Hayır madden bir şeyimiz yok şu an, topluca alacak olursak da kredi çekeriz...
Yahut şimdiden taksitle altın almak ne bileyim taksitle beyaz eşya alıp depoda bekletmek gibi seçenekler var...
En azından mutfak eşyalarını alırsam aşağıda bekletebilirm ama ne yapmam gerektiğine karar veremedim.
Anneme bakarsak kayınvalideden ayrılmayayım 3-5 yıl. Bir çocuk doğurayım büyüyene kadar oturayım. O arada zaten birikir birikecek olan.
Eşime göre de zamanı gelince ailesi zaten oturma odasını alacakmış, bizimkilere de beyaz eşya düşermiş, ablaları da birer bir şey alsa tamammış falan...
Evet evet 1 sene olursada sure oldukca kisaÇok teşekkürler:)
ben de eşya almaya gelince özellikle ıvır zıvırın zorlayacağını düşünüyorum.
En büyük korkum da temellerin hemen atılması ve eşim askerden geldikten hemen sonra çıkmaları.
En yüksek ihtimal bu görünüyor ve önümde 1 sene var gibi...
Tabi hiç belli olmaz 2-3 sene de sürebilir ne olacağını kestiremediğim için arada derede kaldım.
Ailelere güvenmek de mantıksız geliyor.
Bİr de böyle bir durum var tabi. Toplu para olunca ıvır zıvır fazla kaçabilir.Yavaş yavaş almak daha güzel. İhtiyaca göre alırsınız. Toptan alındığı zaman bir bakıyorsun gereksiz bir sürü durum.
Bence de ya, evlenmişiz 1-2 yıl olmuş hadi evimize şunu alın nasıl denebilir ki.Hiç ondan bundan bekleme cicim. Kendi işinizi kendiniz görün, en güzeli o. Ne alırsan yanına kar kalır. Beyaz eşyaları alıp koyabilirsin kenara. Ama öyle incik cincik mutfak eşyasına girme bence, hepsi birden alınsın ki uyumlu olsun birbirine.
Yok değil...Bu yapılacak ev fikirtepede mi ?
Ayrıca madem yazlıkları var niye sizin yanınıza geleceklerki ?
Orada kalsınlar
İİşte her durumun bir eksisi bir artısı var. Ağır basanı çözemedim. Kenara bir ev döşeyecek kadar para atamam. Hele eşima skere gidince zaten ev kredimiz 1600 kendime yetsem yeter ....bekarim hic de ev dosemedim ama bence alip depo bekletmek anlamsiz. ben olsam kenara ne kadar atabiliyorsam atarim zamani geldiginde hepsini toplu alirim. simdi anneler bile ceyiz yapmiyor altin yapiyor bankaya yatiriyor ki her sey modaya uygun olsun. parca parca olmasindansa bence en hayirlisi bu. onun disinda cok fazla indirimler oluyor zaman zaman, yemek takimi bi catal bıçak takimi tencere takimi falan cok uyguna gelirse alirdim kenarda da bir seyler olsun.
Bana da çok saçma geldi, bir de eşimin ailesinin bütün çocukları evlenmiş artık keyif sürüyorlar. Benim daha üniversite okuyan bir kardeşim ve 8. sınıfta başka kardeşim var. Diyemem şahsen önde onların okulları varken bana beyaz eşya yapmadınız diye.Evet evet 1 sene olursada sure oldukca kisa
ailete guvenmrk konusunda haklisiniz heleki artil evlenmissiniz ailenize nasil dersiniz ki beyaz esyalarimi alin diye illaki yardimci olucaklardir ama fazla yuklenilmis oliyor benim fikrimce
Kenara atmada en mantıklı yöntem altın mıdır peki?kenara atabileceğiniz kadar para atın.. birikim olsun.. topluca alırsınız..
