Ev sahibi ve kira problemi, Uyarlama davası

Kendi kiramizi karşılamaya çalışıyoruz diyorsunuz sonra vermem kiraya daha iyi diyorsunuz peki kiraya vermeyince kiranizi nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz
Gelirim ile ilgili sorunum yA da kirayı karşılayamama gibi bir durumum yok. Bir ev alınsın demiş arkadaş. Biz de bir ev aldık da, o evin kirası %25 ler ve sapmalı TÜİK rakamları nedeniyle doğunun en uç noktasındaki ev kirasının neredeyse yarısı ediyor. Bu insana koymaz mı? Büyükşehirdeki evim buradaki evimin kirasına yaklaşmayacaksa napayım kiracıyı? Yazımı okudunuz mu bilmiyorum bir yıllık kiram bir aylık maaşım bile değil. Bir kiram çocuğumun kreş parasının yarısı. Üç aylık kiraya ev boyatılıyor. Lavabo ve giderlerde sorun olsa yenilenme ihtiyacı olsa yazalım 2-3 aylık kira da oraya. Nüfusuma mı aldım?
Gerçekten boş tutup yaz tatillerimde değerlendireceğim. Bu demek değil ki kiracıma yasal süreler içinde eziyet ettim baskı kurdum. Bu benim görüşüm.
Herkes en iyi semtlerde en iyi koşullarda yaşamak ister ama daha uyguna da kiralar semtler hatta şehirler var.

Burada bir uye vardi, konuyu net hatirlamiyorum ama 1200 civari kira veriyor, ev sahibi 2 olsun demis delirmisti vermem vermem diye. 10 yil daha oturacagim diye tutturmustu. Boyle belalar da var. 10 yil oturacak 1200 den 50 tl 50 tl zam yapacak 😀 Fantaziye bak, bir de acitasyon başlıyor. Bugun batarim, yarin cikarim bu herkes icin gecerli. Hadi 1 yil tolerans tanirsin, ev sahibi bir omur benim sorunumu cekmek zorunda mi ? Bunlarin kendi evi olsa, %100 zam yapmazsa sasarim

Kendiniz gibi insanlara denk gelirsiniz umarim.
Fanteziymis. Ayip yemin ediyorum. Kimse kimseye de bir yil tolerans tanimasin az insan olunsun cok zor degil.
Senelerdir su sitedeyim kimseyi engellemedim konuda yasaklamadim ama sizi daha okumak istemiyorum cunku yorumlariniz korkunc. Gidin baska "fantezisi" olan, "acitasyon" yapan kiraci konusu bulun.

Gelirim ile ilgili sorunum yA da kirayı karşılayamama gibi bir durumum yok. Bir ev alınsın demiş arkadaş. Biz de bir ev aldık da, o evin kirası %25 ler ve sapmalı TÜİK rakamları nedeniyle doğunun en uç noktasındaki ev kirasının neredeyse yarısı ediyor. Bu insana koymaz mı? Büyükşehirdeki evim buradaki evimin kirasına yaklaşmayacaksa napayım kiracıyı? Yazımı okudunuz mu bilmiyorum bir yıllık kiram bir aylık maaşım bile değil. Bir kiram çocuğumun kreş parasının yarısı. Üç aylık kiraya ev boyatılıyor. Lavabo ve giderlerde sorun olsa yenilenme ihtiyacı olsa yazalım 2-3 aylık kira da oraya. Nüfusuma mı aldım?
Gerçekten boş tutup yaz tatillerimde değerlendireceğim. Bu demek değil ki kiracıma yasal süreler içinde eziyet ettim baskı kurdum. Bu benim görüşüm.
Herkes en iyi semtlerde en iyi koşullarda yaşamak ister ama daha uyguna da kiralar semtler hatta şehirler var.

Bakin su mesajinizdan bile sizin bahsedilen ev sahipleri gibi olmadiginiz anlasiliyor zaten. Forumda baska konuda da var %80 zam kabul etmemis mesela ev sahibi. Ben zorunluluktan oturuyorum, mesajlarimda elli kere yazdim. kimseden bedava ev talep etmiyorum, %25 kuralini gecen yil da uygulamadim cunku yanlis buluyorum ama 2 kati 3 kati falan istemek saf kotuluk.

Bakin su mesajinizdan bile sizin bahsedilen ev sahipleri gibi olmadiginiz anlasiliyor zaten. Forumda baska konuda da var %80 zam kabul etmemis mesela ev sahibi. Ben zorunluluktan oturuyorum, mesajlarimda elli kere yazdim. kimseden bedava ev talep etmiyorum, %25 kuralini gecen yil da uygulamadim cunku yanlis buluyorum ama 2 kati 3 kati falan istemek saf kotuluk.
Zaten size yazmadım sizi alıntılanmadım farkettiyseniz. Siz çözüm yolu ve orta yol bulmaya çalıştığınızı anlıyorum. Sizin evden çıkmanız maksimum iki sene içinde gerçekleşecek yıkımdan dolayı anladığım kadarıyla.

