• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak istiyorum :(

Evet güzel fikir ama ben kendi evime geçmek isterim hemen
aslında biraz borcumuzda var ama ikimizde çalışıyoruz diye yinede ev işine girmek istiyorum çünkü şimdi olmazsa uzun sürede olmaz bundan sonra
ama bize kredi çekecek kimse yok
babam peşinat için bir miktar para verir o kadar:50:
zor durum canım allaha hepimize yardım etsin :25::25:

önümüzdeki ay 1 yıl olacak evime,allah ev alanın yardımcısı oluyor

benimde eşime kredi çıkmadı,bankalarda çok gecikmesi vardı.

krediyi ben çektim ,ssk asgari ücretten göründüğü için banka şirketten maaş yazısı istedi,saolsunlar güzel bir tutar yazıp verdiler,bankalar doğruluğuna bakmıyor canım bunu unutma

aldığım ev 120 tl idi

bankadan çekmek istediğim tutar 90 tl

banka zaten % 70 yada 75 ini veriyor ama burdaki önemli nokta experin evine biçtiği değer sakın unutma

exper benim evime 160 tl biçti (120 ye anlaştık oysa)

bankadan bana yanılmıyorsam 120 bin kredi çıktı+ 10 bin de bankanın kendi insiyatifi

ama biz 100 bin talep ettik ve 2 gün içinde evi aldık.

sana bir tavsiye oturmuş muhitten deilde,yeni gelişen bir muhitten ev alman,daha 1 sene önce binama çamurdan girilmiyordu her yer yıkık gecekondu ve inşaattı,1 sene içinde o inşaatlar siteye döndü ve 120 bine aldığım evim şu an 180 bin değerinde ( mütehait bir arkadaşımız verdi bu fiyatı satmamız için)

bankadan krediyi çektikten sonra istersen işsiz kal orası bankayı ilgilendirmiyor

100 bin için ,0.74 faizden aylık 1200 civarı ödüyoruz biz

Son düzenleme:
canım allah yardımcın olsun . kirada olan herkesin . bende krediyle aldım evimi evimi 120 ye aldim 60 peşin 60 kredi çektim 60 bine aylık 850 veriyorum bizimki 10 yıl vedeli 1 yıl oldu alalı. eşim maalesef yerleşemeyince esnaf oldu yeri geldi bağkura borçlandık ama sorun olmadı .sizinde bi sorun olmayacağini düşünüyorum tabi bankadan bankayada değişiyomu bilmem

önümüzdeki ay 1 yıl olacak evime,allah ev alanın yardımcısı oluyor

benimde eşime kredi çıkmadı,bankalarda çok gecikmesi vardı.

krediyi ben çektim ,ssk asgari ücretten göründüğü için banka şirketten maaş yazısı istedi,saolsunlar güzel bir tutar yazıp verdiler,bankalar doğruluğuna bakmıyor canım bunu unutma

aldığım ev 120 tl idi

bankadan çekmek istediğim tutar 90 tl

banka zaten % 70 yada 75 ini veriyor ama burdaki önemli nokta experin evine biçtiği değer sakın unutma

exper benim evime 160 tl biçti (120 ye anlaştık oysa)

bankadan bana yanılmıyorsam 120 bin kredi çıktı+ 10 bin de bankanın kendi insiyatifi

ama biz 100 bin talep ettik ve 2 gün içinde evi aldık.

sana bir tavsiye oturmuş muhitten deilde,yeni gelişen bir muhitten ev alman,daha 1 sene önce binama çamurdan girilmiyordu her yer yıkık gecekondu ve inşaattı,1 sene içinde o inşaatlar siteye döndü ve 120 bine aldığım evim şu an 180 bin değerinde ( mütehait bir arkadaşımız verdi bu fiyatı satmamız için)

bankadan krediyi çektikten sonra istersen işsiz kal orası bankayı ilgilendirmiyor

