• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

daha iyisi olsun en iyisi olsun bi tane daha olsun olayı doyumsuzluk zaten, Güle güle oturun

Iste insanlarin o sacma kredilere para bayilip hayatlarini heba etmesinin sebebi doyumsuzluk ve afedersiniz baskalariyla sidik yarisi bence. Bizim toplumun baskisi ev al degil, hep ustunu al. Borctan ol ama havan olsun.

Bazi arkadaslar yurtdisinda yasayanlari soylemis kiradalar diye. Cunku ordaki fiatlar tr ye gore 3 5 misli. Adamlarin ev kredileri 20 yillik oluyorda anca bitiyor. Keyiflerinden degil yani. emlak piyasasinin yuksekligi az daha usa yi batiriyordu hatirlarsaniz. Ama onlarin felsefesi su. BEN NE ISTIYORUM.

Sizde bize bakmayin dilediginizi yasayin. Sonuclarini ve sorumluluklarini kabul ederek

İşte herkesin nakit parası olmuyor elinde. Nakit param varsa da kira öder gibi olmuyor. Bir kısmını ı nakitten vermiş oluyorum. 10 yıl zaten inanılmaz uzun bir süre. Bu süreyi daha da uzatmak ödenilen faizi katlamak demek. Kirasını ödediğim ev benim standartım. İşime yakın, güvenli, site içinde. Daha uygun bir ev alacaksam eğer gene kirasını öder gibi ev sahibi olamıyorum. Standartımın yarısı bir eve ancak 10 yıl belki daha fazla sene sonra sahip olabiliyorum. Hiç bir koşulda kira öder gibi ev sahibi olmak olmuyor bu.
annemler 4 sene önce daha yeni ev aldılar 8 yıllıktı kredisi 4 yılı geride kaldı..bunca yıl kira parası verdiler..mecbur olunca tabiki doğru kirada oturmak ama yinede herkesin kendi düşüncesi..

annemler 4 sene önce daha yeni ev aldılar 8 yıllıktı kredisi 4 yılı geride kaldı..bunca yıl kira parası verdiler..mecbur olunca tabiki doğru kirada oturmak ama yinede herkesin kendi düşüncesi..

Yok hayır kesinlikle ev almanın bir albenisi var. Ona ben bir şey demem. Ama asla kira öder gibi ev sahibi olunmuyor. Ödediğim kira ile ancak bin yıllık bir binada şehrin dışından ev alabilirim. Hatta Ankara piyasası öyle bir halde ki onu bile alamayabilirim. Bu da benim için kira öder gibi ev almak değil tam olarak.

Eşimle işimiz gereği farklı şehirlerde yaşıyoruz, haftanın belli günlerinde aynı şehirde oluyıruz. Yıllardır iki ev kirası vermekten cebimize 5 kuruş kalmadığı gibi birikim de yapamadık...
4 ay önce annemlerinde peşinata destek olmasıyla öaddiyatımıza ödememize ne uygun olduysa ona göre bir ev aldık. İlk başlarda daha pahalılarada baktık, daha güzelleri de vardı ancak ne gerek var diyip biraz şehrin uzağından ama bütçemize uygun bir ev aldık, yüksek giriş ama herşeyi yapılı yeni bina, 5 kuruş masraf etmedik çünkü ona göre bütçe belirledik. Ha ayrıca araba kredimizde var,2.5 yılımız kaldı. O bitince bu evi baya ödemiş olucaz üstelik ev fiyatı 3 senede en az 20-30000 artıcak ve ödediğimiz yanımıza kar kalıcak...o zaman gerekirse daha iyi merkezi bir yerde eve geçebilşrim neden olmasın...ama 3 yıldır kiraya verdiğim her para uçtu gitti şimdi elimde ne var hiçbirşey...
O yüzden ilk başta yüksekten uçup lüx eve gidersen işte ozaman zorlanırsın, ama ilk 3-4 yıl bütçene göre ev alıp sonrasında durumuna göre her türlü evi yükseltirsin...ben bu mantıktayım, ilerde hiçbirimizin sağlık garantisi yok bu hayatta...

