eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

burada hata yok.sadece köprüyü geçene kadar hikayesi var, plan var.yoksa evlenir evlenmez,henüz ortada göze görünür bir durum yokken ayrılma kulisleri yapılmazdı

hayır hata var.
köprüyü gecene kadar olayıyla alakası yok

yani köprüyü gecene kadar ayıya dayı denir hesabı bir alaka ben kuramadım burada

hayır hata var.
köprüyü gecene kadar olayıyla alakası yok

yani köprüyü gecene kadar ayıya dayı denir hesabı bir alaka ben kuramadım burada

konu sahibinin amacı evlenmekmişti.evlenene kadar herşeyi kabul etmiş.bir söz vardır,sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış diye.hata olsaydı hemen feveran etmeye başlamazdı,hemen ev ayırma derdine düşmezdi.bir süre idare etmeye çalışıırdı

işte kimsenın aklı kımsenınkıne benzemez sizin soyle olsa boyle olurdu dedıgınızı her ınsan uygulamaz.
ben kaynanaın gelın eve gırdıkten sonraki dayatmalarını, kendı kocasına bır tabak vermekten aciz oluşunu anlayamam
ne demek yani gelin degıl de hızmetcı mı almıs? bırlıkte yapsınlar zor mu?

boyle kaynana varsa bence cıkmak istemekte haklı.
bır yemek yaptı diye baksana ders calısamıyorum demek ne demek? önce yemekleri kim yapıyordu peki?

benim düsüncem bu bilemıyorum

Ben gençliğine veriyorum..Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali aynı evde oturmak cazip gelmişti demekki fakat bu kadar erken şikayetlenmesini anlamlandıramıyorum..Üstelik eşi sabırlı ol diyor ayrı eve çıkmayı oda düşünüyor.Kayınvalidesi bile bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor.Yapması gereken şey eşini seviyorsa ki seviyordur yani sanırım inş öyledir...Eşiyle omuz omuza verip bu sıkıntılı dönemini en az hasarla atlatmak böyle hergünü şikayet sıkıntı içinde geçirmeye devam ederlerse işleri çok zor...

zaten sorunda bu kadar erken başlaması şikayete.1 aydır ev ayırmayı konuşuyormuş kocasıyla.zaten başlarda tüm işleri kaynanası yapıyormuş.yani şikayet edecek durumda yokmuş

Hey Allahım ya.. yorumları okudumda, gercekten buraya konu acıp fikir sormak boyle hassas konularda hiç mantıklı değil. neredeyse boşattırıcaklar konu sahibini. neymiş efendim konu sahibi ayrı eve cıkmak istemiş 900 tl maaşla kocsıda ben geçim edemem demiş para bırıktırelım sonra demiş. eeeee sonra?? hayır kesınlıkle bu koca hemen tamam hayatım sen nasıl istersen ben senın kulun kölen olurum gerekirse çalar çırparım seni ayrı evde yasatırım demeliydi demi?? sımdı bu adam bunu demedi diye siz adamın hemen ölçüp tartıp ana kuzusu eşine sahip cıkmayan karısını sevmeyen bundan bir iş olmadıgı kanaaitine vardınız bence hemen bosanmalı solugu aile mahkemesınde almalı dim? olur mu hiç o kadın ezilmemeli kocasına ? cunku bır tas fazla yemek koymus kaynanası kaynatası kulu kölesi olmamıs gelinin hatta canını verselermiş geline.. bu neyaaaaaa?? böyle bir saçmalık olurmu hiç..

