• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz olmadan eşinizin memleketine gider misiniz?

o bunu dedi şu bunu dedi o şöyle der bu böyle derleri bi bırakabilsek hayat cidden çok güzel olacak ama yapamıyoruz işte. Bakın çok da aşılamayacak katlanılamayacak sorunlar yokmuş. Eşinizle konuşup biraz onun ailesinin yanında biraz kendi ailenizin yanında durun bence. Eşinizin aileside az kalıyosun derlerse annemleri de göremeyeceğim bi daha çocuğun okulu başlayacak diye anlatırsınız çok anlayışsız değillerse anlayacaklardır. Bunun dışında edilen lafları çok takmamaya çalışın sonuçta siz kötü bişey yapmıyosunuz bi laf duysanızda herkese verecek mantıklı bi cevabınız olacak nasıl olsa.

aslında kimseyi kırmadan işin işinden nasıl sıyrılıyorsunuz bunu merak ettim?

ben sizi çok iyi anlıyorum...ben de köyde aşırı derecede sıkılırım..yapacak bişey yok..köyde bakkal bile yok..yeşillik sevmem börtü böcek fobim var..başı boş köpekler var..var da var...resmen bunalım geçiriyorum köyde..ve bu pazar günü iftara gideceğiz..tam 2 saat yol :( sadece iftar yapıp döneceğiz...gece kalmayacağız bile...ama bana şimdiden afakanlar basıyo..gitmek istemyrm diyorum zorla götürüyolar...bunu herkes anlayamaz yaa.s.s

ben sizi çok iyi anlıyorum...ben de köyde aşırı derecede sıkılırım..yapacak bişey yok..köyde bakkal bile yok..yeşillik sevmem börtü böcek fobim var..başı boş köpekler var..var da var...resmen bunalım geçiriyorum köyde..ve bu pazar günü iftara gideceğiz..tam 2 saat yol :( sadece iftar yapıp döneceğiz...gece kalmayacağız bile...ama bana şimdiden afakanlar basıyo..gitmek istemyrm diyorum zorla götürüyolar...bunu herkes anlayamaz yaa.s.s

maalesef o böcek korkusu bende de var hem de aşırı şekilde.banyoda bile kocaman ip gibi ince bacaklı örümcekler var..2 katlı evin her yerinde böcekler oluyor yeşillik ve ormanlık yer olduğu için...o da ayrı bir mesele..

Son düzenleme:
keşke sadece örümcek olsa..evin arkası kayalık akrep falan oluyor..bi de fareleri yesin diye kedi besliyolar..o da evin tavanında dolaşıp duruyo..wcdeyken aniden casper gibi karşıma çıkıyo:27:

canım benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor bende senin gibi çok bunalıyorum ama torunlarını çok özlüyorlar banada bir zararları yok 365 günde sadece 6-7 gün belki 10 gün ama bu durum beni hem eşimin gözünde yükseltiyor hem ailesi mutlu oluyor. oğlumda özgürce toprakla, yolda topla oynamanın tadını çıkarıyor. ayrıca onlar ne derse desin bende istediğim her zaman annmlere gidiyorum. üstelik babas arada laf ettiğinde eşim sağolsun hep benim tarafımı tutuyor. bide iyi yönü bir iki kez gidince gidemediğinde art niyet aramıyorlar. çünki müsait olursa gelirdi diye düşünüyorlar.

ben olsam gitmem arkadaşım,
eşim varken zor tahammül ettiğim insanlara eşim yokken asla katlanamam.
eşim yokken ne onlar bana gelsin ne de ben onlara gideyim isterim.
bunu kibarca eşinin halletmesi gerek.
"eşimden ve çocuklarımdan ayrı kalmak istemiyorum anne, birlikte gelebilrsek geliriz ama tek yollamam.özlüyorum " diyebilir eşiniz.
sizin ailenizin yanınıza gideceğiniz zaman da bi bahane uydurur yine eşiniz, gitmeniz gerektiğini bunaldığınızı, çocukların çok sıkıldığını bahane edebilir.
ben nasıl hallediyorum derseniz,
eşime açıkca söyledim, sen yokken gelmelerini istemiyorum diye.
o da açıkca söyledi ailesine, ben yokken rahatsız etmeyin, eşim istemiyor diye.
buna rağmen anlamamazlıktan geliyorlar o ayrı. ama net olmak gerekiyor hayatta onu anladım.
"gelsek mi gelebiliriz belli değil vs" gibi laflardan anlamıyorlar,ya da işlerine gelmiyor anlamak.

