- 3 Şubat 2023
- 244
- 90
- 26
- Konu Sahibi kzbnmrzzhr
Eskileri size verip kendi eşine de hesap verme derdinden kurtulacak evini baştan yine mi düzecek. Ne ala memleket... Yani ne kadar genç olursa olsun yeni eşyayı size almali, hadi almadi eskileri siz isteseniz bile sizin eve yakışmaz bunlar demesi gerekir. Kakalamaya calismasi doğru değil. Hele de eski püskü perde halı vermeye çalışmasi ayıp yani. Eşinizle konuşun, tekrar teklif ettiğinde eşiniz annesini tehdit etsin bence. Siz hiç konuşmayın kayinvalideyle bu konuları hatta iyi davranın sadece eşiniz eskileri istemiyormus gibi davranin. Anne oğlun istemiyor ben bişey yapamıyorum görüyorsun diyin.. Suçu eşinize atın yoksa gelin bizi istemiyor olur adınız. Eşinize de böyle söyleyin tepkiyi o koysun aranızı o bulsun. Yoksa hep daha kötüye gider. Kayınvalideniz de yerini bilsin. Oğluysa oğlu ama eski eşyalarını verebileceği bir depo olamaz oğlunun evi. Hani güzel bir eşyası olur kendi kullanmaz, sizin eve yakışır bir şeydir zaten onu siz de sorun etmezsiniz. Bu konuda bir an önce eşinizin tavrını koyması lazım. Dediğim gibi siz melek gibi davranın tüm suç oğlunda olsun zaten anneler evlatlarını kötüleyemezler kötü göremezler ki. Onlara kizmazlar. Mesela Allah razı olsun benim kaynanam da verdi bir şeyler ama kullanılamaz durumda değildi verdikleri iki üç defa kullanılmış malzemelerdi. Kendinde fazla vardı bizim de ceyizimiz doğru düzgün yoktu. Allah razı olsun, halı da gosterdi yeniydi ama baya ağırdır kızım bu sen istersen öyle al istemezsen kalsin dedi.köye perdeseçtiğimde kumaş kartelasını ona bırakmıştık perdeciye ulaştırsın diye. kayınpederi emekli vakti var. biz çalışınca gidemedik. ertesi gün perdecide almış soluğu kendi evinin perdelerini yenilemiş. daha benim perdeler gelemeden baktım onunkiler takılmış. Bir de perdeciye benim seçtipim kumaşları sormuş "o hangisini seçti" diye bir de bana marifet gibi anlatıyor "çok pahalı olanı seçmişsin orda daha uygunlar da var niye onları almadın" diye. Allahtan gidip siparişi değiştirmemiş. Olabilir genç kayınvaldem.anlattıklarmda yaşlı gibi anlaşılmış olabilir ama gayet tiril tiril tüm evini 5 sene içinde sıfırdan yenilemiş biri. yaşlı olsa kendi eski kullansa zaten sorun etmeyeceğim. mesela şimdi bana yollayacağı masayı kendi evine koymuyor kendine yeni masa sandalye alacak. Ben de o eski masayı koyacakmışım