esmer olmak kötü birşey mi ?

Yıllarca kendi babam da dahil akrabalarımın ve arkadaşlarımın esmerliğimle alakalı zorbalıklarına maruz kaldım.
Kızım da benden bir iki ton daha açık renkli ve maalesef aynı şeyler kızıma da yapıldı.
Hala bunu kafasına taktıgı için ne dersem diyeyim ikna asla olmuyor.
Bu sene denize sırf esmerleştiği için girmedi.
Hakkımı helal etmiyorum bunu bana ve kızıma yapanlara

Bence gücü elinde tutan, somurgelestiren, ronesansi, reformu, teknolojik gelismeleri, barutlu silahlari, matbaayi vs batinin, beyaz insanın bulmasi, yani uzunca bi zamandir, bi kac adim onde gidiyor olması da beyaz insana, batiliya özenme duygusunu getiriyor. Ten renginin guzelligi goreceli olmakla beraber melek gibi desem cogunlugun gozunde sarisin renkli gozlu biri belirir. Bkz. Klise freskleri, Hz. İsa bile ciktigi cografyanin, kokeninin aksine hep beyaz tasvir edilir. Ekonomik gücü elinde tutan halklarin üstünlüğüne atfedilen bi algi bu aslinda bence.

Babam da derken, sen annene mi benziyorsun? Baban sari mi?

Herkeste bir beyaz tenli olma hevesi var son zamanlarda. Benim kuzenim de esmere dönük ama bu kötü bir şeymiş gibi yüzüne beyazlatıcı kremler sürüp geziyor. Güzel olmak bir yana aşırı komik görünüyor. Sanki esmer olmak kötü gibi algılanıyor kendilerince sanırım

Kardeşim bazı insanlar kompleksli oluyor. Dış görünüşüyle alakalı bir sıkıntısı varsa o ortaya çıkmıştır. Alınmayın siz.

Aklıma başka bir hikaye geldi.

Erkek arkadaşım sarışın mavi gözlü. Babası kahverengi gözlü ve siyah saçlı, ve eski rockçı olduğu için uzun saçlı, paspal giyinen biri. Erkek arkadaşımın annesi sarışın, kendisi de öyle olmuş, babasına benzemiyor pek.

Küçükken Almanya'da babasıyla birlikte dolaşırken bir Alman polisi aramış çocuğu kaçırıyorlar zannedip. Adam esmer ya... Babası olabileceğine ihtimal vermemişler

Öfff yaa,tamam Rus kızları gençken çoķ güzel oluyorlar ama yaşlanınca tam bir faciaya dönüşüyorlar.Esmer kadın yaşlanınca da güzel görünüyor,en büyük örneği Arzum Onan,şarap gibi kadın.

İnsanın insana zulmünden başka bir şey değil, ırkçılık yanısıra fiziki şekilcilik algısı da oluşturuldu insanlarda, hokka burun, dolgun dudaklar, iri yuvarlak gözler, ince bel, kavisli kalçalar, uzun boy.
Sonuç kendinden utanan insanlar haline döndü millet, aslolanın akıl, vicdan, merhamet, iyilik olduğunu unuttuk, bu içimize o kadar işlemiş ki x bir ülkede bir olay yaşanıyor biz hemen o ülke vatandaşlarını diri diri yakacak hale dönüşen ırkçılar oluveriyoruz ya da etnik kökenini duyunca hıııı onlar mı berbatlar diyebiliyoruz, her bireyi kendi özelinde değerlendirmek gerekiyor oysa.

Led_BiR_Vele_DisTiri yorumunu okudum, babanın yaptığı terbiyesizlik, akrabalar, arkadaşların ten rengin yüzünden laf söylese de baban aynı şeyi yapmasaydı belki bu kadar üzülmeyecektin, kızın da aynı şekilde.

Ten rengiyle barışması için terapiye götürsen belki faydası olur.

Ay bu yorumu simdi gordum, az kaldi tez yazicaz ikimizbxbxgxg

O yüzden olsa gerek Madonna vaktiyle like a prayer şarkısının klibinde İsa peygamberimizi siyahi gösterdiğinden aforoz edilmişti tabii klipte daha fazlası da vardı ama genel olarak mesele renkti, klibi yanlış hatırlamıyorsam kadın melek de vardı ve o da melezdi sanırım.

Amaaan neyse mevzu derinleşecek farklı yerlere gitmesin, bence başkalarının sözlerine aldırış etmeden herkes kendini sevmeli, ağzımız burnumuz, rengimiz, kaşımız gözümüz fiziksel olarak bizi biz yapan özelliklerimiz.

garip ya, insanlar neleri dert ediyor.

ben de beyaz tenli ve koyu renk saçlıyım. kaşlarım da hemen hemen siyah. bana da esmersin dendiğinde, ten renginden diyorsan değilim ama saçlar, kaşlar falan evet dediğim olmuştu ama kafaya taktığımdan değil, yanlış bilgi gibi hissediyorum çünkü ve düzeltiyordum.

bir arkadaşım vardı baya esmer olan ve kendisine beyaz tenli, hemen hemen sarışın sayılırım dediğini duydum ya, bir şey diyememiştim. bazı insanlarda esmerliğe karşı olumsuz bir algı var.

ben de mesela dönem dönem esmer olmak istiyorum. daha güzel, daha hoş ve daha rahat geldiği oluyor gözüme.

Değil.
Ama sanki kendi çok beyaz tenliymiş gibi bana karşı bilendiğinde hele su sıfata bak derdi.
Anlardım niye dediğini zaten.
Ay simdi baban sonuçta kötü bisey demek istemiyorum ama kiz cocugum var, sinir oldum burda, mutlaka o algiyi kirmaya calis. Ne bileyim bı dünya esmer, zenci cok guzel kadin var, gerekiyosa gözüne sok. Lutfen buna inanmasin ya. Milletin sacmaligi yüzünden komlpleks olusturup, hayatinin icine etmesin.

Yanlış hatırlamıyorsam Led Bir’in babası duvardan duvara çarpsanız hıncınızı alamayacağınız bir adam.

Led_BiR_Vele_DisTiri accessdenied haklı, Rihanna, Beyonce, Shakira gibi ünlüler var, teni daha da koyulaşacak diye denize girmiyormuş çocuk, teni ayıbı değil utanması gereken bir şey değil, aksine bazı yönlerden avantaj, mesela kızarmadan bronzlaşıyorsun, bazı renkleri ten renginle patlatıyorsun, ben de buğday tenliyim denize girip güneşleniyorum fondöten kullanamıyorum zaten, bronzluk doğal fondöten görevi görüyor, bir rimel tatlı tonlarda rujla mmmmm misss misss

Esmerim kendimi beğenmiyorum ama Biran Damla Yıldız çok güzel esmer. O esmerse ben ne oluyorum bilmiyorum. Bence gayet güzeller ama ünlü olunca mı esmerlik bu kadar güzel oluyor bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…