• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz olmadan eşinizin memleketine gider misiniz?

canım çok iyi anlıyorum seni. ben de asla yalnız gitmem çünkü bana çok kötülük yaptılar. eşim yokken kötü davranıyorlar. eşimle bile gitsem görümcem laf sokuyor sürekli. beni sığdırmıyor oraya. benim ailem de aynı memlekette gittiğimiz zaman iki gün onunla birlikte onun ailesinde kalıyorum sonra annemlere geçiyorum. o da gelio iki gün bizde kalıyor. yani herkes kendi ailesiyle daha çok vakit geçiriyo. sonuçta herkes kendi ailesini daha çok özler bu bir gerçek. bence eşini tatlı bir şekilde ikna et seneye yada kurban bayramında beraber gideriz de. şimdi masraf etceğimize o zaman edelim birlikte tatil yapalım de.

canım çok iyi anlıyorum seni. ben de asla yalnız gitmem çünkü bana çok kötülük yaptılar. eşim yokken kötü davranıyorlar. eşimle bile gitsem görümcem laf sokuyor sürekli. beni sığdırmıyor oraya. benim ailem de aynı memlekette gittiğimiz zaman iki gün onunla birlikte onun ailesinde kalıyorum sonra annemlere geçiyorum. o da gelio iki gün bizde kalıyor. yani herkes kendi ailesiyle daha çok vakit geçiriyo. sonuçta herkes kendi ailesini daha çok özler bu bir gerçek. bence eşini tatlı bir şekilde ikna et seneye yada kurban bayramında beraber gideriz de. şimdi masraf etceğimize o zaman edelim birlikte tatil yapalım de.

evet ...ailemi çok özledim..bir de hasta olan dedem var konu açmıştım maddiyattan gidemedim hatırlayanlar vardır belki..çok şükür hala yaşıyor hastaneden çıktı sirozdan şişen karnını indirmişler evde şimdi..onu da görmek niyetim bir arkadaş demiş dedem hasta falan dersini diye yalan değil hasta dedem gerçekten de...eşimle tatile de ihtiyacımız var tatil dedimse evde dursun vaktini bize ayırsın bunu istiyorum arada bir çıkıp gezelim çok ihtiyacım var aslında..

kopyası olmuş..........................

Son düzenleme:
kızımla memleketime gittim kızıma ameliyat için sıra alamadığımı biliyorlardı "gel burdan kolay alınır dediler"gideyim , hem de torunlarını görürler dedim.annemlere diye bavul hazırladığım için fazla etek türü bişi almamıştım hani eski de olsa sonuçta annemlerde olduğum için kendime pek yeni şeyler almadım maddiyattan o şekilde gitmiştim annemlere....tabi oradan eşimin memleketine bu şekilde gidince..iki de bir" başka şeyin yok mu ""neden bunu giyiyorsun" oraya giderim diye evde giyilecek rahat bir etek aldım o da söküldü hemen bana"ee ucuz olursa böyle olur" çok ağrıma gitti anne ben annemlerin evinde pantolon giyerim ona göre valiz hazırlamıştım napalım durumumuz bu kadar dedim artık bunaldığım için..utanma belası kendine aldığı giymediği etek ve penye verdi.. ..pc ye baksam lafını ediyordu..hani gelinim ya....etraftan çok dengesizce sözler duydum..."kimisi işler bitiyor da öyle geliyorsun uyanıksın" mı demesin o kadar milletin bulunduğu alanda..tabi lafın altında kalmadım "senin gelinin buralı ama 10 yıldır gelmiyor ben şehirde büyüdüm okudum ev işlerinden uzakta kaldım, çalıştım yinede bak keç kez geldim sen bence önce kendi gelinini getir dedim..ama her ne kadar altta kalmadıysam da canım sıkıldı tabi.gideceğim gün kayınvalidemin herkesin içinde "hadi hadi arabayı kaçıracağız" diye defalarca söylemesine karşın "anne sadece başörtümü örteceğim çünkü hava sıcak yoksa hazırım "dedim ama ısrarla tekrar ediyordu "hadi " diyerek..akrabaları bile kızdı kayınvalideme "kızcağız hazır ne diye sıkıyorsun hadi hadi " diyerek.
ha anne kız bile tartışıyor niye takıyorsun olacak o kadar diyen olabilir ama eşim olmadan canım sıkılıyor çünkü eşimle gittiğim zaman hiç giyimime karıştığını hatırlamam her nedense!:27:

ayyy boyleyse esiniz olmadan gitmeyin yaa...
cok sikici...cok sinir bozucu...
gitmeyin bosverin...
aciklamasini da esiniz yapsin siz neden kendinizi bu kadar kasiyorsunuz ki...

