burada hata yok.sadece köprüyü geçene kadar hikayesi var, plan var.yoksa evlenir evlenmez,henüz ortada göze görünür bir durum yokken ayrılma kulisleri yapılmazdı
hayır hata var.
köprüyü gecene kadar olayıyla alakası yok
yani köprüyü gecene kadar ayıya dayı denir hesabı bir alaka ben kuramadım burada
konu sahibinin amacı evlenmekmişti.evlenene kadar herşeyi kabul etmiş.bir söz vardır,sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış diye.hata olsaydı hemen feveran etmeye başlamazdı,hemen ev ayırma derdine düşmezdi.bir süre idare etmeye çalışıırdı
konu sahibinin amacı evlenmekmişti.evlenene kadar herşeyi kabul etmiş.bir söz vardır,sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış diye.hata olsaydı hemen feveran etmeye başlamazdı,hemen ev ayırma derdine düşmezdi.bir süre idare etmeye çalışıırdı
Ben gençliğine veriyorum..Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali aynı evde oturmak cazip gelmişti demekki fakat bu kadar erken şikayetlenmesini anlamlandıramıyorum..Üstelik eşi sabırlı ol diyor ayrı eve çıkmayı oda düşünüyor.Kayınvalidesi bile bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor.Yapması gereken şey eşini seviyorsa ki seviyordur yani sanırım inş öyledir...Eşiyle omuz omuza verip bu sıkıntılı dönemini en az hasarla atlatmak böyle hergünü şikayet sıkıntı içinde geçirmeye devam ederlerse işleri çok zor...
canım ablalarım;
bugün eşimi işe gönderdikten sonra geri yatmadım çok uykum vardı ama gündüz diken üstünde nette olduğum için sizi tercih ettim uyku yerine..ve sizi çok özledim..inanın buraya yazmak bile bana güç verdi sanki hiç böyle olmamıştım...1 saattir yorumları okuyorum tek tek alıntı yapamadım okuduğum yorumlara bu yazımla cevap yazıcam inşallah hatırlayabilidğim kadarıyla..birde net çok yavaş..deli etti beni...
bazı ablalarım demişki köprüyü geçene kadar aileyi kandırmışsın falan...
ben böyle olucağını bilmiyordum ,büyük bir hayal kırıklığı içerisine girdiğim için ayrı ev istedim .
çünkü ben evlenmeden önce kaynanamın böyle yapacağını bilmiyordumm..beni hizmetçi gibi kullanmak istediğini ben gelince kendine özgürlük geleceğini düşündüğünü bilmiyordum..teek bir yemek verme olayı burda okuyarak belki basit gelebilir ablalarım ama onu yaşamaka bambaşka bişey...kendinize yedireiyorsunuz.......evlilik bu muydu...benim çok hayallerim vardı..kaynanamla sorrun yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmiyordu..belkide kördüm görmüyodrum......büyüktür bana yol gösterir dedim ...nazını çekiyorum......beraber oturur muhabbet ederiz derdimi dinler bende onu dinlerim dedim ,tek kelimemi dinlemedi hep kendini anlattı asla kızım bi derdin varmı demedi...oturaklı benim kaynanam anlaşırım ben onla dedim ,çocuk gibi hallerine şahit oldum ...hastalıkta sağlıkta estek oluruz birbirimize dedim ,hasta olan hep o ,benim hiç bi hastalığımı görmedi,beraber yemek yaparız bişeyler öğrenirim dedim, yaptığım yemeği tabağa koymayı çok gördü ...nişanlıyken "her akşam gezersiniz arabayı alırsınız babandan haftasonları falan kafanıza göre takılırsınız" dı her lafı!.... şimdi roller değişti yeni evliyiz gezmeye gitcez arabayı alabilirmiyiz deyince çocuk gibi nazlanıp ama biz şuraya gidecektik gezmeye oldu.....kafana göre takıl istediğin eşyayı istediğin yere koy hiç karışmam kızım sen benim canımsın asla karışmam dı nişanlıyken ,,,şimdi eski bir çay tabağını atayım dedim ,anne çok eskimiş bak yenisi var dedim elimden çekti aldı hayır lazım olur oldu.......kim yeni evli belli değil şimdi....hani biz gezecektik kafamıza göre arablarını verecelerdi ,şimdi kaynanam balayında sanki ....biz ise 40yıllık evli gibi.....ben yokken çok zayıftı ben geldim keyiften kilo aldı gören şaşıyor...ama beni de gören şaşıyor neden bukadar zayıfladın smol bi sıkıntınmı var...............işte buyazdıklarım belki okurken basit görünebilir ama yaşayan insanın içine işliyor ...evet belki bi hataydı cahildim ...şimdi bin pişmanım ama elden ne gelir..sadece akıl almak gelir...
