eski eşyalarını bana teklif eden kayınvalide

Evi yeni kuran sizken, size bilmem kaçıncı el eşyayı kakalayıp kendine sıfır almak istemesi de pek manidar 🫣😁 Aman aman uzak durun, İnşaAllah eşinizde aynı tepkiyi veriyordur. Karın bizi istemiyor, onu asmaz, bunu takmaz dediğinde eşiniz ne diyor o önemli.
eşim de artık bunaldı annesinden. o destekçim şükür o benden hevesli eşyaya

Kız ek gelir işte tamam annecim de alip sat.Benimki bana fi tarihinden kalma kalebodurlu sehpasıni yolladi ben istemedigim halde kendisine yenisini aldi diye kakaladi esime dedim götür bunu baktım bugün yarın diyor eskiciye sattım ben de.Sonra anne dedim senin sehpa iyi para yapti sağol surati mosmor oldu 😃
valla ben de belediyenin geri dönüşümün attım pek çok şeyi. Bu da iyi yöntem de aman bi de satmakla mı uğraşacak. dellendiğimbi gün hepsini yaktım. karagümrüğü de yakarım😆🤦‍♀️hesabı. ondan sonra sormadan getirip koymadılar. Onu da yapmışlıkları çoktur yani

Tam olarak dert değil aslında can sıkan ve tekrarlayan bir hadise. Köye bir bağ evi yaptık. eşimle hevesimiz vardı evlenirken pek eşya alamadık. böyle bir heves ettik ve evi gayet minimal döşedik. Her köşesini düşünerek özenerek sade, kolay temizlenebilir, pratik bir ev olsun istedik. (çalıştığım için iki eve yetişmem zor olduğundan ve daha sade bir hayatı benimsediğimden böyle bir tercih yaptım) Ve çok şükür şimdi bitti. ama kayınvalidem her gidişimde istisnasız eve her gelişinde bu halıyı götür ser diye eski halıları teklif ediyor. "Ben bunları nasıl temizleyim çok ağır büyük sağı solu yırtılmış diyorum.(eskinin saçaklı büyük halılarından) Bu sefer perde çıkarıyor. yine eski perdeler 1960ların kaldırmış kalın saten perde bana geliyor" bunu as güneş girmesin" diyor oysa evde perde var zaten. Ben hayır diyorum bunu asmayacağım diyorum bu sefer eşime gidiyor. "Bu perdeyi götür as senin karın asmaz." diyor. geçen hafta bir polar kanepe örtüsü verdi bunu as cama diye." olmaz anne bunlar oraya olmaz perde var dediğimde yok güneş geliyor sen bunu as diyor. eltimde kaynanama ait bir mutfak masası vardı şimdi o onu evinden çıkarıyor. Bana sormadan eltime köye getirin o masayı balkona koyarız diyor.ben bunu eltimde öğreniyorum bana sorma zahmetine bile girmiyor. evinde eski bir ayna var bana farklı zamanlarda 3 kez söyledi al bunu evine as diye her seferinde hayır dedim. Bir gün benim uyuduğumu sanıp eşime söylüyor. al bunu götür diye. Yani tamam teklif ediyor ona bişey deniyorum da israr üstüne ısrar ısrar üstüne ısrar. en son geçen hafta ben onu alıp köydeki eve götürmuşken tam artık döneceğimi zaman eşime misafirlerin içinde"senin karın bizi istemiyor istese şuraya bir halı serer sadece 4ünüz olun istiyor( çocuklar eşim ve ben kastederek) laf öyle oturdu ki etraf buz kesildi. onun teklıf ettiği halıyı sermedipim için onu istemediğim kanısına varmış. oysa evinden alıp götürüp evimizde misafir etmiştik. cevap vermeye bile layık görmedim. bahsettiğim eve dolap alacağım "alma benim gardolap götür ben kendine yeni alayım" dedi kabul etmedik. Koltuk alacağımızda "koltuk alma benim eski koltuğu al biraz para ver buna karşılık ben sana 1 milyara satarım koltuklarımı" diyor. sanki lütfediyor. Gerçekten anlamıyor yüz kere teklif ediyor yüz kere reddediyorum hala aynı şekilde. benim reddettiğim bir şeyi gidip benden gizli eşime soruyor. inanın her eşyayı eşimle gizli aldık şu ısrarından her şeye Maydonoz olmasından. aşırı ısrarcı.o böyle yaptıkça ben de iyice zıtlaşıyorum. bunu neden yapıyor olabilir. hükmetme isteği mi. Ben size burda 4 5 eşyadan örnek verdim bu her eşyada aynı şeyi yaptı.
Gercekten sorununuz bu mu? İnsanlara istemediğiniz seyi annecim bunu istemiyorum teşekkürler ! Ve sınır, mesafe koymak. Ama öncesinde buraya böyle bisey icin konu acmadan kendini yetiştirmek önemli.
Sizin karsınızdaki insanlara koyamadıgınız sınırı bıradan takma akıl alarak yaparak sürdüremezsiniz.
Misal kimsenin evine sormadan gitmem kendi annem de buna dahil.. bunu gören kayınvalidem ztn bunun tersini bana uygulamaz/ uygulamıyorda.
Birinin evine gittiğimde buzdolabını sormadan açmam, karşımdakine bu mesafeden yaklastıgım icin bana gelen kayınvadelide de soruyor. Sınır konusunda önce kendinizi yetistirin. Sonrası çözülür

