- 30 Aralık 2009
- 22.520
- 87.176
- 40
-
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Adriana esmerKumral diye biliyordum ama güzel kadin :)
Bence gücü elinde tutan, somurgelestiren, ronesansi, reformu, teknolojik gelismeleri, barutlu silahlari, matbaayi vs batinin, beyaz insanın bulmasi, yani uzunca bi zamandir, bi kac adim onde gidiyor olması da beyaz insana, batiliya özenme duygusunu getiriyor. Ten renginin guzelligi goreceli olmakla beraber melek gibi desem cogunlugun gozunde sarisin renkli gozlu biri belirir. Bkz. Klise freskleri, Hz. İsa bile ciktigi cografyanin, kokeninin aksine hep beyaz tasvir edilir. Ekonomik gücü elinde tutan halklarin üstünlüğüne atfedilen bi algi bu aslinda bence.İşte bu aslındadamaged lemon ’un bahsettiği ırkçılığa giriyor ya da ırkçılığı içselleştirmeye, kendi ten renginizi bile sorguluyorsunuz utanıyorsunuz, bunu isteyerek de yapmıyorsunuz kimi zaman.
Bu yüzdendir ki siyahi insanlar ten rengini açtırma operasyonları geçirdi, bakınız M. Jackson.
Dünya tarihinde de ten rengi yüzünden acı çekmiş insanların hikayeleri var, kızılderililer, siyahiler, kölelik, cariyelik, çok afedersiniz literatüre böyle geçtiği için yazıyorum beyaz kadın ticareti.
Kendini renk, sınıf vb sebeplerle üstün görenler diğerlerini hem topraklarından etmiş hem de kendine köle yapmış.
İnsanoğlu hala bu ırkçılık meselesini aşamadı, ten rengi, etnik köken, ırk aşağılayıcı özelliklerimizmiş gibi algı yaratılıyor.
Dünya bir gün değişir mi bilmiyorum, ten rengiymiş göz rengiymiş boymuş postmuş gibi ayrıştırmalar çok saçma, ölünce hepimiz aynı toprağa giriyoruz, insan akılla yarışmalı fiziğiyle rengiyle değil.
Babam da derken, sen annene mi benziyorsun? Baban sari mi?Yıllarca kendi babam da dahil akrabalarımın ve arkadaşlarımın esmerliğimle alakalı zorbalıklarına maruz kaldım.
Kızım da benden bir iki ton daha açık renkli ve maalesef aynı şeyler kızıma da yapıldı.
Hala bunu kafasına taktıgı için ne dersem diyeyim ikna asla olmuyor.
Bu sene denize sırf esmerleştiği için girmedi.
Hakkımı helal etmiyorum bunu bana ve kızıma yapanlara
Öfff yaa,tamam Rus kızları gençken çoķ güzel oluyorlar ama yaşlanınca tam bir faciaya dönüşüyorlar.Esmer kadın yaşlanınca da güzel görünüyor,en büyük örneği Arzum Onan,şarap gibi kadınHiçbir fikrim yok.Sanırım bronz olmakla esmer olmak arasında büyük bir fark var onlar için. Belki de şey diye düşünüyorlardir, esmerler çirkin, biz beyaz tenliler güzeliz, güzeller bronzlasirsa daha güzel olur.
Almanlar da öyleÖfff yaa,tamam Rus kızları gençken çoķ güzel oluyorlar ama yaşlanınca tam bir faciaya dönüşüyorlar.Esmer kadın yaşlanınca da güzel görünüyor,en büyük örneği Arzum Onan,şarap gibi kadın.
Beyaz ırk malesef öyle,yazın bol bol pembiş teyze gördüm tatil beldelerindeAlmanlar da öyle
İnsanın insana zulmünden başka bir şey değil, ırkçılık yanısıra fiziki şekilcilik algısı da oluşturuldu insanlarda, hokka burun, dolgun dudaklar, iri yuvarlak gözler, ince bel, kavisli kalçalar, uzun boy.Hindistan'da da en çok satan bakım ürünü cilt beyazlatma kremi. Geçmişte kolonileştirilmiş, beyazlar tarafından ezilmiş bir ülke. İçinde zararlı bir sürü madde olan bu kremleri kullanıyorlar sırf biraz daha açık renkli olabilmek için. Artık koloni değiller ama aynı zihniyet devam ediyor. Daha açık renkli olan insanlar daha iyi işlere alınıyor, Bollywood'da hep açık renkli oyuncular en ünlü.
Ay bu yorumu simdi gordum, az kaldi tez yazicaz ikimizbxbxgxgHindistan'da da en çok satan bakım ürünü cilt beyazlatma kremi. Geçmişte kolonileştirilmiş, beyazlar tarafından ezilmiş bir ülke. İçinde zararlı bir sürü madde olan bu kremleri kullanıyorlar sırf biraz daha açık renkli olabilmek için. Artık koloni değiller ama aynı zihniyet devam ediyor. Daha açık renkli olan insanlar daha iyi işlere alınıyor, Bollywood'da hep açık renkli oyuncular en ünlü.
O yüzden olsa gerek Madonna vaktiyle like a prayer şarkısının klibinde İsa peygamberimizi siyahi gösterdiğinden aforoz edilmiştiBence gücü elinde tutan, somurgelestiren, ronesansi, reformu, teknolojik gelismeleri, barutlu silahlari, matbaayi vs batinin, beyaz insanın bulmasi, yani uzunca bi zamandir, bi kac adim onde gidiyor olması da beyaz insana, batiliya özenme duygusunu getiriyor. Ten renginin guzelligi goreceli olmakla beraber melek gibi desem cogunlugun gozunde sarisin renkli gozlu biri belirir. Bkz. Klise freskleri, Hz. İsa bile ciktigi cografyanin, kokeninin aksine hep beyaz tasvir edilir. Ekonomik gücü elinde tutan halklarin üstünlüğüne atfedilen bi algi bu aslinda bence.
Değil.Babam da derken, sen annene mi benziyorsun? Baban sari mi?
Ay simdi baban sonuçta kötü bisey demek istemiyorum ama kiz cocugum var, sinir oldum burda, mutlaka o algiyi kirmaya calis. Ne bileyim bı dünya esmer, zenci cok guzel kadin var, gerekiyosa gözüne sok. Lutfen buna inanmasin ya. Milletin sacmaligi yüzünden komlpleks olusturup, hayatinin icine etmesin.Değil.
Ama sanki kendi çok beyaz tenliymiş gibi bana karşı bilendiğinde hele su sıfata bak derdi.
Anlardım niye dediğini zaten.
Yanlış hatırlamıyorsam Led Bir’in babası duvardan duvara çarpsanız hıncınızı alamayacağınız bir adam.Ay simdi baban sonuçta kötü bisey demek istemiyorum ama kiz cocugum var, sinir oldum burda, mutlaka o algiyi kirmaya calis. Ne bileyim bı dünya esmer, zenci cok guzel kadin var, gerekiyosa gözüne sok. Lutfen buna inanmasin ya. Milletin sacmaligi yüzünden komlpleks olusturup, hayatinin icine etmesin.
Eğer bu güzel sözleri ona söylese eminim hakaret almış gibi tepki verir. Tuhaf bi arkadaş mışşu sözleri hatırlatsaydın !
rihanna
*Esmersen zaten kraliçesin.
ibrahim tatlıses
*Esmersen güzelsen.
anonim
*sarışının adı esmerin tadı .