İçimi Döküp Rahatlamak istiyorum nefes alamıyorum

Bir insan evlenince ailesinden elini etegini cekmemeli asla ama asla. Kadin erkek fark etmez. Ama yapilanlar gizli olmamali ve guç neye yetiyorsa o kadar yapilmali. Konu sahibi allah esindende sendende razi olsun. Annen baban acken kendi yediklerinden rahatsiz olmazmisin ? Yaptigin dogru bir davranıs ama anne babana karsı. Ablana karsi cok sorumlulugun oldugunu dusunmuyorum col istiyorsa kendi ozel susunden kisar cocugunun ihtiyacini karsilar. Ama icinden gelir hediye alirsin o ayri. Ablanin seni kullandigini dusunuyorsan haftasonu ailene gitme hafta ici git yada bir hafta hafta ici bir hafta haftasonu git. Belki biraz biraz mesafeli olabilirsin.

Allah sizden de razı olsun annemin bana sende evlatlarından gör inşallah demesi bile yeter bana çok şükür. Ablamın yaptıklarından dolayı içimden gelipte alamadım ki yeğenime sürekli istiyor sürekli kendi içimden gelipte bana bir şey almama fırsat vermiyor

Yazı tahtası için annem bana bir şey demedi ki canım benim yanlış anladım sanırım :) evet herkes kendinizi kullandırtmayın dedi doğru diyorlar zaten konumda da bahsettim kendimi enayi gibi hissediyorum kullandırtıyorum gibi hissediyorum dedim arkadaşlarda bir nevi tasdiklediler beni ben zaten bunu kabul ediyorum neden kabul etmeyeyim ki öyle değil mi ?
O zaman en azından ablanızla olan durumu kontrol altına alın. Çünkü eşiniz belli etmiş rahatsızlığını, siz yazmışsınız bir çocuk nasıl konuşuyor falan demiş. Bir gün tutamaz onlara bir şey der falan ne bileyim ortalık karışır, tatsızlık olur.

kk de böyle aile içi parasal durumları genelde erkek ailesinden okuyoruz..
kendi ailemızden görmektense eşlerimizin ailesinden görmek daha az can acıtıcı olurdu sanırım..
annenız için bişe diyemem ama ablanızla aranıza mesafa koymalısınız..

Eşim zaten öyle adamı soğuttular resmen bu görüşmelerden eşimin ailesini görsen bi canım kayınvalidemler şehir dışında oturuyorlar her zaman arar eksiğim gediğim var mı diye yoksa bile yollar, eşimin iki abisi var her zaman memlekete gidince arar beni şunu alayım burada indirim var bunu alayım arabamızın vergisi gelir yılda 2 kez öder eşime sormadan herkes bir olmuyor işte bunları görünce kendi kardeşimden utanıyorum resmen
Haddim olmayarak, dertlesmek istediğiniz için ben de düşüncemi paylaşacağım musaadenizle..
Kök ailemiz tek ve biriciktir. Anne ve babamız kadar büyük kardeşlerimiz de buyumemizde katkıda bulunurlar.
Su an ablaniz bunları oluşa eminim çok üzülürdü.
Arabanızla evlerine birakmaniz çok da büyük bir himmet değil, bir erkeğin bunun lafını etmemesi daha zarif bir hareket olur.

Rica ederim esinizin ailenizle aramıza girmesine musadw etmeyin. Kendi ailenize de kendinizi kullandirtmayin tabi de, patates alacak parası yoktu belki kadının, düşündünüz mu bunu? Et aldirmamis ya, dilerim gönlünüzce olsun her şey. Başkasının isine burnunu sokmayı hic sevmesem de, yazdım umarım kırıcı olmam isimdir.

Haddim olmayarak, dertlesmek istediğiniz için ben de düşüncemi paylaşacağım musaadenizle..
Kök ailemiz tek ve biriciktir. Anne ve babamız kadar büyük kardeşlerimiz de buyumemizde katkıda bulunurlar.
Su an ablaniz bunları oluşa eminim çok üzülürdü.
Arabanızla evlerine birakmaniz çok da büyük bir himmet değil, bir erkeğin bunun lafını etmemesi daha zarif bir hareket olur.

