• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşler

oslm82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
399
4
118
42
Ankara
MERHABA ARKADASLAR BENDEMİ BİSORUN VAR BİLMİYORUM.ANNEMLERDE KALIYORUM 40IM ÇIKANA KADARADA KALACAGIM. MELEK GİBİ OLAN EŞİM DEĞİŞTİ. 3 GÜNDÜR KONUŞMUYORUZ.ANEMLERİN YANINDA CAKTIRMAMAKTA CABASI. NEOLUYOR BİLMİYORUM. BABALIK SENDROMU DEDİKLERİ BUMUbilmiyorumkismile

annenlerde rahat edemiyor olabilir
niçin kendi evine geçip annenin oraya gelmesini istemiyorsun
hem sen daha rahat edersin hem de eşin...
belki ailenin yanında ne sana ne cocugunuza istedigi gibi davranamıyor, opup koklayamıyordur gönlünce
bu da hırcınlaştırır adamı

annenlerde rahat edemiyor olabilir
niçin kendi evine geçip annenin oraya gelmesini istemiyorsun
hem sen daha rahat edersin hem de eşin...
Belki ailenin yanında ne sana ne cocugunuza istedigi gibi davranamıyor, opup koklayamıyordur gönlünce
bu da hırcınlaştırır adamı

bende evime gecmek istiyorum ama babam rahatsız. Anjio oldu tekrar olacak.annem bu sefer 2 arada akalacak. Yoksa bend erahat değilim ama neyapayım. Bebek geldi eve nese geldi. Gitsem gene kalacaklar yalnız.

BENIM ESIM DE DOGUMDAN SONRA ANNEMLERDE KALMAMI ISTEMIYOR.ÇOCUGUNUN ILK ZAMANLARINDAN MAHRUM KALAMAYACAGNI SOYLEDI.BI DE BEBEK OLDUKTAN SONRA 3 GUNDEN FAZLA ORDA KALAMAZMISIM COK OZLERMIS :ecrin_bebek:

bayanlar doğumdan sonra 1 hafta 10 gün hadi anlarım birilerinin yanınızda bulunmasını istersiniz, çünkü ameliyatlısınızdır, dikişlisinizdir falan filan ama neden 40 çıkana kadar eviniz dışında biryerde kalıyorsunuz, ki bu kişi anneniz bile olsa. Neden böyle birşeye gerek duyuyorsunuz. neden düzeninizi bozuyorsunuz.

Gidin kendi evinize bebeğiniz ve eşinizle.

bayanlar doğumdan sonra 1 hafta 10 gün hadi anlarım birilerinin yanınızda bulunmasını istersiniz, çünkü ameliyatlısınızdır, dikişlisinizdir falan filan ama neden 40 çıkana kadar eviniz dışında biryerde kalıyorsunuz, ki bu kişi anneniz bile olsa. Neden böyle birşeye gerek duyuyorsunuz. neden düzeninizi bozuyorsunuz.

Canım çocuğun varmı bilmiyorum ama o ilk 40 günün nasıl geçtiğini yaşayan herkes çok iyi bilir.
Geceleri yarım saatte bir uykun bölündüğü için perişen olursun. Bebeğin gaz sancısı tutar bazen sabahlara kadar ne uyur ne uyutur. Eşin ertesi sabah çeker işe gider. El kadar bebekle ve o acemilikle evde akşama kadar ne yapacağını şaşırır kalırsın evin tüm işi senin üzerindedir. Bebeğini bırakıp iki dakka karnını doyuramazsın. Bırak yemek yemeyi uyusada bir tuvalete gitsem diye dişini sıkarsın..Yemekti bulaşıktı çamaşırdı. Psikolojin darma duman olur.Hepsine alışlık olsanda evde minnacık ve bütün gün memende gezen bir bebekle işin zordur.
Haliyle ister istemez akşam eşin eve geldiğinde ona patlarsın. Oda uykusuzdur birde işte yorulmuştur. O da san patlar...
O yüzden ilk 40 gün anneninde iyi bakılması psikolojisi ve bebeği ile iyi iletişim kurması açısından çok önemlidir. Ancak evde diğer işlerle ilgilenecek, anneye destek olcak biri olursa mümkün olabilir. Sanırım arkadaşımız bu yüzden annesinin evininde.
Ama tabi bencede bu süreci kendi evinde geçirseydi daha iyi olurdu ama annesinin gelme imkanı yoksa eşide anlayış gösterecek mecburen..