100 bin için ,0.74 faizden aylık 1200 civarı ödüyoruz biz

canım allah yardımcın olsun . kirada olan herkesin . bende krediyle aldım evimi evimi 120 ye aldim 60 peşin 60 kredi çektim 60 bine aylık 850 veriyorum bizimki 10 yıl vedeli 1 yıl oldu alalı. eşim maalesef yerleşemeyince esnaf oldu yeri geldi bağkura borçlandık ama sorun olmadı .sizinde bi sorun olmayacağini düşünüyorum tabi bankadan bankayada değişiyomu bilmem
arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için evlerinizde hayırlı olsun ağız tadıyla oturun
dün akşam eşimle konuştum hiç yanaşmadı hevesim kursağımda kaldı desem yeridir.
her ay boşuna 700 lira ödemeyi istiyorsa kendi bilir:19::19:

ben bunları hiç bilmiyorum canım teşekkür ederim sana bilgilendirdiğin için haklısın
ben netten bi kaç ev ilanına baktım krediye uygun
3+1 evler var 120,000 tl ye
10 yıl ödemeli olsa aylık 800 tl ile ödenebilir diye düşünüyorum
ama yanlış biliyorda olabilirim

eşime rahat kredi çıkabilirdi ama eşim
zamanında krediler çekti ödeyemedi çok sıkıntılar yaşadı bankalarla
şimdide bankalarda skoru çok düşük ondan ona çıkmaz diye düşündüm hep

babamın fabrikası var ortaklarıyla babamı kefil göstersem bana çıkabilir diyorum ama :26:

Merhaba

Sız odemeyı hesaplarken faızı hesapa katmıyorsunuz. Aylık odemenız 800 degıl 1200 cıvarı oluyor eger 80bın kredı cekersenız, yanı 40bın pesınat ayarlamanız lazım, ayrıca tapu masrafı vs ıcın de bı 10bın bulundurmanız lazım(tasınma masrafını da kattım). 90bın cekıcem kredıyı dersenız bu sefer de aylık 1600 cıvarı odeme yapmanız lazım

Enuygun kredı yazarsanız tum bankaların faız oranları ve odeyecegınız mıktar cıkar. Yaklasık 1500 kredı odeyecegınızı varsayarsak gecınmenız ıcın mınumum 3bın gelır lazım. Sımdı cocugunuz yok ama 10 sene ıcınde ıllakı olacak. Bır de ev ıcın her sene odenen sıgorta vergı vs var ,ınsanın beklemedıgı bır cok masraf cıkıyor. Faız oranları şu ara cok yuksek, bence 35 bın cıkarırım dıyorsanız 1 sene daha bırıkım yapın hem sız de calısıyorken derım ben

selam arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilmediğimden buraya açtım umarım doğru yerdeyimdir.
arkadaşlar evleneli neredeyse 2 sene olacak,kirada oturuyoruz ve 700 tl veriiyoruz mayısta 800 tl olacak..
bu kira işi canımı çok sıkıyor çünkü kiramın çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
bunun yerine kendi evim için ödeme yapmak daha mantıklı geliyor.
Ama durumumuz pek iç açıcı değil
kendimizi zorlasak 30,000 tl peşinat bulabiliriz.
eşim adına kredi çıkmaz
çünkü bazı sebeplerden eşimin bankalarda ki skoru çok düşük.
bense ileride işi bırakmak zorunda kalabilirim
uzun dönemlide çalışmayacağım.
krediyi nasıl ayarlayabiliriz.
benim adıma kredi çekilse daha sonra sigortam kesilirse bu sorun olur mu?
yada daha başka ne yapılabilir ev sahibi olmak için?
lütfen fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...

arkadaşa katılıyorum faızler uçtu nerdeyse 1 e 1 verıyorlar beklesen daha mantıklı bence. cunku secımden sonra degısebılcegını soyluyorlar

arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için evlerinizde hayırlı olsun ağız tadıyla oturun
dün akşam eşimle konuştum hiç yanaşmadı hevesim kursağımda kaldı desem yeridir.
her ay boşuna 700 lira ödemeyi istiyorsa kendi bilir:19::19:

Güzel arkadaşım burda bir çok arkadaşı sana en uygun kredi diye kredileri bir incelemeni söylemiş. Hiç baktın mı? 10 yıl boyunca minimum 1200 lira ödemen gerekiyor. Şimdilik çocuk yok diyorsun ama 10 yıl boyunca yapmayız diye mi düşünüyorsun? Hadi sen çalışırım iki kişi öderiz desen neyse ne de ilerde işi bırakırım da diyorsun. O zaman ilerki yıllarda ödemeleri nasıl yapacağınızı düşündünüz mü? Eşinizle dün konuşmadan bunları düşünmüş olmanız gerekiyordu.