Rica ederim esinizin ailenizle aramıza girmesine musadw etmeyin. Kendi ailenize de kendinizi kullandirtmayin tabi de, patates alacak parası yoktu belki kadının, düşündünüz mu bunu? Et aldirmamis ya, dilerim gönlünüzce olsun her şey. Başkasının isine burnunu sokmayı hic sevmesem de, yazdım umarım kırıcı olmam isimdir.

Tabi siz de kendinize göre haklısınız saygı duyuyorum düşüncenize, ama Durum patates almak değil zaten evinde olup ta aldırmak, var diyip sonra tekrardan aldırmak evine gidince görmem ve bunun gibi niceleri eve bırakma konusuna gelince evleri zaten 15 dk biz kalkar kalkmaz hadi bizi de bırakın demelerinde ki o manidar alaycı tavırları insana dokunuyor biraz empati yapmanızı rica ederim durumu olmasa et de alırım ki zaten eşimin memleketine gittiğimiz de kasaptan kendine alırken bize de sucuk al onu al demeleri ben bundan gocunmam henüz o vicdansızlık ve vurdumduymazlığa erişemedim :) benim üzüldüğüm beni kullandıklarını bu kadar hissetirmeseler keşke

Siz gerçekten iyi kalpli hatırnaz bir insansınız.Tabiki insanlar ailelerine yardım eder asla da gocunmaz.Eğerki yeğeninizin aykkabısı yoksa ve siz gönlünüzden geçeni alıp gitseniz anlıyorum ki başınızın üstüne.Ama o marka olsun yok adidas olsun yok ikea olsun demek sizi kullanmak demek.İnsan yeğenine severek isteyerek alışveriş yapar ama o marka olsun bunu istemem diye tutturursa soğur tabii.Bende soğurum bir daha da almak istemem.

Annenize babaniza yardim etmenuz cok guzel. Edinde yapabildiginiz kadar. fakat siz ablaniza hayir diyemediginiz surece( bence demeye pek cesaretiniz yok)
Daha cok kendi kendinizi yersiniz.

Siz gerçekten iyi kalpli hatırnaz bir insansınız.Tabiki insanlar ailelerine yardım eder asla da gocunmaz.Eğerki yeğeninizin aykkabısı yoksa ve siz gönlünüzden geçeni alıp gitseniz anlıyorum ki başınızın üstüne.Ama o marka olsun yok adidas olsun yok ikea olsun demek sizi kullanmak demek.İnsan yeğenine severek isteyerek alışveriş yapar ama o marka olsun bunu istemem diye tutturursa soğur tabii.Bende soğurum bir daha da almak istemem.

Ben almak istemem mi yeğenim o benim hemde canım çokta severim geçen gün marketten çocuklar için beslenme çatlarına koymak için kapaklı saklama kapı yapmışlar aklıma yeğenim geldi hemen 2 tane aldım attım çantama verdim hiç sevinmediler bile neden pahalı değil sıradan bir şey insan yapmacık ta olsa teşekkür eder yeğenim öptü sahteden o kadar :) ben ablamdan para istemem biliyor musunuz Allah ta istetmesin çünkü alacağım cevabı bilirim yok der :) Zaten o beni üzüyor ya sürekli bir şeyler istemesi sürekli dokundurması insanın alası varsa da soğuyor almak istemiyor bu tavırlarından dolayı, geçtiğimiz haftalarda yine bir cmt günü gündüz anneme geldim ablamda geldi anneme diyor ki anne keşke iki kızından biri bekar olsaydı da sana daha çok yardım etseydi emin olun bana laf çarpıtıyor çünkü fiyonk bekarken ailesine daha çok maddi yardım etti evlenince ister istemez yardımları biraz daha kıstı ama ne yapayım bende insanım bende ev geçindiriyorum bana günah değil mi be güzel kardeşim sen anneme ne yardım ettin ki ne yaptın kenara çekip ne verebildin bu kadına

Annenize babaniza yardim etmenuz cok guzel. Edinde yapabildiginiz kadar. fakat siz ablaniza hayir diyemediginiz surece( bence demeye pek cesaretiniz yok)
Daha cok kendi kendinizi yersiniz.