hem kendi ailenizi hem eşinizin ailesini evinize davet edin. anlattığınız kadarıyla uyumlu insanlar. bu durumda herkes mutlu olur. hem anneanne hem babaanne ilgisi , sevgisi gören çocuğunuzdan mutlusu da olmaz bu durumda.

eşim yurtdışında çalışıyor. tam 5 yılı geçti ve ben hersene onun memleketine giderim canım o yokken Ankara dan Batman a... çünkü allah var çok değer verirler yavrularımı el üstünde tutarlar. 4 ay kaldığımda oldu 15 gün kaldığımda örneğin bu sene de gideceğim kısmetse inşallah. onların gönlünü etsen ne var ki? mutlu olurlar dua ederler değerin yükselir. ben mesela dil bilmiyorum. anlamıyorum bile konuştuklarını ama gidiyorum. yemekleri farklı geliyor. ortam muhafazakar. etek götürüyorum giderken uzun etekler. amacım sorun çıkmasın gönülleri hoş olsun. hamdolsun el üstünde tutulurum. yolum gözlenir. tavsiye ederim...

aslında kimseyi kırmadan işin işinden nasıl sıyrılıyorsunuz bunu merak ettim?

burada eşinin sana desteği eşinin yaklaşımı önemliii mesela benim eşim beni anlıyor ve bana ısrar etmiyor ... eşim vardiye sistemi ile calısıyor.
genelde her hafta bir gün kalmaya gideriz ama 4-12 oldugunda da giderdim eşim gece 1 de geliyor sonra canımın sıkıldıgını söyledim o da anneseyle konuştu 4-12 de sen bize gel dedi o da tamam dedii öyle hallettik heheh :9::10:

ben olsam gitmem arkadaşım,
eşim varken zor tahammül ettiğim insanlara eşim yokken asla katlanamam.
eşim yokken ne onlar bana gelsin ne de ben onlara gideyim isterim.
bunu kibarca eşinin halletmesi gerek.
"eşimden ve çocuklarımdan ayrı kalmak istemiyorum anne, birlikte gelebilrsek geliriz ama tek yollamam.özlüyorum " diyebilir eşiniz.
sizin ailenizin yanınıza gideceğiniz zaman da bi bahane uydurur yine eşiniz, gitmeniz gerektiğini bunaldığınızı, çocukların çok sıkıldığını bahane edebilir.
ben nasıl hallediyorum derseniz,
eşime açıkca söyledim, sen yokken gelmelerini istemiyorum diye.
o da açıkca söyledi ailesine, ben yokken rahatsız etmeyin, eşim istemiyor diye.
buna rağmen anlamamazlıktan geliyorlar o ayrı. ama net olmak gerekiyor hayatta onu anladım.
"gelsek mi gelebiliriz belli değil vs" gibi laflardan anlamıyorlar,ya da işlerine gelmiyor anlamak.

öncelikle eşinizin ailesiyle aranızda ne geçti bilemiyorum fakat ne olursa olsun eşinizin ailesine söylediği cümle hiç mi hiç hoş değil.
siz eşisiniz evet ama onlarda onun annesi ve babası eşiniz o yaşa kendi başına gelmemiş herhalde
annenin karnında attığın bir tekmenin dahi hakkını ödeyemezken anneye babaya bu tarz bir cümle kurmak ne kadar doğru bilemiyorum
ve size nacizane bir tavsiye siz de bir gün kayınvalide olacaksınız evlat yolu bekleyeceksiniz sonuçta ne ekerseniz onu biçersiniz o yüzden en iyisi biraz daha görmezden gelin hataları varsa da(sizi kızdırmadım inş.)