sizde Rabbım nasıp ederse kaynana olucaksınız. Sizlerinde gelini olucak.
1- konu sahibi evlilik meselesine en baştan gönüllüymüş. Kendiside cok istediğini söylüyor. olabılır. evlenmeyi istemek onun sonuna kadar hakkıdır.
2-konu sahibi aynı evde oturmayada sonuna kadar gönüllüymüş. e BUDA OLABİLİR. ayrıca eşinin durumuda 900 tl maaşla ayrı evde oturmaya elverişli değil zaten hatta mumkun degıl turkıyenın sartlarında. Oyuzden aynı evde oturma kararı alınmıstır. Erkek tarafıda ogulları ve gelınlerını dusunerek kabul etmıslerdır. Cunku onlarda farkındalar 900 tl maasla kırada ev gecındırmenın ne kadar ımkansız oldugunun. hatta o sırada oglumuzda aldıgı maasını bırıktırır. kendıne ılerde bır ev yazılır dıye ıyı nıyetle admacagız evını acmısıtr. İnanın artık kaynanalarda ıstemıyor gelınlerı. onlarda ınsan sonucta onlarda evlerınde rahat etmek ısterler. hep bencıl dusunuyrz bu konularda. Anladgm kadarıyla erkek tarafının pek durumlarıda ıyı degıl kendı hallerınde ınsanlar.
3- şimdi bu konu sahibi aynı evde oturmayı kabul etmeden önce oranın bır saray hizmetçilerinin oldugunumu sanıyordu? aynı evde oturmanın tabıııkı sıkıntıları olucak e mubarek. kendı evın gıbı bacak bacak ustune tabıkı atamıcaksın keyfıne gore yemek yapıp yada yapmcıcaksın .orası bırlık ev sonucta ben kendı annemın evınde bıle rahat olamıyorum kendı evımde oldgu kadar. nasıl bır lüks hayal ettın? yada kacıncı devırde yasıyoruz dıe sormak ıstıyorum?
3-daha 1 aylık gelinsin sana sanki işkence etmişler gibi konusuyorsun. ınsanlar sankı sana evler vaat etmısler de sozlerınde durmamıslarda sende kocanın kafasının etini yiyosun adamı komalık ediyosun . zaten bu ınsanların durumları ortada evlenmeyı ısteyen sen canı gonulden aynı evde oturmayı kabul eden sen. adamcagızlarda evlerını acıyorlar. sız bıraz para atın dıye kenara sızı dusunerek. sende orda cok afedersın ama zetınyagı gıbı üste cıkıyorsun . şimdi bu kaynana napsın. sanki silah zoruyla gelin etmiş. hiç k. bakmayın bunlar hayatın gerceklerı öyle ezıyet goren gelınler kalmadı artık herkesın dili papuç kadar. herkesın gozlerı acık. şimdi bu kaynana demezmi daha 40ın cıkmadan evde huzursuzluk cıkarmaya basladın. senı zorlamı gelın ettık bu eve. kocanın aldgı maaş belli sizi dusunmenın karsılıgı bumu olur demzmı? ben olsam o kaynanın yerınde valla ayrı eve cıkartırım hıcde yardım etmem. nasıl gecnıyorsa gecınsınler benım derdımdı sankı onların gecımlerını dusunmelerı. ama kadın ogluna dayanmıyor bellikı.
4- calısmak ıstedıgını soylemissin. bak guzel kardesım. benım bu şahsi fikrim. bir kadın okuyup meslegını ele almalıydı evlenmeden veyahut evlenceksen bıle okumalıydn mesela ben oyle yapıyorum. esımle oyle anlstık okuduktan sonra okudum bıransta calısıcam. esının bu ış meslesi tutumunu bılmıyorum. ama erkekler eşlerini her yerde calıstrmak ıstemzler. sahsen bnm eşim oyle. o razı olmadıktan sonra ben o işte haytta calısmam. cunku onlarında dusunduklerı bır takım durumlar var. sen esınle evlenmeden once bu iş meslesinde ne gıbı sozler verdınız yada onun tutumu bence evlenmeden oncede calısmandan yana degıldı. şimdi evlendıkten sonra niye sırf ayrı eve cıkmak ıcın tuttruyosun? yıne calış eşinin razı olabılcegı bır yerde ama ayrı ev dıye tuttrmaktan vazgec artık. cunku eşin sırf bnn ıcın calısmanı bıle ıstemıyo olabılır kii adam istemek zorunda degıl bnce dogru veya yanlıs. adamın fıkrı bu. artık uyup uymamak seın dusuncen
5- ev işleri konusunda sıkayet etmıssın. canım . br yemek tabak fazla koymakla ölmezsin. onlarda senn annen baban. bızım mılletımızın şu sorunu var bence. ene duygumuz tavanda cok egoistiz. onlar senın buyuklerın. artık buyuk kucuk nedır bılmıyoruz eş olmak nedır bılmıyoruz sen eşini aileni rakipmiş gibi görüp onlarla inatlasmaya düşmüssün. burda yuzde yuz sen hatalsn demıyorum ama hatanın fazlası sende nıe ınat edıyosun kayanana-la uzlasma yoluna gıtmek yerıne . madem esını sevıyorsun neden fedakarlık gostermıyrsun. neyın zaferı peşindesin evliik bir oyunmu? yada kimi yıldırmya calısıyorsun anneni mi? sende yarn oburgun kaynana olucaksın. inşaallah senınde kendın gıbı bır gelının olur desem? ve aynı evde oturmak durumunda olursn desem amınmi dersin? lafını geri almı dersin işte su cvbnlA AZDA olsa yanlıslarının farkına varırda esının ve aılesının sana olan saygı ve sevgılerını yıtırmeden hatandan geri dönersin. ve dınıımızde eş hakkı? erkek hakkı? kadın hakkı nedır? okumanı tavsıye ederım. birde bu işin ahiretlik kısmı var. gercekten bız kadınlar cok bencılız cok

