- 20 Şubat 2017
- 1.654
- 6.580
- 158
bende sizin gibiydim, kotu oldugunu dusunmesinler falan ama senin moralin bozuksa zaten anliyorlar biseylerin yolunda gitmedigini.Aynen her evlilikte problem var ama aileme soylemem sonra aceba esime kotu bakarlarmi diye dusunuyorum ben unuturum onlar unutmaz sonucta
Birde her birey kendi isini kendi halletsin cocuk gibi sikayet nedir
Kavga edince mumkun oldugunca gormemeye calisiyorumbende sizin gibiydim, kotu oldugunu dusunmesinler falan ama senin moralin bozuksa zaten anliyorlar biseylerin yolunda gitmedigini.
Aynen, Allah dagina gore kar veriyor galiba, benimki asla boyle bir sey diyemez, verecegim cevabi bilir.Pişirdiğim yemeği bile yemedi mi? Sizin gibi uysal nahif insanları görünce kendimi aksi Nalet bir canavar gibi hissediyorum. Çünkü kocam bana çalışmazsan boşarım dese "boşamazsan adam değilsin tırreeek" der, anında bağcılar kekosu olurum. Böyle baş parmağım ve işaret parmağımla minik sevimli bir daire yapar "nooldu yemedi mi he" derim sonra da. Çünkü öyle.
Şimdi bazı hemcinslerim bana kızacaklar belki ama hiç problem değil (Ben de kendi düşüncelerimi söylemekle ve bu şekilde hemcinslerimin bakış açılarını genişletmekle yükümlü hissediyorum kendimi üstelik özgürlükçü perspektifte düşünen bir kadın olarak). Ben çalışıyorum, çalışmaktan maddi boyutu bir yana zevk aldığım için çalışıyorum ve bu nedenle çalışmak istiyorum. Benim için uygun olanın bu olduğunu bildiğim için çalışıyorum aslında. Hemcinslerimin çalışmasını tercih ederim (Para tasarruflarını, harcama planlarını kendileri yapacaklarsa). Ancak bir kadının çalışıp çalışmama özgürlüğüne sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Annelerimizin/annanelerimizin/babaannelerimizin/halalarımızın/teyzelerimizin yüzde kaçı çalışıyordu? Sınırlı bir süre çalışanlara da gerek yok, huzurun olsun yeter, biz karşılarız ne gerekiyorsa demeyi bilebilmişti o zamanki mert erkekler (Kendi aile örneklerimden yola çıkarak söylüyorum, eminim herkesin ailesinde böyle birçok motif vardır). Günümüzde çoğu erkeğin evlilik kararının arkasındaki motivasyon faktörlerinden biri de ‘Çalışan kadın’ olması değil mi? Bu durumda gerçekten sevildiğinizi nasıl anlıyorsunuz peki? Güçlü hissetmediğiniz bir erkeğe (Buradaki güç para değil sanırım söylememe gerek yok) nasıl güveniyorsunuz, onu nasıl sevilebilir buluyorsunuz? Kadın kendi ister çalışır, üretime artı değer katmaktan zevk aldığı için (kadının koşulları uygun değildir çocuk vs veya başka faktörler nedeniyle çalışmaz, çalışmak istemez, kadın hayatın her alanında ev dahil üretime katkı sağlayıcı faktördür zaten, çocuğu da olmasa o evin yönetimi vs bir sürü faktör var), istemezse erkeğin bu konuda söz söylemesi bence uygun değildir. Samimi de değildir. Kadının parasına güvenerek iş yapmaya çalışan erkekler beni çok rahatsız ediyor şahsen. Şu klasik ‘Hayat müşterektir’ cümlesinden ise tiksiniyorum; erkeklerin modern kadınları manipüle edebilme numarasından başka bir şey değil. Kadınlar zaten bencil değildir, evine/eşine harcamayı sever, bundan keyif alır (Bu konuda beklenti/dayatma olmadığı müddetçe). Ancak bir erkeğin kadının parası üzerinden hesap yapmasını doğru bulmuyorum ve bulmayacağım. Çalışan kadınlar da lütfen maaş kartlarını teslim etmesinler. Harcamalara ortak olmak ayrı bir şey, teslimiyetçi olmak ayrı bir şey, neden çalışıyorsunuz o zaman.
