Eşinizden nasıl para istiyorsunuz

Eğer esim maaşı çekip bana getirmeseydi bu gün ben de sizin gibi olurdum. Çünkü zamanın da bende çalışıyordum ve kazancım elimdeydi. Para ver diyemezdim.

benim esim ewin tum ihtiyaclarini,cocugun bezini ,mamasini,sutunu kendisi alir .pazara markete o gider ekstra olaraktan bana kendi ihtiyacim icin para werir.yani bi eksik ne war ne yok bilir benim hic soylememe gerek kalmaz .allaha sukur

Hah işte benim eşimde bundan :) sagolsun pedime kadar bana sormadan alır. Uzun zamandır almadık bitmiştir der. Hiçbirşey asla eksik olmaz çok şükür fazlası bile olur. Ben sadece şahsi ihtiyaçlarım icin isteyemiyordum. Benzin parası için özellikle. Arabalar ayrı olunca o çok sorun olmuştu. Artik isteyeceğim ama :)

7,5 aylık bebeğim var geçici olarak çalışımıyorum eşimden hiç nakit olarak istemedimhep belli bir yer var oraya bırakır.bırakmayı unuttuğunda yada acil bişey olduğunda söylerim hesabıma havale yapar.mesela bir iki gün önce daha önceden takip ettiğim bir iş sonuçlandı yüklü sayılabilecek bir tutar elimegeçti tek kelime etmeden eşimin hesabına havale ettim.aramızda paranın hesabı yoktur.eşime para da veririm ondan para da alırım.
Sizin durumunuz biraz farklı gibi ama evde bebek varken bir miktar para hep köşede olmalı.acil birşey olabilir.
Haftalık alın ama kenarda da biraz para olsun.

bende çalışmıyorum ve hem maaş kartı hemde kredi kartı her ikimizdede var,ihtiyacı olan kendisi çekiyor bankamatikten.iki tane küçük çocuğum var çıkamadığımda eşime söylüyorum işten gelirken çekiyor. bende sizin gibiydim eşime söyledim işten ayrılırken bana maaş kartı çıkar para isteme durumunda bırakma diye o da tamam dedi,ogün bugündür böyle gidiyor.

Neden bilemedim bende hic oyle alinganliklar yok belki faal olatak calistigim icindir evin tum hesabi kitabi esimde ev kredisi oduyoruz benim maasimin bir kismi ona gidiyor esim esnaf bende onda otlaniyorum :) ama bizde para belli yerdedir alirim bazen o sayarken ver sunu bana derim oyle yani ne canim paramizisida alamiycaksak niye ayni yastiga baskoyuyoruz :KK200::KK8:

Eşin düşünsün, eşin düşünsün! demişler de iyi de ne düşünsün, ne kadar ihtiyacınız olduğunu ne bilsin? Ekonomiyi idare etmeye çalışırken adam gereken neyse onu vereyim demiş. "Canım 100 lira lazım bana yarın." demek çok zor olmamalı!

Merhaba hanımlar.
Üniversite okurken bursum vardı, kimseden para istemek zorunda kalmadim. Sonra işe başladım. Şimdi bebeğim var izne ayrılmak istiyorum ama eşimden nasıl para isteyeceğimi bilemiyorum.

Bir ara maaş kartımı kaybetmiştim ve esim paran var mi yok mu diye sormadı bile. Çok parasız kaldım o dönem.O da söyle, iste vereyim diyor ama isteyemiyorum.

İzindeyken aylık 400 ver diyorum o da ihtiyacın oldukça vereyim , toplu vermeyeyim diyor.

Sizlerde duzen nasıl işliyor? Kredi kartı kullanmıyoruz. Bu durum karşısında fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

maaş kartınızı kaybedince parasiz kalmaniza cok sasirdim dogrusu. hic mi sormadi esiniz ya hu?

valla ben calismiyorum. gayet de rahat isterim neden istemeyeyim ki kocam sonucta? ve parayi kim icin kazaniyor? para verir misin demem zaten para lazim birak bana derim o da verir veya bazen de ben demeden kendi verir. farketmiyo bizim icin...

Eşim haftada birkaç kere işe giderken para bırakır.
O gün cebinde olan ne varsa bıraktığını bilirim.
Kimi zaman 30 tl kimi zaman 200 tl gibi.
Bu sebeple bıraktığı her parayı bir kumbarada biriktirir, dışarı çıkarken oradan topluca alırım.
Bazen sorar paran var mı diye, var derim ama bilir olmadığını yine bırakır.
Hiçbir zaman istemem, isteyemem, elinden asla alamam çünkü.