Anlamıyorum arkadaş
Bile bile yaptığınız şeylerden bu denli şikayetleri anlamıyorum
Eşinizi evlenmek için zorlamışsınız
Aynı evde yaşamayı siz teklif etmişsiniz
Büyüklerle yaşamanın zorluklarını 10 yaşındaki çocuk bile bilirken
Sanki hiç düşünememiş gibi
Birde sanki eziyet ediyorlarmış gibi anlatmıyormusunuz
Kusurabakmayın
Haklısınız diyemeyeceğim
Eşinizin üzerine gidip bunaltmayın
Sonu iyi olmaz
Biraz sabredin
Çalışmaya izin verene kadar bekleyin

canım ablalarım;
bugün eşimi işe gönderdikten sonra geri yatmadım çok uykum vardı ama gündüz diken üstünde nette olduğum için sizi tercih ettim uyku yerine..ve sizi çok özledim..inanın buraya yazmak bile bana güç verdi sanki hiç böyle olmamıştım...1 saattir yorumları okuyorum tek tek alıntı yapamadım okuduğum yorumlara bu yazımla cevap yazıcam inşallah hatırlayabilidğim kadarıyla..birde net çok yavaş..deli etti beni...
bazı ablalarım demişki köprüyü geçene kadar aileyi kandırmışsın falan...
ben böyle olucağını bilmiyordum ,büyük bir hayal kırıklığı içerisine girdiğim için ayrı ev istedim .
çünkü ben evlenmeden önce kaynanamın böyle yapacağını bilmiyordumm..beni hizmetçi gibi kullanmak istediğini ben gelince kendine özgürlük geleceğini düşündüğünü bilmiyordum..teek bir yemek verme olayı burda okuyarak belki basit gelebilir ablalarım ama onu yaşamaka bambaşka bişey...kendinize yedireiyorsunuz.......evlilik bu muydu...benim çok hayallerim vardı..kaynanamla sorrun yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmiyordu..belkide kördüm görmüyodrum......büyüktür bana yol gösterir dedim ...nazını çekiyorum......beraber oturur muhabbet ederiz derdimi dinler bende onu dinlerim dedim ,tek kelimemi dinlemedi hep kendini anlattı asla kızım bi derdin varmı demedi...oturaklı benim kaynanam anlaşırım ben onla dedim ,çocuk gibi hallerine şahit oldum ...hastalıkta sağlıkta estek oluruz birbirimize dedim ,hasta olan hep o ,benim hiç bi hastalığımı görmedi,beraber yemek yaparız bişeyler öğrenirim dedim, yaptığım yemeği tabağa koymayı çok gördü ...nişanlıyken "her akşam gezersiniz arabayı alırsınız babandan haftasonları falan kafanıza göre takılırsınız" dı her lafı!.... şimdi roller değişti yeni evliyiz gezmeye gitcez arabayı alabilirmiyiz deyince çocuk gibi nazlanıp ama biz şuraya gidecektik gezmeye oldu.....kafana göre takıl istediğin eşyayı istediğin yere koy hiç karışmam kızım sen benim canımsın