Eşyaları Yavaştan Almak Mı Topluca Almak mı?

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.482
32.655
798
Hayatımı özet geçeyim:
1 sene önce yani daha biz nişanlanmadan ev aldık eşimle. Eşimin ailesinin evi kentsel dönüşüm sebebi ile yıkılacaktı ve artık sürenin sonuna gelmişlerdi. Alacakları toplu kirayı ya bize peşinat verip ev almamıza yardımcı olacaklardı ve evleri yapılana kadar beraber kalacaktık ya da kiraya çıkacaklardı. Ben de kredi çektim ve evimiz alındı hemen arkasından nişan, yazın düğün derken 3 ay önce evlendik.
Eşimin ailesinin eşyaları bizde ama henüz beraber yaşamadık havalar bozana kadar yazlıkta kalmayı planlıyorlar. Bu arada evlerinin durumu meçhul hala temel atılmadı, sürekli davalar bir şeyler...
Birikmişimiz de yok ayrıca.
Kendime ait bir bardağım bile yok çeyiz namına.
Siz olsanız yavaştan bir şeyler alır mıydınız yoksa çıkmalarına yakın topluca borca mı girerdiniz?
Ne zaman çıkacakları belli değil,2 sene de sürebilir; eşim askerden gelince de ev bitebilir.
Şu sıra pek bir birikim yapabileceğimizi zannetmiyorum.
Eşim de askere gidecek Kasım'da, o ara ancak kendime yeterim belki borçlanırım bile.
Bir ev döşemek için ne kadar bütçe lazım? 2+1 ufak bir evimiz var ve mümkün olduğunca az eşya istiyoruz.
Yine de bıçaktan tut ekmekliğe kadar her şeye ihtiyacımız var.
Bir yandan yavaştan alıp stoklayayım diyorum, bir yandan da ne olacağı belli değil; zamanı gelince uyumlu bir şekilde alırım diyorum.
Çok kararsız kaldım...

Eşya alırken pesin alırsanız çok indirim yaparlar. Şimdi taksitle alacağınıza azda olsa kenara para atmayı deneseniz. Hem şimdi az az alsaniz eşyayı koyacak yerinizi var mi

Imkan varsa maddi olarak, vakti geldiginde toplu almak mantikli bence

Her ay kenara 50-100 ne koyarsan kar.
Vakti gelince hepsini bir al .
Çokta indirim yaparlar.

Para biriktirebilen biriysen sonraya ertele ve kenara para at , peşin ve toplu alınca baya indirim yapıyorlar.. Ama dersen ki ben para biriktiremiyorum borca girmem lazım illa, o zaman al yavaş yavaş ödersin..

Hayır madden bir şeyimiz yok şu an, topluca alacak olursak da kredi çekeriz...
Yahut şimdiden taksitle altın almak ne bileyim taksitle beyaz eşya alıp depoda bekletmek gibi seçenekler var...
En azından mutfak eşyalarını alırsam aşağıda bekletebilirm ama ne yapmam gerektiğine karar veremedim.

Anneme bakarsak kayınvalideden ayrılmayayım 3-5 yıl. Bir çocuk doğurayım büyüyene kadar oturayım. O arada zaten birikir birikecek olan.
Eşime göre de zamanı gelince ailesi zaten oturma odasını alacakmış, bizimkilere de beyaz eşya düşermiş, ablaları da birer bir şey alsa tamammış falan...

Ben beyaz eşyamı taksitle yavaş yavaş aldım, mobilyamı peşin bir anda. Üst üste gelmemiş oldu rahat ettim. Maddi durumunuz neye el veriyorsa öyle yapın.

Oncelikle eviniz hayirli olsun en buyum girisimi yapmis ev sahini olmussunus cok iyi olmus
benim fikrimce ikk olarak beyaz esyalarimi alir oderdim depida bekletiyorlar sure uzayinca yeni modellede degisuyorlar biz o sekilde yapmistik
esya olayinada gelince hersey ufak gibi gozuksede ihtiyac fazla olunca meblada buyuyor
Ben olsam ufak ufak alir kenariya koyarim
geriye bir yatak oda
koltuk takimi tv unie muftak masa yeter gibi
onlarida ev bitunce ona gore qlabilirsiniz
ufaktan baslamak brnce mantikli son zqman zor olabilit

Beyaz eşyalarını şimdi al taksitle ama getirme 1-2 sene sonra istediğinde zaten ellerinde kalmamış olacak sana üst modelini vermiş olacaklar yada fark verip istediğini alırsın
Sadece tabak çanak tencere çarşaf bilmem ne toplu alırsan bi 5 bin tutar onları yavaştan al başkasının şeyini kullanma
Ayrıca pazarlık yeteneğin varsa peşin taksit farketmez ucuza alırsın

Şimdi alırsanız eşyaları nereye koyacaksınız ki? Zaten evde eşyalar varmış. Bir de, 2 sene sonra boşalırsa eviniz, bu arada hep yeni şeyler gözüne takılacak aa bunu mu alsaydım keşke diye aldıklarından soğuyacaksın.

Evleri yapilinca cikarlarmi burasi kesinmi oyleyse mobilta ve beyaz esya hali tul perde onlar cikinca al ama mufak esyani ufaktan alabilirsin bence

Çok teşekkürler:)
ben de eşya almaya gelince özellikle ıvır zıvırın zorlayacağını düşünüyorum.
En büyük korkum da temellerin hemen atılması ve eşim askerden geldikten hemen sonra çıkmaları.
En yüksek ihtimal bu görünüyor ve önümde 1 sene var gibi...
Tabi hiç belli olmaz 2-3 sene de sürebilir ne olacağını kestiremediğim için arada derede kaldım.
Ailelere güvenmek de mantıksız geliyor.

Yavaş yavaş almak daha güzel. İhtiyaca göre alırsınız. Toptan alındığı zaman bir bakıyorsun gereksiz bir sürü durum.

Hiç ondan bundan bekleme cicim. Kendi işinizi kendiniz görün, en güzeli o. Ne alırsan yanına kar kalır. Beyaz eşyaları alıp koyabilirsin kenara. Ama öyle incik cincik mutfak eşyasına girme bence, hepsi birden alınsın ki uyumlu olsun birbirine.

Aşağıda yerimiz var, büyük mobilya koyamam ama misal çamaşır ve bulaşık makinesi ile bir takım mutfak eşyalarını koyabilirim.

Bu yapılacak ev fikirtepede mi ?
Ayrıca madem yazlıkları var niye sizin yanınıza geleceklerki ?
Orada kalsınlar

Evleri yapilinca cikarlarmi burasi kesinmi oyleyse mobilta ve beyaz esya hali tul perde onlar cikinca al ama mufak esyani ufaktan alabilirsin bence
Onlar dört gözle bekliyor yapılmasını. Eve öyle 1-2 gnlük geldiğinde bile buzdolabını açmaya çekinip gidip simit falan alıp yiyor kayınvalidem. Oldukça huzursuz bir insan yani eminim çıkarlar

bekarim hic de ev dosemedim ama bence alip depo bekletmek anlamsiz. ben olsam kenara ne kadar atabiliyorsam atarim zamani geldiginde hepsini toplu alirim. simdi anneler bile ceyiz yapmiyor altin yapiyor bankaya yatiriyor ki her sey modaya uygun olsun. parca parca olmasindansa bence en hayirlisi bu. onun disinda cok fazla indirimler oluyor zaman zaman, yemek takimi bi catal bıçak takimi tencere takimi falan cok uyguna gelirse alirdim kenarda da bir seyler olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…