Eşlerin kazançları ayrı mı tutulmalı

Ne güzel söylediniz. Sanırım bu konuda kafam çok karışıktı. Doğru ne diye

Olması gereken bu değil bu yanlış kendinize az ayirip parayı niye kovanıza atiyorsunuz ??? Siz birikim yapamıyor musunuz ?

Her ailenin ekonomik yapısı kendine özgü biraz. Ben eşime düzenli olarak para vermem ama zorlandığında destek çıkıyorum.

Eşinizle ilgili problemlerinizi yazıp eski konulara bakanlar olmuş sanırım konu bu değil yazmışsınız ama konu tam olarak bu. 2 maaş girince eve 2 kişi yasıyorsa eğer ve esler arasında sorun yoksa, evlilik sağlamsa ortak kazanç olarak ayrılıyor her şey. Yabancı para birikimi tutmakta eşle ortak yapılıyor. Bizde bütün giderleri eşim karşıladığı için bendeki tutar direkt birikime gidiyordu. Sana bunu verdim şunu verdim diye bir şey söz konusu değildi. Bir şey alınacağı zamanda şimdi mi alalım önümüzdeki aya mı atalım ortak karar veriliyordu. Size eşinizle ilgili yorum yazan arkadaşlarda bunu demek istiyor. Eğer problemli bir evliliğiniz varsa bütçeyi aydı tutun. Belli ki yürümeyecek ayrı birikim yapın. Hatta borç veriyorsanız bankadan borç açıklamasıyla atın sonra dava açıp alırsınız. Mutlu bir evlilikse eğer ayrı bütçe derdini de bırakın, hepimizin annesinin kendine göre korkuları oluyor.

Parayı altın veya Euro da tutuyorsanızds birikimden bozarsanız. Birikim zaten yetmediği zaman bozmak için yapılıyor

Adam daha ne ödesin,bu giderleri ödedikten sonra maaşından ne kalıyor?ya da kalıyor mu?

Ben ayrı hesapları hiç doğru bulmuyorum. Ne o öyle ev arkadaşlığı gibi. Erkeğin parasını eve harcayıp kadının parasına benim param demesini saçma buluyorum.
En basitinden arabayı düğüm takısıyla almışsınız yani ikinizin ortak düğünü ama benim arabam daha iyiydi diyorsunuz. O araba da sizin değil ki

Ayri para olayi bana ters geliyor, aile gibi hissedemem sanirim.
Bence para konusu evlilikte onemli iki kişinin de benzer fikirde olmasi lazim diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…