• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyaları Yavaştan Almak Mı Topluca Almak mı?

Hayır madden bir şeyimiz yok şu an, topluca alacak olursak da kredi çekeriz...
Yahut şimdiden taksitle altın almak ne bileyim taksitle beyaz eşya alıp depoda bekletmek gibi seçenekler var...
En azından mutfak eşyalarını alırsam aşağıda bekletebilirm ama ne yapmam gerektiğine karar veremedim.

Anneme bakarsak kayınvalideden ayrılmayayım 3-5 yıl. Bir çocuk doğurayım büyüyene kadar oturayım. O arada zaten birikir birikecek olan.
Eşime göre de zamanı gelince ailesi zaten oturma odasını alacakmış, bizimkilere de beyaz eşya düşermiş, ablaları da birer bir şey alsa tamammış falan...
Hayır madden bir şeyimiz yok şu an, topluca alacak olursak da kredi çekeriz...
Yahut şimdiden taksitle altın almak ne bileyim taksitle beyaz eşya alıp depoda bekletmek gibi seçenekler var...
En azından mutfak eşyalarını alırsam aşağıda bekletebilirm ama ne yapmam gerektiğine karar veremedim.

Anneme bakarsak kayınvalideden ayrılmayayım 3-5 yıl. Bir çocuk doğurayım büyüyene kadar oturayım. O arada zaten birikir birikecek olan.
Eşime göre de zamanı gelince ailesi zaten oturma odasını alacakmış, bizimkilere de beyaz eşya düşermiş, ablaları da birer bir şey alsa tamammış falan...
Sakin beyaz esya alip depoda bekletmeyin babam o hataya dustu buz dolabi aldi dolap eve gelmeden magaza sahini iflas etti.Dolabi alamadigimiz gibi yiginla senet odedi babam.

Ama su anki konusuusnda halinden memnun gozukuyor
Hem.konu kv kp den nasil kurtulurum amacli dgilde esya konusunda yarim istedigi bir konu

Evet bende başkalarının eşyalarının üstünde oturmasına gerek yok yeni evliler yazlıkta kalabilirler eşyalarınıda onların evinin yapılmasını beklemeden alabilir diorum
Zira yazlık dönüşü kv konuları açacak
Keyfi bilir

Eski konularına bakarsak konu sahibi eşinden kvde den hatta kendi annesinden bile şikayetçi
Ha Bigünde fikri değiştiyse bilemem :)
Yo ne alaka ben sadece kendi ailemden şikayetçiydim. Hangi konuymuş kv ve kp şikayeyim bulun bakalım...bir derdim vara da sevinçlerimi anlatacak halim yok problemlerimi paylaşıp çözüm arıyoruö elbette ki.
Eşimden şikayetçiydim de ömür boyu sürmeyecek herhalde o dönemdeki problemler o dönemde kalıyor:)

Bir şey alma para biriktir bence
Her şeyin modeli değişiyor, daha kullanışlısı çıkıyor ya da atıyorum bugün çok beğendiğin 1.500 liralık makina iki sene sonra 800-900 lira oluyor. Depolayınca oraya buraya çek, sil, taşı hırpalanıyor, mağazada bekletsen bir süre sonra mağazayı yerinde bulamayabiliyorsun. Para biriktirip, durumunuz netleşince almak en güzeli, hem peşin olunca pazarlık kolay oluyor

Hatunlar konu sahibi kv vr kp den sikayetci degil iyimser konusuyor
Ki bu nadir bulunan birseydir kk da ne guzel dudunceleri var
hem eside yokmus hem yanliz kalmicak hem de iyi kotu bir gekirleri varsa ev giderlerinede destek olurlar
zorla kızı soğutacaklar.:KK48:

Askerden sonra evlenseniz kendi eşyalarınızda otursaydınız çok güzel olurdu yanlış anlama tercih meselesi bu
Onlara gelmeyin demene gerek yok anlayışlı olsalar gelmezler zaten
Insan bazen kendi annesine tahammül edemiyo kv ile zor Allah kolaylık versin
Tabi ki daha güzel olurdu ama 30uma girdim artık. En azından tayin şansımı kaçırmak istemedim ve oldu. Düzenimi kurup eşimin gidip gelmesini beklerim artık:)

bence aksesuar gibi yada küçük ev aletleri gibi şeyleri gördükçe beğendikçe yada uygun buldukça toparlayabilirsiniz.
ev tekstilini de aynı şekilde pikedir nevresimdir örtü vs gibi şeyleri aynı şekilde yapabilirsiniz.
geriye büyükler kalır ki onlar para olunca çok kolay ama asıl bu ıvır zıvır şeyler çok kafa yoruyor ve detaylı oluyor.

Para biriktirmen en mantıklısi. Biriktigi kadariyla temel ihtiyaçlarını alır, geri kalanını yavaş yavaş tamamlarsin. Eşya için kredi falan çekilmez, sakin öyle bişi yapma ilerde de.