Evet ben de böyle düşündüğüm için alsam mı dedim ama bilemedim gerçekten. Hayat ne getirir hiç bilemiyorum. Asker dönüşü eşimi işe almayabilirler. Ailesi çıkınca bir kısım eşyalarını bize bırakabilirler. Daha temel atılmadan acele etmesem mi yoksa kar kardır diyerek yavaştan başlasam mıBu arada mesela beyaz esya aldinuz taksitle maasinzidan o parayi kesin ayiriyorsunuz ancak is parayi atmaya gelince o sekilde olmuyor
bir yere borclanmak daha mantikli bu durumda o para birikmez yoksa
Topluca ne kadar tuttu peki ortalama?topluca almıstım :)
İşte yazlık mekan yazın bile serindi akşamları ben montla gezdim yani:)ayrica yazliklari varsa niye sizin yaniniza gelecekler orasi biraz degisik olmus. hava bozunca ne olacak ki? sezlongta yatmiyorlar sonucta. bizim de diger evimiz alinip dosenene kadae bir sene yazlikta yasadik. sonucta ayni yerde kışın oturanlar da var.
Yok değil...
Yazlık kışın serin oluyor bayağı, doğal gazı yalıtımı falan yok.
Biri 70 biri 67 yaşında kalamazlar soğukta sanmıyorum...
Adamlar bize peşinat verip ev almamıza ön ayak olmuşlar, üstüne tv ve buzdolabı almışlar.Elektrikli soba UFO taşınabilir klima alabilirler
Bi odada hem yatıp hem oturabilirler
Yeni evlisin bugünlerin geri gelmeyecek ev üstüne ev olmazAdamlar bize peşinat verip ev almamıza ön ayak olmuşlar, üstüne tv ve buzdolabı almışlar.
Ben de onlara gelmeyin mi diyeyim:)
Hayır kirayı toplu halde aldılar zaten 1 senelik. Ya kiraya çıkacaklardı ya da o parayı verip bizle yaşayacaklardı bir süre.Yeni evlisin bugünlerin geri gelmeyecek ev üstüne ev olmaz
Sana peşinat vermese kira vericeklerdi aynı hesap
Yanlış hatırlamıosam eşimin topluluk merakı die konunun vardı başbaşa kalamamaktan yakınıodun
Birlikte oturunca gene yakınıcaksın bu vicdan uçup gidecek benden söylemesi
Hayır kirayı toplu halde aldılar zaten 1 senelik. Ya kiraya çıkacaklardı ya da o parayı verip bizle yaşayacaklardı bir süre.
Zaten Kasım'da askere gidiyor, problem değil.
Gelmeyin diyemem bu şekilde konuşup anlaştıktan sonra...
Hatunlar konu sahibi kv vr kp den sikayetci degil iyimser konusuyor
Ki bu nadir bulunan birseydir kk da ne guzel dudunceleri var
hem eside yokmus hem yanliz kalmicak hem de iyi kotu bir gekirleri varsa ev giderlerinede destek olurlar
Ama su anki konusuusnda halinden memnun gozukuyorEski konularına bakarsak konu sahibi eşinden kvde den hatta kendi annesinden bile şikayetçi
Ha Bigünde fikri değiştiyse bilemem :)
Ben esya alışverisine ekimde basladim maysita evlendim. Para olunca takir takir alirain hemde nakite indirim iyi oluyor. Bir kac ay boyunca internette evmanya, evimnet, markafoni,trendyol gibi siteleride takipte olursun. Indirimleri yakaladikca alirsin. Toplu aldikca üstüne hediye cekleri falan kazniorsun baya guzel. Sen şimdi para biriktirmem zor diorsun ama biriktirdigin kadar yigarsan sonra takir takir alirain. Hem yer sorunuda yasamazsin.Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Birikmişimiz de yok ayrıca.
Kendime ait bir bardağım bile yok çeyiz namına.
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Şu sıra pek bir birikim yapabileceğimizi zannetmiyorum.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Yine de bıçaktan tut ekmekliğe kadar her şeye ihtiyacımız var.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?