• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

Çalıştığım dönemde kira ödemek zor olmayabilir belki ama emekli maaşım kuş kadar olacak. Ancak yiyecek ve faturalara yetecek.

Bir de ben evcimen bir kadınım, ev dekorasyonunu çok severim. Kiracı olunca sanki diken üstündeymiş gibi, her an ev sahibi çık diyecekmiş gibi tedirgindim, ne eve eşya alabildim rahat rahat (burdan taşınırsam diğer eve uymayabilir diye) ne de kalıcı dekorasyon yaptırabildim (duvar kağıdı gibi, dolap gibi).

Geçen sene ev aldım Allah'a şükür. İçini istediğim gibi dekore edebilmek ayrı bir mutluluk, emekli maaşımla kira ödemeyecek olmak ayrı bir mutluluk.

ben bekrım ben bile ucuz bir ev alıp kiraya verip kendisini ödesin diye düşünürüm hep evlilik olucagından parayı oraya da baglamamak lazım tabi
ama şöyle düşünürüm hep ilerde yaşlanınca ömür boyu şimdiki kadar çalışamayız bir ev olunca ilerde emekli maaşına talim etmek zorunda oldugumuzda ve sağlık harcamaları arttıgında daha da zor bir hayat yaşamak istemem
50 lili yaşlarımı çalışmadan rahatça geçirmek isterim açıkçası ve hangi çocugum bana bakarsa evime onu oturturum bir yaptırımım olur en azından :)

hani metrobusun kapisinin en onunde bekledigi halde en son içeri giren ve asla kendine yer bulamayan saskin kiz var ya, iste o benim :KK53:
Metrobüse binmek bir sanattır. İnenleri izleyeceksin, yerini gözüne kestireceksin ve tam inenler bittiği anda oluşan küçük boşluklardan sıyrılarak kilitlendiğin hedefe ilk adımı sen atacaksın. İlk hedef küçük boşluklar.

Bir kez yerini tutunca bu sefer bir gözün okudun kitapta, bir gözün oturanlarda olacak. Hafif kıpırdanan, çantalarını toparlayan birilerini görünce hemen oraya doğru yönelecek ve yerinden kalktığında sen oturacaksın. Tabi ki yaşlı ve hamileler yoksa etrafta :KK20:

Ben bu kargaşadan, büyük şehirde yaşamaktan, trafikte kalabalıkta olmaktan, arabada lak lak yapmaktan keyif alıyorum ya. Deli miyim neyim :KK6:

Geçen Adapazarı'nda bir yerden merkeze bomboş yolda 15 dakikada gittik. Ne o öyle, nerden gelirsen gel en fazla yrım saat. Gittiğin yere 1 saat öncesinden çıkacaksın ki yolculuğun tadı olsun. Hayır, Geciksen trafikte kaldım bile diyemezsin. İstanbul candır can:KK59:

Asıl konuya dair, bekarken hep kendi evimizde otururduk. Nişanlımın evinin olmadığını söyleyince bir arkadaşım, o zaman ilk hedefiniz bir ev almak olur demişti. Hiç anlam verememiştim. Ev almak diye hedef mi olur diye düşünmüştüm. Ev bu alınır, satılır, hayatın tadını çıkarmak lazım demiştim. Evlenirken parkeleri, kapıları değiştirmek, balkonu kapatmak istedim. Ev sahibi yapmam dedi, biz ödeyelim dedim. Evimiz olunca yaparız dedi eşim. Onu da anlamadım.

ta ki kiradan bıkana kadar. istediğim güzel mobilyaları alamıyorum. Bir mutfağı gönlümce yaptıramıyorum. Her sene ev sahibini zengin edip, havaya para veriyorum. Şimdi ev aldık, oturmayacak olsak da psikolojik bir rahatlık sağlıyor ama ben istediğim gibi bir eve yerleşmek için gün sayıyorum artık. Kenarı köşesi benim olsun, bir değişiklik yaptıracağım zaman kiradan düşme pazarlığı yapmıyayımfalan filan. Klasik bir kiracı psikolojisi işte. Döşerken tutacağım iç mimarı bile buldum ama daha ortada oturacağım ev yok:KK8:

Eşim yoğun çalışıyor, yapmam gerekenleri çoğunlukla kendim hallediyorum, bir elimde çocuk. Destek oluyorum. Çünkü anca bu zamanda yaparız. 50 sine geldikten sonra bu ne enerjimiz sinerjimiz olmayacak çünkü. Ama bu sırada çıktığımız gezilerden parçalar getiriyorum, bir kenara koyuyorum. Zamanı gelince hepsinin bir yeri olacak inşallah.

Söylediklerini anlamakta beraber bana düşündürdükleri de işte bunlar

İstanbul da çalışıyor ve ömür tüketiyoruz çoğumuz. İstanbul da oturanlardan yüzde kaçı gerçekten şehri gezerek ağız tadıyla yaşayabiliyor bilmiyorum.