asla karışmam dı nişanlıyken ,,,şimdi eski bir çay tabağını atayım dedim ,anne çok eskimiş bak yenisi var dedim elimden çekti aldı hayır lazım olur oldu.......kim yeni evli belli değil şimdi....hani biz gezecektik kafamıza göre arablarını verecelerdi ,şimdi kaynanam balayında sanki ....biz ise 40yıllık evli gibi.....ben yokken çok zayıftı ben geldim keyiften kilo aldı gören şaşıyor...ama beni de gören şaşıyor neden bukadar zayıfladın smol bi sıkıntınmı var...............işte buyazdıklarım belki okurken basit görünebilir ama yaşayan insanın içine işliyor ...evet belki bi hataydı cahildim ...şimdi bin pişmanım ama elden ne gelir..sadece akıl almak gelir...
eşime diyorum ki ben rahat değilim mutlu değilim banyo wc herşey sorun diyorum aynen sizin yazdıklarınız gibi....
cevap;hayır rahat ol burası senin evin kendini bunaltma istediğini yap ....(kim anlar ki seni)
seninle başbaşa kalmak her odada istediğimizi yaşamak varken ayrı koca bir cumhuriyet kurmak varken neden bu sığıntılık?
cevap ;odada başbaşayız ya negüzel yaşıyoz işte hepberaber sana ne zararları var ne yapıyolar sana?
baba evimdeyken her isteğimi yapar yerdim hele gece acıkırdım ablamla kalkar makarna yapardık dolma sarardık
ben 1 aydır aç yatıyorum geceleri hep ablamaı anıyorum olsaydı doyururdu beni diye..hesapsız yerdik babam neden yediniz dermiydi hiç...yeyin kızım dodyun yeterkiydi babamın cevabı....ama burda gelinsin geecenin köründe bişeler canım çekse yapsam batar adım gibi biliyorrum ki batar...ablamla arpa şehirye çorbasını çok severdik her gece yapar yerdik gülerdik halimize sonra...ahhh nasısldaa içim ısınırdı onu içince...birde evimin huzuruyla bir kase arpaa şehriyeyle dünyalar benim olurdu...1 aydır içmedim o çorbayı..zaten boğazımdan geçmiyorki bişey...yapmak isteyince şu sevmio bu sevmio başka yap oldu......ah baba evim....yediğim kuru ekmeğin tadına unutamadığım baba evim....eşimin benei hırpalaması aslında tamamen ayrı ev için değildi ama özü o idi..ben kavgadan sonra çöp dökmeye gittim teli almadım ordanda ilrdeki markete doğru gittim ona söylemeden birden çıktım sinirle...geldiğimde çok sinirliydi nasıl benden habersiz çıkıp gidersin dedi o sinirle bir iki bişey daha dedim pişmanım falan odama gittim kapıyı çarptım peşime geldi bi sinirle kolumdan tuttu hırpaladı...
bilmiyorum gerçekten napıcam nasıl durcam bilmiyorum..
büyük bi hayal kırıklığı ...

