Kredi cekmek mantikli olabilir mi ??

Evet haklisiniz kendi evimiz kendi evliligimiz icindi tüm bu altin bozmalar ugraslar... ama esimin ailesi cok farkli bunu anlayamiyorlar iste. Inanin tek derdim altin degil sakin yanlis anlasilmasin. Benim icin yuvamdaki huzur daha onemli ama bizim evliligimiz maalesefki dis mudahalelere cok acik kayinpeder, görüncemce vs vs :KK43:
Siz de dinlemeyin kimseyi. Biraz agirliginiz olsun. Evlenmissiniz, kendinize yuva kurmussunuz. Artik sizin eve giren cikan paranin hesabini kimseye vermek zorunda degilsiniz. Aile buyukleri bile olsa herkes durmasi gerektigi yeri bilecek. Kimse karsisinda ezilmeye, kimseyi tepenize cikarmaniza, hele hele ki milletin konusmalarindan kacacagim diye krediyle gostermelik altin alip kendinizi hepten dara sokmaniza gerek yok.

Siz de dinlemeyin kimseyi. Biraz agirliginiz olsun. Evlenmissiniz, kendinize yuva kurmussunuz. Artik sizin eve giren cikan paranin hesabini kimseye vermek zorunda degilsiniz. Aile buyukleri bile olsa herkes durmasi gerektigi yeri bilecek. Kimse karsisinda ezilmeye, kimseyi tepenize cikarmaniza, hele hele ki milletin konusmalarindan kacacagim diye krediyle gostermelik altin alip kendinizi hepten dara sokmaniza gerek yok.[/QUOT Cok haklisiniz sonucta bizim yuvamiz bizim ailemiz kimseyi ilgilendirmez dimi? Beni aydinlattiginiz icin cok tesekkur ederim boyle seyler duyup cesaretimi toplamama cok ihtiyacim vrdi.Kimsenin beni cocuk yerine koymasina izin vermiycm artik herkes haddini bilecek.!!!

Konuyu fazla detaya girmeden anlatmaya calisicam arkadaslar lutfen acil fikirlerinize ihtiyacm var.6 aylik evliyim esimle evlendikten sonra tum takilarimi borclarimiz kapatmasi icin herkesten gizli olarak ona verdim kendi istegimle.Esimin tayini uzak yere ciktigi icin kimse bilmiyo.Simdi asil mesele mayista gorumcemin oglunun dugunu var herkes sorup duracak biliyorum.Kayinpederim duyarsa esimle arasinda cok buyuk sorunlar yasanir tabi banada ucu dokunur.Tabi bende eltiilerimin yaninda sönük durmakta istemiyorm dugunde.En kucuk gelinim.Esimle konustukta benim normalde takilarim 22 milyar civari yaklasik olarak tutuyo. Esim istersen kredi cekeyim altin dusunce kredi ile alayim diyo dugune kadar ama ben dugunde bos gitmek istemiyorum. Ikinci secenekte sundu bana ya da her ay hesabina belli bi miktar para yatiraym hic dokunmamak sartiyla yavas yavaş altinlarini diyo. Bu arada 5 haftalik hamileyim unv yeni mezun oldm ogretmenim ama calisamayacm bu gidisle :KK43: sizce napmaliyim noolur yardimci olun esim devlet memuru soyle düşünüyorum yarın birgun Rabbim nasip ederse bebegimiz dogdugunda bi memur maasiyla ancak ebev ihtiyaci cocuk masrafi kira derken esim bana para ayiramaz ve tabi bende bu durumda isteyemem. Sizce kredi ceksin mi altinlarim icin yoksa yavastan beklemelimiyim noolur yardimci olun durum anlattigim gibi :KK43:
Böyle sacma sey de duymadım. Sırf el gördü icin altın alacaktıysanız niye bozdurdunuz ki kredi cekip borclarınızı ödeseydiniz.

İnsanlara acıklama yapmak zorunda değilsiniz, hamile olduğum icin takmadım alerji yaptı dersiniz en fazla.