Sizin yerinizde olsam %25-30 yapıp Ocak asgari ücret zammından önce tayin dönemi olmayan kasım aralıkta evden çıkmayı tercih ederdim. Ev sahibine de evden çıkacağımı söylerdim. Aradaki farkı olabildiğince biriktirir taşınma masrafı olarak kullanırdım. Çünkü taşınmanız kaçınılmaz görünüyor.

Ya da bir arkadaş söylemiş bir yıl peşin 24 aylık kredi kullanarak bir tık daha uyguna mesela yıllık 120 bin gibi anlaşırdım. Bir yıl sonra işe yine tayin dönemlerini takip eder çıkardım.

Zaten size yazmadım sizi alıntılanmadım farkettiyseniz. Siz çözüm yolu ve orta yol bulmaya çalıştığınızı anlıyorum. Sizin evden çıkmanız maksimum iki sene içinde gerçekleşecek yıkımdan dolayı anladığım kadarıyla.

Sizin yerinizde olsam %25-30 yapıp Ocak asgari ücret zammından önce tayin dönemi olmayan kasım aralıkta evden çıkmayı tercih ederdim. Ev sahibine de evden çıkacağımı söylerdim. Aradaki farkı olabildiğince biriktirir taşınma masrafı olarak kullanırdım. Çünkü taşınmanız kaçınılmaz görünüyor.

Ya da bir arkadaş söylemiş bir yıl peşin 24 aylık kredi kullanarak bir tık daha uyguna mesela yıllık 120 bin gibi anlaşırdım. Bir yıl sonra işe yine tayin dönemlerini takip eder çıkardım.

YOk ben sadece acitasyon falan diyenlerden sonra sizin yorumunuza denk gelince yazmak istedim ama alintilanmadan araya girmis oldum kusura bakmayin

Kendisi yillik odeme kabul etmiyor. Hesap kitap isleri karisiyormus illa aylik halde istiyor. Kendisine de buyuk kolaylik ama Isi ne kadar zorlastirabilirsem o kadar zorlastirayim diyor sanirim.

Tasinma kacinilmaz evet zaten tasinma olmasa bile bu seneyi kurtarabilirsek seneye bu sekilde sorunumuz yok.

E duzgun zam yapabilir, neden yapmiyor? Arkadasiniz gayet vicdanli sekilde orta yolu bulup kirayi yukseltebilir.
Biz kiracilar ev sahipleri icin yirmi binlik evi bin liraya versin, hic kira almasin falan demiyoruz. Biraz vicdanli zam yapsin diyoruz. Ama surada karsilastigimiz tepkiler sanki evi kiralamisiz ustune de ev sahibinden biz para aliyormusuz gibi oluyor. Biraz mantik izan lutfen.
Eve coken kiracilar ayri biz akli basinda kiracilardan bahsediyoruz.
Burada bir uye vardi, konuyu net hatirlamiyorum ama 1200 civari kira veriyor, ev sahibi 2 olsun demis delirmisti vermem vermem diye. 10 yil daha oturacagim diye tutturmustu. Boyle belalar da var. 10 yil oturacak 1200 den 50 tl 50 tl zam yapacak 😀 Fantaziye bak, bir de acitasyon başlıyor. Bugun batarim, yarin cikarim bu herkes icin gecerli. Hadi 1 yil tolerans tanirsin, ev sahibi bir omur benim sorunumu cekmek zorunda mi ? Bunlarin kendi evi olsa, %100 zam yapmazsa sasarim
Var var öyleside cok olmazmı gordukce ıyıkı malım yokmuş dıyorum 😅

Göztepe.
Şu an 8.5 kira, ev sahibi direkt 16 istiyor. Evin şartlarını bildiği için de uyarlama davasından bir şey çıkmayacaktır ben de buna göre satacağım diyor.
Biz zaten %40'a kadar çıkabileceğimizi hesaplamıştık ama kabul etmeyeceği belli. %40a çıkmamız da bütün ay ekmek zeytin yememize sebep üstelik.
Başka yerlerde uygun fiyata biraz daha düzgün evler bulduk ama sağlıkla ilgili olan koşturmacamız ve taşınma masrafı engel oluyor. Taşınmaya inanılmaz ücretler istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım
Bizimde bu sene 3 yılı doldu kiracının, 25 oranında zam yaptık. Evi satmak kolay degil , dava açsın sonuçlanması seneler surer

YOk ben sadece acitasyon falan diyenlerden sonra sizin yorumunuza denk gelince yazmak istedim ama alintilanmadan araya girmis oldum kusura bakmayin

Kendisi yillik odeme kabul etmiyor. Hesap kitap isleri karisiyormus illa aylik halde istiyor. Kendisine de buyuk kolaylik ama Isi ne kadar zorlastirabilirsem o kadar zorlastirayim diyor sanirim.