eşime diyorum ki ben rahat değilim mutlu değilim banyo wc herşey sorun diyorum aynen sizin yazdıklarınız gibi....
cevap;hayır rahat ol burası senin evin kendini bunaltma istediğini yap ....(kim anlar ki seni)
seninle başbaşa kalmak her odada istediğimizi yaşamak varken ayrı koca bir cumhuriyet kurmak varken neden bu sığıntılık?
cevap ;odada başbaşayız ya negüzel yaşıyoz işte hepberaber sana ne zararları var ne yapıyolar sana?
baba evimdeyken her isteğimi yapar yerdim hele gece acıkırdım ablamla kalkar makarna yapardık dolma sarardık
ben 1 aydır aç yatıyorum geceleri hep ablamaı anıyorum olsaydı doyururdu beni diye..hesapsız yerdik babam neden yediniz dermiydi hiç...yeyin kızım dodyun yeterkiydi babamın cevabı....ama burda gelinsin geecenin köründe bişeler canım çekse yapsam batar adım gibi biliyorrum ki batar...ablamla arpa şehirye çorbasını çok severdik her gece yapar yerdik gülerdik halimize sonra...ahhh nasısldaa içim ısınırdı onu içince...birde evimin huzuruyla bir kase arpaa şehriyeyle dünyalar benim olurdu...1 aydır içmedim o çorbayı..zaten boğazımdan geçmiyorki bişey...yapmak isteyince şu sevmio bu sevmio başka yap oldu......ah baba evim....yediğim kuru ekmeğin tadına unutamadığım baba evim....eşimin benei hırpalaması aslında tamamen ayrı ev için değildi ama özü o idi..ben kavgadan sonra çöp dökmeye gittim teli almadım ordanda ilrdeki markete doğru gittim ona söylemeden birden çıktım sinirle...geldiğimde çok sinirliydi nasıl benden habersiz çıkıp gidersin dedi o sinirle bir iki bişey daha dedim pişmanım falan odama gittim kapıyı çarptım peşime geldi bi sinirle kolumdan tuttu hırpaladı...
bilmiyorum gerçekten napıcam nasıl durcam bilmiyorum..
büyük bi hayal kırıklığı ...
sen iyi niyetle hayallerle gitmişsin karşılığı sen hizmetçi gibi kullanmak olmuş. Arkadaşlar senin için köprüyü geçene kadar tabirini kullanmışlar ama görünen o ki kayınvaliden de önceden verdiği vaatleri tutmuyor. Bak canım ben düğünüme kadar ancak 1 - 2 ay kv de kalmak zorunda kaldım ama o aylar burnumdan geldi diyebilirim. Çok kötü davranmadılar bana haklarını yiyemem ama sabahın 9 unda görümcenin bu ne zaman kalkıcak lafını işittim doğrusu. Oturmak istesen istediğin gibi oturamazsın, kendini sürekli iş yapmaya mecbur hissedersin vs vs. O anlarda evime dönmeyi o kadar çok istedim ki ona da izin vermediler hatta beni evimden memleketimden cebren ve niza ile kendi evlerine getirdiler ve eşim o anda ailesinin tarafını tuttu. Her ne kadar gündeme getirmesem de hala bu tutumları yüzünden içimde bir kırıklık vardır hem eşime hem de ailesine karşı.
