esmer olmak kötü birşey mi ?

İyi de arkadaşı sanki esmerlik kötü bir şeymiş gibi tepki vererek esmer olan konu sahibine çirkin muamelesi yapıyor aslında. Neden anlayış göstersin ki? Aksine konu sahibinin bozulması gerek. “Ben de esmerim çirkin miyim yani ne var bunda” demiş bir mesajında konu sahibi. Böyle saçma şeylere kimse anlayış göstermek zorunda değil. Aksine o kızın biraz düşünmesi lazım karşımdaki kız da esmer, böyle tepki verirsem kırılır mı diye.

Büyüdüğünde düzeldiğine göre sizinki sevgiden benzemeye çalışmadır ama bazı insanlar görünüşlerini ciddi kompleks haline getiriyor, kardeşlerini, kuzenlerini aşırı kıskanıyor ve kompleksini baskılayabilmek için kıskandığı kişiyi ezmeye çalışıyor, bunu da çok belli ediyorlar, ben böylelerini ciddiye almıyorum gülüp geçiyorum aynı kuzenime yaptığım gibi:)

ben yokuşa sürmedim aslında o kısmı yanlış anladığınızı söyledim. Bir de şöyle ki hem arkadaşım gerçekten esmer denilecek bir kız yani dolayısıyla algılayamadım ilk ayrıca da esmerlik onun gözünde çirkinlik ibaresi ise bana neden sen esmersin diyor o zaman ben de bozulurum değil mi ? Şu an buraya yazdıkça daha aklım açıldı

ben de buraya yazdıkça aydınlandım bana çirkin demek istemiş inanın yan yana gelsek bana koyu kumral diyen çıkar ama arkadaşıma tartışmasız herkes esmer der. Üstelik ben iltifat etmek istemiştim : )

Bizim kuzencigim masumdu oyle hircinlaşmasi yoktu.

Bir defa gratiste kasa sirasi bekliyorum. Kadinin biri dedi ki gozleriniz ne kadar guzel benim de gozlerim yeşil ama sizin kadar belli olmuyor benim gozlerim kucuk ondan herhalde yeşilligi bu kadar belli olmuyor demişti.
(Kadin ela gozluydu) cunku siz ela gozlusunuz diyemedim. Evet ondan herhalde dedim.

Yani ben "kendi" çevremde hiç böyle seviyesiz laflar duymadım. Ayrıca kara kuzum vs lafları sevgiden söylenir genelde büyükler tarafından. Hakaret falan değil bunlar. Ki öyle olsa bile insan kendiyle barışık olmalı, kendiği olduğu gibi sevebilmeli, delüzyonel yaşamamalı. Psikolojik bozukluk bu resmen

Annemlerin evi bildiğiniz yaylalık bir alandaymış. Dağlı da derlerdi anneme. Yaşadığı yerden dolayı küçümseniyor işte. Evet insanlar gerçekten kötü. Annem cevap verebilecek bir insan değil. O daha çok ilahi adalete inanan bir kadın. Ha bunu diyen amcam da bayağı bildiğimiz esmer bir adam. Diğer amcalarımın eşleri de esmer ama onlar cevap verebilen kadınlar olduğu için ,içlerinde ki tüm kötülüğü anneme akıtmışlar.

Haklısınız belki ama pamuk, kara böcek gibi yakıştırmaları hangi niyetle yaptıklarına bağlı bu, çoğu insan pamuk kuzum, kara böceğim, karabiberim sözlerini iyi niyetle söyler, çok sevdiğini gösterme şeklidir böyle laflar.
Buğday tenliyim hayatım boyunca hep karabiberim, kara kızım diye sevildim, öğretmenlerim, ailem, akrabalar, komşular böyle sevdi, hatta ilkokul öğretmenim beni karabiberim sarışın arkadaşımı da papatyam diye seviyordu, sevdiği için böyle diyordu ayrıştırmak için değil.

Çocuklar bunu içinde büyütüyor olabilir ama dediğim gibi birine kara böcek derken ki niyete bakmak lazım, herkes yermek için öyle hitap etmiyor çünkü.