Sanamı güvenmiş evlenmiş .Yok eşşek gibi çalışacaksın nasıl konuşma tarzı böyle saygısız adam .Bizde yurtdışına geldik neden bu yurtdışındaki adamlar kadınıda çalıştırma aşırı para hırsında oluyor .Bizim ev var ancak arabaya taktı kafayı .Ben de burları sevemedim yaşantısını havasını çevresini ne bileyim o yüzden döncem oda bir yıl çalışıp döncek .Baskı yapmaya kalktı ancak sizinki gibi saygısız konuşmalara girmedi .Üstüne üstlük sizin bir de çocuklar var bakacak insan yok .Bu tip bir adama çalışsanda yaranamazsın .Birde yaptığın yemekleri yememek tavır koyması falan kabul edilir şey değil .Çocuklarla ilgi sıfır o çocuklar zaten psikolojik olarak sağlıklı büyümüyorlarki.Yurtdışında sosyal hizmetler var kadın sığınma evleri .Onla tehdit et İnanki dil konusunda iş konusunda çocukların bakımı konusunda yardımcı oluyorlarmış .Ben araştırdım .Hatta şayet işe başlarsan ev tutma konusunda da maddi destek oluyorlar .İnternet üzerinden bulunduğun ülkeyi yaz arama yap .Telefon hattı çıkıyor ve Türkçe tercüman isteyip derdini anlatıyorsun .Bulunduğun bölgeye en yakın evde boş yer varsa seni ve çocuklarını kabul ediyorlar .Ailen arkanda değilse bence alternatif.Bu tip bir adam çekilmez .Saygı ilgi sıfır sevgininde olduğunu düşünmüyorum.Merhaba kizlar o kadar doluyumki ellerim titriyor resmen
Nasil bu hale geldik anliyamiyorum. Cogu zaman tartışırdık 2 saat gecmeden barışırdık ama bu sefer baya ciddi görünüyor ki cok morelim bozuk.
Esim olacak kisi isten eve geldiginde hic biseye karismayan yatana kadar tlf başında oyun oynayan biri
Cocuklarla ilgisi sıfır
Bazen oglum baba diye bagirir hic duymaz tlf la mesgul surekli oyun oynar sohbet etmez ben iki cocukla gece gündüz koşturma içindeyim cocuklarin okulu alisveris evin isi bende o calistigi icin biseyde beklemiyorum zaten ama ilgisi sifir konusmaz sohbet etmez konussada hep para yatirim ev alalim sohbetleri
iki gundur ev alalim tartismasindayiz iki gun once annenlere soyle cocuklara baksin sende calis yuksek kredi alirsak iyi bir ev aliriz dedi
Annemlere soyledim cocuklara bakamayiz dediler aannemkolundan babam elinde rahatsiz babam iki elinden 3 kere amaliyat oldu kararlarina saygi duydum tamam dedim esimede durumu anlattim konu kapandi
Aklimdan kreste geciyor ama kres 7 de aciliyor es kişisi yaninda calismami istiyor calistigi yer 6bucukta is basi yapiyor kendisi sera bahcesinde calisiyor
Kendisine daha oncede cocuklarin okuluna uygun is söyledim onlarda fazla para yok korona gecsin bakariz deyip kapatti
Dun evle ilgili konusurken bahceli alirsak bahceye cocuklar icin biseyler yapalim dedim ipler koptu
Sen ye ic yat anca hic bisey icin mucadele etme dedi
Daha once beraber calisiyorduk esyalari beraber aldik herseyi beraber yaptik maddi olarakta eve katkim cok oldu simdi böylemi oldu dedim
Naptin ev mi aldin ucak mi aldin dedi calistim deyip duruyon oncesinde calistin tamam ben şimdiyi soyluyorum dedi
Bende sana yaranamadimki iki cocukla calissam yaranacammi dedim
Ayaga kalkti essek gibi cslisacan cocuklar buyusun essek gibi calisacan sana iyilik yaramiyor dedi yoksa bosanirim dedi
Sok oldum ben cslismammi diyorum cocuklari disarimi atim durum boyle napim dedim babami aradim daha once tartismamizda hic aileme duyurmamistim bu bardagi tasiran son damla oldu babam geldi konustu
Herseye sıfırdan basladiniz herseye sahip oldunuz ama ev konusunda biraz bekle acele etme diye ogut verdi gitti