Konuyu fazla detaya girmeden anlatmaya calisicam arkadaslar lutfen acil fikirlerinize ihtiyacm var.6 aylik evliyim esimle evlendikten sonra tum takilarimi borclarimiz kapatmasi icin herkesten gizli olarak ona verdim kendi istegimle.Esimin tayini uzak yere ciktigi icin kimse bilmiyo.Simdi asil mesele mayista gorumcemin oglunun dugunu var herkes sorup duracak biliyorum.Kayinpederim duyarsa esimle arasinda cok buyuk sorunlar yasanir tabi banada ucu dokunur.Tabi bende eltiilerimin yaninda sönük durmakta istemiyorm dugunde.En kucuk gelinim.Esimle konustukta benim normalde takilarim 22 milyar civari yaklasik olarak tutuyo. Esim istersen kredi cekeyim altin dusunce kredi ile alayim diyo dugune kadar ama ben dugunde bos gitmek istemiyorum. Ikinci secenekte sundu bana ya da her ay hesabina belli bi miktar para yatiraym hic dokunmamak sartiyla yavas yavaş altinlarini diyo. Bu arada 5 haftalik hamileyim unv yeni mezun oldm ogretmenim ama calisamayacm bu gidisle :KK43: sizce napmaliyim noolur yardimci olun esim devlet memuru soyle düşünüyorum yarın birgun Rabbim nasip ederse bebegimiz dogdugunda bi memur maasiyla ancak ebev ihtiyaci cocuk masrafi kira derken esim bana para ayiramaz ve tabi bende bu durumda isteyemem. Sizce kredi ceksin mi altinlarim icin yoksa yavastan beklemelimiyim noolur yardimci olun durum anlattigim gibi :KK43:
Bence yavaş yavaş biriktirip alın yani millet ne diyecek diye kredi çekip almak çok ta mantıklı değil bir sürü faizi var çünkü.. Ayrıca kimseye altınlarınızı takıp göstermenize gerek yok istediğiniz kadar takarsınız kime ne ki

Böyle sacma sey de duymadım. Sırf el gördü icin altın alacaktıysanız niye bozdurdunuz ki kredi cekip borclarınızı ödeseydiniz.

İnsanlara acıklama yapmak zorunda değilsiniz, hamile olduğum icin takmadım alerji yaptı dersiniz en fazla.
Ve bunları yazan öğretmen. Gerçekten çok üzülüyorum.

ay yapmayın yaa. madem kayınpederin çok sorun yapıcaktı ozaman oğluna sormalıydı sen düğünden çıktın borcun harcın varmı yardım edeyim diye. eltilerinle yarışmak istemen neden. neticede kocalarınızın işleri ayrı. herkes kendi evinde yaşadığını biliyo. benimde yok altınlarım. bizde sattık. soranada sattık diyorum. millete ne. altın kolumda olacak ama ben kredi ödemek için kendimi parçalıcam. çok saçma. yapmayın sakın. yazık krediye dünyanın faizini ödeiceksin. çektiğin sıkıntıda cabası. evladını düşün sen millet ne der diye değil.

altın kiralanıyor diye duymuştum.
olmadı altın görünümlü imitasyonlar var onlardan alabilirsin.

yaaa gerçekten böyle sıkıntılar yaşıyor muyuz hala?
bir duruşunuz olsun, bir ağırlığınız olsun lütfen. kayınbabanız size hesap soramaz. koskoca kadınsınız. altın durup ne olacak ya zaten zor gün için değil mi bunlar? eşinize vermişsiniz daha ne olacaktı? ayrıca o altınları satıp gezip, tozarak ta harcayabilirdiniz. siz bir evsiniz, evinizin geliri, gideri, altını sizin hesabınız. karşıtırmayın işinize ne olur. altınlar öööyle durup ta kocanız borçlar yüzünden gece gündüz uğraşsa, huzursuz olsa daha mı iyi?
elalem görecek diye kredi çekilip altın alınmaz. hem hamilesiniz. o yavrunun da ihtiyaçları olacak. neye güvewnip altın için kredi çekiyorsunuz?
çok istiyorsanız eşinizle gidin bir bilezik, bir kolye alın kendinize. istediğinizi takın. bulaşmayın insanların küçük dünyalarına. uğraşıp dursun boş insanlar.

sonuçta siz düğün borcu ödemişsiniz ve yeni evliler zaten takılarıyla öder sizinkiler neden kızacak onu anlamadım?

Bana düşünceniz çok çok mantıksız geldi.. Kredi ile takı almak çok saçma.. Sırf el alem ne der diye de, kendinizi sıkıntıya sokmayın. Milleti boş verin. Bence her ay bebeğiniz için kenarınıza altın atabilirsiniz.. Bütçenize göre... Sizin daha büyük sorunlarınız var, kayınpederin de psikopatın tekiymiş.. Sakın eşinin ailesiyle aynı eve girerek, bir hata yapmayın.. Eşine bir şey olmaz, ama olan sana olur.. Kendi sınırlarınız olsun, kendi kurallarınız olsun.. Kendinizden taviz vermeyin.

Ya sizin altınınızdan kime ne. Neden başkalarının sözlerini bu kadar önemsiyorsunuz. Çok sorarlarsa çalınır diye korktum bankaya kasaya koydum dersiniz.