köye perdeseçtiğimde kumaş kartelasını ona bırakmıştık perdeciye ulaştırsın diye. kayınpederi emekli vakti var. biz çalışınca gidemedik. ertesi gün perdecide almış soluğu kendi evinin perdelerini yenilemiş. daha benim perdeler gelemeden baktım onunkiler takılmış. Bir de perdeciye benim seçtipim kumaşları sormuş "o hangisini seçti" diye bir de bana marifet gibi anlatıyor "çok pahalı olanı seçmişsin orda daha uygunlar da var niye onları almadın" diye. Allahtan gidip siparişi değiştirmemiş. Olabilir genç kayınvaldem.anlattıklarmda yaşlı gibi anlaşılmış olabilir ama gayet tiril tiril tüm evini 5 sene içinde sıfırdan yenilemiş biri. yaşlı olsa kendi eski kullansa zaten sorun etmeyeceğim. mesela şimdi bana yollayacağı masayı kendi evine koymuyor kendine yeni masa sandalye alacak. Ben de o eski masayı koyacakmışım
Açık açık şunu diyeceksin bak anne kendin de evi yeniledin, sen de eski sevmiyorsun bunlar benim zevkime uygun değil. İhtiyaç sahibi birine verelim de. Senin yerinde olsam alır direk başkasına verirdim ve eklerdim bu eve eşya depolamak istemiyorum

İcim şişti Allah sabir versin. Ne zor kadin 1 kereden anlamiyor bunlara sert konusup cinnet gecireceksin ev benim evim git baskasina ver ben kullanilmis esya almiyorum senin evinin negatifligi bana gecer esyalar enerji tasir diyin

