyo gidiyo basini

Nedense şu sıralar konu sahibiyle bende aynı düşüncedeyim.. Hadi bir ev aldın 300000 lira.. Bu evi alabilmen için en kötü 100 000 lira peşinatın olması gerekir.. Ve de 200 000 i 400 000 olarak faiziyle geri ödüyorsun.. Bana çok mantıksız geliyor. benim 300000 lira param olsa, neden ev alayım ki. Banka hesabında bekletir, faizini yerim.. Ön kötü yıllık 20 000 lira faiz verir.. Aya vurursan da, 1660 lira para. Aynı maaş gibi.. Gider 1000 lira kiranı ödersin.. 660 lirada sana kalır..
Bence şöyle yapabilirsiniz, bu hayatta herşey insanlar için. İyi günde olur, kötü günde.. Bence kıyında köşende, kötü gün için birikim yap. Yada şöyle yapabilirsin. Ev almaya gücün yetmiyorsa, arsa al. Arsa da her zaman değer kazandırır..

evin var borcun yok her ay en az 3 bin tl atıyorsun bankaya. canım maşallah Allah daha çok versin ama yaşam standartların yüksekse böyle düşünmen normal. ben evim olsun 2000 tl gelirim olsun razıyım.

ama eşim 2000 tl maaş alamıyor sorun orada canım.. İnşallah iyi bir iş bulur da kurtulur.O ve diğer emekçi herkes.

gençken gençliğimi yaşayayım yaşlılığa kim öle kim kala mantığı gibi konu sahibinin mantığı, ya da gençken doya doya yaşadım yaşlılıkta sürünmeye razıyım bu mu yani, emekli maaşından kirayı çık sonrada fotosentez yap zaten öyle bi para

E
Eee kayınbabanız ne yapsın. Memur olduğuna göre kayınbabanız, oğlunu okutmuş. Belirli bir yaşa getirmiş. Terbiye etmiş, adam etmiş ki. Sizde eşinizle evlenmişsiniz. Evlilik ne demektir; 'ben belirli bir yaşa geldim. kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. ve sevdiğim kişiyle, hayatımı birleştirmek istediğim eşimle birlikte kendi evime geçiyorum. heyyy millet duyun'. demek değil midir.. Çalışın kazanın, kimselere minnet eylemeyin.. Alın evinizi barkınızı.
Hadi babanın durumu vardı sana ev bıraktı.. Ya baban sana ev bırakmasaydı. Ne yapacaktın. Sevmeyecek miydin. Yahutta yüzüne bakmayacak mıydın. Sizin için her şey para pul mu? Saygı, sevginin, hoş görünün sizin için bir değeri kıymeti yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…