esmer olmak kötü birşey mi ?

Ay bayıldım, ben muhtemelen dalga gecerdim, gunes gozlugu takip, ten rengin cok beyaz, gözümü aliyo falan derdim, dayagimi yer otururdum hfhfgfh
Ya ben o kuzenimi anlatmaya bir başlarsam tam bir komedi:KK70:kadın tepeden tırnağa kompleks.
Ten rengine saç rengine takık, bizde boylarda kısa zira baba tarafında kapı gibi erkek ve kadınlar yok, babalarımız kendilerini boylu poslu dalyan gibi hissetmek için kendilerinden kısa 1,5 metrelik kadınlarla evlenmişler, haliyle boylarımız da kısa hahahahahahhaa.
Bu kuzen gizli topuklu ayakkabı giyiyor boyunun 170 olduğunu iddia ediyor, takma popo takıyor kalçasının sıkı olduğunu söylüyor, tenine ışıltılı vücut losyonu sürüyor cildim çok sağlıklı olduğundan parlıyor diyor:KK70:

Her yerin takma neyin iddiasındasın birlikte büyüdük beni yeme bari diyorum:KK70:
Hayır bir de ailenin yaşlılarıyla iddialaşıyor hayııır ben kızılım gözlerim yeşildi zaten vs diye insanlar kendi akıl sağlığından şüpheye düşüyor bizi arıyorlar x kızıl mıydı diye hahahahahaha

Ya ben o kuzenimi anlatmaya bir başlarsam tam bir komedi:KK70:kadın tepeden tırnağa kompleks.
Ten rengine saç rengine takık, bizde boylarda kısa zira baba tarafında kapı gibi erkek ve kadınlar yok, babalarımız kendilerini boylu poslu dalyan gibi hissetmek için kendilerinden kısa 1,5 metrelik kadınlarla evlenmişler, haliyle boylarımız da kısa hahahahahahhaa.
Bu kuzen gizli topuklu ayakkabı giyiyor boyunun 170 olduğunu iddia ediyor, takma popo takıyor kalçasının sıkı olduğunu söylüyor, tenine ışıltılı vücut losyonu sürüyor cildim çok sağlıklı olduğundan parlıyor diyor:KK70:

Her yerin takma neyin iddiasındasın birlikte büyüdük beni yeme bari diyorum:KK70:
Hayır bir de ailenin yaşlılarıyla iddialaşıyor hayııır ben kızılım gözlerim yeşildi zaten vs diye insanlar kendi akıl sağlığından şüpheye düşüyor bizi arıyorlar x kızıl mıydı diye hahahahahaha
Ay en sevdigim model. Gazlardim ben onu, cekemiyo bu sülale seni diye 🤣 Gozleri yesil mi gercekten?

Arkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.

Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.

Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişZANNEDIYORUM ARKADASINIZDA

Adriana Lima da esmer ne olmuş yani
Kumral diye biliyordum ama güzel kadin :)

Arkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.

Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.

Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?
Sana göre bozulacak bişey değildi madem neden ısrarla direttin esmersin sen diye arkadaşına kız değilim dedikçe üstüne gidip ne yani sarisinmisin diye tepki vermişsiniz kız size ben sarışınım dememiski abartan büyüten sizsiniz ama tekrar konuyu acipta arkadaşınızın canını sıkmayın. Sizin doğrunuz size kalsın.

Sana göre bozulacak bişey değildi madem neden ısrarla direttin esmersin sen diye arkadaşına kız değilim dedikçe üstüne gidip ne yani sarisinmisin diye tepki vermişsiniz kız size ben sarışınım dememiski abartan büyüten sizsiniz ama tekrar konuyu acipta arkadaşınızın canını sıkmayın. Sizin doğrunuz size kalsın.
O kiz sen misin diye dusundum bi an 😳

okuduğunuzu anlamadan yorum yapmayın lütfen hem yanlış anlamışsınız hem de üstten üstten konuşuyosunuz çok ayıp.

adanalı : D

hatta birgün şöyle bişey olmuştu ben bunu sonradan hatırladım otobüste yaşlı bi amca nerelisin diye sordu arkadaşıma adanalı diyince amca belli esmerlikten anlaşılıyo dedi arkadaşım amcaya da ben esmer değilim buğday tenliyim demişti bunu unutmuştum ben tamamen üstünden zaman geçti şimdi siz yazınca hatırladım.
Güneyli kadın tribi bu, nerde görsem tanırım ahsjsjdkd. Ben de Antep’te yaşamaya başladıktan sonra fark ettim böyle bir şey olduğunu. Beyaz tenliler, sarışınlar üstün ırk gibi. :KK53: Oğlum kumral. Babaannesi onu sarı civcivim diye seviyor. Çünkü onlara göre sarı.

Çok saçma buna bozulması bence, saçını sarıya boyatan kadınların ben sarışınım diye ortada dolaşması kadar saçma. Benim saçlarım doğal açık kumral çocukken sapsarıydım mesela, arkadaşım var esmer tenli saçını sarıya boyuyor ve bana ben sarışınım sen kumralsın demişti. 😂

Belli ki zamanında ya dalga geçilmiş ya zorbalık yapılmış. Herkes de Türkiyede esmerlerle dalga geçildiğini bilmiyormuş gibi davranıyor, hiç mi çocukken duymadınız bu lafları 😏 belli ki rahatsız oluyor, etkilenmiş bu durumdan ve atamamis üstünden, tekrar lafını acmazsiniz olur biter.
Ben hiç duymadım🙄

Çok saçma buna bozulması bence, saçını sarıya boyatan kadınların ben sarışınım diye ortada dolaşması kadar saçma. Benim saçlarım doğal açık kumral çocukken sapsarıydım mesela, arkadaşım var esmer tenli saçını sarıya boyuyor ve bana ben sarışınım sen kumralsın demişti. 😂
Kibariye'nin sarışın olmadığını mi iddia ediyosun yani?