sen iyi niyetle hayallerle gitmişsin karşılığı sen hizmetçi gibi kullanmak olmuş. Arkadaşlar senin için köprüyü geçene kadar tabirini kullanmışlar ama görünen o ki kayınvaliden de önceden verdiği vaatleri tutmuyor. Bak canım ben düğünüme kadar ancak 1 - 2 ay kv de kalmak zorunda kaldım ama o aylar burnumdan geldi diyebilirim. Çok kötü davranmadılar bana haklarını yiyemem ama sabahın 9 unda görümcenin bu ne zaman kalkıcak lafını işittim doğrusu. Oturmak istesen istediğin gibi oturamazsın, kendini sürekli iş yapmaya mecbur hissedersin vs vs. O anlarda evime dönmeyi o kadar çok istedim ki ona da izin vermediler hatta beni evimden memleketimden cebren ve niza ile kendi evlerine getirdiler ve eşim o anda ailesinin tarafını tuttu. Her ne kadar gündeme getirmesem de hala bu tutumları yüzünden içimde bir kırıklık vardır hem eşime hem de ailesine karşı.

ben küçüğüm köprüyü geçemem ki tek başıma
köprüyü kaynanam geçti
bense tertemiz hayallerimdeki gülllerle donattığım köprüde takılı kaldım şimdi ise o köprüde hergün güllerimin dikenlerinin acısını çekiyorum
ne ileri gidebiliyorum ne geri ortadayım ben yada köprünün başında
benim köprüm mutlu bir yuva kurmaktı
ama bu köprü yanlış bir köprüydü ben göremedim uzaktan hoş göründü bana o güller
şimdi güllleri göremeden dikenlerle mücadele ediyorum
köprüyü sadece kaynanam geçti

eşinin ailesi ile aynı evde oturmak gerçekten zor.. en iyi anne baba bile olsa, bazı yerlerde tıkandığımız noktalar oluyo... bu bi gerçek...
eşin 900 lira maaş alıomuş ve sana şu an ayrı eve çıkamayız demiş... gerçekten bu zamanda 900 lira maaşla ayrı bi eve, kiraya çıkmak imkansız gibi bişey.. kenarda da birikmiş bi paranız olmadığına göre, mecburen oturmak zorundasınız... öncelikle ben bi süre daha aynı evde oturmak zorundayım fikrini kabul etmen lazım.. ayrı ev konusundan uzaklaşıp, onlarla uzlaşma, daha iyi anlaşma çarelerini araman lazım...şu an için imkansızı isteyip durmaman lazım...
sabredeceksin.. evlenmek kolay ama onu sürdürebilmek hiç kolay değil... geçinmek istiyosan, bazı şeyleri görmeyeceksin, duymayacaksın... hepimiz yapıyoruz bunu... herşeye karşılık verirsen, herşeyden şikayet edersen, sürekli nie böle oldu, nasıl kurtulabilirim diye düşünür durursan, o evde ne senin huzurun olur, ne eşinin, ne de eşinin ailesinin... biraz akışına bırak ya... hayatı kendine zehir etme böyle düşüncelerle... elbet bi kapı açılır, istediğine kavuşursun... ama şu an için düşünmen gereken şey, ayrı ev değil, huzursuzluğu en aza indirip, beraber yaşamaya alışmak....

Bence de öyle gözüküyor. Çünkü kayınvaliden rahata ermiş gibi gözüküyor.

Ah şu toplumda gelin her zaman her durumda hizmet etmek zorundadır anlayışı olmasa...

Hani arkadaşlar diyor ya sen orayı yan gelip yatma yeri mi sandın gibisinden. İnan ki bak insan önceki hayatında nasıl yaşıyorsa sonrasında da öyle yaşamak istiyor bunun hayalini kuruyor kimse bunun aksini iddia edemez.

Doğrusu ben kendi evimde bir sabah kahvaltısı bir akşam yemeği hazırlardım, temizliğimi yapardım kendime yetecek kadar hepsi bu kadar işte. İstediğim saatte de yatar, istediğim saatte kalkardım. Ama kv evinde öyle olmuyor. bir baktım burada herkes erken yatmak erken kalkmak zorunda (her sabah söylenerek kalkardım) günde 5-6 öğün yemek hazırlanır yenir ki bulaşığı da ona göre banyo yapmak istersin gecenin bir saatinde yapabilirsin ancak bir de sürekli laf sokan bir küçük görümce velhasıl kelam kabus gibiydi o 2 ay Allah2a şükür altlı üstlü de olsak şimdi kendi evmdeyim. Bir laf etseler bile çıkıveriyorum evime konuşmayıveriyorum günlerce. En azından kapının ayrı olması bile önemli. Kv evinde her ne kadar ayrı odan olsa bile odanda oturduğun her dk gözlerine batar. Seni o yüzden çok iyi anlıyorum canım. Allah yardımcın olsun.