Tasinma kacinilmaz evet zaten tasinma olmasa bile bu seneyi kurtarabilirsek seneye bu sekilde sorunumuz yok.
Bir yıllık bir durum ise yapabileceğiniz zammı söyleyin. Gelecek sene diğer çevre evlerle eşitleyeceğinizi ya da çıkacağınızı söyleyin o halde. Kabul eder diye düşünüyorum.

Adaletli olan sizin maaşınıza ne kadar zam yapıldıysa sizin de o kadar zam yapmanız. İşyerinde kiracı arkadaşım da çok, ev sahibi arkadaşım da çok. İki tarafın da ortak görüşü bu şekilde. Bunun dışındaki seçenekler bir tarafın diğerini mağdur etmesi oluyor.

Adaletli olan sizin maaşınıza ne kadar zam yapıldıysa sizin de o kadar zam yapmanız. İşyerinde kiracı arkadaşım da çok, ev sahibi arkadaşım da çok. İki tarafın da ortak görüşü bu şekilde. Bunun dışındaki seçenekler bir tarafın diğerini mağdur etmesi oluyor.

Istedigi maasi vermem demek maasimdan fazla odemem anlamina geliyor maalesef. Su an cikma sansimiz da yok sebebi acikladim ustteki yorumlarda .kimseyi magdur etmeden cozum bulmaya calisiyorum ama kendisi oyle biri degil

Ev bir yatırım aracı değildir barınma hakkıdır, böyle 8-10 evi olanlara mustahak, %25 ten bir kuruş yukarı yapmayın, çıkarabiliyosa çıkarsın, ayrıca buraya nezaman kira zammı konusu açılsa çoğunluk %25 i yok sayıyor, hepsinin kiracısı var sanırım :-)
kiracim yok .kiraya vermelik ev alma gibi bir niyetim de asla yok .daha gecen yila kadar kiradaydim once bunlari yazayim .ev aldim krediyi odeyene kadar canim cikiyor .baska ev alip kiraya veren insanlarda kredileri odemek icin ciddi sknti yasiyor .barinma bir haksa devlet sosyal konutlarla karsilayabilir ama baska birinin tapulu mulku uzerinden bu benim barinma hakkim denemez
dunyada da ev alip kiraya verme diye bir sey var hatta bazi ulkelerde parayi versen de kiralik ev bulamayabilirsin o ayri tum dunyada olan ticari bir durumu ama oyle olamaz diyemeyiz
bence ilerleyen sureclerde sosyal konutlar yapilmali barinma hakki icin onun harici bu sorun zor cozulur

%25 oranında zamla kalırdım. Evin içi zaten leşmiş. O kadar zammı hak etmiyordur. Ev eski ise zaten her türlü yıkılacak. O yüzden fazla zamlı oturmanın manası yok. Ayrıca okullar kapanınca da deprem dolayısı ile kira için milletin liralık ev için kapışacağı, insanların deprem riskli yerlerden kaçacağı konuşuluyor. Belki şimdiden ev bulsanız daha karlı çıkarsınız. İlla taşınacaksınız gibi görünüyor çünkü.

%25 oranında zamla kalırdım. Evin içi zaten leşmiş. O kadar zammı hak etmiyordur. Ev eski ise zaten her türlü yıkılacak. O yüzden fazla zamlı oturmanın manası yok. Ayrıca okullar kapanınca da deprem dolayısı ile kira için milletin liralık ev için kapışacağı, insanların deprem riskli yerlerden kaçacağı konuşuluyor. Belki şimdiden ev bulsanız daha karlı çıkarsınız. İlla taşınacaksınız gibi görünüyor çünkü.

Simdi bulma ya da cikma sansimiz olsa zaten dakika dusunmem. bu sene imkansiz ama :KK43:

Simdi bulma ya da cikma sansimiz olsa zaten dakika dusunmem. bu sene imkansiz ama :KK43:
Kentsel dönüşüme girince yine çıkacaksınız. Zam oranını kabul etmeyip kalmaya devam edin. Yapacak bir şey yok.

Evden gelecek depozito taşınma masrafı işinizi görmez mi peki?