Babam surekli arayip duruyor bisey diyor mu diye
Eş kisisi Dun kendi yemegini hazirladi yedi is icin ekmegini hazirladi bugun yemek yaptim sofrayi kurdum yemedi
Mutfakta ayak ustu biseyler yedi bende hic bisey demeden sofrayi kaldirdim
Calissam hic biseye destek olmuyacak biliyorum rahatina cok duskun iki cocukla ben herseye kosturacam hic biseyr cesaret edemiyorum psikolojim bozuldu bu isin sonu neye varacak bilmiyorum
Çok güzel yazmışsınızda.Bir de şöyle erkekler var kadın çalışsın ,ev ihtiyaçlarına ortak olsun .Maddi birikim yapamasın hep aileye eve bağlasın her şeyi .Evlilikte para işlerinde ayrı gayrı olmaz zihniyeti yapan adamlar .Konu kendi birikimlerine geldimi gizli tutuyor .Kadın bu şekilde yıllarca çalışsa yine elde var sıfır .Ektrem bir durumda ayrılmaya kalksa elinde bir şey yok yine erkeğe gebe .Çalışmazsada zaten erkeğin eline yine muhtaç en temel ihtiyaçlarından bile yeri geldimi kısmak zorunda .Ayrıca kadın hem çalışacak hem ev hem temizlik hem de çocuklar hepsi kadının üstünde .Yorgun evde dinlenmeye bile vakti yok .Erkek işten gelmiş yan gelip yatmış .Madem kadının çalışmasını istiyor giderlerinde ortak olmasını istiyor .Evdeki işlerede ortak olsun oda yok .Odun gibi böyle erkeğe napsan yaranamazsın .Bence olaya Annelerimizin/annanelerimizin/babaannelerimizin/halalarımızın/teyzelerimizin yüzde kaçına eğitim şansı verildi de okuyup, çalışmayı tercih etmedi diye bakmak lazım. Eski kadınların çoğuna tek bir yol gösterildi ve o yoldan ilerlediler. Gördükleri bu idi, bunu uyguladılar. Çoğu zaman da terk etme gibi bir lüksleri olmadığı için hoşlanmadıkları davranışları sineye çekmek zorunda kaldılar. Yoksa “erkekler mertti” diye olmadı bu. Zaten, kadın yumuşak başlı olduktan sonra, erkeğin her zorbalığına ok dedikten sonra, o evde huzur(!) olur.
Küçükken hiçbir erkek gördünüz mü ben büyüyünce ev erkeği olacağım diyen. Göremezsiniz. Görmemelisiniz de. Ama aynısı kadınlar için de geçerli olmalı. Bir erkek nasıl çalışmanın olmadığı bir hayat düşünemiyorsa, kadının da düşünmemesi lazım. Mantalitenin bu şekilde değişmesi lazım. Kadın, baba evinden başka bir erkeğin evine geçmemeli. Önce kendi ayakları üzerinde durabilmeli ki, daha sonra ölene kadar birlikte olacağını düşündüğü adam, istediği gibi çıkmazsa bulunduğu ortamı terk etme lüksü olsun. Diğer deyişle hayatta kalabilmek için ya mevcut erkeğin ya da bulabildiği başka bir erkeğin ihtiyaçlarını karşılamasına gerek duymasın.
Evet kadın, başka şekillerde de hayata/aileye katma değer sağlıyor ama yaşadığımız kapitalist toplumda o katma değer ile ekmek alamıyor, elektrik faturamızı ödeyemiyoruz. Bu nedenle işler kötüye gittiği zaman, bunları kendin kadın olarak yapamıyorsan, yapabilecek başka birine ihtiyaç duyuyorsun. O yüzden burda sorgulanması gereken, parasal olarak değersiz bütün yükleri neden biz kadınların omuzladığı (pardon eve bakan mert erkekler vardı). Bu da bizi, kadının çalışmama özgürlüğüne değil de, görece değersiz işlerin paylaşılması konusunda enerji harcanmamız gerektiğine getiriyor.
Yukarıdaki düşünce şeklinin en yanlış tarafı da bence bu kısım: Bir erkeği sevmem için neden onun güçlü olduğunu hissetmem gerekiyor. Niye güçlü olsun, taş devrinde mi yaşıyoruz. Allah şükür ben güçlüyüm, kimsenin gücüne ihtiyacım yok. Bana değer veren, ortak zevklerimiz ve ten uyumum olan, samimi, iyi niyetli, akıllı bir erkeği seviyorum, o da beni seviyor. Bunlar benim için yeterli.