Tam olarak dert değil aslında can sıkan ve tekrarlayan bir hadise. Köye bir bağ evi yaptık. eşimle hevesimiz vardı evlenirken pek eşya alamadık. böyle bir heves ettik ve evi gayet minimal döşedik. Her köşesini düşünerek özenerek sade, kolay temizlenebilir, pratik bir ev olsun istedik. (çalıştığım için iki eve yetişmem zor olduğundan ve daha sade bir hayatı benimsediğimden böyle bir tercih yaptım) Ve çok şükür şimdi bitti. ama kayınvalidem her gidişimde istisnasız eve her gelişinde bu halıyı götür ser diye eski halıları teklif ediyor. "Ben bunları nasıl temizleyim çok ağır büyük sağı solu yırtılmış diyorum.(eskinin saçaklı büyük halılarından) Bu sefer perde çıkarıyor. yine eski perdeler 1960ların kaldırmış kalın saten perde bana geliyor" bunu as güneş girmesin" diyor oysa evde perde var zaten. Ben hayır diyorum bunu asmayacağım diyorum bu sefer eşime gidiyor. "Bu perdeyi götür as senin karın asmaz." diyor. geçen hafta bir polar kanepe örtüsü verdi bunu as cama diye." olmaz anne bunlar oraya olmaz perde var dediğimde yok güneş geliyor sen bunu as diyor. eltimde kaynanama ait bir mutfak masası vardı şimdi o onu evinden çıkarıyor. Bana sormadan eltime köye getirin o masayı balkona koyarız diyor.ben bunu eltimde öğreniyorum bana sorma zahmetine bile girmiyor. evinde eski bir ayna var bana farklı zamanlarda 3 kez söyledi al bunu evine as diye her seferinde hayır dedim. Bir gün benim uyuduğumu sanıp eşime söylüyor. al bunu götür diye. Yani tamam teklif ediyor ona bişey deniyorum da israr üstüne ısrar ısrar üstüne ısrar. en son geçen hafta ben onu alıp köydeki eve götürmuşken tam artık döneceğimi zaman eşime misafirlerin içinde"senin karın bizi istemiyor istese şuraya bir halı serer sadece 4ünüz olun istiyor( çocuklar eşim ve ben kastederek) laf öyle oturdu ki etraf buz kesildi. onun teklıf ettiği halıyı sermedipim için onu istemediğim kanısına varmış. oysa evinden alıp götürüp evimizde misafir etmiştik. cevap vermeye bile layık görmedim. bahsettiğim eve dolap alacağım "alma benim gardolap götür ben kendine yeni alayım" dedi kabul etmedik. Koltuk alacağımızda "koltuk alma benim eski koltuğu al biraz para ver buna karşılık ben sana 1 milyara satarım koltuklarımı" diyor. sanki lütfediyor. Gerçekten anlamıyor yüz kere teklif ediyor yüz kere reddediyorum hala aynı şekilde. benim reddettiğim bir şeyi gidip benden gizli eşime soruyor. inanın her eşyayı eşimle gizli aldık şu ısrarından her şeye Maydonoz olmasından. aşırı ısrarcı.o böyle yaptıkça ben de iyice zıtlaşıyorum. bunu neden yapıyor olabilir. hükmetme isteği mi. Ben size burda 4 5 eşyadan örnek verdim bu her eşyada aynı şeyi yaptı.
Bundan 15 sene önce zevkle ev yaptırdık
Bahçeli havuzlu
İçinide kendimize göre çok zevkli döşedik
Odanın biri boş kaldı, neyapacağımıza karar vermemiştik
Belki kütüphane belki oyun odası olur diye plan vardı kafamızda ama acele etmiyorduk bi yerleşelimde bakarız demiştik
Kv dem evi görmeye geldiği gün o odaya göz dikti, kendisine yeni yatak odası alacakmış eskisini yani 40 senelik yatak odasını!! oraya koysunmuş hem gelen giden yatarmış hem gelince kendileri kalırmış. O öyle diyince ben bi kahkaha attım, ay illahi anne çok komiksin dedim. Bozuldu. Aradan 10 dk geçmedi aynı şeyi eşime söyledi. Eşim ağzını açamadan ben şaka yapiyorsun sanmıştım ama sen bayağı saçmalıyorsun artık dedim. Yine bozuldu. İyiliğiniz için demiştim masraf olmasın diye dedi.
Bir hafta sonra oraya kitaplık rafları, tv/bilgisayar köşesi birde kızıma kocaman bir oyun alanı yaptırdım. Hala her geldiğinde bununu kıvırır ama ay burasıda ne iyi oldu ne güzel düşündünüz der güya laf sokar

Bazı insanlar her şeyi 'koye götürürüz' diye saklarlar. Benim annem de böyle. Hayali bir ev var, memleketteki arsaya yaptıracak . Evdeki ne eski süpürgeyi atar ne eski saksıyı, ne yorganı , halıyı, abajuru.
Hepsini minik bir kiler var, oraya tıkıştırır, "ev yaptırınca kullanırız" der.
Hatta ablam evleneli neredeyse on sene olacak. Hala kızın yatağını atmama izin vermedi , köy evine götürürüz diye, ben de baktım yatak evden gitmeyecek çift kişilik gibi birleştirdim😂
Bazı insanlar böyledir yani. Eşin 'anne ben evimde eski şey istemiyorum,kıza baskı yapma' desin bence. Üç maymunu oynamasın sorun böyle ortadayken. O susar susar, sonra iki kadın birbirinize girersiniz, bence iş este biter bu olayda. Annesi sizin söylediğiniz her şeyi onu saymadiginiza yorar. Ama canı oğlu söyleyince fikrine öyle ya da böyle zamanla saygı duyar.

Ben olsam ikinci el eşya satan uygulamalardan birini yüklerim telefonuma. Her eşya gösterdiğinde ben istemem ama isteyen var mı bakalım sen sıkı tutun fotolarını çekiyim satarım ben bunu senin için der satarım eşyayı🤓 alıcı çıkmazsa da bak alıcı bile yok dersiniz.