Ne işim var eşim yoksa bıkmışım zaten yeni şehirlerden yeni insanlardan belli yaştan sonra çekilmiyor ve güvenilmiyor

kızımla memleketime gittim kızıma ameliyat için sıra alamadığımı biliyorlardı "gel burdan kolay alınır dediler"gideyim , hem de torunlarını görürler dedim.annemlere diye bavul hazırladığım için fazla etek türü bişi almamıştım hani eski de olsa sonuçta annemlerde olduğum için kendime pek yeni şeyler almadım maddiyattan o şekilde gitmiştim annemlere....tabi oradan eşimin memleketine bu şekilde gidince..iki de bir" başka şeyin yok mu ""neden bunu giyiyorsun" oraya giderim diye evde giyilecek rahat bir etek aldım o da söküldü hemen bana"ee ucuz olursa böyle olur" çok ağrıma gitti anne ben annemlerin evinde pantolon giyerim ona göre valiz hazırlamıştım napalım durumumuz bu kadar dedim artık bunaldığım için..utanma belası kendine aldığı giymediği etek ve penye verdi.. ..pc ye baksam lafını ediyordu..hani gelinim ya....etraftan çok dengesizce sözler duydum..."kimisi işler bitiyor da öyle geliyorsun uyanıksın" mı demesin o kadar milletin bulunduğu alanda..tabi lafın altında kalmadım "senin gelinin buralı ama 10 yıldır gelmiyor ben şehirde büyüdüm okudum ev işlerinden uzakta kaldım, çalıştım yinede bak keç kez geldim sen bence önce kendi gelinini getir dedim..ama her ne kadar altta kalmadıysam da canım sıkıldı tabi.gideceğim gün kayınvalidemin herkesin içinde "hadi hadi arabayı kaçıracağız" diye defalarca söylemesine karşın "anne sadece başörtümü örteceğim çünkü hava sıcak yoksa hazırım "dedim ama ısrarla tekrar ediyordu "hadi " diyerek..akrabaları bile kızdı kayınvalideme "kızcağız hazır ne diye sıkıyorsun hadi hadi " diyerek.
ha anne kız bile tartışıyor niye takıyorsun olacak o kadar diyen olabilir ama eşim olmadan canım sıkılıyor çünkü eşimle gittiğim zaman hiç giyimime karıştığını hatırlamam her nedense!:27:

böyle durumlar varsa bence hiç gitmeyin yazık tatilinizde zehir olcak..herşeye niye böyle karışırlar giyim kuşam valla anlamıyorum ya insan rahat ettirmeye çalışır gelinini kaybeden yine onlar oluyolar farkında değiller ne yazıkki..

Madem siz gitmek istemiyorsunuz onları çağırın torunlarını da oğlunuda görsünler sonra siz memleketinize gidin.

ayyy boyleyse esiniz olmadan gitmeyin yaa...
cok sikici...cok sinir bozucu...
gitmeyin bosverin...
aciklamasini da esiniz yapsin siz neden kendinizi bu kadar kasiyorsunuz ki...

biliyorum ki eşim asla konuşmaz ; "kendi başına yollayamam beraber geliriz ancak" gibi laflar etmez asla...bilirim huyunu..o nedenle çok zorda kaldığım olmuştur.ben de bunların etkisiyle gitmek istemiyorum en çok annemle dertleşeyim dedim tüm bunları bildiği halde anlattığıma pişman etti beni "gidiver nolcak dediyse dedi..o adamlar seni seviyor..vs vs" yine diyorum gelsinler başım üstüne ama oraya gittiğimde ruhum daralıyor hapishaneye girmiş gibi oluyorum özellikle yalnız gidince..
ah ah insanın eşinde biter böyle şeyler eşim güzelce baştan söylese ben burada kendimi kasmazdım zaten.

Madem siz gitmek istemiyorsunuz onları çağırın torunlarını da oğlunuda görsünler sonra siz memleketinize gidin.

yok canım çay işleri olduğu için ve "hep birlikte masraflı "olduğu için onlar gelemez.gelseler inan daha iyi.evimde daha rahat ederim.buyursunlar başım gözüm üstüne..

.............kopyası olmuş......................neden kopyalar çıkıyor anlamadım..