konu sahibi ablamıza gelince de tabi ki kendi memleketinize gitmek daha cazip ama onlarıda kırmayın 10günlüğüne değilde 5günlüğüne gidin bir torunlarını görsünler.
Siz onlara değilde kendi annenize giderseniz çok kırılırlar ve belkide oğullarına sitem eder bunu bi şekilde dile getirirler

ben olsam gitmem (size gitmeyin demiyorum, ben olsaydim gitmezdim diyorum yanlis anlasilmasin)...
esimin olmadigi zaman ailesiyle ve akrabalariyla gorusmem zaten, cok nadirdir, sikilirim cunku...
hele koy gibi kucucuk ve sikilacagim bir yerde hic esimsiz kalamam...
bence bu aralar kayinvalidenizle telefonda konusmayin, esiniz konussun...
o annesine gelemeyeceginizi soylesin...simdi izin alamadi anne desin...
kendi ailenizin yanina gitmek icin de kucuk bir beyaz yalan uydurun kayinvalidenize (dedem, annem ya da bilmem kim rahatsizlanmis doktora falan gidilcekmis 2-3 defa gideyim ben de orda olayim icime sinmiyor dersiniz ki kayinvalideniz size darilmasin oraya gitmediniz de ailenizin yanina gidiyorsunuz diye...)...
eger gitmeyecekseniz mecburen boyle bir yol izlemeniz gerekiyor yoksa ayip olur...

Çoğu kişi gitmelisin demiş ama bence gitme.Madem eşin gelmiyor.Sen kendi ailne gitmek istiyorsun bence bu daha doğal bir istek.

Tabi kırmayacaksın,üzmeyeceksin ne eşini ne ailesini ama gitmek zorunda da değilsin,ki bugüne kadar yalnız gittiğin zamanlar da olmuş zaten...Ayrıca hani merkeze gidemiyorum oraya gitsemde demişsin ya ee git ne diycekler eşinin haberi olduğu sürece.Evli bir insansın bekar değilsin ki hesap veresin...

eger baskalari gibi esinin ailesi ile ilgili cok somut, elle tutulur herhangi bir problemin yoksa ki anlattigina göre yok bence 10 gün cok az bir zaman...

göz acip kapayincaya kadar biter bence...

hem esinin ailesi mutlu olmus olur hem esin..

hee tabii onlarin bunu haketmediklerini düsünüyorsan o baska...bunu en iyi sen tartarsin...

Çoğu kişi gitmelisin demiş ama bence gitme.Madem eşin gelmiyor.Sen kendi ailne gitmek istiyorsun bence bu daha doğal bir istek.

Tabi kırmayacaksın,üzmeyeceksin ne eşini ne ailesini ama gitmek zorunda da değilsin,ki bugüne kadar yalnız gittiğin zamanlar da olmuş zaten...Ayrıca hani merkeze gidemiyorum oraya gitsemde demişsin ya ee git ne diycekler eşinin haberi olduğu sürece.Evli bir insansın bekar değilsin ki hesap veresin...

yok denedim bunu yollamıyorlar "hani ben gidiyorum" diye umursamadan çıkarsam bir tartışma kapısı olacağı kesin..eşimle bu konuyu konuşmuştum "izin vermiyorlar oysa ki giden dolmuşlarla ilçeye çarşıya gitsem ne mahsuru var dedim ."orada x 'in gelini çarşılarda geziyor derler"dedi eşim öyle şaşırdım ki..geziyorsam geiyorum erkeklerle mi dolaşıyorum ki?! hem milletin gelini bekar kızları makyajıyla süsüyle püsüyle gidiyor çarşıya kendileri laf olmuyor da bana gelince mi laf oluyor"dedim.."kimse kendi başu-ına gitmez bi kere deyince çıldırdım..amca kızları kendi başına kaçkere gitmiştir gördüm..gidiyorlar da eşimin anne babası çook tutucu bu konuda..ya da maksat dediğimiz olsun mu demektir ne bileyim....evet ailemi çok özedim hakikaten bir kaç düğün var gidince kafa dağıtıp evime deşarj olarak gelmek istiryorum aslında..

ben olsam gitmem (size gitmeyin demiyorum, ben olsaydim gitmezdim diyorum yanlis anlasilmasin)...
esimin olmadigi zaman ailesiyle ve akrabalariyla gorusmem zaten, cok nadirdir, sikilirim cunku...
hele koy gibi kucucuk ve sikilacagim bir yerde hic esimsiz kalamam...
bence bu aralar kayinvalidenizle telefonda konusmayin, esiniz konussun...
o annesine gelemeyeceginizi soylesin...simdi izin alamadi anne desin...
kendi ailenizin yanina gitmek icin de kucuk bir beyaz yalan uydurun kayinvalidenize (dedem, annem ya da bilmem kim rahatsizlanmis doktora falan gidilcekmis 2-3 defa gideyim ben de orda olayim icime sinmiyor dersiniz ki kayinvalideniz size darilmasin oraya gitmediniz de ailenizin yanina gidiyorsunuz diye...)...
eger gitmeyecekseniz mecburen boyle bir yol izlemeniz gerekiyor yoksa ayip olur...