Ayrıca eve daha fazla paranın girmesinin istenmesi neden garip anlamıyorum. Yani kadının örnek olarak asgari ücretli özel sektör çalışanı değil de işi garanti daha yüksek maaşlı memur istemesi uygun oluyor da, bir erkeğin eve bir maaş daha girsin istemesi olmuyor mu? Eve fazla para gelmesi demek hayat standartlarınızın siz ve çevrenizdekiler için yükselmesi demektir. Kim bunu istemez. “Yok ben yurtdışı tatilini değil de şurda çadırda tatil yapmayı tercih ederim” mi kaç kişi der allah aşkına. E bunun için de belli bir kazanç sınırına ulaşmanız gerekir. Bu da çift maaşla daha mümkün.
Sonuna kadar katılıyorum size. Ben de çalışıyorum. Çalışmaya eşim istedi diye başlamadım ve eşim istedi diye de işten ayrılmam. Burada rahatsız edici durum kadının 2 çocukla çalışmaya başlaması değil. Kendisi isterse 10 çocukla da çalışmak isteyebilir. Yanlış olan erkeğin ifade şekli. Ne demek essek gibi çalışacaksın. Hem evde hiçbir şeye hayrın dokunmasin hem de kadindan çalışmasını bekle. Ben çevredeki bütün gençlere özellikle ogrencilerime sürekli bir meslek sahibi olmaları yönünde ısrarcı oluyorum. Ama böyle kocalarin maddi isteklerini tatmin etsinler diye değil. Bu ülke için faydalı olsunlar, kendi ayakları üzerinde dursunlar diye. Buradaki arkadaşlara da biraz bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Adam resmen karısına psikolojik şiddet uyguluyor farkında misiniz?Şimdi bazı hemcinslerim bana kızacaklar belki ama hiç problem değil (Ben de kendi düşüncelerimi söylemekle ve bu şekilde hemcinslerimin bakış açılarını genişletmekle yükümlü hissediyorum kendimi üstelik özgürlükçü perspektifte düşünen bir kadın olarak). Ben çalışıyorum, çalışmaktan maddi boyutu bir yana zevk aldığım için çalışıyorum ve bu nedenle çalışmak istiyorum. Benim için uygun olanın bu olduğunu bildiğim için çalışıyorum aslında. Hemcinslerimin çalışmasını tercih ederim (Para tasarruflarını, harcama planlarını kendileri yapacaklarsa). Ancak bir kadının çalışıp çalışmama özgürlüğüne sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Annelerimizin/annanelerimizin/babaannelerimizin/halalarımızın/teyzelerimizin yüzde kaçı çalışıyordu? Sınırlı bir süre çalışanlara da gerek yok, huzurun olsun yeter, biz karşılarız ne gerekiyorsa demeyi bilebilmişti o zamanki mert erkekler (Kendi aile örneklerimden yola çıkarak söylüyorum, eminim herkesin ailesinde böyle birçok motif vardır). Günümüzde çoğu erkeğin evlilik kararının arkasındaki motivasyon faktörlerinden biri de ‘Çalışan kadın’ olması değil mi? Bu durumda gerçekten sevildiğinizi nasıl anlıyorsunuz peki? Güçlü hissetmediğiniz bir erkeğe (Buradaki güç para değil sanırım söylememe gerek yok) nasıl güveniyorsunuz, onu nasıl sevilebilir buluyorsunuz? Kadın kendi ister çalışır, üretime artı değer katmaktan zevk aldığı için (kadının koşulları uygun değildir çocuk vs veya başka faktörler nedeniyle çalışmaz, çalışmak istemez, kadın hayatın her alanında ev dahil üretime katkı sağlayıcı faktördür zaten, çocuğu da olmasa o evin yönetimi vs bir sürü faktör var), istemezse erkeğin bu konuda söz söylemesi bence uygun değildir. Samimi de değildir. Kadının parasına güvenerek iş yapmaya çalışan erkekler beni çok rahatsız ediyor şahsen. Şu klasik ‘Hayat müşterektir’ cümlesinden ise tiksiniyorum; erkeklerin modern kadınları manipüle edebilme numarasından başka bir şey değil. Kadınlar zaten bencil değildir, evine/eşine harcamayı sever, bundan keyif alır (Bu konuda beklenti/dayatma olmadığı müddetçe). Ancak bir erkeğin kadının parası üzerinden hesap yapmasını doğru bulmuyorum ve bulmayacağım. Çalışan kadınlar da lütfen maaş kartlarını teslim etmesinler. Harcamalara ortak olmak ayrı bir şey, teslimiyetçi olmak ayrı bir şey, neden çalışıyorsunuz o zaman.