Canım çocuğun varmı bilmiyorum ama o ilk 40 günün nasıl geçtiğini yaşayan herkes çok iyi bilir.
Geceleri yarım saatte bir uykun bölündüğü için perişen olursun. Bebeğin gaz sancısı tutar bazen sabahlara kadar ne uyur ne uyutur. Eşin ertesi sabah çeker işe gider. El kadar bebekle ve o acemilikle evde akşama kadar ne yapacağını şaşırır kalırsın evin tüm işi senin üzerindedir. Bebeğini bırakıp iki dakka karnını doyuramazsın. Bırak yemek yemeyi uyusada bir tuvalete gitsem diye dişini sıkarsın..Yemekti bulaşıktı çamaşırdı. Psikolojin darma duman olur.Hepsine alışlık olsanda evde minnacık ve bütün gün memende gezen bir bebekle işin zordur.
Haliyle ister istemez akşam eşin eve geldiğinde ona patlarsın. Oda uykusuzdur birde işte yorulmuştur. O da san patlar...
O yüzden ilk 40 gün anneninde iyi bakılması psikolojisi ve bebeği ile iyi iletişim kurması açısından çok önemlidir. Ancak evde diğer işlerle ilgilenecek, anneye destek olcak biri olursa mümkün olabilir. Sanırım arkadaşımız bu yüzden annesinin evininde.
Ama tabi bencede bu süreci kendi evinde geçirseydi daha iyi olurdu ama annesinin gelme imkanı yoksa eşide anlayış gösterecek mecburen..

Evet anneyim, 2 çocuğum var. Biri 9 diğeri 6 yaşında.

Çok iyi billirim çocuk bakımını.Ve inanın biz anneler abartıyoruz bazı şeyleri. Bebek bakmak o kadar da zor değil. Ha ilk 15-20 gün elbeteki zorluk çekilir çünkü alışık olmadığımız bir durumdur. Ama ortama adapte olmak gerek. Burda neler okuyorum 3-4 aylık bebeği var diye hiçbir iş yapmayan (yemek dahil ve sürekli bu durumdan yakınan)

Her iki doğumumda kayınvalidem arada bir uğradı annemse bir hafta kaldı gitti memlekete. bebeğinizle yalnız kalınca aslında daha kolay herşey. Siz bebeğinize bebeğiniz size daha kolay alışıyor.
Ne gerek var huzur bozmaya. 15-20 gün hadi neyse anneanne kalsın ama sonrasında inanın gerek yok. yalnız kalınca anne daha da ustalaşıyor.olumunekankayizsmile

evet is konusunda ustalasiyor anne bebegiyle yalniz kalinca ama o yorgunluk ve uykusuzlukla sabri da azaliyor,bebegiyle istedigi kadar ilgilenemiyor yorgunluktan.Yardim edecek kimse olmayinca mecbur tabii ama varsa neden mahrum olalim ki,omru hayatimizda 1 bilemedin 2 defa yasiyoruz bu zor gunleri,onda annem seve seve yardim eder,ben yok kendi basima yaparim diye kahramanlik taslamam valla.
Konu sahibi arkadasa gelince,esin bebegini kiskaniyor olmasin anne ve babandan.Dile getirmiyor olabilir ama icten ice kiskaniyodur,bi konus istersen,onu rahatsiz eden seyin ne oldugunu bulmaya calis.Umarim en kisa zamanda mutlu mesut hallerinize donersiniz.

canım eşin haklı ama sen de haklısın annen gelemiyecek bence sen evine geç annen arada uğrsasın sende eşinle bebeğinle rahat fakit geçiririsin
ben kendim ilgileniyorum bebeğimle siz biliyorsunuz benim sezeryanda ne zorluklar çektim iç kanama geçirdim hiç halim yoktu sinirlerim alt üst olmuştu ölürmüyüm diye beklemekten 10 günü nasıl atlattım kimse bilmez ama kaynanam yanımdaydı hiiç ilgilenmedi biliyorsunuz topinkte anlatıyorum geceleri ben baktım o dikişli halimle her yerim morluk içinde kanama yüzünden iğne acıları ama bebeğimle ilgilendim halada bakıyorum
bence sen evine geç eşinde sende huzura kacuşun ev huzursusluğu çok kötü

bebek olduktan sonra yeni bir düzen kuruluyor
bu düzene bazıları zor alışıyor
lohusalığım çok kötü geçmişti evimizde birsürü insan vardı
herkez birşeyler söylüyor vs vs.........
takii eşim ve oğlumla yanlız kalana kadar
ilk zamanlar biraz zor olsada yemek, ev işi ...
zamanla düzeliyor herşey.....

eğer kendinizi toparladıysanız ve yanlız bakabileceğinizi düşünüyorsanız evinize geçin derim
eşinizinde bebeğinize alışması daha kolay olucaktır bu şekilde

ikiz bebekleriniz olsaydı napardınız acaba, kuzum haklı, 6 ay boyunca kolik nöbetleri geçirdi ikisi de... arada ikiz gebelik topiğine uğrayıp teselli olun lütfen, bizim üçüzleri okuyup onlar için dua ettiimiz gibi...

