Ev alma ve kredi borcu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev kredisinde tüm fiyatı vermiyor ki banka
Bir miktar da sizin para koymanız gerekiyor
Evi 110 bine alırsak ki o civarda olucak.
90 bin kredi alırsam.
Ev sahibi 20 bini Mart'ta almayı kabul eder.gerekirse sözleşme senet yapabiliriz.ev sahibi ile güven problemimiz yok gerçekten çok yardımcı oldu bize.
Mart'ta kredi biter o zamana kadar birikim yapar parasını veririm ev sahibine.
Sonra sadece evin masrafı ve ev kredisi ödenecek.
Ama o arada eşim arabayi satar yada başka bir formül bulursa ev sahibini mağdur etmeden kesin ödemek istiyorum ben.
Tek korkum ev kredisi ve devam eden kredi borcum.

Ben 500-600 bin bandında gönlüme göre ev bulamıyorum diyeyim siz hesap edin. Sizinkinden 5 tane alınır 😂

Mortgage kullanacak ihtiyaç değil.
Kudra sen biliyorsun bu işi heralde bana yardım et 🙈
Yani ben çok mu mantıksız bir işe girdim.vallahi bazı yorumlardan öyle hissettim kendimi sorguluyorum.
Şuan benim param yok benim borcum var ben fakirim demeye başladım 😂

Evi 110 bine alırsak ki o civarda olucak.
90 bin kredi alırsam.
Ev sahibi 20 bini Mart'ta almayı kabul eder.gerekirse sözleşme senet yapabiliriz.ev sahibi ile güven problemimiz yok gerçekten çok yardımcı oldu bize.
Mart'ta kredi biter o zamana kadar birikim yapar parasını veririm ev sahibine.
Sonra sadece evin masrafı ve ev kredisi ödenecek.
Ama o arada eşim arabayi satar yada başka bir formül bulursa ev sahibini mağdur etmeden kesin ödemek istiyorum ben.
Tek korkum ev kredisi ve devam eden kredi borcum.
Saat geç diye mi anlamıyorum acaba
Marta kadar hem kresi ödeyip hem 20 bin biriktirebiliyorsanız krediyi de ödersiniz sanırım
Mart dediğimiz 8 ay sonrası

Bana riskli geldi ama
Yukarıdaki hesabınız oluyorsa ödersiniz sanırım 🤷‍♀️

Evin fiyatını duyana kadar mantıklı gelmemişti.Fakat ev makul fiyatta . Bankaya ve ekspere durumu anlatırsanız evin yüzde 90nina kadar kredi çıkar . Vadesini de uzatirsiniz kendi krediniz bitince rahatlarsiniz .Yapılandırma ve ara ödemelerle zamanından önce bile biter .

Saat geç diye mi anlamıyorum acaba
Marta kadar hem kresi ödeyip hem 20 bin biriktirebiliyorsanız krediyi de ödersiniz sanırım
Mart dediğimiz 8 ay sonrası

Bana riskli geldi ama
Yukarıdaki hesabınız oluyorsa ödersiniz sanırım 🤷‍♀️
5 bini eşim kendi hesabından rahat ödeyebiliyor.2 yıldır ödüyor çok şükür hiç sorun yaşamadık o yüzden kredi almam cok kolay.
Benim de biraz gelirim var onu biriktirirsen 10 bin birikim yaparım.
Ama ev kredisi ve diğer kredi zorlayabilir.ev kredisinin ne kadar olacağını bilemiyorum.
Bu arada kira odemeyecegiz.
Taşınma masrafi ve eşya masrafı da olmayacak çünkü ev değişmiyor.
Sadece ev kredisi zorlar bu hesapta.

Kudra sen biliyorsun bu işi heralde bana yardım et 🙈
Yani ben çok mu mantıksız bir işe girdim.vallahi bazı yorumlardan öyle hissettim kendimi sorguluyorum.
Şuan benim param yok benim borcum var ben fakirim demeye başladım 😂
İlk başta evin fiyatını bilmediğimiz için ben de öyle düşündüm. 350-400 binler geçti benim aklımdan. Ama 110 bine ev alabiliyorsanız kaçırmayın derim. Şu an içinde oturduğunuza göre çok da kötü bir ev değil.

10 yıl vadeli çekerseniz 1800, 5 yıl vadeli çekerseniz 2700 gibi bir rakam ödersiniz aylık. Girilmeyecek iş değil bence.

İlk başta evin fiyatını bilmediğimiz için ben de öyle düşündüm. 350-400 binler geçti benim aklımdan. Ama 110 bine ev alabiliyorsanız kaçırmayın derim. Şu an içinde oturduğunuza göre çok da kötü bir ev değil.