ben de telefonda fazla muhabbet etmmemeye çalışacağım zira yine aynı konu açılacak hemen ama ben konuşmazsam mutlaka işteyken oğlunu arayıp onları yolla diyecek bunu yaşadım bi kaçkere çünkü..işte sırf onları kırmamak için memleketime gidecek olursam onlardan saklamayı düşünüyorum sonuçta cebimi arıyorlar giderim bir odaya konuşurum evimde nasıl konuşuyorsam...eşim de işerindeyken ararsa sorun olmaz sanırım hani beni ve kızımı tel e isteyemez işte olduğu için..

Ben eşimle gittim onun memleketine 1 defa..
Ne onla yada onsuz bir daha gitmem
o dabiliyo bunu kendi gitsin:68:

valla ben eşim varken bile gitmek istemiyorum:(( gitmek istememen son derece normal yani bence eşini ikna etmeye çalış derim..insan ne olursa olsun kendi ailesinin yanında rahat ediyor...ama onlar da torunlarını gelinlerini görmek isterler iyi de anlaşıyorsanız gidip biraz kalıp ordan kendi ailenin yanına gidebilirsin..tabi aradaki mesafe çok uzak değilse..

kızımla memleketime gittim kızıma ameliyat için sıra alamadığımı biliyorlardı "gel burdan kolay alınır dediler"gideyim , hem de torunlarını görürler dedim.annemlere diye bavul hazırladığım için fazla etek türü bişi almamıştım hani eski de olsa sonuçta annemlerde olduğum için kendime pek yeni şeyler almadım maddiyattan o şekilde gitmiştim annemlere....tabi oradan eşimin memleketine bu şekilde gidince..iki de bir" başka şeyin yok mu ""neden bunu giyiyorsun" oraya giderim diye evde giyilecek rahat bir etek aldım o da söküldü hemen bana"ee ucuz olursa böyle olur" çok ağrıma gitti anne ben annemlerin evinde pantolon giyerim ona göre valiz hazırlamıştım napalım durumumuz bu kadar dedim artık bunaldığım için..utanma belası kendine aldığı giymediği etek ve penye verdi.. ..pc ye baksam lafını ediyordu..hani gelinim ya....etraftan çok dengesizce sözler duydum..."kimisi işler bitiyor da öyle geliyorsun uyanıksın" mı demesin o kadar milletin bulunduğu alanda..tabi lafın altında kalmadım "senin gelinin buralı ama 10 yıldır gelmiyor ben şehirde büyüdüm okudum ev işlerinden uzakta kaldım, çalıştım yinede bak keç kez geldim sen bence önce kendi gelinini getir dedim..ama her ne kadar altta kalmadıysam da canım sıkıldı tabi.gideceğim gün kayınvalidemin herkesin içinde "hadi hadi arabayı kaçıracağız" diye defalarca söylemesine karşın "anne sadece başörtümü örteceğim çünkü hava sıcak yoksa hazırım "dedim ama ısrarla tekrar ediyordu "hadi " diyerek..akrabaları bile kızdı kayınvalideme "kızcağız hazır ne diye sıkıyorsun hadi hadi " diyerek.
ha anne kız bile tartışıyor niye takıyorsun olacak o kadar diyen olabilir ama eşim olmadan canım sıkılıyor çünkü eşimle gittiğim zaman hiç giyimime karıştığını hatırlamam her nedense!:27:

Son düzenleme:
valla ben eşim varken bile gitmek istemiyorum:(( gitmek istememen son derece normal yani bence eşini ikna etmeye çalış derim..insan ne olursa olsun kendi ailesinin yanında rahat ediyor...ama onlar da torunlarını gelinlerini görmek isterler iyi de anlaşıyorsanız gidip biraz kalıp ordan kendi ailenin yanına gidebilirsin..tabi aradaki mesafe çok uzak değilse..

memleketimle onların arası 14 saat canım oturduğum yer ile onların arası 20 saat.çocukla 4/5 saatlik annemlerin yolu bile mahvediyor beni.şayet gitmek durumunda kalırsam bilmiyorum nolur..

Back