canım ablalarım;
bugün eşimi işe gönderdikten sonra geri yatmadım çok uykum vardı ama gündüz diken üstünde nette olduğum için sizi tercih ettim uyku yerine..ve sizi çok özledim..inanın buraya yazmak bile bana güç verdi sanki hiç böyle olmamıştım...1 saattir yorumları okuyorum tek tek alıntı yapamadım okuduğum yorumlara bu yazımla cevap yazıcam inşallah hatırlayabilidğim kadarıyla..birde net çok yavaş..deli etti beni...
bazı ablalarım demişki köprüyü geçene kadar aileyi kandırmışsın falan...
ben böyle olucağını bilmiyordum ,büyük bir hayal kırıklığı içerisine girdiğim için ayrı ev istedim .
çünkü ben evlenmeden önce kaynanamın böyle yapacağını bilmiyordumm..beni hizmetçi gibi kullanmak istediğini ben gelince kendine özgürlük geleceğini düşündüğünü bilmiyordum..teek bir yemek verme olayı burda okuyarak belki basit gelebilir ablalarım ama onu yaşamaka bambaşka bişey...kendinize yedireiyorsunuz.......evlilik bu muydu...benim çok hayallerim vardı..kaynanamla sorrun yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmiyordu..belkide kördüm görmüyodrum......büyüktür bana yol gösterir dedim ...nazını çekiyorum......beraber oturur muhabbet ederiz derdimi dinler bende onu dinlerim dedim ,tek kelimemi dinlemedi hep kendini anlattı asla kızım bi derdin varmı demedi...oturaklı benim kaynanam anlaşırım ben onla dedim ,çocuk gibi hallerine şahit oldum ...hastalıkta sağlıkta estek oluruz birbirimize dedim ,hasta olan hep o ,benim hiç bi hastalığımı görmedi,beraber yemek yaparız bişeyler öğrenirim dedim, yaptığım yemeği tabağa koymayı çok gördü ...nişanlıyken "her akşam gezersiniz arabayı alırsınız babandan haftasonları falan kafanıza göre takılırsınız" dı her lafı!.... şimdi roller değişti yeni evliyiz gezmeye gitcez arabayı alabilirmiyiz deyince çocuk gibi nazlanıp ama biz şuraya gidecektik gezmeye oldu.....kafana göre takıl istediğin eşyayı istediğin yere koy hiç karışmam kızım sen benim canımsın asla karışmam dı nişanlıyken ,,,şimdi eski bir çay tabağını atayım dedim ,anne çok eskimiş bak yenisi var dedim elimden çekti aldı hayır lazım olur oldu.......kim yeni evli belli değil şimdi....hani biz gezecektik kafamıza göre arablarını verecelerdi ,şimdi kaynanam balayında sanki ....biz ise 40yıllık evli gibi.....ben yokken çok zayıftı ben geldim keyiften kilo aldı gören şaşıyor...ama beni de gören şaşıyor neden bukadar zayıfladın smol bi sıkıntınmı var...............işte buyazdıklarım belki okurken basit görünebilir ama yaşayan insanın içine işliyor ...evet belki bi hataydı cahildim ...şimdi bin pişmanım ama elden ne gelir..sadece akıl almak gelir...
eşime diyorum ki ben rahat değilim mutlu değilim banyo wc herşey sorun diyorum aynen sizin yazdıklarınız gibi....
cevap;hayır rahat ol burası senin evin kendini bunaltma istediğini yap ....(kim anlar ki seni)
seninle başbaşa kalmak her odada istediğimizi yaşamak varken ayrı koca bir cumhuriyet kurmak varken neden bu sığıntılık?
cevap ;odada başbaşayız ya negüzel yaşıyoz işte hepberaber sana ne zararları var ne yapıyolar sana?
baba evimdeyken her isteğimi yapar yerdim hele gece acıkırdım ablamla kalkar makarna yapardık dolma sarardık
ben 1 aydır aç yatıyorum geceleri hep ablamaı anıyorum olsaydı doyururdu beni diye..hesapsız yerdik babam neden yediniz dermiydi hiç...yeyin kızım dodyun yeterkiydi babamın cevabı....ama burda gelinsin geecenin köründe bişeler canım çekse yapsam batar adım gibi biliyorrum ki batar...ablamla arpa şehirye çorbasını çok severdik her gece yapar yerdik gülerdik halimize sonra...ahhh nasısldaa içim ısınırdı onu içince...birde evimin huzuruyla bir kase arpaa şehriyeyle dünyalar benim olurdu...1 aydır içmedim o çorbayı..zaten boğazımdan geçmiyorki bişey...yapmak isteyince şu sevmio bu sevmio başka yap oldu......ah baba evim....yediğim kuru ekmeğin tadına unutamadığım baba evim....eşimin benei hırpalaması aslında tamamen ayrı ev için değildi ama özü o idi..ben kavgadan sonra çöp dökmeye gittim teli almadım ordanda ilrdeki markete doğru gittim ona söylemeden birden çıktım sinirle...geldiğimde çok sinirliydi nasıl benden habersiz çıkıp gidersin dedi o sinirle bir iki bişey daha dedim pişmanım falan odama gittim kapıyı çarptım peşime geldi bi sinirle kolumdan tuttu hırpaladı...
bilmiyorum gerçekten napıcam nasıl durcam bilmiyorum..
büyük bi hayal kırıklığı ...