Yo ne alaka ben sadece kendi ailemden şikayetçiydim. Hangi konuymuş kv ve kp şikayeyim bulun bakalım...bir derdim vara da sevinçlerimi anlatacak halim yok problemlerimi paylaşıp çözüm arıyoruö elbette ki.
Eşimden şikayetçiydim de ömür boyu sürmeyecek herhalde o dönemdeki problemler o dönemde kalıyor:)

Inşallah o dönemde kalmıştır :)
Kadının yaptığı yemeği bile şikayet ediosun konu açmak için konu açıosun
Herseyse yardımcı olucağın kadar oldum konunla başbaşa bırakıyorum seni :)

Ayrı eve çıkmanıza daha çok var ise,para biriktirip toplu almak daha mantıklı olur.

Inşallah o dönemde kalmıştır :)
Kadının yaptığı yemeği bile şikayet ediosun konu açmak için konu açıosun
Herseyse yardımcı olucağın kadar oldum konunla başbaşa bırakıyorum seni :)
E hala şikayetçiyim 11 çeşit yemek yapıp yedirmesinden. Bu kötü veya yaşanmayavak bir şey değil sonuçta. Konu açıyorsam kırmak istemediğim için açıyorum yoksa tera konuşmayı yememeyi ben de bilirim:)

Beyaz eşya içinde çok pahalilara bakma. Bulaşık makinam vestel, 600 TL'ye aldım. Firinim luxell 100 TL'ye aldım. Ankastre varsa işin kolay zaten. Buzdolabı ve çamaşır makinesi iyisi olsun tabi. Mecburen. Yatak odası hemen alayım diye uğraşma. Alsan bile koca dolap yetmiyor, yedek gerekiyor. Alrsiniz baza yatak dolap, takımı sonra alırsın. Yani kısaca kredi falan çekme, biriktirdigin kadarıyla acil olanları al, esin dönüp ise başlayınca yavaş yavaş alırsın diğerlerini.

Canim bende nisanliyim, aynen sana söylediğim gibi alıyoruz eşyalarımizi. Daha düğüne var ve kiradayiz. Kendi evimizi alana kadar öğrenci evimdeki mobilyaları kullanicam. Yatak odası almayi dusunmuyorum bile. Hiç borca girmem eşya için. Kullanışlı olsun yeter. Senin kendi evin, alacaksan iyisini al, bi kere al, öde bitir taksitini, diğerini al. Herşey tam olacak diye bir şey yok sonuçta.

Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Birikmişimiz de yok ayrıca.
Kendime ait bir bardağım bile yok çeyiz namına.
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Şu sıra pek bir birikim yapabileceğimizi zannetmiyorum.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Yine de bıçaktan tut ekmekliğe kadar her şeye ihtiyacımız var.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...
Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...

Canim bende nisanliyim, aynen sana söylediğim gibi alıyoruz eşyalarımizi. Daha düğüne var ve kiradayiz. Kendi evimizi alana kadar öğrenci evimdeki mobilyaları kullanicam. Yatak odası almayi dusunmuyorum bile. Hiç borca girmem eşya için. Kullanışlı olsun yeter. Senin kendi evin, alacaksan iyisini al, bi kere al, öde bitir taksitini, diğerini al. Herşey tam olacak diye bir şey yok sonuçta.
Yatak odasını bir tanıdığa yaptırıcaz taksit taksit ödeyebiliriz onu.
Makineleri de samsung alıcaz gri renklilerden onlar biraz pahalı.
Oturma odası yemek masası mutfak eşyaları ve perdeler kalıyor... en iyisi para biriktirip toplu almak

Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz şanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Bseyleri kullde kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Çok kararsız kaldım...
Tatlim ben senin yerinde olsam simdiden esya alip da kendime yük etmezdim herseyin modasi geciyor bi
Hayatımı özet geçeyim:
Çok kararsız kaldım...
Tatlim senin yerinde olsam simdiden esya alip da kendime yük etmezdim yani bigünün modasi digerine uymuyor ben 2 yil once evlendim ve su an esyalarimdan nefret ediyorum nasil begendim bunlari diyorum anliycan zevklerimiz de degisebiliyor hem ogretmensin kredi cekme imkanin da var bence zamani gelince o günün en guzel esyaleri neyse onu alirsin simdiden alip modasi gececek seyleri kullanmaktansa beklemek bana gore daha mantikli tabi bu benim fikrim

Yatak odasını bir tanıdığa yaptırıcaz taksit taksit ödeyebiliriz onu.
Makineleri de samsung alıcaz gri renklilerden onlar biraz pahalı.
Oturma odası yemek masası mutfak eşyaları ve perdeler kalıyor... en iyisi para biriktirip toplu almak
Aynen, paket alırsın beyaz eşyaları indrimde yaparlar, şimdiden alma bence :) evliliğin hayırlı olsun :)

Ivir ziviri yani canak cömlegi aliyorum diye sayin ve parayi kenara atin ama hic ellememek kaydiyla yokmus gibi davranin, yani mesela bi ekmeklik 20tl atin 20 tl kenara almis sayin ekmekligi, böyle böyle biriktirin sonra vakti gelince toptan alin, hem imdirim olur hemde uyumlu secersiniz bicok seyi... Ama kenardaki parayi akildan cikartacaksiniz, azaltmiyacak cogaltacaksiniz, büyük esyalarida aileler yaparsa bi kismini,kalanlar icinde kredi cekip alirsiniz, vakti gelince toptan almak en iyisi hem güzel heyecan olur...:KK14:

Back
X