• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski halime dönmek istiyorum.

Bende diyorum m e g nerde
Bu kıskançlık değil
Bu resmen güvensizliğin vermiş oldugu en üst seviye hırçınlık
Yoksa kıskançlık olsa cilve yapıp o fişi sakince çekebilirdin. Kafanı biraz sakin bırak gerekirse destek al.
Aynen bak ani öfke patlaması
1 dk önce gülerken 1 dk sonra gözümden ateş çıkıyor
Artık kendimi çekmeyi planlıyorum
Kıskansam da kızsam da gidip yastığı ısırcam belli etmicem ona

Yahu ben çok şaşırdım niye biliyor musun sen zeyna gibi kadınsın asla evlenmez bu ailesine toz kondurmayan paşayla diyordum ya 😲😲 1. Ona şaşırdım 2. Sen nasıl iki hesaptan aynı konuyu açma hatasına düştün 🤣 kıskançlık mevzuna gelirsek olabilir arada yersiz güçlü durma işini abartınca böyle olur olmaz yerde patlak verebiliyor. İnsanlık hali olur öyle çok büyütme geçer gider zamanla evlilik oturduğunda.

Valla ben o kadar olaya uzağım ki ikinci üyelik asla alınmaz anca hesap kapanırsa sanıyordum. Ondan şaşırdım. Yeni üye konuları da böyle eski üyelerden olanlarınsa ohooo valla şaşırırım. Ben rol yaptığını düşünmedim ama neden 2. Bir hesaba ihtiyaç duyup sen değilmiş gibi konu açtın ona şaşırdım. Çünkü sen kafamda daha farklı bir imaj oluşturmuştun. Yoksa konun da pek birşey yok yani utanacak çekinecek hepimizin başına gelir ne var ki bunda
Merak ettiklerimi sormuşsun cevap geldi mi 😅

Bende diyorum m e g nerde
Bu kıskançlık değil
Bu resmen güvensizliğin vermiş oldugu en üst seviye hırçınlık
Yoksa kıskançlık olsa cilve yapıp o fişi sakince çekebilirdin. Kafanı biraz sakin bırak gerekirse destek al.

Kıskançlığın üst seviyesi bunu yaptırır insana.

Mesela benden önce bi kızla sevgili olmuş evlilik istemiş kız ben gezcem tozcam evlilik istemiyorum demiş ayrılmışlar
Kız burda yaşıyor
Belki 2 3 sokak vardır aramızda tam bilmiyorum evini
Bana o kızla ilgili laf çarpıttı işte
Hatta nişanlıyken sordum oturcağmz yerde (kendi evi) eskilerin var mı ben karşılaşma ihtimalini bile istemem dedim. Yok dedi geçiştirdi. Eh bu kasabada oturuyormuş kız da. İnan dedm bilsem ayrılırdım senden. Bende bu yüzden söylemedim seni kaybedemezdim diyor bana. Gel de paranoyak olma. Adamın bana yanlışı yok herşeyi kontrolüm altında hani şüphe yok. Ama kafamda tilkiler sürüyle. Böyle böyle hasta oldum işte
Siz maalesef eşinizin sizi sevdiğinden emin değilsiniz esas sorun buradan kaynaklanıyor 😔

Kıskançlık sonradan ortaya çıkan birşey değil bence. İçinizde bi yerlerde hep varmış ama esinizin yalanlarından dolayı fazlasıyla gün yüzüne çıkmış.
Kıskanırsınız anlarım ama verdiğiniz tepkiler normal değil, hayır kiskandiginiz kiside televizyondaki biri.
Fazla tepkiler, kıskançlıklar hem sizi hem ilişkinizi yorar.
Ornek veriyorum, eşiniz gerçek hayattan birine hayranlık duyar, sizin dikkatinizi çekecek şekilde bakar, o zaman tepki vermekte haklısınız derim ama burada oyle bir olayda yok ki

Deliricek şekilde aşık mı oldun kardeşlik.. Kara Sevda tutulmasıdır nedir?

