- 5 Ekim 2020
- 13.156
- 34.939
- 35
Valla bilemiyorum yaşla mı ilgili. Bırakın konu sahibinin evlendiği yaşları 15-16 yaşlarında bana bu cümleleri kuranın ağzının payını veriyordum ben. Ki benim çevremde de tıpkı konu sahibinin çevresi gibi bu görüşü paylaşan çok kişi var. Evlenene kadar doğduğun evdeki erkeklere evlendikten sonra eşine hizmetçi olman bekleniyor böyle çevrelerde.
Bence konu sahibi hem bu konuda farkındalığı olmadığı hem de yumak başlı olduğu için bu kadar kolay yönlendirilmiş. Yani çkirli çorabını bile kaldırmayıp "ileride çocuğun olunca ne yapacaksın" diyen öküz koıcasına "sen kendini 2 yaşındaki bebekle bir tutuyor olabilirsin. orası senin bileceğin iş ama ben kazık kadar adamın arkasından kirli çorabını toplamam" diye cevabı yapıştırmayınca iş çığrından çıkmaya başlamış benim anladığım kadarıyla. Çorap için (bu sadece örnek, diğer şeyler de dahil buna) huzursuzluk çıkmasını istemediğini söylemiş konu sahibi ama gerektiğinde huzuru bozmayı göze almayınca sonra böyle hiç huzur kalmıyor işte.
Yani ben de öyleydim ama yetiştirilme tarzı olabilir baksana annesi de kocayı haklı buluyor. Ben anneme böyle bir olay anlatsam benimki bok yesin der.