halısız arkadaslar aslında bend eevime gecmek istiyorum. annemin evide olsa eskisi gibi olmuyor.aramzıda zaten 1 sokak var.ama dediğim örneğin bugün 8 saat uyumadı. uyutamadım el kadar bebeği. ıkınıp duruyor aglıyor. gazını cıkartamıyor. herseyidenedim en sonunda yorgunluktan uyudu.daha yeni kahvaltı yapoptım.annem var allahtan süt sagıyorumsne dinlen beniçiriirm diyor. oda calışıyor . eşimin anlayışsızlığı beni deli ediyor. eve gecmemi istemesinin neden kendi annesi gil gelecek oyüzden. biz eşimle nasıl desem eşim banakaçtı desem dogru oluır. ailesi beni hiç istemedi ne küfürler yedim. düğünümüzü kendimiz yaptık sadece benim ailem yanımızdaydı..2 yoıl bitti. evime geldiler gene kavga ettiler. kötü insanlar ve ben onlarla görüşmek istemiytorum. aslında sorununbası temelde yatıyor. sevgi, aşk bazen bi yere kadar. 9 yıllık sevgili dönemimiz vardı ama evlilik cok seyiş daha iyi gösteriyor

Annesi olan annesine güvenir,benim gibiside kendi başına yapar herşeyini.
Ben 1 hafta kayınvalidemlerde kaldım sonra babamlara geçtik eşimle.40ım çıkana kadar orada kaldık,eşim ve bebeğimin bakımı haricinde babamın ve kardeşimin bakımı,ev işi,temizlik,bulaşık yemekde benim üzerimdeydi..
Sezeryanlıydım,Allahın sevgili kuluydumki sezeryanlı olmama rağmen 3.gün ayaktaydım nazım niyazım olmadı..

Bence de annenizde olmanıdan rahatsızlık duyuyor olabilir.

canım evine geç yaparsın
bak annen ile aranızda 1 sokak varmış
ben 10.günümden beri yanlızım
ben de sezaryan oldum biliyorsun
yaşadığım şehirde hiç kimsem yok
kızımla tek başıma gayet güzel ilgileniyorum gece gündüz
bana da ailemin olduğu şehirde doğum yap dediler kabul etmedim kendi evimde kendi düzenimde olsun istedim herşeyin

hepimizin psikolojisi bozuldu aslında biraz bebeğin büyüsün bak herşey yoluna girer merak etme
bende annemlerde 12 gün kaldım benim eşimde kalmam için ısrar etti aslında ben duramadım annemlerd hoş 3 gün sona evde de duramadım gene annemlere gittim 3 gün kaldım bugünler böyle geçecek işte

Siz bir evlat getirdiniz dünyaya kolay mı? Katlanacak 1 ay ! Yazık değil mi kadına ya. Adam bacağını daha rahat uzatacak diye,kaynanası gelip yerleşecek ve hiç bir şeye yardım etmeyecek diye niye feragat etsin ki. Geçme bacım eve kal annenlerde. Naz yapması gereken sensin,onlar değil..

ben de40gn kalmaya razı degılım ama bı on gun annemın yanımd olmasını ısterım.sonra kendım alısmak ısterım.kaynanamla aynı apartmandayım zaten.gorumcem de gelcekmıs dogumda.onun gelmesı devadan cok dert olur ama...

:) benimki babalık psikolojisine girmiş. dün öksürüyor biyandanda kızına dert yanıyor. önceden annen benimlede ilgilenirdi diye.kaç parcaya bölüneceksem. çocuk gibi sabah 7de işe gider hava soguk mont al derim arabaayla gidiyorum bişey olmaz der. sonrada böle hastalanıre bide naz yapar. kızı bırakıp bununla ilgileneyim en iyisi. şükür eylüşe anneannesi dedesi gözü gibi bakıyor.oy oy.eylülmü bebek eşimmi bende arada kaldım artıkın. en iyisi ben bebek olup yatayım meme meme diye

Allah yardımcın olsun canım.Baban içinde rabbim şifa verir inş.Eşin ilgi bekliyordur bencede.Baksana eskilerden bahsetmiş.Ortamda herkes bebişle ilgilenince,sendende uzak kalınca,rahatta davranamıyorsa böyle bir hissiyat oluşmuş olabilir.
Bende annemlerdeyim ama eşim yurt dışında.Bebişim 21 günlük oldu.merak ediyorum eşim gelince,evimize geçince hayatımız nasıl olacak diye..Allah hepimize kolaylık versin

Back