esmer olmak kötü birşey mi ?

Esmerlik saç rengi ile değil ten rengi ile ilgilidir.
Benimde saçım siyah ama ten rengim beyaz.
Saçımı boyatsam sarışın mı olucam ne saçma beyaz tenliyim işte bu değişmez.
Ama biri bana esmersin dese bozulmam çünkü esmer kadınları çok beğeniyorum

valla bu konuda esmerliği düşük seviye olarak gören sadece bahsettiğim arkadaşım bence
Yani ben size bir çocukluk gerçeğinden bahsediyorum çünkü çok uzun süre bu şekilde bir sürü özellikle doğulu ve esmer vatandaşın olduğu bir okulda gönüllü çalıştım ve insanların esmerlik beyazlık algısından tiksindim. Siz buyurun ellerinizi vura vura gülmeye devam edin tabi çok komikmiş gerçekten arkadaşınızın bu hassasiyeti. Kesinlikle beyaz olmak sarışın olmak üstün görülmüyor hiç türkiyede. Aşırı aşmış bir milletiz. Herkes Avrupalı kimse ortadogu kimliği ile barışık değil. Benim dedem de selanik göçmeni, ben küçükken sarisinmisim lafları falan da boşuna şaka malzemesi olmamış.

Takıntılı demek ki ondan bozuldu, ben mesela İlk okulda çok sevdiğim iki arkadaşım vardı ikiside sarışın mavi gözlü, ben o zamanlar kara kuru çirkin birşeydim, ama ilk farkına vardığım an şöyle oldu bizim evde oynuyoruz aynada üçümüze bakınca çocuk aklımla şok oldum bunlar neden böyle güzelde ben neden böyleyim diye:)) tabi yıllar geçti büyüdüm nasıl olduysa ten rengim baya açıldı beyazladım güzellestim, ama esmer olup çok güzel kişiler var kötü birşey değil esmer olmak.

Bu zamanda var mi bilmem , benim halalarim beyaz olmamizi.cok isterdi ten rengi olarak beyaziz ama kuzenim esmerdi beyazlatıcı krem filan kullandirildi oysaki ne güzel kızdı. Bence öyle bir çevrede yetişmiş takılmayin. Ozurde dilemeyin

Esmer olmak kötü bir şey değil ama bebeklikten bu yana esmerler sanki acayip bir varlıkmış gibi gösterilip,beyaz tenlileri de tanrıça gibi gördükleri ve ona göre davranış sergiledikleri için esmerler kendilerini çirkin sanıyor. Esmer olmayı da kötü bir şey sanıyorlar. Yani bu esmer insanların kendi başlarına girdikleri bir trip,kompleks değil.
5-6 yaşlarında falanim halam bana demişti ki sen kıvırcık olduğun için seni evlatlık verecekti baban,ama annen vermem diye ağladığı için vermediler. E arkadaşlar içinde de dıslandim saçlarım kıvırcık diye . Hep saçma sapan lakap takılırdı bana. Halam öyle deyince ben çok hırçınlaştım saldırgan bir şey oldum,saçlarımdan nefret ettim. Bir kış gecesi sabaha kadar koridorda sessizce ağladım beni sevmiyorlar diye. Tabi bu değişimin sebebini annem ve babam bilmediği için bana sert bir tutum sergilemeye başladılar. Böyle olunca da ben anneme anlattım olayı annem de bana olayın aslını anlattı . Ben yeni doğduğum zaman babamın arkadaşı ile eşi hayırlı olsuna gelmişler. Onlar henüz bir evlat sahibi degillermis ve babama senin zaten 3 tane kızın var bunu da bize ver demiş. Babam da adamın lafını ciddiye bile almamış konu kapanmış.
Ay insanlar ne kadar kötüler ya. Durduk yere hatırlayıp ağladım.

ama burası biraz şey gibi olmamış mı beyaz olmak banko güzel ama esmersen güzel de olabilirsin (belki yani ) ahsdkj

bende siyah sacli olanlara esmer derim ama ten anliyor bir cogu

esmerim bicim bicim olurum esmer icin alem bana dusmandir esmer sevdigim icin

Kimse bu dediklerinizin aksini iddia etmedi ki, neye tepki gösteriyorsunuz anlamadım.