çok saçma bnce eğer senin gelirn yoksa veyahut artık yoksa kim vercek sana para gidip bakkaldan mı alcan? tabi eşindn istiyeceksn o adam kime çalışıyo kimin için kazanıyo? bence hiç çekinmedn tatlı bi dille : canm üzermde para yok biraz bırakırmısn? demek olay bu:)

Eşimin günlük kazancı 15 tl yi bile bulmuyor bazen.annemin yardımlarıyla yuvarlanıp gidiyoruz.ben çalışmıyorum işsizim.çocuğum da var.genelde kazandığını bana verir ben onu bir yere koyarım ihtiyacım oldukça da ordan alırım.
Allahım ne kadar temiz ve yüreklice yazılmıs bir yazı...Rabbim evinize huzur ve bol bol bereket versin.

Benim esim kaptan. Bu yuzden maas karti surekli bende. Ama Turkiyeye geldiginde butun kartlar onda durur. Ben lazimsa soylerim birakir. Ya da soylememe gerek olmaz. Cunku bunun lafi olmaz. Evlilikte bunlarin lafi bile olmamali bence. Esler para istemeye de cekinmemeli. Her gece ayni yataga girdiginiz insan bu sonucta.

Ben evliligimizin ilk yilinda calistim bekarkende hep calistim evlenince az bi donem calistim o donemlerde maasimi hep esime kendi istegimle verdim cunku hesap kitap para mevzularini beceremiyorum aldigim maasi cektigim gun bitiriyorum bende kimseden para isteyemem babamdanda isteyenezdim hala oyleyim o yuzden esim benim harcamalarimi anlar her disari ciktigimda para verir kendisi bide esimin ek kartini kullaniyorum oyle idare ediyoruz anlasiyoruz

Para istemek garip geliyor bana da.. para genelde ortada durur veya hesapta isteyen gider çeker. Evde para yoksa da gelirken para çekmesini isterim çeker gelir veya tam tersi ben... günlerce parasız kalmak isteyememek falan evliliklerde çok garip geliyor bana... eşimden isterim hiç de gocunmam :) Eşim her zaman senin yanında benim yanımda olduğundan fazla para olmalı der. kafanizdaki soru işaretleri eşinizin tutumuyla alakali saniyorum büyük ölçüde... çünkü bunu düşünmek bile garip geliyor bana.

Benim esimde shil güvenlikte çalışıyor çoğu zaman olmuyor parayı çeker getirir .kartları da bana bırakır ne olur ne olmaz diye . kendisi parası bittikçe alir . biz böyle oturttuk duzenimizi :KK50:

Istemiyorum.
Esim sadece maas gunu kartini alir, parasini ceker. Para ile beraber kartini yerine koyar. Lazim oldugunda icinden para alırız.

Ben şimdilik evdeyim 1.2 ay sonra nasipse ise basliycam, eşime hiç bana para lazım demedim o bana aylık 50 tl veriyor (yakinda 2. Ay dolucak evleneli) günlük ihtiyaçları da gelirken alıyor ay başlarında da aylık gıda alışverişi yapıyoruz. .

Ben çalışıyorum eşimle gelirimiz aynı,evin hiçbir giderine karışmam mutfak fatura hepsini eşim öder yılda birkaç kere tatile gideriz o Zaman ikimiz de para koyarız vs ... Eşim benim parama hiç karışmaz herkesin hesabı ayrı ama arada çıkarır bana para verir:) hoşuna gidiyor sanırım

bızde hıc para ısteme olmaz
paranın belırlı bı yerı var oraya konulur lazım oldukca ordan alınır

Ben şimdilik çalışmıyorum ama eşimin maaş kartı bende. O benden para istiyor. Ben nasıl para isterim diye düşünmedim hiç açıkçası. O düşünsün :)

Aradaki yorumları okumadım.
Başlığı okuyunca siz çalışmıyorsunuz sanmıştım ama izne ayrılıyormuşsunuz. Sonuçta çocuğa birinin bakması gerek ve uygun olan kişi sizsiniz ne var bunda. Şöyle para isteyebilirsiniz : "Bana bugün şu kadar havale yap, parasız kalmak istemiyorum". Sonuçta ihtiyaç varken vermesi mantıklı da sizin evde ihtiyaç olana kadr parasız kalmanız mantıklı değil.
100-200 cebinizde her zaman bulunmalı.

Bu kadar çekinmeniz garip geldi, neyse belki yapınız böyledir. Eğer ki izninize daha varsa kendi maaşınızdan şuan birikim yapabilirsiniz. Eşinize senden para istemek hoşuma gitmiyor dersiniz, ben kendi maaşımdan şimdiden ayıracağım dersiniz.

X