Dışarı çıkarak harcanacak tutarla mutfak alış verişi yapıp evde oturuyoruz çoğumuz.

Aynen öyle. Insanı sartlarda calısmıyoruz bi kere. Ben maslakta calısıyorum beylikdüzünde oturuyorum. Ya servisle ya da eşimin iş arabasıyla ıse gıdıyorum. Tek bır araba arızalansa trafık kılıt, evden 5 dk sonra cıksanız trafıge takılıyorsunuz. Resmen sabahları zamanla yarısıyorum. 5.55de kalkıyorumkı daha cocuk yok, cocuk olsa halımı dusunemıyorum. Karı koca muhendıs olmamıza ragmen ancak oralarda ev alabıldık. Haftaıcı zaten ev ısı vs derken bır yere cıkamıyoruz. Haftasonu cıkarsak da mutlaka aklımızda sonuc trafıgı oluyor. Islerımız zaten cok streslı. Ben kucuk bır yerde buyudugum ıcım bu sehır benı tuketıyormus gıbı gelıyor. Bı evımız olsun dıye ömrümüz gidiyor

şöyle soyleyeyım annemın babamın evı yok bı emeklı maası var babamın.kardesım her ay onlara yardım edıyo...evlenecek ama hala onlara para gönderıyo göndemek zorunda yoksa gecınemezler ( ben çalışmıyorum)
eşimin anne babasındada ev yok ve görumcem evı gecındırıyo yoksa gecınemezler
ee görumcemle kardesımın ya kendı hayatları????? ömur boyunca ailelerımıze yardım etmek zorundalar.neden? bır evlerı olsaydı evlatlarına yuk olmazlardı herkes kendı hayatını dusunmeden kurardı....
ben ilerde kızım aynısını yasasın ıstemıyorum.bızı dusunmesın kendı gelecegını dusunsun ıstıyorum...şu an çok zor görunuyo ama inş Rabbım bızede ev nasıp eder borçlada olsa ben razıyım evladım için

aynı sıkıntıyı bızde yasıyoruz. Benım kendı annemde emeklı memurlar ama ektra ısler yaptılar hep. Oturdukları eskı bı ev var, bursada bı evımız var kırada, sımdıde ıstanbulda kardesler bırlestıler arsalarına ev yaptırıyolar yanı ordan da bı ev olcak. Esımın aılesının ıse durumu o kadar vahımkı. Aslında babası kadrolu ıscıymıs zamamında ama ıstıfa etmıs, boya ustası ama yıllarca kazandıgını malesef yemıs. Hatta yurtdsındakı kardeslerınde bavulla para gelırmıs ama degerlendırememıs harcamıs hep. Dısardan yatırarak emeklı olmus ama hep borcları var. Gelırlerının uzerınde yasadılar hep. 5-10 tane kredı kartı, tuketıcı kredılerı. Icralık olmanın esıgınden donduler kac kere.

Boyle oluncada yıllarca esım yardım ettı. Aslında 3 kardesler ama dıger 2 erkek kardesı de babası gıbı sorumsuz malesef. Bız o yuzden bı turlu afedersınız arkamızı toplayamadık. Zamanında o kadar para kazanıyoken ufacık bı arsa alsalarmıs alanyada sımdı evlerı olurdu.

siz nişanlısınız, eşiniz ve ailesi, eşiniz için 80.000 tl biriktirmiş, nişanlınız askere gidince bu rakamı sizin hesabınıza yatırıyorlar, birşeyler yapmanız için doğru anlamışım değil mi?
birde eşinizin ailesinin o dönem evi var mıydı?

evet dogru anlamıssınız :)
Evet vardı kendı evlerı.

bende konu sahibiyle aynı mantıktayım.
herşeyimden kısıp ev almak bana saçma geliyor.
8 senedir kira ödüyorum ama bir kaç defa ev almaya yeltendim eşimin maaşı tamamen krediye gidiyor.
e benim maaştandan bi extra bişey çıksa yandık yani.
kenarda köşede hiçbir şey yok.
bi şıkışsak daralsak napcaz.
bi gezmeye gidemiycez.
offf düşündükçe daralıyorum valla.

Dogru soyluyosun biz boyle plan yapiyoruz ama cok zulm bi yer gelirse zor olur sanirim ailem falan coluk cocuk olduktan sonra tekrar duzrn bozmak zor sık disini diyo 2. Sark icin ama bakalim zaman ne cikaracak karsimiza

biz seneye 4 yılı doldurup dönüyoruz eşim 10 yıllık memur oluyo o zaman, e ankaraya gitsek bi 10 yılda orası 20 senelik memur oluyo o zamana e Doğu Sivas olacak gibi zaten

Ben insanların en azından 1-2 sena rahat yaşayıp ondan sonra ev vs alması taraftarıyım. Hiç maaşının hayrını göremeden ev kredisi arkasından araba yazlık vs derken ömür geçiyor.

Bu tarz yatırımlardan önce bence biraz yaşamalı.

Back
X