• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşler

bayanlar doğumdan sonra 1 hafta 10 gün hadi anlarım birilerinin yanınızda bulunmasını istersiniz, çünkü ameliyatlısınızdır, dikişlisinizdir falan filan ama neden 40 çıkana kadar eviniz dışında biryerde kalıyorsunuz, ki bu kişi anneniz bile olsa. Neden böyle birşeye gerek duyuyorsunuz. neden düzeninizi bozuyorsunuz.

Gidin kendi evinize bebeğiniz ve eşinizle.

Valla ben hastaneden çıktım direkt evimize geldik. Annem yanımda iki gün kaldı. Kayınvalidem de 2 gün kaldı sağolsunlar. Ondan sonra hep yalnızdım. Gündüzleri annem geliyordu arada bir. Akşamları eşim gelince evine dönüyordu.

bende kayınvalidemgilde 3 ay kaldım doğumdan sonra.. ama sadece bebek için deil, bazı sebeplerden dolayı mecbur kaldık diyebilirim.. hiç iyi olmadı ama.. bebeğim gazlıydı tamam, ama inanın ben evimde olsaydım, tek başıma olsaydım, çok çok daha iyi olurdu bebeğim ve benim için.. orda her kafadan bir ses.. bunaldım yahu, daral geldi bana... yine bilidğimi yaptım ben orda da.. tek kazanım, stres oldu..kayınvalidemgile gelen akrabalar,özellikle yeni doğum yapmış olan anneler, annelik egolarını şişirmek için, kendi bebeklerini benimkiyle kıyaslayıp bilmiş bilmiş konuştular... yani kısacası evim evim güzel evimmm..

bu loğusalık çok özel bı durum gercekten benım logusalıkta umduğumgbı gıtmedı hıç
bebeiğim uzerınde hakımıyet kurmasnlar dıe butun kocakarı laflarına kulak tıkadım kaynanam gelıp onu yap bunu yap derdi yok ole değil olmaz derdim eşime demiş karın benı hıç dınlemıyo bışey dıorum kestırıp atıyo falan eşimde bana gelıp nedese beğenırsınz hayatım annemı 1-2 ay ıdaree edıver dediğişeylere tamam de alttan al sankı oymuş loğusa olan bn neden alttan aşayımkı.bazen eşlerde cok anlayışsız oluyolar benım arkamda duracağna nedıyo zaten eşimde anne kuzusu

Canım çocuğun varmı bilmiyorum ama o ilk 40 günün nasıl geçtiğini yaşayan herkes çok iyi bilir.
Geceleri yarım saatte bir uykun bölündüğü için perişen olursun. Bebeğin gaz sancısı tutar bazen sabahlara kadar ne uyur ne uyutur. Eşin ertesi sabah çeker işe gider. El kadar bebekle ve o acemilikle evde akşama kadar ne yapacağını şaşırır kalırsın evin tüm işi senin üzerindedir. Bebeğini bırakıp iki dakka karnını doyuramazsın. Bırak yemek yemeyi uyusada bir tuvalete gitsem diye dişini sıkarsın..Yemekti bulaşıktı çamaşırdı. Psikolojin darma duman olur.Hepsine alışlık olsanda evde minnacık ve bütün gün memende gezen bir bebekle işin zordur.
Haliyle ister istemez akşam eşin eve geldiğinde ona patlarsın. Oda uykusuzdur birde işte yorulmuştur. O da san patlar...
O yüzden ilk 40 gün anneninde iyi bakılması psikolojisi ve bebeği ile iyi iletişim kurması açısından çok önemlidir. Ancak evde diğer işlerle ilgilenecek, anneye destek olcak biri olursa mümkün olabilir. Sanırım arkadaşımız bu yüzden annesinin evininde.
Ama tabi bencede bu süreci kendi evinde geçirseydi daha iyi olurdu ama annesinin gelme imkanı yoksa eşide anlayış gösterecek mecburen..

Sezeryan dikişinin en kabası 15 günde iyileşir. Bu zamandada bebeğinizle birbirinize alışmış olursunuz. 40 içnde kadın doğum öncesi enerjisine çoktaan geri döner. Bence gidin mis gibi kendi evinizde kalın.

Ayrıca yeni doğmuş bir bebek ne kadar huysuz ve zor olursa olsun günün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir.
Bırakın ev işini-yemeği. Haftasonu eşiniz evdeyken ebbeğe o bakar, siz işinizi yaparsınız.
Ama bu kadar küçük bir bebekle tuvalete gitmeye bile vakit bulunamıyorsa, yarın öbürgün o emekleyip yürümeye başlayınca nefes alınamaz. Bebeklerin en rahat dönemi, henüz sabit duruyorlar çünkü.