işte bu senin fikrin veya tr'de hakim düşünce
valla benım çevremde yaşı geçmiş hala kirada oturuyorlarsa yazık adamların başını sokacak bır evı bıle yok denılıyor. yurtdışı farklı yasam sartları var ama sorduğunuz toplulukta genelı TR yaşayan insanlar fıkırler farklı gelebılır. ben bıle bıle 10 yıllık çok buyuk bır borcun altına gırdım nedenı bugun TR kazanıyorsam yarın kazanacağım anlamına gelmez bu yüzden akarken biriktirmek gerek

herkes o şansa sahip olmuyor malesef. Benim evlenırken bılezıgımın olmasını geçin üstüne bir de dag gibi borcum vardı. Sırf elalem bısey taktılar desınler dıye esımın aılesının bize takacagı bilezikleri alıp bide bir sürü zararla sattık onları. Şimdiki aklım olsa almazdım, takamıyolarsa takmasınlar elaleme ne. Gerçi ben almasaydım kendierini zorlayıp 1 tane olsun takarlardı esımın kardesıne taktılar:)

Ev almak mantıklı olabilir ama sartların uygun olması lazım. Bi kere ev kredısıne ödenen mıktar dısında kalan para gezmeye/yemeye ıcmeye/saglık/cocuk -okul-egıtım masraflarına yetmeli hatta en azından 300-500 kalmalı ve ektra bırıkım yapılabilmeli en azından. Yoksa hayatın ne getırecegı bellı olmaz. Ev alıcam dıye ac kalmanın mantıgı yok. Istanbulda ev alıp 1 sımıt parasının bıle hesabını yapmak zorunda kalan ınsanlar var. Bu insanca bir yaşam degıl bana göre. Bir de aldıgınız e deger kazanabılecek bır ev olmalı. Ufaktan baslamak lazım. Bız 2+1 salonu buyuk ama yatak odası mınnacık, balkonu olmayan bır ev aldık. 160a aldık 2 senede 260a kadar cıktı fıyatlar. Henuz cocuk yok ama bu sene olması ıcın cabalıyoruz. Cocuk oluca belkı satıp tekrar kredı cekıp 3+1e gecebılırız eger uyguna bulursak.

işte o şans olmasada sizde imkan yaratıp almışsınız. .bir amaç olmalı insan hayatında. Tabiiki açlıktan ölünmesin ev alıcaz diye. bugun buldum bugun yiyim demek olmamalı. hayat bu ne getirir bilinmez

Kendı aılem maddı anlamda okadr ıyıkı cok sukur babamın evı arabası annemın arabasıda var... Anlayacagın varlıklı bır aılem vardı Lıseye gıderken esımle tanıstım ıst. tek basına yasıyordu hıc maddıyat dusunmeyen bır kısıyım yokluktan varolan bır aılem oldu acıkcası onunda etkısı varO donemlerde cok rahattık esımın aılesı maddı durumu hakkında en ufak fıkrım yoktu cunku aılesı ıl dısında yasıyorlardı.
Neyse esımın dayısı ıstanbulda yasıyormus bana dedıkı pıknıge gıdelım hem bır tanısma olur tamam dedım pıknıkte az cok anladım maddı durumlarını sonra dayısının evıne davet edıldım..
Eve gırdıgımde husrana ugradım bıldıgın bodrum katında cok zor durumda yasayan ınsanlar...
Hıc oyle bır manzara beklemıyordum.
Tepkımı bozmadım mutfaga gırdım baktım mutfak harabe... dokuluyor...
Yıne tepkımı bozmadım...
Esımın aılesı hakkında artık bılgım vardı.
''' EV ILLA SARTMI SORUYORSUN YA '' .

O YOKLUKta esımın annesı babası ve esım calısmıs 80 bınlıra bırıktırmısler
NISanlıydık ESIM ASKERE GITTI.
ve o zaman benım hesabıma para yatırdıklarını duydugumda sok oldum.
O paradan gram bılgım yoktu ve esım bana guvenıp bırakmıstı.
ıster esyanı al ıster ev ıster araba ıster bılezık ben sana guvenıyorum dedı.
Ben o donemde unv kazandım ama ıyı bır ısım oldugu ıcın gıtmemıstım.
Esım 5 ay askrlık yapacak askerden geldıkden 1 ay sonra evlenecektık.
Dusundum o parayla ne yapabılırım dıye durum bellıydı KIRA cı olacaktım evımız yoktu.
Ev arastırmasına gırdım ...
delı gıbı delı gıbı ev aradım sonra bır DUBLEX buldum cok ucuzdu (((etraflarına gore) ))ama asla onun borcunu odeyebılecek maas bıırlesımımız yoktu ve benım ıs durumlarım kotuye gıdıyordu ALLAH buyuktur dedım .
200 bıne cok guzel bır semtten cok guzel bır daıre aldım...
Esım askerdeydı krredı odemelerımız ayda 2 bın tl ...
5 ay yok esım ve ben ek ıs yaptım kendı maasımla bırlıkte 5 ay o kredıyı tek basıma odedım
Kımseden yardımda ıstemedım.