10 yıl vadeli çekerseniz 1800, 5 yıl vadeli çekerseniz 2700 gibi bir rakam ödersiniz aylık. Girilmeyecek iş değil bence.
Boya,tavan alçı ve kombi işi var en acil şuan.boya falan yapmasam kombi alacağım böyle oturuyorum sonuçta bir yıl daha otururum.
Ev sahibi 130 bin dedi ama kabaca konuştuk bence 110 bine kadar düşecek.masrafi ve kombiyi biliyor yardımcı olur.
1800 bizi şuan zorlamaz.ama 2700 zorlar.
1-2 sene 1.800 ödeyip daha sonra fazla fazla da ödeyebilirim diğer kredi bitecek sonuçta.

Evin fiyatını duyana kadar mantıklı gelmemişti.Fakat ev makul fiyatta . Bankaya ve ekspere durumu anlatırsanız evin yüzde 90nina kadar kredi çıkar . Vadesini de uzatirsiniz kendi krediniz bitince rahatlarsiniz .Yapılandırma ve ara ödemelerle zamanından önce bile biter .
Banka ve eksper konusunu hiç bilmiyorum.burdaki arkadaşlar biliyorlardı diye düşündüm.
Yarın gidip bankayla görüşeyim diyorum.

Boya,tavan alçı ve kombi işi var en acil şuan.boya falan yapmasam kombi alacağım böyle oturuyorum sonuçta bir yıl daha otururum.
Ev sahibi 130 bin dedi ama kabaca konuştuk bence 110 bine kadar düşecek.masrafi ve kombiyi biliyor yardımcı olur.
1800 bizi şuan zorlamaz.ama 2700 zorlar.
1-2 sene 1.800 ödeyip daha sonra fazla fazla da ödeyebilirim diğer kredi bitecek sonuçta.
Acil olmayan tadilatı tamamen öteleyin.

Bi ara mortgage için yapılandırmayı kaldırmışlardı ama şu an durum ne bilmiyorum. Bi bankayla görüşün en doğru bilgiyi ordan alırsınız.

Hatta ben sizin yerinizde olsam tanıdık bankacı da var diyorsunuz evin fiyatını yapabiliyorsam oldukça yüksek gösterim ev+mevcut krediyi kapatacak şekilde bir miktar çeker ödeme planını ona göre ayarlardım.

Kolay gelsin şimdiden :) bende bu aralar ev bakıyorum ama burada fiyatlar milyonlar 😀 gözüm korktu vazgeçtim şimdilik . Sizin işiniz hayırlı olsun 😊
Amin inşallah sizinde işiniz rast gelsin.
Burada da fiyatlar çok yüksek ama bizim bloklar eski olduğundan ucuz 🙈
Yeni binalar yapılıyor 800 bin falan diyorlar.yazik ya ben böyle asla ev sahibi olamam çok fazla.

Ev sahibi çok sorunlu onu görmeyeceğim yere taşınmak istiyorumdan konu nasıl evi alsam mı ya geldi. Taşınma amacınızı hatırlayın derim bana pek mantıklı gelmedi ama ev de uygunmuş bilemedim

Amin inşallah sizinde işiniz rast gelsin.
Burada da fiyatlar çok yüksek ama bizim bloklar eski olduğundan ucuz 🙈
Yeni binalar yapılıyor 800 bin falan diyorlar.yazik ya ben böyle asla ev sahibi olamam çok fazla.
Evet gercekten çok fazla .Oturduğum bölgede güzel bı ev milyonu geçiyor .Daha iyi bir semtte oturmak istesem daha da fazlası . Bugün ev gezdim de oradan biliyorum :)) Temenniniz için çok tşk ediyorum sağolun ama aştı beni bu ev işi ,kapattım . Bu arada evi alır ödersiniz kentsel dönüşüm olunca kar edersiniz belki .

Ev sahibi çok sorunlu onu görmeyeceğim yere taşınmak istiyorumdan konu nasıl evi alsam mı ya geldi. Taşınma amacınızı hatırlayın derim bana pek mantıklı gelmedi ama ev de uygunmuş bilemedim
Ev sahibi değil alt kattaki diyecektim :olamaz:

Acil olmayan tadilatı tamamen öteleyin.

Bi ara mortgage için yapılandırmayı kaldırmışlardı ama şu an durum ne bilmiyorum. Bi bankayla görüşün en doğru bilgiyi ordan alırsınız.

