eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

aynen öyle canım da eşim işte gelişmemi istemiyor heralde çok sinir oluyorum ona

hem görmedim hem görek istemedim galiba..ama düşüncelerim çok masumdu..hatta herkez bana smol okadar iyi niyetle gidiyosun ki o eve inşallah iyi niyetin suistimal olmaz be gülüm diyolardı...ama geçekten en ufak şeyler bile gözünde büyüyor
neden bu gözü karalık bende bilmiyorum..bazen diyorum ki keşke rüya olsaydı gözümü açsam nişanlıyım daha düğün olmamış anında cayardım bu rüyadan sonra

abla sanada helal olsun ne diyim

temmuz o dediğin okulu araştırıcaam iyi olur da
2 yıl eşime destek olsam para konusunda daha iyi gibi
ikisini birarada yürütebiliriyim acaba

1 aylık evlıyken ben de aynı durumdaydm aynı seylerı hıssedıyordum ama ınanın soyledıklerım ne kabul edıs ne sinmek ne de baska bişey sadece kendimi karsımdakı ınsanlarn yerıne koyuyorum da.. hayat zor degil gercktn degil.. herkes kendine aİT evi olsn rahat olsn ıster ben de ısterm tabi ama bu eve gelin geldim ve k.validem her sorumlulugu bana vererek evn benm oldugu hıssını zaten verdı bana.. belki senin k.validende öyle düşünüyordur.. zamana bırak ayrı eve mutlaka cıkacaksn ama sımdıden hayatını zorlastırma.. bircok k.valideyle konustm beni geln degil kızları gibi gordükleri için açıkca konustular ve tek istedikleri saygı.. anne gibi baba gibi görülmek.. sorun orda ıste sen onları anne baba gıbı gormezsen sana yuk gorunurler .. kendi anne babanı düşünü ve elini vicdanına koy.. onları da ıstemem diyebilirmiydn.. mecbur olsan onlarla kalman gerekse kocana aynı baskıyı yapabilirmiydn?.. hani kaynana diyosunuz ya hepimiz bir KAYNANA adayıyız.. ben gelinimden görmek istemedigimi k.valideme yapamam.. o yapıda degilim olamam.. sizde o kadr katı olmayın.. en azından sabret daha erken evlilign soku da var uzerınde diyin ama mutsuzsn kocanı ıkna et bıran once ayrılmaya bak demeyın nolur..yapmayın bunu..

tek derdi k.valide evde iş yapmıyor sadece kendisi yapıyor degilmiydi?hizmetçi gibi görülmek yani.. e siz kalkmıs baskalarının pıslıgını temızle dıyosunuz.. esini büyüten kadına hizmet etmek zor geliyorda baskasına temızlık yapmak cok mu ıc acıcı geleck tuhaf cok tuhafffff.. gerçekten bu fikir sıcak geldiyse sana sen daha da tuhafsn demektir..

sende mi beraber oturuyorsn kayınpeder varmı

bak canım erkeklere bi konuda ısrar edersen okonuyu gurur meselesii yapar
dünya tersinede dönse o denileni yapmazlar...
şimdi sen çalışmak konusunda direnirsen kabul etmez ilişkiniz çıkmaza girer...
huzurun kalmaz....
ayrı ev konusuda aynen öyle....
ben sana fikir olması açısından bu öneride bulundum...
lise mezunusun yapacağın işler sınırlıdır...
üniv mezunlarının işsiz kaldığı dönemdeyiz...
bu tip okullarda verilen eğitimler tamamen mesleğe yönelik...
iki yıl okula gider meslek edinirsin
sonrada o meslekte iş bulursun...
ayrı eve çıkma konusunda elin sağlam olur....
acele etmemen gereken bir dönemdesin....
eşinde bu zaman zarfında o sığ düşüncesinden kurtulur...
yalnız kalmanın kendisi açısındanda uygun olduğunu düşünebilir...
yavaş yavaş kocanı işlersin ayrı ev konusunda bu hemen olacak gibi görünmüyor...