Sımdı evımızı alalı 2 yıl oldu hıc zorlanmadım esım geldı cok gezen cok tozan cok harcayan hatta herkes tarafından ozenılen bır hayata sahıbımın esyalarımı okadar ucuza ve avangart hayaller ruya gıbı buldum kı aradım taradım herkes saskın saskın baktı.Bılezıklerımıde aldım kredı paramla tam tamına denk getırdım..

EV ALDIM CUNKU '' Ev olmadan ne kıyafet ne gezme ne tozma '' Olur ...
NEDE HUZUR olur...

Suan maaslarımız zamlandı esım yanımda ve hamıleyım...
2 kısı bu borca gırdık ve ıyıke gırdık. 19 yasında ev borcuna gırdım kafamda hep su vardı 29 yasında ev benım olacak ve ben hala genc olacagım..
29 yasıma hgerek kalmadıkı 21 yasındayım ve durumumuz cok sukur ıyı....
hıcbırseyden gerı kalmıyorum .Hıcbırseyde gozum kalmadı cok sukur.
Keske abımlerde benım gıbı yapsalardı...Bılezıklerımı bıle bozdurmama gerek kalmadı...

Caya yerı geldı 5 tl verdık keyfını surduk yerı geldı 50 krusa ıctık sukrettık yerı geldı su ıctım ama cok mutluydum....
Evımıde ıyıkıde aldım dıyorum evladım ıcın cok sukur ılerıde bırakacagımız bır seyımız olacak...
VE en onemlısıde suan kafamızda yazlık almak var 3 -5 sene snra ek kredı cıkartıp yazlık almak ıstıyorum.
he bu arada Hala arabam yok.. Annemlerden falan gecınıyoruz ekstra masraf goruyorum arabayı ben...
O yuzden bılezıklerımıde bozdurmadım yazlık ıcın tuutuyorum....

ARKADASIM HAYAT BU MILLETE PARAYI VERDIKCE VERIRSEN PISMAN OLURSUN AMA BIR KENERAYA KOYARSAN YASLANDIGINDA SANA BAKABILECEK MADDI DURUMUN OLUR HEPGENC KALMAYACAGIZ ...
HASTALIGI VAR SAGLIGI VAR UNUTMAYALIMMMM....

Ya bu nasıl oluyor? Bizim evin kirası 900 ama almaya kalksan fiyatı 400.000. 10 yıllık kredi çeksen her ay minimum 3 milyar kredisi var. Nasıl kira öder gibi oluyor?

Aynen bizim de mesela kiramız 750 lira satın alsam ev 300.000 lira öyle 30-40 bin peşinatla kredi işine girişsek ayda 3000 tlye yakın kredi ödememiz gerekir daha 1 yıllık evliyiz biraz rahat rahat yaşayalım diyoruz ilerde anca biraz biz biriktiririz biraz da ailelerden yardım alırsak ev işine girişebiliriz gibi geliyor yoksa kendi başına zor.

Kendı aılem maddı anlamda okadr ıyıkı cok sukur babamın evı arabası annemın arabasıda var... Anlayacagın varlıklı bır aılem vardı Lıseye gıderken esımle tanıstım ıst. tek basına yasıyordu hıc maddıyat dusunmeyen bır kısıyım yokluktan varolan bır aılem oldu acıkcası onunda etkısı varO donemlerde cok rahattık esımın aılesı maddı durumu hakkında en ufak fıkrım yoktu cunku aılesı ıl dısında yasıyorlardı.
Neyse esımın dayısı ıstanbulda yasıyormus bana dedıkı pıknıge gıdelım hem bır tanısma olur tamam dedım pıknıkte az cok anladım maddı durumlarını sonra dayısının evıne davet edıldım..
Eve gırdıgımde husrana ugradım bıldıgın bodrum katında cok zor durumda yasayan ınsanlar...
Hıc oyle bır manzara beklemıyordum.
Tepkımı bozmadım mutfaga gırdım baktım mutfak harabe... dokuluyor...
Yıne tepkımı bozmadım...
Esımın aılesı hakkında artık bılgım vardı.
''' EV ILLA SARTMI SORUYORSUN YA '' .