Yemegınızı yemıyorsa sizde o gelmeden yeyın kaldırın nasıl o kelımeyı der ya 2 çocuk kolayına mı bakılıyor ev Alman’ında zamanından çocuklar olmadan siz çalışırken aklı nerdeymış eşyalar alırken vardınız o zman ıyıydı aımdı anne olunca el kol bağlanınca bu laflara be gerek varMerhaba kizlar o kadar doluyumki ellerim titriyor resmen
Nasil bu hale geldik anliyamiyorum. Cogu zaman tartışırdık 2 saat gecmeden barışırdık ama bu sefer baya ciddi görünüyor ki cok morelim bozuk.
Esim olacak kisi isten eve geldiginde hic biseye karismayan yatana kadar tlf başında oyun oynayan biri
Cocuklarla ilgisi sıfır
Bazen oglum baba diye bagirir hic duymaz tlf la mesgul surekli oyun oynar sohbet etmez ben iki cocukla gece gündüz koşturma içindeyim cocuklarin okulu alisveris evin isi bende o calistigi icin biseyde beklemiyorum zaten ama ilgisi sifir konusmaz sohbet etmez konussada hep para yatirim ev alalim sohbetleri
iki gundur ev alalim tartismasindayiz iki gun once annenlere soyle cocuklara baksin sende calis yuksek kredi alirsak iyi bir ev aliriz dedi
Annemlere soyledim cocuklara bakamayiz dediler aannemkolundan babam elinde rahatsiz babam iki elinden 3 kere amaliyat oldu kararlarina saygi duydum tamam dedim esimede durumu anlattim konu kapandi
Aklimdan kreste geciyor ama kres 7 de aciliyor es kişisi yaninda calismami istiyor calistigi yer 6bucukta is basi yapiyor kendisi sera bahcesinde calisiyor
Kendisine daha oncede cocuklarin okuluna uygun is söyledim onlarda fazla para yok korona gecsin bakariz deyip kapatti
Dun evle ilgili konusurken bahceli alirsak bahceye cocuklar icin biseyler yapalim dedim ipler koptu
Daha once beraber calisiyorduk esyalari beraber aldik herseyi beraber yaptik maddi olarakta eve katkim cok oldu simdi böylemi oldu dedim
Naptin ev mi aldin ucak mi aldin dedi calistim deyip duruyon oncesinde calistin tamam ben şimdiyi soyluyorum dedi
Ayaga kalkti essek gibi cslisacan cocuklar buyusun essek gibi calisacan sana iyilik yaramiyor dedi yoksa bosanirim dedi
Sok oldum ben cslismammi diyorum cocuklari disarimi atim durum boyle napim dedim babami aradim daha once tartismamizda hic aileme duyurmamistim bu bardagi tasiran son damla oldu babam geldi konustu
Herseye sıfırdan basladiniz herseye sahip oldunuz ama ev konusunda biraz bekle acele etme diye ogut verdi gitti
Eş kisisi Dun kendi yemegini hazirladi yedi is icin ekmegini hazirladi bugun yemek yaptim sofrayi kurdum yemedi
Calissam hic biseye destek olmuyacak biliyorum rahatina cok duskun iki cocukla ben herseye kosturacam hic biseyr cesaret edemiyorum psikolojim bozuldu bu isin sonu neye varacak bilmiyorum
Merhaba kizlar o kadar doluyumki ellerim titriyor resmen
Cocuklarla ilgisi sıfır
Keşke bizim eğitim zamanımızda sizin gibi bilinçli öğretmenlerimiz olsaydı .O kadar güzel deyinmişsiniz ki konuya meslek evet bir kadının kesinlikle bir meslek sahibi olması şart .Evlenmeden ilk önce eğitim ve meslek sahibi olmuş bilinçli kadınlar ondan sonra evlilik konusuna yönelmeli .Meslek sahibi bir genç kız zaten evliliği bir kurtuluş veya toplum baskısı üzerine yapmaz .Kendi sevdiği ve kendine saygı duyan bir erkekle hayatını birleştirir .Sonuna kadar katılıyorum size. Ben de çalışıyorum. Çalışmaya eşim istedi diye başlamadım ve eşim istedi diye de işten ayrılmam. Burada rahatsız edici durum kadının 2 çocukla çalışmaya başlaması değil. Kendisi isterse 10 çocukla da çalışmak isteyebilir. Yanlış olan erkeğin ifade şekli. Ne demek essek gibi çalışacaksın. Hem evde hiçbir şeye hayrın dokunmasin hem de kadindan çalışmasını bekle. Ben çevredeki bütün gençlere özellikle ogrencilerime sürekli bir meslek sahibi olmaları yönünde ısrarcı oluyorum. Ama böyle kocalarin maddi isteklerini tatmin etsinler diye değil. Bu ülke için faydalı olsunlar, kendi ayakları üzerinde dursunlar diye. Buradaki arkadaşlara da biraz bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Adam resmen karısına psikolojik şiddet uyguluyor farkında misiniz?