Ayrıca şu an türkiyedeki emlak için patlamaya hazır bir balon gözüyle bakılıyor. İnanılmaz uçmuş durumda. Benim bir çok ev almayı düşünen arkadaşım erteliyor. Çünkü hadi ev aldık 10 yıllık borca girdik sonra 1-2 yılda emlak patlarsa fiyatlar yarıyarıya düşerse atıyorum 600e aldığımız ev 400 olursa ne yaparız endişesi içerisindeler. Bence emlak piyasasını ve bu konudaki uzman yorumlarını incelemeden ev almayın. Bir de tamamen eşinize ve kendinize güvenerek alın. Sanırım borsa olayından sonra aileler yardım konusunda biraz çekinikler. İlk paragrafta anlattığım durumda yani çocuk olunca ve siz işten çıkınca ne olacağı sorusuna ailelerin insafını bir seçenek olarak düşünmeyin. Eğer olmazsa çok üzülür yıpranırsınız.

merhaba deniz ,
öncelikle türkşye şartlarında tek kişinin maaşıyla bile gecinmek oldukca zorken bir ev borcu altına girmek oldukca rısklı geliyor bana
üstelik cocuk düşünüyorsunuz hali hazırda peki eşinin ailesinin evi filan yokmu ne bilim apartmanda bir kat cıkmak olabilir veya iini yenileyip oturma olabilir senin veya ailenin ?

merhaba deniz ,
öncelikle türkşye şartlarında tek kişinin maaşıyla bile gecinmek oldukca zorken bir ev borcu altına girmek oldukca rısklı geliyor bana
üstelik cocuk düşünüyorsunuz hali hazırda peki eşinin ailesinin evi filan yokmu ne bilim apartmanda bir kat cıkmak olabilir veya iini yenileyip oturma olabilir senin veya ailenin ?
ailem malesef ki aile apartmanında oturuyor cute öyle olmasaydı alt katları boş oraya taşınır kira derdinden kurtulurdum.
canımı sıkan şeyleri tek tek yazayım
merkezde bir yerde yeni yapılan bir apt.da oturuyorum
evim 2+1 ve çok küçük
zaten küçük olan evin bir odasını(çocuk odası oluyo) depo gibi kullanıyorum.
salonum vardı eski evde orası için aldığım eşyalar,mutfak eşyalarımın bir kısmı,sandık,ütü masası vs.bu odayı hınca hınç doldurmuş şekilde...
evimde salonum yok sadece oturma odası,yatak odası ve mutfağı kullanıyorum.evde 1.katta bazen daralıyorum küçüklüğünden..
evimde wc olarak sadece klozet var hadi biz 2 kişiyiz ama gelen misafirler rahat edemiyo.
doğalgaz baplantısında sorun var ev ısınmıyor.
bütün bunlar bir yana mayısta kiramız 800 olacak..
eşimle konuşuyorum ama hiç bir fikir beyan etmiyor.
bu evi sevmiyorum ama bize göre evde yok
ev alma işimizde zor gibi bu faizlerle arkadaşlar da söylemiş zaten ne yapacağımı bilmiyorum:14::14:

Merhaba

Sız odemeyı hesaplarken faızı hesapa katmıyorsunuz. Aylık odemenız 800 degıl 1200 cıvarı oluyor eger 80bın kredı cekersenız, yanı 40bın pesınat ayarlamanız lazım, ayrıca tapu masrafı vs ıcın de bı 10bın bulundurmanız lazım(tasınma masrafını da kattım). 90bın cekıcem kredıyı dersenız bu sefer de aylık 1600 cıvarı odeme yapmanız lazım

Enuygun kredı yazarsanız tum bankaların faız oranları ve odeyecegınız mıktar cıkar. Yaklasık 1500 kredı odeyecegınızı varsayarsak gecınmenız ıcın mınumum 3bın gelır lazım. Sımdı cocugunuz yok ama 10 sene ıcınde ıllakı olacak. Bır de ev ıcın her sene odenen sıgorta vergı vs var ,ınsanın beklemedıgı bır cok masraf cıkıyor. Faız oranları şu ara cok yuksek, bence 35 bın cıkarırım dıyorsanız 1 sene daha bırıkım yapın hem sız de calısıyorken derım ben

Güzel arkadaşım burda bir çok arkadaşı sana en uygun kredi diye kredileri bir incelemeni söylemiş. Hiç baktın mı? 10 yıl boyunca minimum 1200 lira ödemen gerekiyor. Şimdilik çocuk yok diyorsun ama 10 yıl boyunca yapmayız diye mi düşünüyorsun? Hadi sen çalışırım iki kişi öderiz desen neyse ne de ilerde işi bırakırım da diyorsun. O zaman ilerki yıllarda ödemeleri nasıl yapacağınızı düşündünüz mü? Eşinizle dün konuşmadan bunları düşünmüş olmanız gerekiyordu.

