-
- Konu Sahibi yoluzunbenyorgun
Zihnen boşanmamışsınız siz. Bunu genelde erkekler yapar resmen boşanır ama aklı halen ESKİ karısında olur merak eder rahatsız eder gerekli gereksiz mesaj atıp arar hayatın giren çıkana laf eder. İnanın bu davranış biçimi erkekte durduğu kadar kötü duruyor . Nasılki evlilik imza atmakla olmuyorsa boşanmakta olmaz evlilik sorumluluğunu yerine getiremeyenler boşanmanın da sorumlulularını getiremiyor . Etrafı dinlemeyin beklenti içinde olmayın yoksa üzülürsünüz arasa özledim pişmanım dese ne olacak egonuz okşanacak el aleme anlatacak konu çikacak ama günün sonunda sizi boşanmaya götüren hiçbir gerçek değişmemiş olacak. Ayrıca bence il arkadaşlarınız iyi niyetli değiller bu konuda konuşmak istemiyorum artık deyin kapatın. Zamanı geçmiş özür de pişmanlık da gereksiz size hiçbir faydası olmayacakmerhaba hanımlar. Boşanalı 3 ay oldu, mahkemeden çıkarken vedalaşmadık bile. Bir hoşçakal bile demedik. Yani yollarımızı tamamen ayırdığımıza göre hiç aramaması gayet doğal ama sürecimi bilen iş arkadaşlarım kötü niyetli olmasalar bile konusu açıldıkça haber var mı, ailesi ya da kendisi seni aradılar mı diye soru sorup duruyorlar. Bu da bende öyle ya da böyle beni araması gerektiği inancı uyandırıyor ve kendimi değersiz hissetmeme yol açıyor. Sürekli içten içe insanlarla kendimi kıyasladığımı fark ediyorum. Ben ilişkimde şöyle yapardım ama benim evliliğim bitti gibi düşüncelere giriyorum. Herkesin yuvasında çok mutlu olmasını diliyorum lütfen yanlış anlaşılmasın tamamen sürecimle alakalı bu hislerim. Boşanan arkadaşlarım eski eşlerinin aylarca onları aradıklarını dönmek istediklerini yalvardıklarını anlattıkça kendimi değersiz hissediyorum. Zaten gencecik yaşımda kötü bir evlilik geçirdim, zaten her şey çok kötüydü bi de benden bir helallik bile almaması, sözleriyle gururumu kırması kendimi daha da değersiz hissettirdi bana. 6 yıl boyunca her ayrılıkta ben gittim ayağına, çok merak ediyorum acaba beni özlüyor mu, merak ediyor mu, pişman mı… bu arada şükürler olsun ki genel olarak kendimi çok iyi hissediyorum, hayatımda 3 ay gibi kısa bi zamanda çok güzel gelişmeler oldu. Bu arada hayal kırıklığına uğrayan hemen her kadın gibi pişman ve mutsuz görmek istiyorum onu, imkanı olsa dünyaya yeniden sadece beni sevmek ve mutlu etmek için bile gelse asla onu istemiyorum. Hayatımın sonuna kadar evlenmek ya da biriyle beraber olmak istemiyorum. Sizce beni arar mı pişman olur mu bigün?
Kız en azından o boşanmış sen kendi haline bak yazık sana koli bekliyorsun daha. Koliler geldikten sonra da koli bandı eksik diye beklersinKötü bir evlilik yaşatan adamın pişman olmasını neden istiyorsun ki? Hatta tam tersi pişman olmasın o da yoluna baksın ki sende hayatında yeni bir sayfa açabil.. diğer türlü inan daha sıkıntı. Zaten özleyecekseniz birbirinizi neden boşandınız
Pişman olup arasa sizin açınızdan ne değişecek? Açıkçası bence aramamasi çok daha mantıklı. Ortada çocuk unsuru yoksa eski eşlerin birbirleri ile iletişim kurmalarınin da bir mantığı yok bana göre. Allah ömür verirse önünüzde yaşanacak bir sürü yıllar var. Onları düşünün.merhaba hanımlar. Boşanalı 3 ay oldu, mahkemeden çıkarken vedalaşmadık bile. Bir hoşçakal bile demedik. Yani yollarımızı tamamen ayırdığımıza göre hiç aramaması gayet doğal ama sürecimi bilen iş arkadaşlarım kötü niyetli olmasalar bile konusu açıldıkça haber var mı, ailesi ya da kendisi seni aradılar mı diye soru sorup duruyorlar. Bu da bende öyle ya da böyle beni araması gerektiği inancı uyandırıyor ve kendimi değersiz hissetmeme yol açıyor. Sürekli içten içe insanlarla kendimi kıyasladığımı fark ediyorum. Ben ilişkimde şöyle yapardım ama benim evliliğim bitti gibi düşüncelere giriyorum. Herkesin yuvasında çok mutlu olmasını diliyorum lütfen yanlış anlaşılmasın tamamen sürecimle alakalı bu hislerim. Boşanan arkadaşlarım eski eşlerinin aylarca onları aradıklarını dönmek istediklerini yalvardıklarını anlattıkça kendimi değersiz hissediyorum. Zaten gencecik yaşımda kötü bir evlilik geçirdim, zaten her şey çok kötüydü bi de benden bir helallik bile almaması, sözleriyle gururumu kırması kendimi daha da değersiz hissettirdi bana. 6 yıl boyunca her ayrılıkta ben gittim ayağına, çok merak ediyorum acaba beni özlüyor mu, merak ediyor mu, pişman mı… bu arada şükürler olsun ki genel olarak kendimi çok iyi hissediyorum, hayatımda 3 ay gibi kısa bi zamanda çok güzel gelişmeler oldu. Bu arada hayal kırıklığına uğrayan hemen her kadın gibi pişman ve mutsuz görmek istiyorum onu, imkanı olsa dünyaya yeniden sadece beni sevmek ve mutlu etmek için bile gelse asla onu istemiyorum. Hayatımın sonuna kadar evlenmek ya da biriyle beraber olmak istemiyorum. Sizce beni arar mı pişman olur mu bigün?
