Ev alma ve kredi borcu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu fiyata alınır. Adamın piyasadan hiç mi haberi yok neden bukadar ucuza veriyor
5. Kat
Bakım istiyor.
Kombi yapılacak 12 bin TL
6 yıldır hiç problem yaşamadık bize yardımcı olmak için uygun yapar.ev sahibimiz gerçekten çok iyi.kira 6 yıl önceki kira hiç zam yapmadı.

Karşı dairem satılık 2 yıldır 170 bin istiyorlar artı emlakçı 15 bin istiyor.
Yani 185-170 bin civarında buradaki evler.ama TOKİ yenilerse etraftaki siteler yenilendi 300 binden başlıyor fiyatları.yeri çok iyi evin.
Ne kadar kredi çıkar diye hesaplanacaktım ondan sordum eksper 180bin değer verirse eve size 140 falan para çıkar dediğiniz gibi 110bine alırsanız kredi borcunuz var ya onu da toplu ödemiş olursunuz

Evi ev sahibi 130 bin TL dedi.
Biz 110 bin diyeceğiz.evin bakımı ve masrafı var.muhtemelen kabul edecek.
Bu fiyata ben mümkün değil ev alamam.annem aldı başka semtten sıfır bina iskansiz 2+0 260 bin.
o fiyataysa ben alır oturmasam da kiraya verirdim.küçük bir şehirde mi?

Ne kadar kredi çıkar diye hesaplanacaktım ondan sordum eksper 180bin değer verirse eve size 140 falan para çıkar dediğiniz gibi 110bine alırsanız kredi borcunuz var ya onu da toplu ödemiş olursunuz
Ben o hesaptan hiç anlamiyorum.ama en kotu en düşük ev fiyatı 150 bin belki bulabiliriz.eksper ne der bilmiyorum.yarin bankaya gidip görüşeyim diyorum.
Krediyi eşim bı şekilde hallederse ev içinde kredi cekersek bana mantıklı geliyor.

10 yıllık çekerseniz ayda ortalama 2500 falan ödeeksiniz canm faizler biraz yüksek bu aralar ama evin tutarından fazla çıkarsa değerine verdiği kredi yani senin borç kapanir kombiyi de yaptirirsin 150bin falan verirse
Ben o hesaptan hiç anlamiyorum.ama en kotu en düşük ev fiyatı 150 bin belki bulabiliriz.eksper ne der bilmiyorum.yarin bankaya gidip görüşeyim diyorum.
Krediyi eşim bı şekilde hallederse ev içinde kredi cekersek bana mantıklı geliyor.

komşuyla konuşmak zorunda hiç değilsiniz bizim eski apartmandada olurdu küs komşular pek sorun çıktığını hatırlamıyorum karşılaşmazlardı zaten
ama kızın lisesine uzaksa yakın bi ev tercihimdir
benim bi tanıdık liseye gidebilmek için 2 saat yol giderdi,gidiş geliş 4 saat yol her gün çok yorulurdu
bizim ev 15 dkdı servisle sadece çok rahattı mesela
Komsuyla karsilasiyoruz ama selam bile vermiyoruz.esimle konuşuyorlar ben konuşmam.hatta konum vardı komşuyla alakalı.
Lise minibüsle 20 dk uzaklıkta.
Lise yakınından ev bakıyoruz ama orası da site içerisinde bloklar var hiç kiralık bulamadım.hep satılık.biraz uzağında bulduk 2 katı kirası.birde yürümesi çok zor yine minibüse binecek ormanlik alan ne olur olmaz diye.

Ben bu fiyata ev görmedim.
Eskişehir'deyim ben.annem de aylardır ev aradı 250 binden aşağı görmedim.bizim semtte de 170 civarı evler.
Eskişehire göre bile çok ucuz bulmuşsunuz evi kaçırmayın.
Biz beğenmediğimiz için almadık evi, şimdi keşke alsaydık 30 40 karda olurduk.

Eskişehire göre bile çok ucuz bulmuşsunuz evi kaçırmayın.
Biz beğenmediğimiz için almadık evi, şimdi keşke alsaydık 30 40 karda olurduk.
Evet şimdi bu evi alsam.10 yıl sonra bu evler yıkılıp yenisi yapılsa en kotu 300 bin olur.etrafimizdaki bütün evler yenilendi ve villa tarzı.yenilemese bile otururum diye düşündüm ama hiç bu kadar borç yapmadım korktum.

Gerçekten mi ya ben borçtan korkuyorum.esim de esnaf.arabamiz var en kotu onu satar yine öderiz diye düşündüm.ama eşim de arabayı satmam dedi.kredi öderim ama arabam diyor 🤦
Valla bu devirde borçsuz hiçbirşey alamıyorsunuz malesef.
Bizim ev sahibimiz krediyle bir apartman dikmiş kadın borca gire gire amerikada dükkan açtı. Korkmayın borçtan, atılgan olmak her zaman en iyisi.

Mantikli gelmedi.

Komsuyla kavga var
Bina eski
Cocugun okul meselesi var ki gecenlerde bu sebeple bosanmayi bile dusunmustunuz
Asansor yok
Kombi masrafi cikacak.

Yani kirada oturmaya devam edemediginiz, cikmak istediginiz evi alip bir ömür baglanmak niye?

Valla bu devirde borçsuz hiçbirşey alamıyorsunuz malesef.
Bizim ev sahibimiz krediyle bir apartman dikmiş kadın borca gire gire amerikada dükkan açtı. Korkmayın borçtan, atılgan olmak her zaman en iyisi.
Çok teşekkür ederim bende almak için uğraştım o zaman.2 aydır ev sahibi alın diye ısrar ediyor ben korkudan olmaz diyordum.

Gerçekten mi ya ben borçtan korkuyorum.esim de esnaf.arabamiz var en kotu onu satar yine öderiz diye düşündüm.ama eşim de arabayı satmam dedi.kredi öderim ama arabam diyor 🤦
Cemoosum kesinlikle kaçırma bacım. Olmadi satarsin birkac yil sonra. Esnafsa aslinda arabayi satardim ben olsam. Belki iş yeri ev ile uzaksa Cemoosum ondan satmak istemiyordur. Belki eli ayagi olarak görüyordur. Yine de kaçırmayın

Mantikli gelmedi.

Komsuyla kavga var
Bina eski
Cocugun okul meselesi var ki gecenlerde bu sebeple bosanmayi bile dusunmustunuz
Asansor yok
Kombi masrafi cikacak.

Yani kirada oturmaya devam edemediginiz, cikmak istediginiz evi alip bir ömür baglanmak niye?
Evet bütün eksi yönleri bunlar.

Tek bilemedihim ev yenilenir de bakımsız ve yüksekteki evden kurtulabilirim.
O zaman belki bu komşu başka bina da bile olabilir 🙈Umur işte ne bileyim.bu yazdiklariniz ayrı tutup hep düşünüyorum inanın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X