Ayrıca şu an türkiyedeki emlak için patlamaya hazır bir balon gözüyle bakılıyor. İnanılmaz uçmuş durumda. Benim bir çok ev almayı düşünen arkadaşım erteliyor. Çünkü hadi ev aldık 10 yıllık borca girdik sonra 1-2 yılda emlak patlarsa fiyatlar yarıyarıya düşerse atıyorum 600e aldığımız ev 400 olursa ne yaparız endişesi içerisindeler. Bence emlak piyasasını ve bu konudaki uzman yorumlarını incelemeden ev almayın. Bir de tamamen eşinize ve kendinize güvenerek alın. Sanırım borsa olayından sonra aileler yardım konusunda biraz çekinikler. İlk paragrafta anlattığım durumda yani çocuk olunca ve siz işten çıkınca ne olacağı sorusuna ailelerin insafını bir seçenek olarak düşünmeyin. Eğer olmazsa çok üzülür yıpranırsınız.
eşimle konuştum bu konuyu lafını bile ettirmedi
emlak piyasası uçmuş sen ev diyorsun dedi
kapattırdı konuyu
ama bu evde de oturmak istemiyorum
başka yere kiraya çıksak
900 tl den aşağıda ev yok
her ay onca para boşuna gitsin ev sahibi olmak varken

eşimle konuştum bu konuyu lafını bile ettirmedi
emlak piyasası uçmuş sen ev diyorsun dedi
kapattırdı konuyu
ama bu evde de oturmak istemiyorum
başka yere kiraya çıksak
900 tl den aşağıda ev yok
her ay onca para boşuna gitsin ev sahibi olmak varken

Olabilir ama o zaman da ayda 1200 vermeniz gerektiğini hatırlayıp 10 yıl boyunca işten çıkmamayı planlıyorsanız bu şekilde konuşun derim eşinizle. Dediğim gibi işten çıkarım, uzun bir sürede çalışmayı düşünmüyorum gibi bir planınız varsa ev borcunu ödemeniz zor. Bence ev almak istiyorum demeden önce bir kaç şeyi halletmeye çalışoın. Misal ailelerle arayı toparlayın. Eşinizin borsa olayını affetmelerini sağlayın. Onlardan destek alabilirseniz o zaman bu işe kalkışın. Ama onlarla arayı düzeltmeden kimseye güvenmeyin.

Olabilir ama o zaman da ayda 1200 vermeniz gerektiğini hatırlayıp 10 yıl boyunca işten çıkmamayı planlıyorsanız bu şekilde konuşun derim eşinizle. Dediğim gibi işten çıkarım, uzun bir sürede çalışmayı düşünmüyorum gibi bir planınız varsa ev borcunu ödemeniz zor. Bence ev almak istiyorum demeden önce bir kaç şeyi halletmeye çalışoın. Misal ailelerle arayı toparlayın. Eşinizin borsa olayını affetmelerini sağlayın. Onlardan destek alabilirseniz o zaman bu işe kalkışın. Ama onlarla arayı düzeltmeden kimseye güvenmeyin.
sanırım yanlış anlamışsın yada ben eksik yazmışım
aileler arasında zaten sorun yok
ailem ve eşimin ailesi arasında yada eşimle onlar arasında bir sorun yok
herşey yolunda
eşimin para batırması sonucu ailesi borçlarını ödüyor bu sebeple bize yardım edemezler dedim.
benim aileme gelince istesem asla reddetmezler.
zaten babam sen bu konuyu kafana takma ileride evini ben alıcam diyor ama ben bekleyemiyorum işte..
kiracı olmak beni rahatsız ediyor.
durum tamamen bu..
evet ileride çalışmayı düşünmüyorum
ama ben her ay ödenecek miktarın bu kadar yüksek olduğunuda bilmiyordum.
şu durumda ev alabilmemiz imkansız