Bazı insanlar her şeyi 'koye götürürüz' diye saklarlar. Benim annem de böyle. Hayali bir ev var, memleketteki arsaya yaptıracak . Evdeki ne eski süpürgeyi atar ne eski saksıyı, ne yorganı , halıyı, abajuru.
Hatta ablam evleneli neredeyse on sene olacak. Hala kızın yatağını atmama izin vermedi , köy evine götürürüz diye, ben de baktım yatak evden gitmeyecek çift kişilik gibi birleştirdim😂
Bazı insanlar böyledir yani. Eşin 'anne ben evimde eski şey istemiyorum,kıza baskı yapma' desin bence. Üç maymunu oynamasın sorun böyle ortadayken. O susar susar, sonra iki kadın birbirinize girersiniz, bence iş este biter bu olayda. Annesi sizin söylediğiniz her şeyi onu saymadiginiza yorar. Ama canı oğlu söyleyince fikrine öyle ya da böyle zamanla saygı duyar.
evet benim annem de öyle kayınvalidem de ben bunu anlayabiliyorum. Zor zamanlardan geçmişler. ama bana ısrar etmesinden yılıyorum artık. Her geldiğinde aynı mevzuyu eder mi insan. bizim sorunumuz net ifade etmiyoruz. net dediğim cazgır olup istemiyorum kardeşim diye bağırmak sanırım. çünkü zaten artık diyor. senin karın bunu köye koymaz ama diyor. demekki istemediğimi biliyor. anlıyor. işine gelmiyor.

eşime misafirlerin içinde"senin karın bizi istemiyor istese şuraya bir halı serer sadece 4ünüz olun istiyor( çocuklar eşim ve ben kastederek) laf öyle oturdu
O halı oraya serildiginde veya ona ait bir eşya o eve gittiginde;
onun da eşyası/eşyaları olunca,
o evin onun evi olacağını,
İstediği zaman, istedigi gibi gelip gidecegini,
belki kendi misafirini götürmeyi,
Bir sure sonra evin sizin eviniz olmaktan çıkıp, once bizim, sonra da benim evime dönüşmesini hayal ediyor olabilir mi? 😏

Bundan 15 sene önce zevkle ev yaptırdık
Bahçeli havuzlu
İçinide kendimize göre çok zevkli döşedik
Odanın biri boş kaldı, neyapacağımıza karar vermemiştik
Belki kütüphane belki oyun odası olur diye plan vardı kafamızda ama acele etmiyorduk bi yerleşelimde bakarız demiştik
Kv dem evi görmeye geldiği gün o odaya göz dikti, kendisine yeni yatak odası alacakmış eskisini yani 40 senelik yatak odasını!! oraya koysunmuş hem gelen giden yatarmış hem gelince kendileri kalırmış. O öyle diyince ben bi kahkaha attım, ay illahi anne çok komiksin dedim. Bozuldu. Aradan 10 dk geçmedi aynı şeyi eşime söyledi. Eşim ağzını açamadan ben şaka yapiyorsun sanmıştım ama sen bayağı saçmalıyorsun artık dedim. Yine bozuldu. İyiliğiniz için demiştim masraf olmasın diye dedi.
Bir hafta sonra oraya kitaplık rafları, tv/bilgisayar köşesi birde kızıma kocaman bir oyun alanı yaptırdım. Hala her geldiğinde bununu kıvırır ama ay burasıda ne iyi oldu ne güzel düşündünüz der güya laf sokar
yani insanların evine neden karışırsın ki. bırak isterse boş kalsın. çok iyi yapmışsınız.

Bu modelden bende de var 😆 o kıyamadığı eşyalardan 2+1 ev çıktı. Bir tane daha çıkar.

O halı oraya serildiginde veya ona ait bir eşya o eve gittiginde;
onun da eşyası/eşyaları olunca,
o evin onun evi olacağını,
İstediği zaman, istedigi gibi gelip gidecegini,
belki kendi misafirini götürmeyi,
Bir sure sonra evin sizin eviniz olmaktan çıkıp, once bizim, sonra da benim evime dönüşmesini hayal ediyor olabilir mi? 😏
bence de var birince fikir. zaten net söyledi ben yazın burda otururum, bahçe ekerim, tavuk koyarım. kendi evi de var halbuki. Ben de zıttına bir igne bile eski koymadım.

Siz köye ev yaptınız da Kv sahiplenir orayı biz gidelim siz arada gelirsiniz derse? Paranoya yaptı bunlar bende 🤣

Evlenirken, kv dediki bana yun yorgan teklif etti, acik net hic hoslanmam, evime 1 tane bile almadim dedim. Ayrica yunlerin bakimini, temizligini kim yapacak istemem diye de ekledim. Bikac farkli sefer, bikac farkli gerekceyle teklif etti acik acik reddettim.

Cidden hic sevmem, sevene lafim yok, yun bana pis geliyor.

Su an evimde bana sormadan hangi ara evime sokuldugunu bilmedigim 4 tane yun yorgan var. Bu sebeple bazalarimin altini kullanamıyorum. Atamiyorum, seneler icinde farkli zamanlarda soruna sebep oldular o yorganlar.

Demem o ki, o esyalarin evinize girmemesi icin caninizi disinize takin.

Son düzenleme:
X