ben sizi çok iyi anlıyorum...ben de köyde aşırı derecede sıkılırım..yapacak bişey yok..köyde bakkal bile yok..yeşillik sevmem börtü böcek fobim var..başı boş köpekler var..var da var...resmen bunalım geçiriyorum köyde..ve bu pazar günü iftara gideceğiz..tam 2 saat yolsadece iftar yapıp döneceğiz...gece kalmayacağız bile...ama bana şimdiden afakanlar basıyo..gitmek istemyrm diyorum zorla götürüyolar...bunu herkes anlayamaz yaa.s.s
aslında kimseyi kırmadan işin işinden nasıl sıyrılıyorsunuz bunu merak ettim?
ben olsam gitmem arkadaşım,
eşim varken zor tahammül ettiğim insanlara eşim yokken asla katlanamam.
eşim yokken ne onlar bana gelsin ne de ben onlara gideyim isterim.
bunu kibarca eşinin halletmesi gerek.
"eşimden ve çocuklarımdan ayrı kalmak istemiyorum anne, birlikte gelebilrsek geliriz ama tek yollamam.özlüyorum " diyebilir eşiniz.
sizin ailenizin yanınıza gideceğiniz zaman da bi bahane uydurur yine eşiniz, gitmeniz gerektiğini bunaldığınızı, çocukların çok sıkıldığını bahane edebilir.
ben nasıl hallediyorum derseniz,
eşime açıkca söyledim, sen yokken gelmelerini istemiyorum diye.
o da açıkca söyledi ailesine, ben yokken rahatsız etmeyin, eşim istemiyor diye.
buna rağmen anlamamazlıktan geliyorlar o ayrı. ama net olmak gerekiyor hayatta onu anladım.
"gelsek mi gelebiliriz belli değil vs" gibi laflardan anlamıyorlar,ya da işlerine gelmiyor anlamak.
Çoğu kişi gitmelisin demiş ama bence gitme.Madem eşin gelmiyor.Sen kendi ailne gitmek istiyorsun bence bu daha doğal bir istek.
Tabi kırmayacaksın,üzmeyeceksin ne eşini ne ailesini ama gitmek zorunda da değilsin,ki bugüne kadar yalnız gittiğin zamanlar da olmuş zaten...Ayrıca hani merkeze gidemiyorum oraya gitsemde demişsin ya ee git ne diycekler eşinin haberi olduğu sürece.Evli bir insansın bekar değilsin ki hesap veresin...
ben olsam gitmem (size gitmeyin demiyorum, ben olsaydim gitmezdim diyorum yanlis anlasilmasin)...
esimin olmadigi zaman ailesiyle ve akrabalariyla gorusmem zaten, cok nadirdir, sikilirim cunku...
hele koy gibi kucucuk ve sikilacagim bir yerde hic esimsiz kalamam...
bence bu aralar kayinvalidenizle telefonda konusmayin, esiniz konussun...
o annesine gelemeyeceginizi soylesin...simdi izin alamadi anne desin...
kendi ailenizin yanina gitmek icin de kucuk bir beyaz yalan uydurun kayinvalidenize (dedem, annem ya da bilmem kim rahatsizlanmis doktora falan gidilcekmis 2-3 defa gideyim ben de orda olayim icime sinmiyor dersiniz ki kayinvalideniz size darilmasin oraya gitmediniz de ailenizin yanina gidiyorsunuz diye...)...
eger gitmeyecekseniz mecburen boyle bir yol izlemeniz gerekiyor yoksa ayip olur...
valla ben eşim varken bile gitmek istemiyorum( gitmek istememen son derece normal yani bence eşini ikna etmeye çalış derim..insan ne olursa olsun kendi ailesinin yanında rahat ediyor...ama onlar da torunlarını gelinlerini görmek isterler iyi de anlaşıyorsanız gidip biraz kalıp ordan kendi ailenin yanına gidebilirsin..tabi aradaki mesafe çok uzak değilse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?