- 15 Şubat 2013
- 24.335
- 91.531
- Konu Sahibi LarkeTanner
Destek cikilmasa o da gidemezdiBen de yelkiye gitmek istiyorum gidemiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Destek cikilmasa o da gidemezdiBen de yelkiye gitmek istiyorum gidemiyorum
Ay bende ondan korkuyorum bir yerde düşer mi yaTemmuz ayında aldım ben çalıştığımız mütehaitler ağustostan sonra uçacak evler demişti öyle de oldu şu an almaya kalksam alamazdım.. Bence biraz bekleyin şu an pik yaptığı bir zaman ev fiyatlarının..
Kiracıyla uğraşan biliyor derdini. Cidden çok sinir bozucu bişey.Bizim Karşıyaka çarşının orada evimiz vardı, sahil tarafında. Depremden önce 1+1 evi 350 bin civarında sattık yanlış hatırlamıyorsam, belki biraz fazla söylemiş olabilirim emin değilim. O civardaki evler eski oluyor bir de içine bir sürü masraf yapmıştık kiracıyla da sorunlar çıktı.
Çok merkezi bir yerde olduğu için hemen sattık ama yatırım için ev alınca çilesi hiç bitmiyor sanki ya, ben uğraşmak istemezdim. Satınca da aşırı bir kâr durumu olduğunu sanmıyorum. Emlak piyasasından anlamam orası ayrı.
Param olsa kamyon alırım ben, çalıştırabilirsen onlar daha kârlı bence
İşin komik tarafı bu saydığım üç semt aşırı göç aldı depremden sonra. İzmirin zemini en sağlam bölgesiymiş. 20 yıllık demedi deli gibi doluştu millet.20 sene çok kötü ya.
Biliyoruz ne mal olduklarını. Sağlamlık gelenekten gelen bişey olsa isterse 100 yıllık olsun dert olmazdı hiç.
O son depremden sonra o yaşta ev almak hele bi de oturmak için almak kumar yani. Burası deprem şehri. O eskilerin hepsinden kurtulmak lazım aslında.
Nası çalıştıram kamyonuBizim Karşıyaka çarşının orada evimiz vardı, sahil tarafında. Depremden önce 1+1 evi 350 bin civarında sattık yanlış hatırlamıyorsam, belki biraz fazla söylemiş olabilirim emin değilim. O civardaki evler eski oluyor bir de içine bir sürü masraf yapmıştık kiracıyla da sorunlar çıktı.
Çok merkezi bir yerde olduğu için hemen sattık ama yatırım için ev alınca çilesi hiç bitmiyor sanki ya, ben uğraşmak istemezdim. Satınca da aşırı bir kâr durumu olduğunu sanmıyorum. Emlak piyasasından anlamam orası ayrı.
Param olsa kamyon alırım ben, çalıştırabilirsen onlar daha kârlı bence
Yaprak dökümündeki oğuz gibiKiracıyla uğraşan biliyor derdini. Cidden çok sinir bozucu bişey.
Benim de tır alma hayalim var, tırcı olacam
Fiyat olarak düşmez, reel olarak düşer muhtemelen. Piyasanın dengeye gelmesi lazım çünkü. Gelmezse hepimiz mıçtıkAy bende ondan korkuyorum bir yerde düşer mi ya
Yani uygun bir fiyata gelene kadar durur diyorum kirada devam ettirmeye çalışırım. Bu bölgede sürekli fiyat realize oluyor bazı dairelerde. İki gün önce 660 a olan ilan bugün 720 bine çıkmış mesela.Fiyat olarak düşmez, reel olarak düşer muhtemelen. Piyasanın dengeye gelmesi lazım çünkü. Gelmezse hepimiz mıçtık
Ama ben parayı değerlendiremiyorum benim için en mantıklısı gayrimenkul yatırımı. Bunu da alınca en az 10-15 sene satmayacam diyorsan sorun olmaz senin için.
Şimdi detayları tam hatırlamıyorum, geçen sene olması lazım taş taşıma işi aldı babam. Bildiğiniz taş taşıma. Kamyon ya da tırlarla yapılacaktı, dediğim gibi ayrıntılar yok yani şu an aklımda. İnanın 10-15 tane tır ya da kamyon bulmakta zorlandık. Tüm araçlar ya kiralanmıştı ya da kiralarsak bize kâr getirmeyecek kadar yüksek fiyatlıydı. Sonunda bulduk ve o işten güzel kâr ettik ama bizim aracımız olsaydı daha rahat olurdu tabii.Nası çalıştıram kamyonu
Dövize zam, benzine zam, elektrige zam, gidaya zam geldikce dur benim neyim eksik, canim evim 3 krş a gitcek diyodurYani uygun bir fiyata gelene kadar durur diyorum kirada devam ettirmeye çalışırım. Bu bölgede sürekli fiyat realize oluyor bazı dairelerde. İki gün önce 660 a olan ilan bugün 720 bine çıkmış mesela.