ailem malesef ki aile apartmanında oturuyor cute öyle olmasaydı alt katları boş oraya taşınır kira derdinden kurtulurdum.
canımı sıkan şeyleri tek tek yazayım
merkezde bir yerde yeni yapılan bir apt.da oturuyorum
evim 2+1 ve çok küçük
zaten küçük olan evin bir odasını(çocuk odası oluyo) depo gibi kullanıyorum.
salonum vardı eski evde orası için aldığım eşyalar,mutfak eşyalarımın bir kısmı,sandık,ütü masası vs.bu odayı hınca hınç doldurmuş şekilde...
evimde salonum yok sadece oturma odası,yatak odası ve mutfağı kullanıyorum.evde 1.katta bazen daralıyorum küçüklüğünden..
evimde wc olarak sadece klozet var hadi biz 2 kişiyiz ama gelen misafirler rahat edemiyo.
doğalgaz baplantısında sorun var ev ısınmıyor.
bütün bunlar bir yana mayısta kiramız 800 olacak..
eşimle konuşuyorum ama hiç bir fikir beyan etmiyor.
bu evi sevmiyorum ama bize göre evde yok
ev alma işimizde zor gibi bu faizlerle arkadaşlar da söylemiş zaten ne yapacağımı bilmiyorum:14::14:

öcneden daha küçük miktarlarda insanlar kredi ödüyorlarmış ama şuanda ödeyeceğiniz aylık kredi taksıdı 1500 aşağı olması biraz mümkün bile gözükmüyor
ev değiştir demicemde esyaların zaten bir sürec getirdi tekrar tekrar düzen kurmak zor gelir
bir yere ait olmama hissi elbetet kötüdür biz sadece 4 ay kadar kirada oturduk diken üstündeydik sanki hiç alışkın olmadığımızdan

öcneden daha küçük miktarlarda insanlar kredi ödüyorlarmış ama şuanda ödeyeceğiniz aylık kredi taksıdı 1500 aşağı olması biraz mümkün bile gözükmüyor
ev değiştir demicemde esyaların zaten bir sürec getirdi tekrar tekrar düzen kurmak zor gelir
bir yere ait olmama hissi elbetet kötüdür biz sadece 4 ay kadar kirada oturduk diken üstündeydik sanki hiç alışkın olmadığımızdan
Aklımda 3+1 eve taşınmak salon takımı almak ve düzenimi kurmak var ama hadi hayırlısı
bu evimde kendimi göçebe gibi hisssediyorum
sanki bu eve ait değilim :(

Aklımda 3+1 eve taşınmak salon takımı almak ve düzenimi kurmak var ama hadi hayırlısı
bu evimde kendimi göçebe gibi hisssediyorum
sanki bu eve ait değilim :(

yok daha neler :) sacmalama ne yapacaksın salon tkaımını ne gerek var 2 sene olacak neredeyse evlenelı yada oldumu ? benc ehıc gerek yok bak benım evım ne kadar buyuk ama 2+1 biri yatak odası en küçük oda burası diğeri salon , salon salomac tarzında biliyorsundur zaten diğeride yatak odasından bile büyük cocuk odası :) balkonlarda iki tane küçük oda var ardiye tarzında kovaydı tursu camasır mak koymak ıcın fılan
bu kadar ıvır zıvıra bence gerek yok
ayrı bır ev olabılır tabı ama
salon takımı alma parasını bırıktır
ve yıllık 100 tl zam cok degılmı

sanırım yanlış anlamışsın yada ben eksik yazmışım
aileler arasında zaten sorun yok
ailem ve eşimin ailesi arasında yada eşimle onlar arasında bir sorun yok
herşey yolunda
eşimin para batırması sonucu ailesi borçlarını ödüyor bu sebeple bize yardım edemezler dedim.
benim aileme gelince istesem asla reddetmezler.
zaten babam sen bu konuyu kafana takma ileride evini ben alıcam diyor ama ben bekleyemiyorum işte..
kiracı olmak beni rahatsız ediyor.
durum tamamen bu..
evet ileride çalışmayı düşünmüyorum
ama ben her ay ödenecek miktarın bu kadar yüksek olduğunuda bilmiyordum.
şu durumda ev alabilmemiz imkansız

Anladım. Ben üstteki yorumlarda "işte aileler de verse ne olur. Ellerinde olmasa anlayacağım ama durumları da iyi" gibi bir şeyler hatırladım. Yoksa o iyi durumlarıyla eski borçları kapatmaya çalıştıklarını anlamamıştım. Bir de ben aranız bozuk gibi demek istememiştim. Parasal mevzularda yeniden yardım edecek bir duruma gelsinler demek istemiştim.