O YOKLUKta esımın annesı babası ve esım calısmıs 80 bınlıra bırıktırmısler
NISanlıydık ESIM ASKERE GITTI.
ve o zaman benım hesabıma para yatırdıklarını duydugumda sok oldum.
O paradan gram bılgım yoktu ve esım bana guvenıp bırakmıstı.
ıster esyanı al ıster ev ıster araba ıster bılezık ben sana guvenıyorum dedı.
Ben o donemde unv kazandım ama ıyı bır ısım oldugu ıcın gıtmemıstım.
Esım 5 ay askrlık yapacak askerden geldıkden 1 ay sonra evlenecektık.
Dusundum o parayla ne yapabılırım dıye durum bellıydı KIRA cı olacaktım evımız yoktu.
Ev arastırmasına gırdım ...
delı gıbı delı gıbı ev aradım sonra bır DUBLEX buldum cok ucuzdu (((etraflarına gore) ))ama asla onun borcunu odeyebılecek maas bıırlesımımız yoktu ve benım ıs durumlarım kotuye gıdıyordu ALLAH buyuktur dedım .
200 bıne cok guzel bır semtten cok guzel bır daıre aldım...
Esım askerdeydı krredı odemelerımız ayda 2 bın tl ...
5 ay yok esım ve ben ek ıs yaptım kendı maasımla bırlıkte 5 ay o kredıyı tek basıma odedım
Kımseden yardımda ıstemedım.

Sımdı evımızı alalı 2 yıl oldu hıc zorlanmadım esım geldı cok gezen cok tozan cok harcayan hatta herkes tarafından ozenılen bır hayata sahıbımın esyalarımı okadar ucuza ve avangart hayaller ruya gıbı buldum kı aradım taradım herkes saskın saskın baktı.Bılezıklerımıde aldım kredı paramla tam tamına denk getırdım..

EV ALDIM CUNKU '' Ev olmadan ne kıyafet ne gezme ne tozma '' Olur ...
NEDE HUZUR olur...

Suan maaslarımız zamlandı esım yanımda ve hamıleyım...
2 kısı bu borca gırdık ve ıyıke gırdık. 19 yasında ev borcuna gırdım kafamda hep su vardı 29 yasında ev benım olacak ve ben hala genc olacagım..
29 yasıma hgerek kalmadıkı 21 yasındayım ve durumumuz cok sukur ıyı....
hıcbırseyden gerı kalmıyorum .Hıcbırseyde gozum kalmadı cok sukur.
Keske abımlerde benım gıbı yapsalardı...Bılezıklerımı bıle bozdurmama gerek kalmadı...

Caya yerı geldı 5 tl verdık keyfını surduk yerı geldı 50 krusa ıctık sukrettık yerı geldı su ıctım ama cok mutluydum....
Evımıde ıyıkıde aldım dıyorum evladım ıcın cok sukur ılerıde bırakacagımız bır seyımız olacak...
VE en onemlısıde suan kafamızda yazlık almak var 3 -5 sene snra ek kredı cıkartıp yazlık almak ıstıyorum.
he bu arada Hala arabam yok.. Annemlerden falan gecınıyoruz ekstra masraf goruyorum arabayı ben...
O yuzden bılezıklerımıde bozdurmadım yazlık ıcın tuutuyorum....

ARKADASIM HAYAT BU MILLETE PARAYI VERDIKCE VERIRSEN PISMAN OLURSUN AMA BIR KENERAYA KOYARSAN YASLANDIGINDA SANA BAKABILECEK MADDI DURUMUN OLUR HEPGENC KALMAYACAGIZ ...
HASTALIGI VAR SAGLIGI VAR UNUTMAYALIMMMM....
siz nişanlısınız, eşiniz ve ailesi, eşiniz için 80.000 tl biriktirmiş, nişanlınız askere gidince bu rakamı sizin hesabınıza yatırıyorlar, birşeyler yapmanız için doğru anlamışım değil mi?
birde eşinizin ailesinin o dönem evi var mıydı?

ne kadar para gelirse o kadar da gidiyor. maaşımızın birini krediye bağlayıp ev aldık biz de ama almasaydık gerekli gereksiz bir sürü alışveriş yapıyorduk eskiden bir de ev sahibini zengin ediyorduk. bir yıl geçmeden de aldığımız fiyatın çok üstüne çıktı değeri.en iyi yatırım bence ev almak.

Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)

şöyle soyleyeyım annemın babamın evı yok bı emeklı maası var babamın.kardesım her ay onlara yardım edıyo...evlenecek ama hala onlara para gönderıyo göndemek zorunda yoksa gecınemezler ( ben çalışmıyorum)
eşimin anne babasındada ev yok ve görumcem evı gecındırıyo yoksa gecınemezler
ee görumcemle kardesımın ya kendı hayatları????? ömur boyunca ailelerımıze yardım etmek zorundalar.neden? bır evlerı olsaydı evlatlarına yuk olmazlardı herkes kendı hayatını dusunmeden kurardı....
ben ilerde kızım aynısını yasasın ıstemıyorum.bızı dusunmesın kendı gelecegını dusunsun ıstıyorum...şu an çok zor görunuyo ama inş Rabbım bızede ev nasıp eder borçlada olsa ben razıyım evladım için

bende konu sahibi gibi düşünüyorum

bana da çok baskı var ev almam için

ama maaşımın yarısını,genç yaşta 4 duvarda pısıp kalmak için bağlamak istemiyorum

üstelik bekarım ilerde evlenirsem hazır eve konmasın gelcek olan zat =p

iyi de para biriktirmeye kalksan o ev 5 sene sonra 100 bine alamayacaksın..Aynı şey yani.
borç alabilirsiniz. ya da evi ortak alabilirsiniz. biz öyle yaptık 1 kr faiz almadık çok şükür. borçlarımız da bitti sayılır. ödeme niyetiyle borç alanın kefili ALLAH tır diye okumuştum ve bütün borçlarımızı 1 gün bile geciktirmeden ödedik.

borç alabilirsiniz. ya da evi ortak alabilirsiniz. biz öyle yaptık 1 kr faiz almadık çok şükür. borçlarımız da bitti sayılır. ödeme niyetiyle borç alanın kefili ALLAH tır diye okumuştum ve bütün borçlarımızı 1 gün bile geciktirmeden ödedik.

ortak almak ne demek

hele ki özel sektörde çalışıyorsa kişi acaba neyine güvenebilir zira özel sektörde hayat gibi 1 saniye sonrası belli değil.haklısın sonuna kadar. ben 3 yıl daire satışı yaptım müşterilerim 130 binlik daire için 2sene önce 100ay boyunca her ay 1500 ödüyorlardı. ben onun stresiyle yaşayamam valla 10 yıl.10 yıl onu ödücem diye ömrümden 20 yıl gider :)

Sizin mantığınıza göre özel sektörde çalışanlar hiçç bu işlere bulşamasın o zaman.

Ben fırsatın varsa kira ödemeyi saçma buluyorum evet daha zor bir iş- ev sahibi olmak,kredi işleri tutumlu olmayı öğretiyor insana ama 20li yaşlarda yaptığın bu sıkıntı 30lu yaşlarda son buluyor. Kırklı yaşlarından sonra kirayı denk getirememek ve birşeyler yapmak daha zor. Ne yaparsan gençliğinde yapacaksın.

ortak almak ne demek
şöyle ki atıyorum 50bin liranız var. ev 100 bin. iki kişi 50şer bin koyar ve alınır. aradan bir kaç ay geçer, ev olur 150 bin. ev satılır, ortaklar 75er bin alır. sonrasında 150binlik bi daireye yatırım yapılır 200 olduğunda satılır vs.

istanbulu bilmediğinizden pek mantıklı gelmez belki ama oturduğum semtte fiyatlar bir kaç ayda bu duruma geliyor. biz de böyle bir çözüm geliştirdik ve sonunda aldık evimizi.

Evet bazi sehirlerde oyle, gorumcem usaktayken ev kiralari 700 den basliyordu ama 100 bin liraya ayni ev satin alinabiliyordu (su an orda da satis fiyatlari artmis) ama istanbul gibi milletin fare deliginden bozma evini satarken altindan yapilmis gibi deger bictigi bir sehirde benim gibi alt-orta gelirlilerin ev almak icin kendini paralamasini mantikli bulamiyorum.

Maalesef şu an Uşak'ta o fiyata ancak kulübe oluyor. Biz de oralıyız ev alalım dedik 250-300 bin arasıymış evler :KK57::KK57::KK57: Sanırsın Boğaz'da yalı

Back