Sen her eşiyle sorun yaşayan gibi aynı hatayı yapıyorsun, kayınvalideni suçluyorsun ama esas sorunun eşin olduğunu görmiyorsun. Tamam, yaptın bir hata, aynı eve çıktın. Ama çalışmak senin elinde. Ne demek "eşim izin vermiyor"?. Çalışmak için eşinin izni gerekmiyor. Eşin senden izin alıyor mu? Ben çalışacağım diyeceksin. Direteceksin. Çalışsan 900 tl de sen alsan 1800 tl eder. Bunun 800ünü yeseniz her ay 1000 lira kenara para koyarsınız. Ama eşinin işine geliyor böyle bir hayat. Sen sanıyor musun ki kayınvaliden senle yaşamaktan çok memnun? Elbet o da rahatsızdır bu durumdan. Kimileri demiş size ayrı ev açsınlar diye. E bugün kiranızı ödeyen yarın çocuğun olunca bez paranızı mı verecek bir de? Bu böyle olmaz. Senin önce eşini büyütmen olgunlaştırman gerekir.
Aynı evde yaşayınca da el mecbur bu dediklerini yapacaksın. Yemektir temizliktir vs. Bak kendin diyorsun görümcem çalışıyor, iş yapmıyor diye. Sen de çalışsan sen de rahat edersin.

kendini çok sıkma
birazda oluruna bırak su akar yolunu bulur...
sürekli olumsuzlukları görerek bu hayat geömez
elbet buradan çıkacağım diye düşün...
birde ailen bu konuda ne düşünüyor
onlara bahsettin mi?

şükrt canım haline kızdığında vine gidebiliyosun
ama ben kızıdğımda sesiz bir gözyaşına sığınıyorum hepsi bu..

eşimi ikna edemiyorm zıt gitsem olmaz ki zaten en nefret ettiği şey ona zıt gitmem.
çalışsan iş mi var sanki diyo
öle kolaymı güzel bi işe girmek diyor ne alırsam alim yeterki çalışim diyorum sinirleniyor ama asla bıkmadan ikna etcem ,etcemde çok sorun yaşıyoruz ozamanda ama yinede elimden geleni yapıcam inşallah

dün telde anneme anlattım bayağa bişeler çok sinirlendi öyle her işi yapma kendisi yapsın bazılarını falan dedi ikna et çıkın bari diyor ikna olmuyor diyorum ozaman sabretcen kızım diyor..çok üzülüyorlar onlara da bişe demek istemiyorm ki...hele babam duysa daha yüzlerine bakmaz ...kalp var zaten allahım sen koru..ama babam demişki kiraya çıkarsa kapısını açmam demiş...ah babam görmüyon ki halimi işte

Son düzenleme:
Canım çalış bul bir iş. Gördüğüm kadarıyla lise mezunusun. Eğer bir de büyükşehirdeysen iş olanağı çok olur senin için. Tezgahtarlık, temizlik bile olsa yap ki temizliğe giden hanımlar gerçekten iyi paralar alıyorlar. Böylece hem kafanı dinlersin hem de para kazanırsın. Hem eşine yardımcı olursun hem de ekonomik özgürlüğün olur.