Altın sîzin borç sizîn krediyi ödeyecek sizsiniz kime ne

Krediyi öderkende siz sıkıntı çekeceksiniz o altınlar yeni evliler ihtiyaçlarını karşılasın diye var

Gösterîşi vs bırakın huzurlu yaşayın ne olur dertsiz başınıza dert aramayın

Kredi öderken çok zorlanırsınız kira bebek geçim kenarda duran Altın'ın bir yararı yok ki

Krediyle aldırmak yerine her ay dediği gibi bir altının parasını göndersin senin hesabına. Yeterli birikime ulaştığında veya altın düştüğünde falan gider alırsınız. Benim de bütün altınlarım gitti sadece annem ve babamın taktığı 2 bileziğim kaldı. Eşimin alırken dediği 1 sene olmadan yerine koyarımdı, 1 sene olucak nerdeyse hiç konusu açılmadı. Eşiniz teklif etmiş bi şekilde değerlendirin bunu derim

yani inanın aklım almıyor. Borç sizin borcunuz altınlar sizin. Çözümü bulmuş altınlarla ödemişsiniz. Kayınpedere ne, başkalarona ne? Eltilsrinizin altında kalmamak için o borcun altınamı girceniz bi almesiniz. Altınla gösteriş yapıp mutlumu olcakaınız. Bı elbisemde güzel durmaz die düşündüm takmadom deyin geçin kime ne.. bnm 11 bileziğim varsı annem öz annem bi kere tak ta görem dedi de başını yedim kadının. Ayrıca müslümansınızndie düşünürek altonla gösteriş haram hanımefendi haram....

Arkadaslar yazdiklariniz benim icin cok önemli ve cok faydasi olacak inaniyorum.kimi arkadaslar yazmiski bunu yazan bir ogtetmen mi felan! Yanlis anlasilmasin sakin ben sorunumu buraya yazma cesaretini gosterdiysem her türlü elestiriyede acik bulunarak yazdim. Ama gercekten ogretmen olmakla bir alakasi yok sakin yanlis anlasilmasin altin meraklisi ya da gosteris meraklisi biri degilim. Tecrubelerimden yola cikarak ankattim herseyi zor durumda olmasam yazmazdim. Disardan bakmak ve o ailenin icinde yasamadan bilinecek syler degil. Düşünüp bana yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim herkese tek tek:KK66:

şangır şungur bilezik takıp mı gideceksiniz?
ben çok gülünç buluyorum ya ne yalan söyleyeyim.
o kadar krediye girmek yerine zarif bir takı seti alın madem.
ben olsam hamile olduğum için çocuğun geleceğini düşünerek ona yatırım yapardım

Bende zorla vermedim hatta kendim esime isteyerek verdm konuyuda ben açıp verdm cunku cok zor durumdaydi..Sende haklisin giden geri gelmiyo ama onlar benim hakkim almak istiyorm ama sarsmazmi desen evet sarsar ama mecbur canim biliyorm ki esim su durumda almazsa bidaha zor alir ve yarin birgun tayini memlekete cikarsa kayinpederim cok para meraklisi esimi hic rahat birakmaz hergun kapimiza gelip para ister bu durumları da goz onunde bulundurarak soyluyorm. Sence napmaliyim danisacak kimsem yok cunku ailem dahi kimsenin haberi yok :KK43:
Altınlar sizinmiş sizde isteyerek vermişsiniz kayınpederinize yada baskalarina hesap vermeniz tuhaf. Bilmiyorlarmı oğullarının sıkıntıda olduğunu? Birşey diyen olursa verirsiniz ağzının payını.
Borca girip , üstüne faiz ödeyip altınları yerine koyma cabanız da yanlış çünkü zarar edeceksiniz ve maddi sıkıntı çekeceksiniz , muhtemelen sıkışınca yine altın bozdurmak durumunda kalacaksınız , değişen birşey olmayacak. Hamilesiniz masraflarınız artacak haliyle, bence maaşınızla geçinmeye bakın. İlerde sizde çalışırsanız yada ufak ufak kenara atacak düzlüğe çıkarsanız bütçenize göre altın alır kenara koyarsınız.
Başkası borçlu olsa size derdim ki kredi çeksin alsın ama eşiniz ve onun maaşıyla kirada yaşıyorsunuz , ucu herhalükarda size dokunacak. Bozdurmak zorunda kalmayacağınızın garantisi de yok.
Kredi çekmeyin bence bu şartlarda, arkadasların önerdiği gibi kiralayın illaki takısız gidemem diyorsanız.

X