Güneyli kadın tribi bu, nerde görsem tanırım ahsjsjdkd. Ben de Antep’te yaşamaya başladıktan sonra fark ettim böyle bir şey olduğunu. Beyaz tenliler, sarışınlar üstün ırk gibi. :KK53: Oğlum kumral. Babaannesi onu sarı civcivim diye seviyor. Çünkü onlara göre sarı.
Bu bence her bölgede beyaz tenlileri daha hoş bulan herkes için geçerli, babaanne tarafım dedemler gibi Doğulu değil ama genel olarak buğday tenliler o yüzden oğulları evleneceğinde çoğu aman pamuk gibi gelin olsun, aman beyaz tenli olsun demiş, hakikaten de annem yengelerim dahil sülaleye gelin gelen tüm kadınlar beyaz tenli ve çoğunlukla renkli gözlü.

Konu sahibi kendi de esmer olduğundan anlayamamis esmerligin kötü bisey oldugunu, ben kötü niyetli olduğunu hic dusunmedim
Kötü niyetli olduğundan değil bencede ama arkadaşının verdiği tepkiyi anlayamamasi işi yokuşa sürmüş işte. Arkadaşı bozulmuş konu sahibine farkinda olmadan sürüklemiş konuyu. Ama sonradan bozulduğunu anlayıp uzulmuski konuyu buraya açmış zaten 🤷🏻‍♀️ ama kızın kendi içinde olan bişey ne dese bozulacak bu konuda 😅

Annem esmer tenli bir kadın. Gelin geldiği zamanlar o kadar laf edilmiş ki esmer olması ,şu yaşına geldi hala daha aşamadı . Dalga geçmişler hayvana,poşete benzetmişler ki daha yeniye kadar amcamlar hâlâ dalga geçerdi. Arkadaşınız da daha önceden böyle bir şeye maruz kaldıysa ondandır bu takıntısı.
Bayram günü bizde yemek yeniliyor. Halamın eşi anneme 'gara gelin' dedi yabancı insanların yanında,küçük oğluna da dedi sen de 'gara gelin' de diye. Annem mutfakta ağlamisti. Karakteri gereği kimseye cevap vermez,cevap vermeyi saygısızlık olarak görür. Ama annem çok güzel . Ten renginden önce insanlığı,merhameti,kalbi o kadar güzel ki ... Asla abartıldığı kadar da esmer bir kadın değil. Amcamın eşi annemden de esmer ama ona kimse bir şey dememiş. Tabii ki de ten rengi esmer,beyaz vs. Diye insanları ayrıştıramayız ama annemi neden böyle ayırmışlar anlayamıyorum.

Benim kuzenimin babasi, enişte yani coook esmer bir adam, kuzenim esmer olmadi beyaz ama koyu kahve saclara ve ela gözlere sahip.
Ergenlikte birlikte fotograf cektiğmizde kendi ela gözlerini yeşile boyardi hep. 😬 Bana benzemeye ugrasirdi. Buyuyunce düzeldi ama o. 😂

Annem esmer tenli bir kadın. Gelin geldiği zamanlar o kadar laf edilmiş ki esmer olması ,şu yaşına geldi hala daha aşamadı . Dalga geçmişler hayvana,poşete benzetmişler ki daha yeniye kadar amcamlar hâlâ dalga geçerdi. Arkadaşınız da daha önceden böyle bir şeye maruz kaldıysa ondandır bu takıntısı.
Bayram günü bizde yemek yeniliyor. Halamın eşi anneme 'gara gelin' dedi yabancı insanların yanında,küçük oğluna da dedi sen de 'gara gelin' de diye. Annem mutfakta ağlamisti. Karakteri gereği kimseye cevap vermez,cevap vermeyi saygısızlık olarak görür. Ama annem çok güzel . Ten renginden önce insanlığı,merhameti,kalbi o kadar güzel ki ... Asla abartıldığı kadar da esmer bir kadın değil. Amcamın eşi annemden de esmer ama ona kimse bir şey dememiş. Tabii ki de ten rengi esmer,beyaz vs. Diye insanları ayrıştıramayız ama annemi neden böyle ayırmışlar anlayamıyorum.
Bunun esmerlikle , beyazlikla bir ilgisi yok, bu saf kötülük. Baska bisey degil, poşete, hayvana benzetmek nedir yani? Yazık annen keske biraz dişli bi kadin olup verseymis agizlarinin payini. Bence annen Filiz Akin olsaydi da bisey, bi kulp bulurlarmis, dertleri baska gibi geldi bana.

Yani artık bu kadar da dünyadan bihaber olunmaz hala hiç duymadım diyenler var bu esmerlere edilen lafları. Beyaz olanları pamuğum diye, esmerleri kara böcük diye sevenler bile var. Beyaz olanları burda bile akça pakça diye tanimlamislar. Küçükken çok üzer böyle ufak şeyler, baktınız rahatsız oluyor gereksiz yere belli ki farklı bir yerine dokunuyor o kişinin bu konu. Sayfalarca da dalga geçilmiş ama bir sürü böyle çocuk ile ilgilenmiş biri olarak bu kadar komik olduğunu düşünmüyorum. Hepsi de büyüyünce böyle davranıyor hala.

X