• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşyaları Yavaştan Almak Mı Topluca Almak mı?

Sorma egem konu sahibi ne kadar merhametli davraniuor yaslilar usurler doye
klima ufi alsinlar onerileei geliyor
Yani mutlaka ki ilginç gelen davranışları var ama kötü niyetli değiller en azından. Bize yardkm etmiş insanlara dirsek germek garip değil mi? Bu şekilde konuştuk ve tüm birikimlerini bize verdiler ne mecburiyetleri vardı. O parayla saray gibi evlerde kiraya da çıkarlardı. Yazlıktan gelmeyin de denmez yani...

Koalina biz eşyaları ve beyaz eşyayı hep toplu almıştık,2bin peşinat verdik kalanı taksitle ödedik. Ama çoook fazla kazıklandık:KK43: Tanıdıktı,senet yaptık bazen geciktirdik bunlar iyi yönleri ama indirim ya da hediye vermediler.Çoğu yer kampanya yapıyor,mesela 2 gün önce denk geldim Bellona da var. Bazen İstikbalde de oluyor(Biz alınca yoktu:KK43:) Kısaca para biriktirmenizi sonra da eşin döndükten sonra toplu almanızı tavsiye ederim.Ama ufak olanları al bence, yemek takımı,ütü,elektrik süpürgesi,mutfak robotu vs. Onlar da küçük ama uğraştıran şeyler

Koalina biz eşyaları ve beyaz eşyayı hep toplu almıştık,2bin peşinat verdik kalanı taksitle ödedik. Ama çoook fazla kazıklandık:KK43: Tanıdıktı,senet yaptık bazen geciktirdik bunlar iyi yönleri ama indirim ya da hediye vermediler.Çoğu yer kampanya yapıyor,mesela 2 gün önce denk geldim Bellona da var. Bazen İstikbalde de oluyor(Biz alınca yoktu:KK43:) Kısaca para biriktirmenizi sonra da eşin döndükten sonra toplu almanızı tavsiye ederim.Ama ufak olanları al bence, yemek takımı,ütü,elektrik süpürgesi,mutfak robotu vs. Onlar da küçük ama uğraştıran şeyler

Aa değil mi ben hiç elwktrik süpürgesi ütü falan düşünmedim ya asıl onları alabilirim:)

Hiç kararsız kalma. Hepsi olur 2+1 ev düşünüyorsun. Eşyaları bir anda almak daha kolay daha az kafa yorarsınız. Şu an para biriktirmem pek mümkün değilmiş. Koyabilirsen 3-5 kenara koyarsın ilerde hazır eline gelir. Şimdi eve görede eşya alındığı için koltuğu sehpası vs.. uymaz küçük eve illaki ev belli olunca almalısın bence.

Aa değil mi ben hiç elwktrik süpürgesi ütü falan düşünmedim ya asıl onları alabilirim:)
Al al canım, insan ufak da olsa evine bişeyler alınca çok hevesleniyor mutlu oluyor. Yemek takımını,çatal bıçağını al mutfak eşyaları çok fazla var.En kaba eşyalar kalsın sadece, onları da kv nin durumu belli olunca toplu alırsınız kampanya yakalayıp. Beyaz eşyada Bosch tavsiye ederim.Emin ol en zor kısmı ufak eşyalar incik cincikler. Aklıma gelmeyen şeylerin bazılarını evlendikten sonra ihtiyacım olduğunda almıştım, 3buçuk sene geçmiş hala da unuttuklarım çıkıyor :KK45:Mesela daha yeni küçük süpürge aldım,kablosuz dikey olandan,bir de meyve sıkacağı ihtiyacım hiç olmazdı,kızım için aldım taksitle.

Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Birikmişimiz de yok ayrıca.
Kendime ait bir bardağım bile yok çeyiz namına.
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Şu sıra pek bir birikim yapabileceğimizi zannetmiyorum.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Yine de bıçaktan tut ekmekliğe kadar her şeye ihtiyacımız var.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...
çok uygun gördüğün, fırsat kaçmaz denilecek şeyleri tesadüf gelince alabilirsin. ama diyelim kafanda ekmeklik almak vardır, bir türlü bulamazsın.
Öylesine dolaştığın bir günde karşına çıkıverir. Hem de uygun fiyatla…

Bu tür şeyleri ben olsam alırdım ama özellikle alış veriş için çıkmazdım. İnsanın morali bozulur al al al gitmesinler.

Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...
bence de sonra alın, hem devamlı yeni şeyler çıkıyor alıp da bekletmek iyi olmuyor...

toplu al bence...
mesela kelebek mobilyada 8000 tl alışverişe 1000 tl indirim mi ne vardı geçen gördüm
öyle bişeyler daha avantajlı olabilir.

acele etme
Hayatımı özet geçeyim:
Çok kararsız kaldım...
acele etme derim eşyalarn hepsini alsan ne olacak bir sürü borç sıkıntıya değmez. yavaş yavaş evini dekore ederken ne uyumlu ise seç onu al az olsun ama iyisi olsun mesela. ben kalabalık eştası bol evi sevmem. eşyanın hamalıgını yapmaktan başka bişey olmuyor. eşine hyrlı teskereler.çabuk kavuşursunuz inşlh

Beyaz eşya için, çeşitli kampanyalar oluyor, kampanyaya denk getirip ister parça parça ister topluca hepsini alabilirsin, depoda bekletebilirsin. Mobilya şuan için sanırım uygun olmaz, hem nereye koyacaksın. Ancak, mutfak için eşyalarını almanı tavsiye ederim. Mesela önümüz bayram, bayramdan önce çatal bıçak, yemek takımları. tencere takımları çok indirime giriyor. Bulunduğun şehir neresi bilmiyorum ama haftasonu esse de inanılmaz indirim vardı. Küçük ev aletleri, ütü, mikrodalga fırın, elektrik süpürgesi, kap kacak, plastikler, baharatlıklar vs vs.. Al al bitmiyor zaten. Evinizde sadece siz kalacağınız zaman mobilyalarını, halılarını, perde-tüllerini alırsın zaten bir ton para edecek, kredi çekeceğiz demişsin ancak hiç değilse bunları azar azar halledebilirsen rahat olur.

Bence de beyaz eşyaları alip dursun depoda.. mutfak esyalarini da alip bir yerde saklayabiliyorsaniz küçük kucuk alin yoksa size cok buyuk telas olur ileride..
en son da mobilyalari alin. Zaten eviniz varmis baskalarindan gelir diye düşünürseniz zorlanirsiniz beklentileri minumum düzeye getirin

hayırlı uğurlu olsun eviniz musmutlu oturun inşallah. canım evin ihtiyacı hiç bitmez zaten.
ama ben sana kaba bir liste çıkarayım
beyaz eşyalar
yatak odası
salon koltuk takımı
konsol ve yemek masası. hatta konsol olmayabilir de salon küçükse. vitrine hiç gerek yok bence. daha zigon sehpa orta sehpası olacak çünkü.
mutfak için fazla ıvır zıvır alma derim tabak tencere olarak sığmıyor insan çünkü. küçük elekt el aletleri alırsın
son olarak kalan boş odaya 2 kanepe yada bir köşe alabilirsin ayakkabılıkta lazım tabi.
bunlarda nerden alacağına bağlı ne kadar tutacağı. mesela ben bu saydıklarımı 10 bine yaparım
ama istersem 30 a kadar çıkar piyasada her bütçeye bişeyler var senin ne beğeneceğin önemli.
ama bana kalırsa kv evden gidince evini daya döşe o zamana kadar para biriktir. yenileniyor devamlı herşey çünkü.

Koalina su an durum ne bilemiyorum ama ilk mesajina istinaden yaziyorum.
Ben bütün eşyalarımı toplu aldım. İstanbul'da gezmediğim mobilyacı kalmadı desem yeridir, kıçı kırık koltuk takımlarına 8-9 bin fiyat çektiklerini görünce sinirlendim.
Ben de çok eşya sevmem. Minimalizim en güzeli.
Girdim İ...a'ya butun mobilyaları aldım. 18bin tl tuttu.
Ardından yine gittim ıvır zıvırları aldım. 2.500 Tl yakın bunlar tuttu.
Sonra girdim avm'lerden birine, s...g bayiisine. Beyaz eşya, mutfak aletleri falan onlarıda oradan topladım. 22bin tl orası tuttu.
Perdesiydi, nevresimiydi falan onlarda 3-4 bin tl yakın birşeyler tuttu sanırım hatırlamıyorum.
Yalnız şu var, ben kampanya, pazarlık, indirim vs hiç kovaladım. Bu bahsettiklerim 3-4 günde oldu bitti. Eşya parasını falan yarı yarıya bölüştük eşimle.
Sen yavaş yavaş birikim yapıp benim gibi bir kerede de alabilirsin. Ya da eline fırsat geçtikçe ufak ufak alırsın.
Beyaz eşyayı özellikle son ana bırak ki biliyorsun teknoloji sürekli değişiyor. Benim 1 sene önce aldığım makinelerin üzerine uzay teknolojisi gibi şeyler çıktı mesela.

Back
X