Aileniz ne güzel ev alabiliriz ilerde demiş. Bence o zaman kiraya verilen paraya çok takılmayın. İlerde evinizin olma ihtimali varsa ailelerden, banka kredileri ve faizlerle boğuşmak cidden daha zor. Ve dediğim gibi emlak patlamaya hazır bir bomba iken büyük risk almış olursunuz. En azından genel seçimler sonrasına kadar bekleyin. Durumu gözlemleyin. İnternette uzmanlardan yorumlar araştırın. Cidden bir sürü kaynak var. Ev almak baya ciddi bir şey. Haydi hop ev alıcam diyince olmuyor. Piyasa ne alemde nereye gidiyoruz bir iki seneye ne olacak bunları düşünmek gerekiyor. 10 yıllık bir krediden bahsediyoruz sonuçta.

Son düzenleme:
yok daha neler :) sacmalama ne yapacaksın salon tkaımını ne gerek var 2 sene olacak neredeyse evlenelı yada oldumu ? benc ehıc gerek yok bak benım evım ne kadar buyuk ama 2+1 biri yatak odası en küçük oda burası diğeri salon , salon salomac tarzında biliyorsundur zaten diğeride yatak odasından bile büyük cocuk odası :) balkonlarda iki tane küçük oda var ardiye tarzında kovaydı tursu camasır mak koymak ıcın fılan
bu kadar ıvır zıvıra bence gerek yok
ayrı bır ev olabılır tabı ama
salon takımı alma parasını bırıktır
ve yıllık 100 tl zam cok degılmı
Oturma odası takımım güzel
ama salonumun olmaması ne bilim yaa ev eksikmiş gibi geliyor
bide evlenirken salon için çok ıvır zıvır alındı malesef gümüşler,lükör takımları,konsol takımları vs..
bari salon takımı alıp yerleştireyim diyorum
3+1 büyük bir ev olursa ev olduğunu anlarım diyorum böyle minicik ev bana otel gibi geliyo :)
senin evin gayet hoş çok beğeniyorum

kısacası dicektimki benimde 170 metre 2 evim balkonlarla ve bu evde bile sadece bir odam salon oturma odası tv odası fılan falan :)
banyo ve wc ayrı birbirinden :)

anladım bir koltuk takımı sanırım eksiğin
çok pahalıymıs valal kıralar ya bende biliyorsun sıfır bır evde oturdum ama oyle merkezı bır yer degıl zaten suan oturdugumuz semt 500 tl sıfır evde oturudm 1 kat
85 metre 2 :)
ne kadar pahalıymıs buyuk sehırde degıl neden yani

Anladım. Ben üstteki yorumlarda "işte aileler de verse ne olur. Ellerinde olmasa anlayacağım ama durumları da iyi" gibi bir şeyler hatırladım. Yoksa o iyi durumlarıyla eski borçları kapatmaya çalıştıklarını anlamamıştım. Bir de ben aranız bozuk gibi demek istememiştim. Parasal mevzularda yeniden yardım edecek bir duruma gelsinler demek istemiştim.

Aileniz ne güzel ev alabiliriz ilerde demiş. Bence o zaman kiraya verilen paraya çok takılmayın. İlerde evinizin olma ihtimali varsa ailelerden, banka kredileri ve faizlerle boğuşmak cidden daha zor. Ve dediğim gibi emlak patlamaya hazır bir bomba iken büyük risk almış olursunuz. En azından genel seçimler sonrasına kadar bekleyin. Durumu gözlemleyin. İnternette uzmanlardan yorumlar araştırın. Cidden bir sürü kaynak var. Ev almak baya ciddi bir şey. Haydi hop ev alıcam diyince olmuyor. Piyasa ne alemde nereye gidiyoruz bir iki seneye ne olacak bunları düşünmek gerekiyor. 10 yıllık bir krediden bahsediyoruz sonuçta.
haklısınız bende öyle karar verdim ev alma işini şimdilik unutuyorum
onun yerine
daha büyük ve iyi bir eve eksik eşyalarımı tamamlayıp taşınıcam inş.

Back