Benim babam bir kenar mahalle okulunda öğretmendi ve sürekli bu konuda kendini çirkin beyaz tenli olanları çok güzel zanneden ve yıllarca bu konuyu icsellestirmis olarak büyürlerdi. Sizin 'kendi' çok elit çevreniz dışında da bir hayat var ve çocuklar bundan etkileniyor büyüse bile geçmiyor diyorum. Psikolojik bozukluk onlara bu lafları edenlerde bence. Sayfalarca dalga geçenler de bana sorunlu geliyor mesela, algı sorunu var diye düşünüyorum çünkü bir sürü insan çocukluk travması olabilir dediği halde inatla devam ediliyor.

Bana da küçükken "çok kahve içersen kararirsin " derlerdi..
Tamamen yalan,inanmayin
Eskilerden kalan travmatik bir durum yok ise :
Olay özetle arkadaşının konu sahibinden daha güzel ve özel olduğunu dusunmesi.
Konu sahibi de ona esmer demek suretiyle kendi klansmanina eş değer gorunce ; ben sizinle bir değilim,ben sizin gibi çirkin değilim demek istemiş..
Diyemeyince de sinirden saçmalamış sanki.

Son düzenleme:
Anneannem mavi gözlü ve sarışındı. Kardeşi esmer bir kadınla evlenmiş, o kadını hiç sevmezdi, "kara kadından korkacaksın" diye bir lafı vardı hatta. Kendi çocukları arasında da bir tek annemin gözleri kahverengi diye en az annemi severdi. Ten de değil sadece yani, kahverengi gözü bile sevmiyordu. Bizim millette böyle tuhaf bir ırkçılık var. Avrupayla Asya arasında kalmış olmanın bir sonucu diye düşünüyorum. Açık renkli olmak Avrupalı olmak ve daha gelişmiş/üst sınıf olmakla bağdaştırılıyor. Hintliler de böyle, daha beterler hatta.

Bilinçaltı ırkçılık ya da travmatik aşağılık kompleksi.Dışa vurmadığımız ırkçı yanımızı genellikle ten rengi vurgusu ile gösteririz. Takıntılı olan çok insan gördüm bu şekilde

Esmerlikle kim dalga geçmiş bir tane yorum gösterir misiniz?

hahhaha ya evet sizler yazdıkça farkettim beni beğenmemiş aslında beğenilen de biriyimdir ama şaşırdım yani

katılmakla birlikte şunu anlamıyorum güzelsen güzelsindir esmer sarışın farketmez ki... Her sarışın ya da beyaz tenli otomatik güzel mi demeliyiz bu noktada...

Esmerlikle kim dalga geçmiş bir tane yorum gösterir misiniz?
Esmerlikle değil bu konuda hassas olmasıyla dalga geçilmiş. Halbuki benim bildiğim insanların sebebi olan takıntıları travmaları ya da hassasliklari ile dalga geçilmez. Size saçma ve küçük gelen ona büyük gelebilir.

Anneannenizin Hitlerle bir akrabalığı mı var acaba

katılmakla birlikte şunu anlamıyorum güzelsen güzelsindir esmer sarışın farketmez ki... Her sarışın ya da beyaz tenli otomatik güzel mi demeliyiz bu noktada...
Her sarışın ya da beyaz tenli güzel değil zaten. Aksini düşünen ırkçıdır ya da ırkçılığı farkında olmadan içselleştirmiştir. Renkle güzelliğin bir alakası yok. Güzellik doğurganlık ve sağlıklı olmayla doğrudan bağlantılı sadece. Her ırkın güzeli var.

valla bu konuda esmerliği düşük seviye olarak gören sadece bahsettiğim arkadaşım bence

iyi de konu sahibi "esmersin ya yakıştı" demiş, bu travma tetikleyici bir cümle değil ki. kötü bir şeyden bahsedilirken "sen de esmersin" dememiş. aksine buna bozulan kişi "ben esmer değilim, sensin esmer" demiş hakaret eder gibi.

belki evet arkadaşınki çocukluğundan kalma bir şey olabilir. fakat benim bir arkadaşım da devamlı "esmer değilim buğday tenliyim" diyordu, ama esmer ve güzel bir kızdı. birlikte büyüdük, kimse esmer olduğuyla alakalı kötü bir şey söylememişti bu zamana kadar tamamen kendi düşünceleriyle böyle konuşurdu. güzellik ten rengiyle alakalı değil zaten bunu herkes biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…