Edeceğim elbette yetebildiğim yere kadar onun bana Allah razı olsun sende evlatlarından gör demesi bana yetiyor bir evladın duymak istediği şeyi ondan duyuyorum şükürler olsun

Bir cok yeri anlamsiz buldum cocuk sonucta hevesleniyordur mutlu etmek guzel birsey helede cocuksa abur cubur olur yazi tahtasi olur adidas ayakkabi olur sen cocugu bir sevindirirsin Allah bin verir

Kızlar selamlar konuya aslında nereden gireceğimi ben de bilmiyorum, ama şuan iyice sıkılmış bir durumdayım az önce Annem aradı ağlıyor telefonda ve yolda fiyonk kızım nasılsın- iyiyim anne sen nasılsın neyin var ne oldu dedim heyecanlandım babanın kullandığı bir kredi kartı var biliyorsun kredi borçlarını ödemekten (bu arada babamlar yüklü bir meblaa kredi borcu ödüyorlar, babamın borcu da değil babam amcama kefil oldu amcam da ödemedi babamın üstüne kaldı borç) kredi kartını ödeyememiş bana da söylemedi aradılar şimdi bankadan 400 tl yatıramassanız avukata verilecek diyorlar dedi altın küpem var onu satmak için kuyumcuya sordum 200 tl veriyorlar sen de var mı kızım 200 tl üstüne ekleyeyim vereyim dedi malum bugün ayın 2 si eşim de ben de her ayın 5 inde alıyoruz maaşları bende şuan 200 tl para yok ama eşime sorayım anne dedim kapattım.

Eşimi aradım anlattım durumu sesi bozuldu hissettim bizde de anca o kadar var paramız ay başı daha maaşa 3 gün var onu verirsek biz ne yiyip içeceğiz herkesin kendine göre hesabı var dedi, Hayatım bak üzülme ama bu ve bunun gibi durumları daha çok duyacaksın annenlerin borçları yüklü ve uzun sürecek biz ne kadar yardımcı olabiliriz dedi o an sağlıklı düşünemedim üzüntüden tamam diyip kapadım telefonu çalıştığımız şirkette bir abimiz var severim kendisini iyidir hoştur ona sordum 200 tl borç alabilir miyim ayın 5 inde maaş yatsın hemen veririm dedim adam haklı olarak fiyonk ayın 2 si bende de yok dedi olabilir dedim ama çok kötü oldum para isteyecek samimiyette kimse yok yanım da o da yok diyince başladım ağlamaya bir evlat olarak anneme 200 tl bulamadım diye sonra eşim aradı hayatım istiyorsan ben şirketten muhasebeden akşam 200 tl alayım maaş alınca veririz dedi mecburen tamam dedim, annemi aradım söyledim tabi teşekkür etti sağol kızım Allah razı olsun sende evlatlarından gör dedi sende sağol annecim Allah razı olsun dedim.

Biz 3 kardeşiz hayırsız bir abim var boşandı kendi işi var ama yalancının önde gidenidir aileme hiç yardım etmez anneme yeri gelir bir pazar parası bile vermez cebinde 500 tl olur yok der, hoş annem ve babam ikisi de emekli insanlar ama amcamın üstlerine yıktığı borçtan dolayı kredi borcu ödüyorlar ellerine avuçlarına bir şey kalmıyor ben eşimden habersiz annem ve babamın gururu incilmesin diye ayda bir kahvaltılıklarını yağsını çayını şekerini alırım annem her zaman söyler Allah razı olsun diye onu desin yeter zaten.

Bir de ablam var o da ev hanımı eniştemin tek maaşı ile çocuk okutuyor ev geçindiriyorlar ama biraz değişiktir o da anneme çok yardım edemez maddi durumlar gereği benim kadar destek olamıyor kendi çalışmıyor eşinin maaşı da anca onlara yetiyor, ama giyiminden süsünden kokusundan bakımından eksik kalmaz orası da ayrı bir konu da neyse, az önce annem beni aramadan önce aradı beni fiyonk yeğenine kaç aydır yazı tahtası alamıyorum ıkea da 62.99 tl ye düşmüş ama alamıyorum dedi geçen haftalarda da bana defalarca bu durumu söyledi anladığım kadarıyla bana aldırmaya çalışıyor, iki hafta önce ablama gittim gündüz, dedim akşam eşimde gelsin sizde olalım diye tamam yemek ne yapalım dedi ne var sende dedim bir şey yok dedi dedim evde patates varsa mis gibi patates yemeği yapalım yanına pilav salata mis gibi maksat birlikte olmak dedim tamam patatesim var dedi arada bir saat geçti fiyonk patates alalım mı bende para yok dedi tamam dedim girdik markete aldık prinç dedi aldım ekmekte alalım dedi kola da dedi tamam dedim yeğenim abur cubur istedi aldım kendimi enayi gibi hissetmeye başladım artık çünkü farkında değil ama öyle hissettiriyor hareketleri ile bu durumu çaktırmadan ona söyledim yani ablama hemen savunmaya geçiyor ben hatalıyım gibi hissettiriyor sonra boşver fiyonk kardeşsin annem babam duymasın üzülmesin diye susuyorum ama bu durum eşimle de aramı açıyor çünkü kızıyor iki arada bir derede kaldım.

