- 17 Temmuz 2021
- 6.683
- 21.711
- Konu Sahibi kzbnmrzzhr
Ben olsam ikinci el sitelerinden satarim alacagim yeni esyanin nakitine eklerim hattaÇöpü demesin, çöpten geri dönüşüm olur, direk kapinin önünde benzin döker yakarım desin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben olsam ikinci el sitelerinden satarim alacagim yeni esyanin nakitine eklerim hattaÇöpü demesin, çöpten geri dönüşüm olur, direk kapinin önünde benzin döker yakarım desin.
Şöyle antika saat vs varsa verse koyarsınız,çer çöp veriyor anca.bana bir de bu sene çok havalanmışsın eski bir şey koymuyorsun eve dedi insanların içinde.
Bende bir eşya degistecegim zaman evdeki eskiyi kaynanama veriyorumÇerini çöpünü dolduracak yer arıyor, yabancıya da gitmesin şeysi biraz, kıymetlenirse geri alırım diye.
Bence karışmaktan ziyade o eve yerleşme hayali buyani insanların evine neden karışırsın ki. bırak isterse boş kalsın. çok iyi yapmışsınız.
Bunca şeye rağmen hala yapıyorsa net pisliktirsöyledim en başta bu eve eski bir şey koymayacağım zamanı geldikçe elimizde imkan oldukça alacagım dedim. anlamıyor. hatta bir defasında sinirlenip eski sandalyeleri bahçenin dışına attım. bazı şeyleri de yaktım. odur budur en azından getirip bana emri vaki yapmıyor ama ısrarla her görüşmemizde sormaya devam ediyor. getirip koysa atacağımı çok iyi biliyor
Bence de eve yerleşmek istiyor olabilirBence karışmaktan ziyade o eve yerleşme hayali bu
Ben eski, 40 yıllık yatak odasını neden evime koyayım, annemin bile olsa koymazdım
Ben ozaman 3-4 senelik evliydim, evlenirken hevesle aldığım eşyaların birçoğunu bile getirmedim hemen hemen herşeyi yeni almıştım insan bunu düşünerek bile teklif etmez
Yatak odası bir örnekti
Onun dışında masa örtüsü, halı vb etmişti ozaman
Halının bitanesini almıştım hata, verandaya serersin bu çok güzel demişti. Bahçeye ardiye gibi biyer yaptırmıştık ordaki bi köşeye sermiştim üzerine eşyalar koymak için. Görünce caanım halıyı nereye serdin diye üzülmüştü. Geri vereyim istersen demiştim
çöpe atmaya kıyamadığını belli ki zamanında yokluk çekmiş size teklif ediyor var öyle insanlar maalesef inanırım kırıcı sözde iyilikTam olarak dert değil aslında can sıkan ve tekrarlayan bir hadise. Köye bir bağ evi yaptık. eşimle hevesimiz vardı evlenirken pek eşya alamadık. böyle bir heves ettik ve evi gayet minimal döşedik. Her köşesini düşünerek özenerek sade, kolay temizlenebilir, pratik bir ev olsun istedik. (çalıştığım için iki eve yetişmem zor olduğundan ve daha sade bir hayatı benimsediğimden böyle bir tercih yaptım) Ve çok şükür şimdi bitti. ama kayınvalidem her gidişimde istisnasız eve her gelişinde bu halıyı götür ser diye eski halıları teklif ediyor. "Ben bunları nasıl temizleyim çok ağır büyük sağı solu yırtılmış diyorum.(eskinin saçaklı büyük halılarından) Bu sefer perde çıkarıyor. yine eski perdeler 1960ların kaldırmış kalın saten perde bana geliyor" bunu as güneş girmesin" diyor oysa evde perde var zaten. Ben hayır diyorum bunu asmayacağım diyorum bu sefer eşime gidiyor. "Bu perdeyi götür as senin karın asmaz." diyor. geçen hafta bir polar kanepe örtüsü verdi bunu as cama diye." olmaz anne bunlar oraya olmaz perde var dediğimde yok güneş geliyor sen bunu as diyor. eltimde kaynanama ait bir mutfak masası vardı şimdi o onu evinden