canım bu işler ben daha küçüçüğüm diyerek çözülmez
küçücüksün ama bak evlenmişsin kayınvalide evine gitmişsiz hata diyip geçiyorsun kayınvalideye yükleniyorsun
yüklenicek en son kişi bu durumda o
hayal dünyan gerçekten çok genişmiş
görümce kayınvalide kayınpeder varken nasıl da mutlu olmayı huzurlu olmayı düşündün ki
sorunu ben böyle hayal etmemiştim beni kandırdılar diyerek çözemezsin olacağı zaten buydu sen görmek istememişsin sadece
daha önce de yazdım ayrı eve çıksanız geçinemezsiniz eşinin maaşı hiçbişeye yetmez
senin sorunun işe başlamakla bi ihtimal çözülür tabi eşin de ona izin verirse
eşin o evde rahat ailesi yanında karısı yanında masraflar az kim ayrı eve çıkmak ister ki
üzgünüm ama gerçekler bunlar
herkes aynı evdeyim diye bi ton laf söylüyor eş ailesine kabul etmeseydin zorla alıp koymadılar sonuçta seni o eve
kabul ettin ve kabul edilen şeylerden 1 ay sonra dönmeye çalışmakta çok hoş olmaz
artık eski devirde değiliz ki neden bu gözü karalık aman evleneyim de varsın 10 kişi aynı evde yaşayım

canım bak çalışma konusuna eşin takmış durumda
peki tekrardan okumana ne diyor?
bulunduğun şehirde olgunlaşma enstitüsü varsa eğer o okula kayıt ol
iki yıl mesleki eğitim alıyorsun
mezun oluncada o meslekte iş bulmana yardımcı oluyorlar
en azından iki yılı bu şekilde değerlendirir sonra mezun olduğun bölümde iş bulursun
evde dura dura kafayı yersin sürekli yaşanılanlar sana batar hale gelir
o tip okullarda evli çocuklu birçok kadın mezun olup iş sahibi oluyor
farklı bir alternatif sana!

Hayır küçük değilsin
Ben 21 imde evlendim evlendikten 6 ay sonra kayınvalidem kısmi felç geçirdi
Kayınbabamda miyopati hastası tek başına işlerini göremiyor
Bunlar Eşimin abisi eltim ve bir çocuklarıyla birlikte hepbirlikte köyde yaşıyorlar.
Ben felç geçirdiğini duyunca işimden ayrıldım türkiyeye döndüm
Hastanede 15 gün tüm bakımını yaptım
İstanbulda ev tuttum hepsini oraya getirdim.
Hem tedavi ettirdim hem tüm ihtiyaçlarını giderdim
Ben yaptım diyorum farkındaysanız çünkü eşim yoktu
O çalışmak zorundaydı tekrar moskovada döndü
6 ay bu şekilde yaşadık.
Hizmetten hiç gocunmam
Her hizmetlerini yaptım.
Ama büyük şehirde yapamadılar köye dönmek istediler annem iyileşince
Yaşlılar köy kokusu olmadan yapamıyorlar.
Zorlukları yokmuydu vardı bile bile yaptım pişmanda değilim ne güzel iyileşti annem
anlattıkların hepsini yaşadım
Onlar tvnin karşısında oturdular yattılar bende yanlarında oturdum sıkıntı yapmadım
Canım çok sıkılırsa babacım kusurabakmazsan ben biraz dinleneceğim derdim odama giderdim ordan internetten bişiler izlerdim
Tatlı dil kullandım hep onları hep sevmeye baktım
Hiç bir olumsuzluğa kötü bakmadım
Hiç bir şeyi zorunda olduğum için yaptığımı düşünmedim
Bu yüzdende pişmanlıklarım olmadı
Tek pişmanlığım eltime biraz yüz vermekti
Kıskanç bir insan şimdi ceremesini annemler çekiyor
Sen onları seversen onlarda seni sever zaten
Görüceksin azıcık annen gibi sarıl kayınvalidene öp
Bak sana nasıl davranacak
Mesafe senin elinde
Böyle daha ilk günden dünyan başına yıkılmış gibi düşünme
Beterinde beteri var mecbursunuz
Bir iş başvurusunda bulun
Kabul edildiğinde eşine bak maaşı şukadar çok rahatlayağız diye söyle ozaman onada hoş gelecek biraz emrivaki olacak artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…