aynen öyle canım üstüne gittikçe bana hepten zıt gidiyor
yavaş yavaş işlemelyim evet
o okulu araştırıcam bakalım
masrafı varmı canım

evet cnm beraberim 3 yıl bitti.. annemler marasta ben erzurumdaym bi de düşün :) k.pederim de var evet senin yasadıklarını bende yasadm ınan ama acele etme bu kolaylıgı sana saglamıslarsa bunu degerlendir bi düzen koyun hayatınıza .. para biriktirin ve o zaman ayrı eve cıkın belliki ailesi cok tepkili degil bu duruma yeterki o olanagı saglayn.. sabır cok güzel bişey meyvesini alırsn emin ol.. zamanla fikirlerinin degişecegine de eminimm.. bu arada sakın ailene olumsuzluklarını anlatma.. o üzüntüyle anlatırsn ama onlar abartır.. esini ve ailesini sogutma ailenden bunun da faydasını gorursn cok.. sabır canm ve tabi saygı sevgi.. mutlu olacaksn buna ınan.. ayrı eve cık ama zamanı geldiginde kimseyi karsına almamıs bi şekilde.. anne babasını karsısına alan hıckımse mutlu olamaz..of bile demek günahken gerisi sen düşün canm Allah sana afiyet versn huzur versn ıns

keşke senle yakın olsak hergün dertelşsek
baksana sende aynısın
kayınpeder çalışıo mu ev demi canım
sen kaç yaşındasın
sen çalışıyomusun

konu sahibi herkese abla deme
burda herkes kadın(galiba)
kadınlar yaş olaylarını sevmez

bak canım erkeklere bi konuda ısrar edersen okonuyu gurur meselesii yapar
dünya tersinede dönse o denileni yapmazlar...
şimdi sen çalışmak konusunda direnirsen kabul etmez ilişkiniz çıkmaza girer...
huzurun kalmaz....
ayrı ev konusuda aynen öyle....
ben sana fikir olması açısından bu öneride bulundum...
lise mezunusun yapacağın işler sınırlıdır...
üniv mezunlarının işsiz kaldığı dönemdeyiz...
bu tip okullarda verilen eğitimler tamamen mesleğe yönelik...
iki yıl okula gider meslek edinirsin
sonrada o meslekte iş bulursun...
ayrı eve çıkma konusunda elin sağlam olur....
acele etmemen gereken bir dönemdesin....
eşinde bu zaman zarfında o sığ düşüncesinden kurtulur...
yalnız kalmanın kendisi açısındanda uygun olduğunu düşünebilir...
yavaş yavaş kocanı işlersin ayrı ev konusunda bu hemen olacak gibi görünmüyor...

Zor bir durum biliyorum ama kendini çok yıpratmışsın yaaa
biraz keyfini çıkarmayı denesen
ne bileyim iş yaparken müzik filan dinle tv aç kadın prgramalrına bakın kvle
elişi filan bilmiyor musun
dışarıya iş yap elinin harçlığını çıkar
yada kayınvalideni kafala bir kursa yazıl. Kurdele işi olur dikiş nakış olur ne bileyim aklına ne gelirse

eşinede çok yüklenme
aldığı maaş az kiraya çıkmak zor bunun eşyası var faturası var geçimi var
haytta para biriktiremezsiniz öyle olursa çektiğin sıkıntıda cabası

baksana sende aynısın
sen kaç yaşındasın
sen çalışıyomusun

23 yasndaym cnm k.pederim calısıyor esımde k.pederimle calısıyor simdi askerde .. ben calısmıyorm.. unv kazanmıstm ama okumadm calısmıyorm esım kesınlıkle ıstemıyor.. ben de zorlamıyorm acıkcası.. ha benden sana bır tavsıye daha.. kendine huzurunu kacıracak arkadaslıklar komsuluklar edınme..simdi sana verilen tavsiyeleri görüyorsn bosanmaya kadar götürür valla.. Allah korusun.. kımseye aklını verme.. hani bi laf var gelinlerin zalim oldugu bir dönemdeyiz maalesef.. ama kendini zalim gösterme 1 aylıkken daha göze batma..

aynen k.validm ogluma bakıyor ben temizligimi yapıyorm hem de cok rahat yapıyorm.. acıyorum müzigi oohh gel keyfim gell :) elişi de yapıyorum harclıgımı da cıkarıyorum aynı senın soyledıklerını yapıyorm ..esm askerdn gelince de tatile gidecem inş basbasa gidecez hemde inşallahh..