Teşekkür ederim biyoist, benim kastettiğim de tam olarak bu idi, ancak genel mentalite kapsamında değil cümlelere tek tek bakılırsa herkes kendince alınacak/karşı çıkabilecek bir şey de bulabiliyor tabi ki. Güç derken nerede maddiyata dayalı gücü kastetmişim erkekte? Nerede maddiyatına göre tercihte bulunun demişim? (Ki bunu ön plana çıkaran hemcinslerimle hiç aynı düşünmüyorum, onlara da gerçekten kızıyorum bu bağlamda eğer direkt bu faktör tercihlerinde belirleyici oluyorsa) Buradaki ironi o kadar net ki aslında; güç bir kişilik motifi olarak kullanılmakta. Ben de her zaman kadının meslek sahibi olması yönünde telkinde bulunurum ancak aynen sizin dediğiniz gibi toplumsal açıdan, kocalarının maddi isteklerini tatmin etsinler, bunu hedeflesinler, erkeğin bunla ilgili plan yapmasına izin versinler diye değil. Çok güzel yakalamışsınız tam olarak demek istediklerimi, çok teşekkür ederim. Evet günümüzde bazı olgular kadına karşı psikolojik şiddet olarak kullanılıyor adeta, benim de tam olarak kastettiğim ve sevginin temelini sorguladığım durum da tam olarak bu işte. Bir sürü üye yazdı, etrafımda bir çok kişiden duydum, eminim siz de, herkes de duymuştur; 'Çalışan kadın istiyorum'. Düşünün kadının bütün özellikleri geride kalmış, bırakılmış, bir etiket/bir paket gibi çalışan olsun tercih ediliyorsa buradaki samimiyeti sorguluyorum. Hayatın müşterek olduğunu kadın da erkek de bilir zaten, aile birliğinde zaten üzerine düşeni yapmaya çalışır imkanlar/o anki koşullar izin veiyorsa, ancak bu cümle bir erkek tarafından üzerine basıla basıla kullanıldı mı buradaki beklenti farklıdır diyorum, kadın bunun da farkındalığında olsun diyorum. Ne demek istediğim çok net, siz de çok doğru anlamışsınız demek istediklerimi, çok teşekkür ederim.Sonuna kadar katılıyorum size. Ben de çalışıyorum. Çalışmaya eşim istedi diye başlamadım ve eşim istedi diye de işten ayrılmam. Burada rahatsız edici durum kadının 2 çocukla çalışmaya başlaması değil. Kendisi isterse 10 çocukla da çalışmak isteyebilir. Yanlış olan erkeğin ifade şekli. Ne demek essek gibi çalışacaksın. Hem evde hiçbir şeye hayrın dokunmasin hem de kadindan çalışmasını bekle. Ben çevredeki bütün gençlere özellikle ogrencilerime sürekli bir meslek sahibi olmaları yönünde ısrarcı oluyorum. Ama böyle kocalarin maddi isteklerini tatmin etsinler diye değil. Bu ülke için faydalı olsunlar, kendi ayakları üzerinde dursunlar diye. Buradaki arkadaşlara da biraz bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Adam resmen karısına psikolojik şiddet uyguluyor farkında misiniz?
Siz zaten çalışıyorsunuz. Çocuklar ev işleri kolay mı? Bunlarin ücretini versin size. Eşiniz nankör. Çok sinirlendim. Sonuçta eşiniz susayım ben.Merhaba kizlar o kadar doluyumki ellerim titriyor resmen
Cocuklarla ilgisi sıfır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?