Şuan aynı hislerdeyim. Boşanma aşamasındayım. Hiç pişman olmadı. Üstelik beni aldatmasına rağmen. Çünkü bu zamana kadar ben gittim ona hep. Benim ayrılacağıma dahi inanmayıp ailen seni ayırıyor dedi. Hep beni suçladı. Pişman olmasını istiyoruz kadınlar olarak. Ama unuttuğumuz birşey var bence. Maalesef her insan da vicdan yokmuş ben onu anladım. Bu adamlar vicdansız. O yüzden pişman da olmuyorlarmerhaba hanımlar. Boşanalı 3 ay oldu, mahkemeden çıkarken vedalaşmadık bile. Bir hoşçakal bile demedik. Yani yollarımızı tamamen ayırdığımıza göre hiç aramaması gayet doğal ama sürecimi bilen iş arkadaşlarım kötü niyetli olmasalar bile konusu açıldıkça haber var mı, ailesi ya da kendisi seni aradılar mı diye soru sorup duruyorlar. Bu da bende öyle ya da böyle beni araması gerektiği inancı uyandırıyor ve kendimi değersiz hissetmeme yol açıyor. Sürekli içten içe insanlarla kendimi kıyasladığımı fark ediyorum. Ben ilişkimde şöyle yapardım ama benim evliliğim bitti gibi düşüncelere giriyorum. Herkesin yuvasında çok mutlu olmasını diliyorum lütfen yanlış anlaşılmasın tamamen sürecimle alakalı bu hislerim. Boşanan arkadaşlarım eski eşlerinin aylarca onları aradıklarını dönmek istediklerini yalvardıklarını anlattıkça kendimi değersiz hissediyorum. Zaten gencecik yaşımda kötü bir evlilik geçirdim, zaten her şey çok kötüydü bi de benden bir helallik bile almaması, sözleriyle gururumu kırması kendimi daha da değersiz hissettirdi bana. 6 yıl boyunca her ayrılıkta ben gittim ayağına, çok merak ediyorum acaba beni özlüyor mu, merak ediyor mu, pişman mı… bu arada şükürler olsun ki genel olarak kendimi çok iyi hissediyorum, hayatımda 3 ay gibi kısa bi zamanda çok güzel gelişmeler oldu. Bu arada hayal kırıklığına uğrayan hemen her kadın gibi pişman ve mutsuz görmek istiyorum onu, imkanı olsa dünyaya yeniden sadece beni sevmek ve mutlu etmek için bile gelse asla onu istemiyorum. Hayatımın sonuna kadar evlenmek ya da biriyle beraber olmak istemiyorum. Sizce beni arar mı pişman olur mu bigün?