Son düzenleme:
baksana sende aynısın
sen kaç yaşındasın
sen çalışıyomusun

haa buarada ben sen gibi degilim şimdi degilm en azından.. önce yaptm dusundum ama yanlıs yapmısım.. sen de düşün iyi düşünn..

canım benim valla evliliğimin ilk dört yılını okudum resmen ama çok şükür ben galip geldim ve azmimin sonucu şuan çok rahatım

Smol madem senin kacis yolun yok bu isten o zaman tadini cikarmaya bak derim ben..
Ne bileyim el isi yap, gunduz tv filan izle..
Onun disinda belki yeni arkadas edinebilirsin onunla gidip gelebilirsin, tamam yasadiklarin kolay degil ama madem bunaliyorsun, bunaltmalarina izin verme.
Yinede Guler yuzlu ol, gelinlerin tavirlari genelde batar onun icin ne kadar icten samimi olursan o kadar degerin katlanir onlarin gozunde
Kocanada hep sevgi dolu yaklas bir sure ayri ev meselesindende bahsetme derim Sonunda kazanan sen olucaksindir

Arkadaşım merhaba.

Yazdıklarının çoğunu okudum. Ancak dert edecek bir durum inan göremedim. Her evde olabilecek şeyler bunlar. Ki zaten sen istemişsin evlenmeyi bu koşulları kabul ederek üstelik. 22 yaş küçük bir yaş değil. Mantığını kullanabileceğin bir yaş aslında.
Şimdi daha bir ayda ölümden bahsediyorsun. Onlar olmasa da evde sen eşinle yalnız yaşasan da buna benzer sorunlar yaşayacaktın. Bir ayda kimse alıştığı hayattan başka bir hayata alışamaz.

Yaptığını ve yapmak istemediğini söylediğin şeyler babanın evinde ne kadar rahat yapabiliyordun. Yani babanın evinde koltuğa uzanıp babanın karşısında yatabiliyor muydun. Yada baban işten geldiğinde "hayır anne o senin kocan yemeğini sen ver" mi diyordun. Sonuçta bunlar sonradan oluşan koşullar değil. O yüzden bence ne hayıflanmaya ne şikayet etmeye ne de onlar hakkında kötü söz söylemeye hakkın yok. Bile bile isteye isteye gelmişsin. Kusura bakma ama çok fazla türk flmi izlemişsin. Hayat o filmlerdeki gibi toz değil. Ben çalışmayayım kocam bana baksın, kaynanamla yaşayayım ama o ev benim olsun kimse karışmasın, onlar odalarına çekilsin ben evde kocamla rahat rahat hareket edeyim...

Şu anda kocanın aldığı para ile geçinmek çok zor. Sen çalışmış olsan da kalkıp sana 2 bin lira vermeyecekler. En fazla eşin kadar alırsın. Bununla yine de zor. Bir de çocuk diyorsun. Çocuktan sonra işi bırakınca ne olacak. 900 lira yetecek mi size. Bu defa yine eşinin ailesinden yardım talep edeceksin. Ayrı evde de maddi sıkıntı yaşayacak yine hayal ettiğiniz gibi evlilik süremeyeceksin. Yapacağın tek şey şu: Sabredip para biriktireceksin. Ev alıp çıkacaksın. Ama bu evde kaldığın sürece de onlarla iyi geçineceksin. Sorun çıkarmayacaksın. Herşeyi güzellikle halledeceksin. Yoksa hayat senin içinde o insanlar içinde çekilmez olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…