Maalesef baskıcı davranışlar karşımızdakini yalana ya da bir şeyleri gizlemeye itiyor.
Tv'deki kadını kıskanmak konusunda evet biraz fazla abartılı bir tepkiniz olmuş ancak şu " tvdeki artist ya da aktör dönüp bize mi bakacak" şeklindeki yorumlara da katılmıyorum. Kıskanılan durum eşinizin karşılık alabilme potansiyeli değil, sizin haricinizde bir kadını beğeniyor oluşu.
Eğer kıskanma duygunuzu dizginleyemiyorsanız tepkilerinizi dizginlemeye çalışın. Böylece en azından karşınızdakini yalana ya da bir şeyler saklamaya itmemiş olursunuz.
Bazı duygular içgüdüsel oluyor engellenemiyor ama tamamen o duyguya odaklı yaşamak hayatınızı olumsuz etkiliyorsa duyguyu değil de davranışları değiştirmekle başlayın. Örneğin şehvet düşkünü bir insan sürekli bu duygu odağında yaşasa hayatı hem kendi hem çevresi için çekilmez olur ancak bu içgüdüsel davranışın kendisine yaptıracağı davranışları düzenlerse, pekala toplum içinde yaşamaya devam edebilir. Tamam çok uç bir örnek oldu ama düşüncelerimi aktarabilmek için çarpıcı bir örneğe ihtiyaç duydum.
Davranışlarınızı değiştirdiğiniz halde duygusal anlamda bir tatmin sağlayamıyor ve bu duygunun esiri oluyorsanız o halde bir uzman görüşü almanın vakti gelmiştir. İlaç tedavisi almasanız da terapi alabilirsiniz. Ya da örneğin meditasyon yöntemleri ile daha sakin ve soğukkanlı düşünen biri haline gelebilirsiniz.

Merhabalar
Hayırlı akşamlar kızlar
Yaklaşık 2 aydır evliyim
Gerek sevgililikte gerek nişanlılıkta kıskanç biriydim
Normal seviyedeydi bu durum
Sevgiliyken bana eski ilişkileri hakkında yanlış bilgi verdi ben bunu yalan olarak nitelendiriyorum
(Örneğin kimseyle bu mekana gelmedim demesi ve birkaç ay sonra benim tesadüfen daha önceki sevgilisiyle o mekana gittiğini öğrenmem gibi)
Saçma durumlardı ve hep ben kavga çıkarıyorum diye çarpıttığı bilgilerdi ve ben yalan söyledi diye ilişkiyi bitirmiştim sonrasında özürler çabalamalar sonrasında barıştık. Ben o zamandan sonra takıntılı birine dönüştüm. Çünkü öncesinde gayet relax rahat umursamaz biriydim. Yani dıdı bıdı meseleler için kafamı yormazdım. Cok kez ayrılmak istedim aileler araya girdi o sözler verdi bi şekilde geldik buralara. Sonuç olarak ben kıskanç takıntılı bi insana dönüştüm. Bazı kavgalar ailelere de yansıdı.

En istemediğim durumdu bu. İmajım zedelendi resmen. Çünkü ben hayatım boyunca hep bi erkek ne kadar sevilse de çok pohpohlamamak lazım çünkü arşa çıkıyor egoları diye düşünen biriydim. Şimdi ise kocasını hastalık derecesinde kıskanan biri oldum resmen. Bunu istemiyorum kıskanmak istemiyorum kaç kez tartıştık kavgalarda o sakin hatta bazen güler halime bazen de uzar kavgamız o da sinirlenir.

Dün bi filmde açık saçık bi kadın vardı izliyorduk kadın giyiniyor soyunuyor falan arada da evle ilgili bi konu konuşuyorduk o birsey diyor ben cevap veriyorum ben dizinde uzanıyordum birşey sordum cevap yok hı ney diyo 3 kez tekrarladım kafamı kaldırıp baktım kadına odaklanmış öyle bi bakıyor ki hışımla kalkıp tvnin fişini çektim bağırdım çağırdım sonra da kendimi odaya kapadım halime ağladım. Anasını satym bi koca bende sanki ne bu buldumcuk gibi kıskanıyorum adamı diye sinir oldum kendime.

Vallahi kıskanmak istemiyorum çok yoruldum yıprandım kendime ediyorum resmen. Doktora gitmek istemiyorum panik atak ilacı kullanıyorum ekstra ilaç kullanamıyorum beni ruh gibi yapıyor. Kızlar ister eleştirin ister akıl verin bana yöntem söyleyin kıskanmaktan kurtulmak istiyorum eskisi gibi rahat umursamaz olmak istiyorum herkese yeten aklım kendime yetmiyor..
Adamın boş yere bi yerlerini şaha kaldırıyorsun.Daha eskilerle olmak ıstese onlarla evlenirdi zaten .Nedir bu yaptığın ?Adam evıne gelıp huzur bulmak ıster.Ayrıca baksın bende guzel olan kadınlara bakıyorum.Ve ben bir kadınım.Butun kadınlarda bence guzel olan kadınlara bakar .Bu sapıklıkmı değil.Güzel olan yakışıklı oln erkeklerede bakarım.Film bu ya.Bence evlılıgını yıpratma.Kendınden uzaklastırırsın.Adamında toto tavan yapar.Dah da dışarıya meyilli olur .