Biraz rahat olun, bu kadar gerilmeyin bence. Eviniz de herşey çok daha kolay olur.

kuzum a sonuna kadar katılıyorum. 8 aylık bebişim var.sezeryan ile doğum yaptım.ilk 10 gn annem bizim evimizde kaldı.7. günde mevlüt de okutmuştuk. ve ben dedim ki anne sen git benim bu duruma alışmam lazım.annem üzüldü.ama sonradan da ne demek istediğimi anladı. bebeğimi 2.banyosu itibari ile hep yalnız yıkadım tüm bakımını doğduğu andan itibaren hep ben yaptım.(ameliyatlı olmama rağmen)banyo zamanları o kadar keyif alıyoruz ki hala.. oysa bebekleri 1 yaşına gelen tanıdıklarım var ve hala tek başlarına bebeklerini banyo bile yaptıramıyorlar. biraz güvenin kendinize. annelik böyle bişey. anladım. ben çalışıyorum kızım 4,5 aylıktı işe başladım.zor oluyor ama bu tempolara alışılıyor. Allah biz annelere sağlık sıhhat versin ki bebişlerimize güsel güsel bakalım..
sevgiler..

Annem doğumdan sonra 10 gün kalıp gitti, tek başıma idare ettim çok şükür. Annelik güdüsü herşeyin üstünde. Ama annem varken benim eşlim de çok huysuzlanıyor. Neden bilmiyorum kaynana yanında daha bir nazlı oluyor. Birde cinsellik sekteye uğradı diye bir garipleşti. Daha anlayışlı olması gereken bir dönemde beni defalarca ağlattı, çok üzdü. 1,5 ay oldu hala ona karşı soğuk duruyorum beni kendisinden soğuttu. şimdi nazı fazla uzattın diyor. Erkekler hep aynımı acaba? Canları isteyince bizi üzerler sonra hemen bir gülücüğe tav olmamızı beklerler.

Annem doğumdan sonra 10 gün kalıp gitti, tek başıma idare ettim çok şükür. Annelik güdüsü herşeyin üstünde. Ama annem varken benim eşlim de çok huysuzlanıyor. Neden bilmiyorum kaynana yanında daha bir nazlı oluyor. Birde cinsellik sekteye uğradı diye bir garipleşti. Daha anlayışlı olması gereken bir dönemde beni defalarca ağlattı, çok üzdü. 1,5 ay oldu hala ona karşı soğuk duruyorum beni kendisinden soğuttu. şimdi nazı fazla uzattın diyor. Erkekler hep aynımı acaba? Canları isteyince bizi üzerler sonra hemen bir gülücüğe tav olmamızı beklerler.

katılıyorum hyatım. bizimki 2gün tavır yaptı sonra hiç olmamış gibi gülücükler sevmeler sarılmalar. kafalarına ara sıra tas düşüyo bunların. beyinleri duruyor. reskaydirigubbakcemile3etleyip sonra geri eskisi gibi oluıyormlar. allahım kızım ona benzemesin :>:>

bende kuzuma katılıyorum
çok çook güzel açıklamış herşeyi,
bencede yeni doğum yapmışsan eğer kendi evinde olmalısın
annen gelemeyecek durumdaysa eğer bir yakının kayınvlaiden bile bakabilir
benim doğumda bana 10 gün annem baktı zaten kayınvalidemle aynı bidadayız gün içerinide ik şer kere bakmaya geldi.
benim fikrim yani ben senin yerinde olsam kızımla kendi evime gider lohusalımı yuvaöda yaşardım
eşine gelince kendi eşimi düşünüyorum aynısı davranır ve yatmaya bile kendi evimeze gider yatardı.

canım erkekererde depreyona gırıyor ama 1 hafta suruyor tabıı eger evınızde olsaydınız bu surecı daha ıyı atlatırdınız esın suan hem evınde olmadıgı ıcın hemde yenı bır hayat yenı bır duzen yepyenı sorumluluklar oldugu ıcın sana ve bebege en ıyısını verme ıstegı tum bu dusunceler onu ıcıne kapanmasına yol acıyor ınan senden uzaklastıgı falan yok sen uzerıne sakın gıtme sonra gorceksın nasıl degıscek ılgıyle sıkıcak ıkınızı:1:

canım erkekererde depreyona gırıyor ama 1 hafta suruyor tabıı eger evınızde olsaydınız bu surecı daha ıyı atlatırdınız esın suan hem evınde olmadıgı ıcın hemde yenı bır hayat yenı bır duzen yepyenı sorumluluklar oldugu ıcın sana ve bebege en ıyısını verme ıstegı tum bu dusunceler onu ıcıne kapanmasına yol acıyor ınan senden uzaklastıgı falan yok sen uzerıne sakın gıtme sonra gorceksın nasıl degıscek ılgıyle sıkıcak ıkınızı:1:

canımsın sağol :>:>olumunekankayizsmile

Back