Pişman olacak kişi en baştan aldatmaz, erkekler aptal değil gayet zekaları yüksek aldattıkları zaman kaybetmeyi göze almış oluyorlar, artık kadınlar pişman olmasını beklemek yerine kendilerine güzel bir hayat inşa etmeyi öğrenmeliŞuan aynı hislerdeyim. Boşanma aşamasındayım. Hiç pişman olmadı. Üstelik beni aldatmasına rağmen. Çünkü bu zamana kadar ben gittim ona hep. Benim ayrılacağıma dahi inanmayıp ailen seni ayırıyor dedi. Hep beni suçladı. Pişman olmasını istiyoruz kadınlar olarak. Ama unuttuğumuz birşey var bence. Maalesef her insan da vicdan yokmuş ben onu anladım. Bu adamlar vicdansız. O yüzden pişman da olmuyorlar
Ben de bosanmış biri olarak aynılarını yaşadım ailesel sebeplerden boşandim.Bir kere bile aramadı dönmedi gel düzeltelim demedi pişmanlik olmadı. Biz kadınlar olarak bekliyoruz bunu ama onlar çok duygusuz.. İçinde suçluluk hissetmeyen insanlar için üzülmeye değmiyor bir de gelen giden düzelten siz olduysanız bu kadın beni bırakamaz diyorlar o yizden çok güçlü durup gozukun bu sefer hayret eden o olsun..Şuan aynı hislerdeyim. Boşanma aşamasındayım. Hiç pişman olmadı. Üstelik beni aldatmasına rağmen. Çünkü bu zamana kadar ben gittim ona hep. Benim ayrılacağıma dahi inanmayıp ailen seni ayırıyor dedi. Hep beni suçladı. Pişman olmasını istiyoruz kadınlar olarak. Ama unuttuğumuz birşey var bence. Maalesef her insan da vicdan yokmuş ben onu anladım. Bu adamlar vicdansız. O yüzden pişman da olmuyorlar
Boşanma aşamasına gelindiyse zaten karşıdan birşey beklenmemeli. Şahsen gelip pişmanım dese yada dünyada tek erkek o kalsa yine onu istemem. Yani ondan birşey beklediğinden değil de, konu sahibi dediği gibi emek verdiğimiz iyi niyetli olduğumuz ilişkide üstüne bir de zarar görünce karşı tarafın bizi kaybettiği için pişman olduğunu görmek istiyoruz. Olay bu bence. Tabi bunu bile umursamayıp kendi hayatına bakmak daha iyi olabilir. Ama insan birine ah edince canı yanınca aynı şekilde onun da canı yansın. Aldattıysa aldatılsın da canı yanmak neymiş öğrensin istiyorPişman olacak kişi en baştan aldatmaz, erkekler aptal değil gayet zekaları yüksek aldattıkları zaman kaybetmeyi göze almış oluyorlar, artık kadınlar pişman olmasını beklemek yerine kendilerine güzel bir hayat inşa etmeyi öğrenmeli
Öyle gerçekten. Yapamaz ayrılamaz diye düşünüyordu. Ailem de yanımda, kendi düzenimi de kurdum çok şükür. Sadece dava süreci çok uzuyor. Bir bitse kafam daha rahat olacak.Ben de bosanmış biri olarak aynılarını yaşadım ailesel sebeplerden boşandim.Bir kere bile aramadı dönmedi gel düzeltelim demedi pişmanlik olmadı. Biz kadınlar olarak bekliyoruz bunu ama onlar çok duygusuz.. İçinde suçluluk hissetmeyen insanlar için üzülmeye değmiyor bir de gelen giden düzelten siz olduysanız bu kadın beni bırakamaz diyorlar o yizden çok güçlü durup gozukun bu sefer hayret eden o olsun..
Benimde uzun yıllık ilişkim bitti bende istedim o zamanlar çok pişman olsun vs zamanla bunun beni tükettiğini anladım, erkekler yeni birini bulup daha kolay devam edebiliyor o yüzden kadınlarda böyle yapmalı benceBoşanma aşamasına gelindiyse zaten karşıdan birşey beklenmemeli. Şahsen gelip pişmanım dese yada dünyada tek erkek o kalsa yine onu istemem. Yani ondan birşey beklediğinden değil de, konu sahibi dediği gibi emek verdiğimiz iyi niyetli olduğumuz ilişkide üstüne bir de zarar görünce karşı tarafın bizi kaybettiği için pişman olduğunu görmek istiyoruz. Olay bu bence. Tabi bunu bile umursamayıp kendi hayatına bakmak daha iyi olabilir. Ama insan birine ah edince canı yanınca aynı şekilde onun da canı yansın. Aldattıysa aldatılsın da canı yanmak neymiş öğrensin istiyor
Buna katılıyorum. İnsanı tüketen bir düşünce.Benimde uzun yıllık ilişkim bitti bende istedim o zamanlar çok pişman olsun vs zamanla bunun beni tükettiğini anladım, erkekler yeni birini bulup daha kolay devam edebiliyor o yüzden kadınlarda böyle yapmalı bence
Evet zor süreçler Allah yardımcınız olsun. Nefes alamadığım zamanlar oldu ama inanın azalacak. O an kim bana ne derse inanmıyordum. Her şeyin geçeceğini kabul ederseniz acınız hafifler.Öyle gerçekten. Yapamaz ayrılamaz diye düşünüyordu. Ailem de yanımda, kendi düzenimi de kurdum çok şükür. Sadece dava süreci çok uzuyor. Bir bitse kafam daha rahat olacak.
Çok güzel yazdınız Türk erkekleri sevgiliyken bile ayrılmayı kabullenmiyor boşanan erkegın sessizce gitmesi bi lütuf yaşayan bilir .Takıntılı erkek bir cehennemdirBoşandıktan sonra efendi efendi kadının hayatından çıkan , yoluna bakan, kadina tebelleş olmayan adamlar da varmış ne güzel, bana umut oldu konunuz. Boşandıktan sonra elinizde biber gazı ile arkanıza baka baka yürümek zorunda olmamak, karakol ve adliye koridorlarında sürünmemek boşanan bütün kadınlara nasip olsun.
Sadece bunları yazmak istedim.