Adamın boş yere bi yerlerini şaha kaldırıyorsun.Daha eskilerle olmak ıstese onlarla evlenirdi zaten .Nedir bu yaptığın ?Adam evıne gelıp huzur bulmak ıster.Ayrıca baksın bende guzel olan kadınlara bakıyorum.Ve ben bir kadınım.Butun kadınlarda bence guzel olan kadınlara bakar .Bu sapıklıkmı değil.Güzel olan yakışıklı oln erkeklerede bakarım.Film bu ya.Bence evlılıgını yıpratma.Kendınden uzaklastırırsın.Adamında toto tavan yapar.Dah da dışarıya meyilli olur .

Şu tarz konulardaki "ben de guzel kadina bakiyorum" ornegi aşiri saçma degil mi?
Kadinlara ilgi duyan biri degilseniz sizin bir kadina bakmanizla, erkegin bir kadina bakmasi ayni şekilde olmayabilir herzaman. "Ben de yakisikli erkeklere bakiyorum" ornegi neden verilmiyor mesela? Neden hep kadin?

İkinci olarak, "eskileri istese onlarla evlenirdi" cumlesi de bana diger kadinlari asagilamak gibi geliyor. Eskilerin hepsi de o adamla evlenmek icin ölüp bitmemiştir belki? Adam istemiştir ama kadin istememiştir belki? Kadinlarin istememe lüksü yok sanki...
🙄🙄🙄🙄

Gördüğüm kadarıyla konuşarak rahatça halledebileceginiz durumlar bunlar. Söylediği yalanların sizde güvensizlik oluşturduğunu, gerçekten güvenip huzuru yakalamak istediğinizi, bu şekilde yaşamanın ikiniz için de olumsuzluk getirdigini anlatip çözebilirsiniz.
Kıskançlık konusu çok değişik bir durum. Benim ilk yil yasadigim çok absurttu mesela. Kadın vs değil de o an ilgilendiği herhangi bir şey ruhumu emerdi resmen. Okuduğu kitap, izleyip güldüğü video vs.
Evliliğin oturması diye bir gerçeklik var. Flört döneminin uzunluğundan bağımsız, aynı evi paylaşma, sorumluluklar, karsilikli tanıma vs. Önce sağlığınız ve kendi ruhunuz, sonra evliliğiniz için sakin bir şekilde konuşun eşinizle lütfen.

Galiba aşık olduğunu ve gucsuz oldugunu düşünüyorsun ilk defa kendine başkasını seviyorsun ben 9 bitti evliliğime 5 6 yilda kabullendim :KK39:
Hayat duvarlarını yiktigin biri çıkarmış sana meggcim sakin ol🙂

Siz maalesef eşinizin sizi sevdiğinden emin değilsiniz esas sorun buradan kaynaklanıyor 😔
Şu sevme olayını biri daha attı ortaya
Bakın sevilmiyor olsam ne evlenirdim ne de şu an evli kalırdım
Gururlu bi insanım
Kocam bana seni sevmiyorum dedi diyen ve sonrasında ayrılmak istemiyorum diyen kişilerden değilim
Adamı seviyorum ama ayrılmaktan korkmuyorum gözden çıkarabilirim
Körü körüne bağlı değilim herkes fani
Adamın sevgisine inanmasam görmesem neden kıskanayım beni sevmeyen adamı? Sorduğum ve dert ettiğim şey çok başka. Yine de teşekkürler

• Beğen
Reactions: JES
Evet ilk defa bu şekilde her yönlü seviyorum ama aşktan delirecek kadar abartmadım. Benim yaşadığım bi tür psikolojik hastalık sanırım. Temizlik takıntısı gibi birşey

Evet ilk defa bu şekilde her yönlü seviyorum ama aşktan delirecek kadar abartmadım. Benim yaşadığım şeyin aşkla değil de takıntıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum

Valla ben bakmıyorum güzel olan kadınlara :)
Baksam da of be dercesine bakmıyorum en fazla ne giydiğine bakarım yani
Kimi kadınlar kocalarını dürtüp kadının bacaklarına baksana diyorlarmış onlar da ayrı dünya birşey diyemiyorum

Back