Son düzenleme:
biliyorum ki eşim asla konuşmaz ; "kendi başına yollayamam beraber geliriz ancak" gibi laflar etmez asla...bilirim huyunu..o nedenle çok zorda kaldığım olmuştur.ben de bunların etkisiyle gitmek istemiyorum en çok annemle dertleşeyim dedim tüm bunları bildiği halde anlattığıma pişman etti beni "gidiver nolcak dediyse dedi..o adamlar seni seviyor..vs vs" yine diyorum gelsinler başım üstüne ama oraya gittiğimde ruhum daralıyor hapishaneye girmiş gibi oluyorum özellikle yalnız gidince..
ah ah insanın eşinde biter böyle şeyler eşim güzelce baştan söylese ben burada kendimi kasmazdım zaten.

esiniz oyle demezse o zaman siz halledeceksiniz konuyu mecburen...
esinizle konusup gitmek istemediginizi soyliceksiniz...ailesine de bir seyler uydurmaniz gerekecek sanirim...
kolay gelsin...rahat edemiyorsaniz, sikiliyorsaniz, abul sabuk laflar isitiyorsaniz gitmenizin hic anlami yok..

gerçekten meraktan soruyorum ;kayınvalide tamam da anneme neden gitmeyeyim?

annenize oturmaya gitmiyorsunuz ki yani sabah gidip akşam gelmeyeceksiniz ki,orada gidip en az 1 hafta vs. kalacaksınız,illa kalmanız gerekiyorsa gidip eşinizle birlikte kalın,evlilikte eşlerin birbirlerinden ayrı kalmalarını ben doğru bulmuyorum,anca beraber kanca beraber:)

eşim dün memleketine büyük ihtimal gideceğimizi söyledi...bişey diyemedim ben bayram sonrası annemlere gidip kızımın okulu başlıyana kadar kalmayı planlıyordum okul yüzünden gidemem diye..en sonunda söyledim ramazan içinde gidelim kalalım bayram sonrası da ben memleketime geçeyim diye..işyerinden izin alamayacağını söylüyor ama bu konuda inanmadım pek sanırım oradaki çay zamanını bekliyor bayram sonrası gitmek isteyişinin nedeni bu."bana sen ramazanda git bayarama kadar orada kal sonra beraber bizim tarafa geçelim"dedi bunu da ben kabul etmedim ramazanda yorgun şekilde gelip bir de iftara yemek hazırlayacak sahura kalkamaz akşam yeyip yatarsa gündüz zorlanır...mecbur annemlere gitmeyi unutucam....:59:

içim o kadar sıkılıyor ki.......sinirlerim gerildi elimde olmadan......eşim "sen memlekete git şimdi bayramda gelir oradan alıp seni bizim tarafa geçeriz "dedi..ramazan diye istemedim hani yorgun argın gelip yemek hazırlamasın diye...ramazanda sizinkilere gidelim dedim işler yoğun diyor biliyorum annesine çaya yardım için saklıyor aslında şuan işten izin alabilir..ama beni asıl kızdıran;dün kayınvalidemler aradı hani torunu özlemiş diye uzun uzun konuşuldu kızıma söylerken duyuyorum " 15 tatilde geleceğiz" diye ya da "amcanları yollarız size "diye....iyi de benim planım olur- olmaz kimse hesap etmiyor!!!!bu sene inşallah kızım okula başlıcak 15 tatile şimdiden göz dikmiş durumdayım 15 tatilde anneme giderim diye...ama onlar çocuklarını bize yollama planlarındalar şimdiden duyuru yapmaya çalışması sinirlendirdi açıkçası beni...sırf bu yüzden 15 tatilde ben annemlere gidemezsem diye 1 haftalığına memlekete gideyim diyorum 1-2 güne kadar ..siz olsanız ne yapardınız?buna benzer durum yine başıma geldi kışın annemlere gittim kalmak için kayınpederim bulunduğumuz şehire geliyor düğün sebebiyle ama nasıl sıkıştırıyorlar tel de "e kızım kayınbaban oraya gidecek sen ne zaman döneceksin??" ki burada evli bir oğlu daha var kardeşi var dünya kadar akrabaları var kalmak için...ben de sırf istemediğim bi akrabalarının düğünü olduğu için annemlerde kalmayı uzatma niyetindeydim.ikisi de tel de baskı yapıyor"git artık kayınbaban çocuğu özledi gelmişken görsün""" o kadar sinirlendim ki sağlık sorunlarımın olduğunu söyleyip doktor randevusu var diyerek gitmedim ...şimdi de 15 tatilimi planlıyorlar şunu yollucaz siz bunu yollucaz diyerek!!!

Son düzenleme:
Back