Bu arada şimdi aklıma geldi biz her cmt günü annemde genel de toplanırız akşam saat 10 gibi de kalkarız yeğenim ablamın oğlu hemen başlıyor enişte biz de sizinle gelelim de bizi de eve bırakın diye eşim her onları bıraktıklarında bana döküyor içini bacak kadar 7 yaşındaki çocuk benimle nasıl böyle konuşur nasıl anne baba bunlar diye konuşuyor, ben bu insanları her hafta taşımak zorunda mıyım şöförleri miyim insanda biraz utanma olur diye söyleniyor, sana dua etsin ailen inan sana dua etsinler yoksa kimseyi böyle çekemem diyip duruyor :KK43: vallahi bezdim artık:KK42: o da haklı ama ben ne yapayım arada kalmak o kadar kötü ki Biz karı koca çalışıyoruz çok şükür Rabb ime ama bizimde ödemelerimiz var ev ödüyorum araba borcu ödüyorum elektrik su doğalgaz market alışverişleri kendimize özel alışverişler vallahi bezdim sadece içimi dökmek istedim okuyan Hakkını Helal Etsin arkadaşlar.. Sevgiler

yapmak istemedigin seylere `HAYIR´ demeyi ögrenmelisin... mesela abla: sadece patates alabilirim yanimda daha fazla para yok diyebilirsin, yegeninde kücükmüs ona da: sadece bir tane alabilirsin, cikolata yada seker sen sec diyebilirsin...

esin de bir yandan hakli...

aciklamasini yaparak HAYIR dersen kimse yanlis anlamaz ve sen rahat olursun...kendimden biliyorum...ne zamanki hic yapmak istemedigim seyler hayir demeye basladim..hem sikintilarim azaldi hem icim rahat

aynı şeyleri bende yaşamıştım o yüzden seni çok iyi anlıyorum :KK61:
üzülme canım inşallah annenlerin zor günleri en kısa zamanda geçer.
eşine karşı durumunu anlayabiliyorum iki arada kalıyorsun.
ablanın tavırları hiç hoş değil bence.
annen 200tl ye muhtaçken yazı tahtası lüks bir şey.
annene giderken ablana haber vermeden başka gün gidin huzurunuzu hiç bozmayın derim.

yapmak istemedigin seylere `HAYIR´ demeyi ögrenmelisin... mesela abla: sadece patates alabilirim yanimda daha fazla para yok diyebilirsin, yegeninde kücükmüs ona da: sadece bir tane alabilirsin, cikolata yada seker sen sec diyebilirsin...

esin de bir yandan hakli...

aciklamasini yaparak HAYIR dersen kimse yanlis anlamaz ve sen rahat olursun...kendimden biliyorum...ne zamanki hic yapmak istemedigim seyler hayir demeye basladim..hem sikintilarim azaldi hem icim rahat

Öyle yapacağım çünkü bu şekilde devam ettikçe kendimi kötü hissediyorum kendi kendime zarar veriyorum düşünmekten

aynı şeyleri bende yaşamıştım o yüzden seni çok iyi anlıyorum :KK61:
üzülme canım inşallah annenlerin zor günleri en kısa zamanda geçer.
eşine karşı durumunu anlayabiliyorum iki arada kalıyorsun.
ablanın tavırları hiç hoş değil bence.
annen 200tl ye muhtaçken yazı tahtası lüks bir şey.
annene giderken ablana haber vermeden başka gün gidin huzurunuzu hiç bozmayın derim.