çıkarıyor. Bana sormadan eltime köye getirin o masayı balkona koyarız diyor.ben bunu eltimde öğreniyorum bana sorma zahmetine bile girmiyor. evinde eski bir ayna var bana farklı zamanlarda 3 kez söyledi al bunu evine as diye her seferinde hayır dedim. Bir gün benim uyuduğumu sanıp eşime söylüyor. al bunu götür diye. Yani tamam teklif ediyor ona bişey deniyorum da israr üstüne ısrar ısrar üstüne ısrar. en son geçen hafta ben onu alıp köydeki eve götürmuşken tam artık döneceğimi zaman eşime misafirlerin içinde"senin karın bizi istemiyor istese şuraya bir halı serer sadece 4ünüz olun istiyor( çocuklar eşim ve ben kastederek) laf öyle oturdu ki etraf buz kesildi. onun teklıf ettiği halıyı sermedipim için onu istemediğim kanısına varmış. oysa evinden alıp götürüp evimizde misafir etmiştik. cevap vermeye bile layık görmedim. bahsettiğim eve dolap alacağım "alma benim gardolap götür ben kendine yeni alayım" dedi kabul etmedik. Koltuk alacağımızda "koltuk alma benim eski koltuğu al biraz para ver buna karşılık ben sana 1 milyara satarım koltuklarımı" diyor. sanki lütfediyor. Gerçekten anlamıyor yüz kere teklif ediyor yüz kere reddediyorum hala aynı şekilde. benim reddettiğim bir şeyi gidip benden gizli eşime soruyor. inanın her eşyayı eşimle gizli aldık şu ısrarından her şeye Maydonoz olmasından. aşırı ısrarcı.o böyle yaptıkça ben de iyice zıtlaşıyorum. bunu neden yapıyor olabilir. hükmetme isteği mi. Ben size burda 4 5 eşyadan örnek verdim bu her eşyada aynı şeyi yaptı.
Valla bu konudaki her yorumunuza o kadar katılıyorum ki kayınvalidem de aynı modeldir onu anlatıyorsunuz sankiGelinin gördüğü değeri kıskanabiliyorlar. Yeni eve misafir gibi gitmek koyuyordur bi de, üç beş parça bişey koyunca orası onun olacak sanıyor.
Sizin gibi düşünmüyorum. Onlar genelde burası oğlumun evi izin mi alıcam modunda gezer. Asla kimsenin evinde yatak odasına girmem, kvde de girmem gerekiyorsa el alışkanlığı boşsa bile kapıyı tıklarım. Buzdolabını kaç senelik gelinim hala açmak zorundaysam sorar açarım. Kızım bile 4 yaşındaydı yatak odalarına kapıyı çalıp girerdi. Kendisinin de demişliği vardır maşallah çocuklar kapıyı tıklamadan girmez die. Ama o bana gelince odan müsait mi demez haldur huldur girer. Banyomda asla işi olmadığı halde sormadan girer. Neden? Çünkü burası oğlunun evi. İzin mi alacak...Gercekten sorununuz bu mu? İnsanlara istemediğiniz seyi annecim bunu istemiyorum teşekkürler ! Ve sınır, mesafe koymak. Ama öncesinde buraya böyle bisey icin konu acmadan kendini yetiştirmek önemli.
Sizin karsınızdaki insanlara koyamadıgınız sınırı bıradan takma akıl alarak yaparak sürdüremezsiniz.
Misal kimsenin evine sormadan gitmem kendi annem de buna dahil.. bunu gören kayınvalidem ztn bunun tersini bana uygulamaz/ uygulamıyorda.
Birinin evine gittiğimde buzdolabını sormadan açmam, karşımdakine bu mesafeden yaklastıgım icin bana gelen kayınvadelide de soruyor. Sınır konusunda önce kendinizi yetistirin. Sonrası çözülür
Çüş yani yaptılar mı pekiBenim bir akrabagim gelin olurken, daha önce evlenen ablasi sürekli huzursuzluk cikartip durmus. Derdin ne sorduklarinda "Ona (yani gelin olacak kardesi) yapilan hersey de bana yapilacak". Yani tekrardan kendine ceyiz düzmelerini istedi resmen sizin kayinvalide de o triplerde biraz galiba