Evet ülkemizde genel olarak açık renkliler üstün görülüyor ama herkes de sandığınız gibi kötü niyetli değil. Birine esmer demenin kötü olduğunu düşünüyorsanız esmer kelimesini hakaret olarak görüyorsunuz ve o zaman siz de ırkçısınızdır diye düşünürüm ben.

Seninki yine neyse de annem has be has teni buğday saçı kara enişteme sarışın canım diyor
Diger eniştem esmermis. Esmer dediğinin de teni bembeyaz saçı siyah

Niye anlaşamadık anacimla
Anlamadım

Al işte, kara kuru çirkin bir şeydim diyor. İçselleştirilmiş ırkçılık diyoruz buna. Sosyal bilimlerde terimi bile var.

Yazık cidden ya o kafanıza.

Esmerlikle kim dalga geçmiş bir tane yorum gösterir misiniz?
Kendimizi olduğumuz gibi sevmeliyiz zira ten rengi, saçınız ve göz renginiz, boyunuz bir kusur değildir.
Başkaları bunlarla dalga geçiyorsa kendi ayıbıdır ama biz dalga geçenleri ciddiye alıyor ve fiziksel özelliklerimizi kusur gibi görmeye başlıyorsak işte orada bir sorun var demektir.

Kimsenin görünüşüyle dalga geçmem, ten rengi, göz rengi, herkes kendine has özelliklere sahip, ki buğday tenliyim dalga geçiyor olsam başta kendime hakaret :) sonra rahmetli babama, ki o da beni kara kız diye severdi
Bir kızım var babadan aldığı için beyaz tenli, daha doğdu annem kara koyunun ak kuzusu diye sevdi alınmadım zira bizim sülalenin ten rengine göre pamuk gibi çocuk doğurdum, dalga geçmek niyetinde olanlar zaten kendince kusur gördüğü her şeyi dile dolar, kızım 15 aylıktan beri gözlük takıyor ilkokula giderken bazı akranları dört göz diye dalga geçerdi, bunun bir kusur olmadığını, göz sağlığı için takması gerektiğini anlattım hep, babası kayan gözlerini öperdi senin gözlerini yerim diye, gözlükleriyle de gözleriyle de barışık yaşayıp gidiyor, sanırım iş biraz ailelerde bitiyor, ten rengi, boy, fiziksel özellikler veya sağlık nedeniyle kullanılması gereken şeylerin bir kusur olmadığını anlatmaları göstermeleri gerekiyor bence.

Seninki yine neyse de annem has be has teni buğday saçı kara enişteme sarışın canım diyor
Diger eniştem esmermis. Esmer dediğinin de teni bembeyaz saçı siyah

Niye anlaşamadık anacimla
Anlamadım
Yazmıştım ya benım de annemın arkadası babama benzıyorum diye olsun evlat napcaksın demişti
Annem gibi beyaz tenli sarısın olmadığım için

Bir kuzenım de nasılsın dıye sorsak beyaz tenliyim
İş nasıl gidiyor beyazım ya güzel gidiyor

Esmer olunca beğenmiyor bazıları çok yazık bu düşünce tarzına

Yaz kış 50 faktör güneş kremi kullanın bari

Al işte, kara kuru çirkin bir şeydim diyor. İçselleştirilmiş ırkçılık diyoruz buna. Sosyal bilimlerde terimi bile var.