ben küçüğüm köprüyü geçemem ki tek başıma
köprüyü kaynanam geçti
bense tertemiz hayallerimdeki gülllerle donattığım köprüde takılı kaldım şimdi ise o köprüde hergün güllerimin dikenlerinin acısını çekiyorum
ne ileri gidebiliyorum ne geri ortadayım ben yada köprünün başında
benim köprüm mutlu bir yuva kurmaktı
ama bu köprü yanlış bir köprüydü ben göremedim uzaktan hoş göründü bana o güller
şimdi güllleri göremeden dikenlerle mücadele ediyorum
köprüyü sadece kaynanam geçti
Bence de öyle gözüküyor. Çünkü kayınvaliden rahata ermiş gibi gözüküyor.
Ah şu toplumda gelin her zaman her durumda hizmet etmek zorundadır anlayışı olmasa...
Hani arkadaşlar diyor ya sen orayı yan gelip yatma yeri mi sandın gibisinden. İnan ki bak insan önceki hayatında nasıl yaşıyorsa sonrasında da öyle yaşamak istiyor bunun hayalini kuruyor kimse bunun aksini iddia edemez.
Doğrusu ben kendi evimde bir sabah kahvaltısı bir akşam yemeği hazırlardım, temizliğimi yapardım kendime yetecek kadar hepsi bu kadar işte. İstediğim saatte de yatar, istediğim saatte kalkardım. Ama kv evinde öyle olmuyor. bir baktım burada herkes erken yatmak erken kalkmak zorunda (her sabah söylenerek kalkardım) günde 5-6 öğün yemek hazırlanır yenir ki bulaşığı da ona göre banyo yapmak istersin gecenin bir saatinde yapabilirsin ancak bir de sürekli laf sokan bir küçük görümce velhasıl kelam kabus gibiydi o 2 ay Allah2a şükür altlı üstlü de olsak şimdi kendi evmdeyim. Bir laf etseler bile çıkıveriyorum evime konuşmayıveriyorum günlerce. En azından kapının ayrı olması bile önemli. Kv evinde her ne kadar ayrı odan olsa bile odanda oturduğun her dk gözlerine batar. Seni o yüzden çok iyi anlıyorum canım. Allah yardımcın olsun.
Sen her eşiyle sorun yaşayan gibi aynı hatayı yapıyorsun, kayınvalideni suçluyorsun ama esas sorunun eşin olduğunu görmiyorsun. Tamam, yaptın bir hata, aynı eve çıktın. Ama çalışmak senin elinde. Ne demek "eşim izin vermiyor"?. Çalışmak için eşinin izni gerekmiyor. Eşin senden izin alıyor mu? Ben çalışacağım diyeceksin. Direteceksin. Çalışsan 900 tl de sen alsan 1800 tl eder. Bunun 800ünü yeseniz her ay 1000 lira kenara para koyarsınız. Ama eşinin işine geliyor böyle bir hayat. Sen sanıyor musun ki kayınvaliden senle yaşamaktan çok memnun? Elbet o da rahatsızdır bu durumdan. Kimileri demiş size ayrı ev açsınlar diye. E bugün kiranızı ödeyen yarın çocuğun olunca bez paranızı mı verecek bir de? Bu böyle olmaz. Senin önce eşini büyütmen olgunlaştırman gerekir.
Aynı evde yaşayınca da el mecbur bu dediklerini yapacaksın. Yemektir temizliktir vs. Bak kendin diyorsun görümcem çalışıyor, iş yapmıyor diye. Sen de çalışsan sen de rahat edersin.
kendini çok sıkma
birazda oluruna bırak su akar yolunu bulur...
sürekli olumsuzlukları görerek bu hayat geömez
elbet buradan çıkacağım diye düşün...
birde ailen bu konuda ne düşünüyor
onlara bahsettin mi?
köprüyü kaynanam geçti
bense tertemiz hayallerimdeki gülllerle donattığım köprüde takılı kaldım şimdi ise o köprüde hergün güllerimin dikenlerinin acısını çekiyorum
ama bu köprü yanlış bir köprüydü ben göremedim uzaktan hoş göründü bana o güller
köprüyü kaynanam geçti