O işlere giremem yaa araba işi risk işi zaten . Ev daha garanti yatırım bizde erkek de yok ben baş edemem kamyon tır işi ileŞimdi detayları tam hatırlamıyorum, geçen sene olması lazım taş taşıma işi aldı babam. Bildiğiniz taş taşıma. Kamyon ya da tırlarla yapılacaktı, dediğim gibi ayrıntılar yok yani şu an aklımda. İnanın 10-15 tane tır ya da kamyon bulmakta zorlandık. Tüm araçlar ya kiralanmıştı ya da kiralarsak bize kâr getirmeyecek kadar yüksek fiyatlıydı. Sonunda bulduk ve o işten güzel kâr ettik ama bizim aracımız olsaydı daha rahat olurdu tabii.
Şimdi babam lojistik işi kurmak istiyor, benim okuduğum bölümle de ilgili olduğu için ileride devam ettiririm gibi bir düşüncesi var. Tır ve kamyona yatırım yapmayı düşünüyorlar abimle birlikte. Evimiz yok ama şu an ikinci plana aldı babam bu piyasada ev alınmaz diye. Gerçi benim babam hobi olarak iflas eden biri o yüzden referans olarak gösteremem Ben de biraz o kafadayım, ileride param olursa oturmak için ev alırım ama yatırım için almam sanırım.
Dövize zam ne be gsgsgagDövize zam, benzine zam, elektrige zam, gidaya zam geldikce dur benim neyim eksik, canim evim 3 krş a gitcek diyodur
İstanbul'da cidden 'benim evimin neyi eksik' diye diye kiraları uçurmuşlar Bir sene kalırım dediğim yurtta eğitim hayatımı tamamlarım bu gidişle. Penceresiz, tek oda eve 1.5k istiyor millet, güzel evleri de araplar kiralıyor ama kötü kullandıkları için sonra daha fazla masraf çıkıyor ev sahiplerine.Dövize zam, benzine zam, elektrige zam, gidaya zam geldikce dur benim neyim eksik, canim evim 3 krş a gitcek diyodur
Türkiyede en çok dönen ticaretlerden biri inşaat sektörü devam eder gibi duruyor o nedenleİstanbul'da cidden 'benim evimin neyi eksik' diye diye kiraları uçurmuşlar Bir sene kalırım dediğim yurtta eğitim hayatımı tamamlarım bu gidişle. Penceresiz, tek oda eve 1.5k istiyor millet, güzel evleri de araplar kiralıyor ama kötü kullandıkları için sonra daha fazla masraf çıkıyor ev sahiplerine.
Ay tam da dertli olduğum konu, biri nasılsın dese bile kahvedeki dayılar gibi 'bu kiralar ne böyle yaa' diyorum Satılık ev piyasası daha kötüdür muhtemelen. Konutlarla ilgili soruna bir çözüm getirirler herhalde, böyle devam etmez diye düşünmek istiyorum.
Kesinlikle Bu ev fena değil alınabilir dediğim ev 1 milyon 400 bin fiyat yazmış. “Oo harika süper” değil “fena değil”.İzmirin içine edilmiş şekerim gelen gelsin üstüste yaşıyoruz zaten artık
Ev yok ev. Vallahi yok. 1970 yapımı binada 2+1’e 980 bin fiyat koymuşlar
Yakin sehirlerden baktiniz mi ?Şuan almak istediğimiz bölge küçük bir turizm bölgesi büyükşehir değil. Kısıtlı biraz o nedenle aslında fiyat aralığı
Ben eskiden depreme çok kafayı takmıştım bi ara, çok fazla araştırdım. Hakikaten zemin sağlamlığı çok çok önemli. Zemin sağlamsa risk gerçekten düşüyor. Anneannem kayalık bölgede, gültepe tarafında kiracı, 10 seneyi geçti aynı evde oturuyor. Bina da 70'lerden kalma 3-4 katlı mini apartman. 3+1. Küçük büyük kaç deprem geçirdi hasar almadı hiç. Çevresindekiler de öyle. Biz de senelerce orada oturduk, beraber oturduk. 4.5-5 altında kalan depremleri hissetmezdik bile.İşin komik tarafı bu saydığım üç semt aşırı göç aldı depremden sonra. İzmirin zemini en sağlam bölgesiymiş. 20 yıllık demedi deli gibi doluştu millet.