Hatta ben sizin yerinizde olsam tanıdık bankacı da var diyorsunuz evin fiyatını yapabiliyorsam oldukça yüksek gösterim ev+mevcut krediyi kapatacak şekilde bir miktar çeker ödeme planını ona göre ayarlardım.
Çok teşekkür ederim kudra.
Yarın ilk iş bu dediklerini yapacağım.
Eşimde de tanıdık bankaciyla görüşsün inşallah hayirlisiysa olsun 🙏

Karsi daireyi 170 e satiyorlar demissiniz. Yani evin ederi oysa tamamina bile kredi almaniz mumkun olabilir. Zaten diger kredinizin bitmesine de 1 yildan az kalmis. Tamamina kredi cikarsa arabayi satmaya hic gerek yok bence.. Diger kredi bitene kadar 6-7 ay sikinti cekersiniz en fazla. E okadar da olsun yani.

Ilk etapta tadilat falan yapmayin. Bakarsiniz toki gelir. Gelmezse de icinin her seyini yenilersiniz zamanla. Nereden bakarsaniz bakin karli gibi gozukuyor. 110 bine ev bu devirde zor.
Komsuyu da sallayin gitsin. Kiraciysa belki tasinip gider bile..

Cok uygun demiş ama evin tam değeri ne kadar sizce belki kredinin hepsi çıkar mı onu merak ettim
Evin değeri yüksek çıkarsa yani örneğin;
Eve adam size 110 bin dedi ama,
Evin değeri 150 bin çıktı
Kredi %80 nini karşıladı 120.000 yapar
120.000 tl kredi çıkar yalnız bu konuda expertiz çıkartıyor evin değerini evi ucuza aldığınızı belli etmezsenix muhtemelen expertiz yüksek çıkar.
Ayrıca hayatınızın yatırım fırsatı çıkmış karşınıza tabiki değerlendirin ömürlük kalacak gibi düşünmeyin diğer kredileriniz hafifler bu krediyi hızlı bitirir satarsınız yada toki gelir evin değeri bir anda 2 katına çıkar vs gibi geleceğe yönelik plan yapın.
Herkes lüks evde oturmak ister ama elin lüks evi bir yatırım değildir.
Normalde illa tonlarca para dökülüp ev alınsın mantığında değilimdir yatırım fırsatlarını değerlendirmek tarzımdır burda da buram buram yatırım kokusu alıyorum
Eşinizle oturup bir muhasebe yapın expertiz çağırtın krediye baktırın ve ödeme planlarınızı çıkartın altından kalkabiliyorsanız girin 👍

Geçtiğimiz sene Haziran ayı sonunda araba aldım ki o ara araba fiyatları çıkmaya başlamıştı elimde birikim vardı fakat istediğim arabaya param yermiyordu kredi çekecektim
Yok işte aman çekme napacaksın faiz ödeyeceksin vs
Fakat ben fırsatı gördüm gittim gözü kararttım üstüne kredi çektim maaşımın yarısı, gittim aldım arabayı
Temmuz sonunda araba 50.000 tl değerlendi
Çektiğim kredinin faizinden fazla para üstelik ben sıfır aldım satarken 2. El satıp karla satabiliyorum ha başka bir fırsat görürsem arabayı bugün satar diğer fırsatı değerlendiririm..
Evde sizin için bir fırsat gibi görünüyor
Kolay değişkenleri kafanıza takmayın.. Komşunuz bugün var belki yarın yok
Çocuğunuz liseye 4 yıl gidecek bir yıl sonra eliniz rahatlayınca servise verirsiniz bugüne kadar tadilatsız oturmuşsunuz bir yıl daha oturtabilirsiniz. Sonrada satıp tadilatı yapılmış başka bir eve krediye girin 😎 Tadilat parasını daha ederli bi ev için kullanın

Ben 500-600 bin bandında gönlüme göre ev bulamıyorum diyeyim siz hesap edin. Sizinkinden 5 tane alınır 😂

Mortgage kullanacak ihtiyaç değil.
biz de küçük bir yerde yaşıyoruz iki sene önce çok uyguna sıfır ev aldık şu an değiştirmeyi düşünüyoruz ama burada bile öyle bir arttı ki 500e sizin gibi gönlümüze göre, değecek bir ev bulamıyoruz:110:annem daha yeni aldı, bitmesini bekliyor 600e mal oldu masraflarıyla.

110 130 bine ev kalmadı, eğer ödeyebileceğinize inanıyorsanız alın derim. tadilat işlerini ufak tefek zamanla halledersiniz. en olmadı daha yüksek bir fiyata satarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X