Kentsel dönüşüme girince yine çıkacaksınız. Zam oranını kabul etmeyip kalmaya devam edin. Yapacak bir şey yok.

Evden gelecek depozito taşınma masrafı işinizi görmez mi peki?

depozitoyu vermeyecegine eminim :KK43: tasinma masrafi cok ayrica. inanilmaz rakamlar istiyorlar

Buyuksehirdeyseniz kentsel dönüşümdeki evler çok uç fiyatlara hemen alıcı buluyor. Yani ev sahibiniz hemen satabilir.
Ülkede enflasyon almış başını gitmiş bu %25 bana çok komik geliyor. Evet zor durumdasınız ama bunun sorumlusu ev sahibiniz değil.

Buyuksehirdeyseniz kentsel dönüşümdeki evler çok uç fiyatlara hemen alıcı buluyor. Yani ev sahibiniz hemen satabilir.
Ülkede enflasyon almış başını gitmiş bu %25 bana çok komik geliyor. Evet zor durumdasınız ama bunun sorumlusu ev sahibiniz değil.

Ben zaten %25 yapmiyorum zam. Her zaman fazla yaptim bu sene de durumuma ragmen 25ten fazlasini dusunuyordum ama yasal hakkini kullanirsan dava acarim en az 2 kat istiyorum diye son gun haber verilmemeli. Ustelik verilen hakki kullanip gecen biri degilim. Dava acarim davadan bir sey cikacagini sanmiyorum o yuzden de satarim bak ona gore tavri bana korkunc geliyor.

En iyisi şunu başa ekleyeyim
Uyarlama davası hakkında bilgiye ihtiyacım var. Işleyiş nedir? Çünkü sıkıntılı bir ev sahibim var ne ile karşılaşacağımı bilmek istiyorum.
Devamli ekleme yapiyorum cunku herkes e tasinsana diyor. Arkadaslar gercekten tasinmayi akil edebiliyorum emin olun. Evet bir cogunuz iyi niyetle soyluyor ama tasinma masraflari korkunc. Benim borc alabilecegim esim dostum yok, kredi sansim yok, tasinma masrafini odemem demek kesin bir ay ac kalmamiz, ilaclari alamamamiz ve fatura bile odeyemememiz demek.

Merhaba,
Forumda kira konularına hep denk geliyordum, bu sefer ben konu açanlardan oldum 😁
Iki kişi iyi sayılacak bir yerde ama kötü bir dairede oturuyoruz. Bizden öncekilerden dolayı evi su basmış mutfak dolapları bu sebeple çürümüş, hala tutunca elde kalıyor. Isınması problemli neredeyse tüm kışı hasta geçiriyoruz. Salonda yerler parke ve yanık izi dolu, camlar pimapen ama betonla camın arası açılmış, camı biraz itseniz dışa doğru eğiliyor aşırı tehlikeli. Sayılacak daha çok şey var.

Birimiz maalesef bu dönem sağlık problemlerinden dolayı çalışamıyor geçici bir süre ama tabii insanı maddi olarak zorluyor. Her kiracının korktuğu zam dönemi de geldi. Ev sahibi der ki yasal hakkınızı kullanırsanız ya uyarlama davası açacağım ya da evi satacağım ev zaten yakında dönüşüme girecek. Biz bu %25 şartıyla hesaplayıp, o ücretin yine 500-600 üstünde vermeyi kararlaştırmıştık önceden. Ki bu bile önümüzdeki birkaç ay ucu ucuna geçinmemize sebep olacak ama yine de mağdur etmemek adına yapabileceğimizi yapmak istedik.
Evde daha üçüncü senemiz.

Belki bir şey söyleyecek, akıl gösterebilecek olanlarınız vardır diye konu açmak istedim.

Bu arada insanların ihtiyacı var diyecek olanlar için eklemem gerekir mi bilemedim, birkaç dairesinden aylarca kira almasa eksikliğini hissetmeyecek biri. Kira ile geçinmiyor yani, ona göre yorumlarsak çok mutlu olurum 🤗

Şunu da ekleyeyim %25 sizin yasal hakkınız ama eğer kullanırsanız satacağım ya da dava açacağım diyor. Ben zaten %25'le ilgili olan durumumuzu ise yazı içinde belirttim.
Bencede satın yada mahkeme açın diyin o sürede mecbur oturmaya devam edin Allah yardımcınız olsun 🙏🏻 Berbat evlere 16 bin istiyorlar vicdan merhamet akıl nasip olsun..

Ben olsam yuzde25 yapar dava acsin yada satsin o surecte para birkitirir cikma zamani gelene kafar oturur daha iyi ama daha kucuk bir eve gecerim cocuk yoksa 1+1 bile yeter

X