Geçecek Allah ın izniyle canım Allah büyük

Öyle yapacağım çünkü bu şekilde devam ettikçe kendimi kötü hissediyorum kendi kendime zarar veriyorum düşünmekten

ablan sana üstü kapali laf dokunduruyormus ya.. sen anlamamazliktan gelme yada alttan alma ... sakince acik acik cevap ver...buraya yazdiklarini söyleyebilirsin... ve sana igneleyici bisey söylediginde hissettigin duyguyu söyle ki seni gercekten cok üzdügünü anlasin... eminim bunlarin farkina varinca ablan seni üzmek istemeyecektir

Annenize yardım etmeniz hoş birşey. Allah razı olsun sizden. Yazık kadın kulağındaki küpeyi satmayı düşünmüş ilk önce, sonra yetişmeyince sizi aramış. Ama ablanıza çok sinirledim! Ben olsam ilk yazı tahtası lafı ettiğinde bile derdim. "Annem borcu denkleştirememiş ona 200 lirayı zor bulduk. Bu sıkışık zamanda ne yazı tahtası!?" diye ciddi ciddi kızardım bile. Kullandırtmayın kendinizi. Siz sustukça daha böyle çooook üzerler sizi. Eşinizle aranızda çok açılır... Annenize yakın oturuyorlarmış madem bırakmanızda bir sakınca yok bence. Yolunuzu uzatacak bir yerde değillermiş işte. Ama yazı tahtası meselesinde ben ablanızdan çok size kızdım. Susmamalısınız. :KK20::KK20:

Diyemiyorum ki :KK43: zaten mayıs ta doğumgünü var bana diyecekler biliyorum yeğenim de teyze bana adidastan şu ayakkabıyı al abla dıyecek newbalance ayakkabı al en azından bu daha uygun diye böyle bir şey dedim ne yapayım :KK43:
canım ben ve kardeşlerim bu zamana kadar teyzemden bir iğne istemedik hadi bana ayakkabı hediye al diyemem sen çok taviz vermişsin ve yeğenlerin hiç güzel yetiştirilmemiş malesef o al diyorsa sen uygun bir hediye çocuğun yaşına uygun hoş birşey alırsın bana niye ayakkabı almadın demez herhalde eğer derse de şu ara müsait değiliz canım inşallah param olunca alırım benen güzellerini der geçiştirirsin ablan laf ederse de kocam kızıyor bana dersin ona da laf etmez herhalde ederse de etsin artık bence bu kadar kullandıkları yeter seni:KK12:

canım ben ve kardeşlerim bu zamana kadar teyzemden bir iğne istemedik hadi bana ayakkabı hediye al diyemem sen çok taviz vermişsin ve yeğenlerin hiç güzel yetiştirilmemiş malesef o al diyorsa sen uygun bir hediye çocuğun yaşına uygun hoş birşey alırsın bana niye ayakkabı almadın demez herhalde eğer derse de şu ara müsait değiliz canım inşallah param olunca alırım benen güzellerini der geçiştirirsin ablan laf ederse de kocam kızıyor bana dersin ona da laf etmez herhalde ederse de etsin artık bence bu kadar kullandıkları yeter seni:KK12:

Yok eşime bir şey diyemez çekiniyor ondan biliyorum bunu minnakcım neyse ben akıllandım artık fazla iyi niyetli olmak kaybetmekten başkaa bir şeye yaramıyor bu hayatta bunu anlamış oldum

Yok eşime bir şey diyemez çekiniyor ondan biliyorum bunu minnakcım neyse ben akıllandım artık fazla iyi niyetli olmak kaybetmekten başkaa bir şeye yaramıyor bu hayatta bunu anlamış oldum
bencede kuzum en iyisini yaparsın allah sana ne güzel eş nasip etmiş birşey olursa kullanmaya kalkarlarsa eşim artık kızıyor dersin olur biter allah yardımcın olsun ama düzelir merak etme canım üzme canını sen :KK19:

bencede kuzum en iyisini yaparsın allah sana ne güzel eş nasip etmiş birşey olursa kullanmaya kalkarlarsa eşim artık kızıyor dersin olur biter allah yardımcın olsun ama düzelir merak etme canım üzme canını sen :KK19:

Teşekkür ederim Allah razı olsun senden de yorumların fikirlerinle yanımda olduğun için hakkını helal et :KK51: sevgiler :KK51:

X