Yazık cidden ya o kafanıza.
İyide hanımefendi ben o zaman ki kendi görünüşümü görüp o zaman ki aklımdan geçeni yazıyorum ilk okula giden bir çocuktum , şuan 30 yaşında insanım kimseyi ten renginden eleştirecek değilim , siz benim kafamdakileri bilmeden burda iki satır yazdığım belkide doğru ifade kullanmadığım için bana yazık o kafanıza diyemezsiniz .

ya ben de sasiyorum bu konuda takintili olan insanlara, beyaz olsan ne, esmer olsan ne yani. ten renginin hayatimiza nasil bir katkisi var? cok cocukca geliyor bana. ben beyaz tenliyim, esim esmer. ve de esim esmer oldugu icin begenmistim ben kendisini. simdi hamileyim de cevremdekiler insallah beyaz olur diyorlar asiri sinir oluyorum. hayir, saglikli olsun da esmer olsun beyaz olsun ne onemi var diyorum. bu esmer ten rengini kafaya takanlardan biri de gorumcem. kendisi esmer, kocasi sarisin ve cocuklari da esmer. durup dururken laf acti bu konuyla ilgili mal. diyo ki senin cocuk esmer olur cunku esmer ten baskin olur mus diyor. olsun dedim. ne guzel kara kasli kara gozlu olsun ben cok severim dedim. ve de saglikli olmasi benim icin en onemlisi dedim. toplumda bu konuyu takinti haline getirmis bir cok insan var ve cidden anlamiyorum, algilayamiyorum da

He he. Külahımı çıkarayım da külahıma anlatın siz onu. "Kara kuru çirkin bir şeydim" dediniz, "kara kuru çirkin bir şey olduğumu düşünüyordum" demediniz. Hemen ardından da "sonradan beyazlaştım güzelleştim" dediniz. Sonrasında da "esmerler olup çok güzel olan kişiler de var" dediniz; bu cümleden de esmer olmamanın normalde güzelliğin ön koşullarından biri olduğunu düşündüğünüz ortaya çıkıyor. Tekerlekli sandalyede ama ona rağmen güzel basketbol oynuyor demek gibi bir şey. Esmer olmak sizin kafanızda sakatlığa eşdeğer. Normalde olmaz da hani, nadiren de olsa esmer olmasına rağmen güzel olan kişiler çıkabiliyor.

Yorum yapıp yapmama arasında kararsız kaldım doğrusu.
Bir sürü yorum görünce, etrafımda gördüğüm/duyduğum yorumları yazmak istedim.
-Önden belirteyim ki, bunlar benim fikrim değil-
(Ailemde bir çok esmer insan var, eşim dahil)

-Bir çok insan beyaz tenlilere özeniyormuş, esmerler güzel bulunmuyormuş.
-Esmer insanlar kirli,pasaklı (!?) görünüyormuş. Beyaz tenliler saflığı ve temizliği çağrıştırıyormuş.
-Bir çok esmer, elinde imkan olsa beyaz tenli olmayı tercih edermiş.
-Diğer yorumlardaki gibi, bir bebek bile beyaz olunca tatlı, esmer olunca “eh işte” imiş.
-Esmerler çok tüy/kıl sorunu yaşarmış.
-Esmerlerin ten kokusu bile farklıymış.
-Beyaz tenliler asil, esmerler ise sıradan görünüyormuş.

Arkadaşınız bu tip yorumlar duyduysa, küçükken sürekli “kara kız” diye sevildiyse, esmer olduğundan dolayı kendini aşağılanmış hissettiyse, kötü hissediyor, üzülüyor olabilir.
Eşim küçükken sürekli “kara çocuk” diye sevilmiş. Kaç yaşında oldu hala esmer olduğunu kabul etmek istemiyor. “Esmerim ama gözlerim renkli ki” diyor. Kıyamam ben ona

Kim dalga gecti sayfalarca?

Evet dediğin gibi genelde var bu ama Mune inan ki ben burada yaşamaya başladıktan sonra daha iyi fark ettim. Eltimin kızı ilk doğduğunda kapkaraydı çoğu bebek gibi. Rengi açılır diye teselliye kalkışıyordu herkes. Çocuk 2 yaşında, rengi hala açılmadı. Annesi bile üzülüyor. Bazen coğrafya gerçekten kaderdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…