benim eşimde böyle. bu yüzden benim bağırıp çağırma gibi bir lüksüm yok. bu konuda ben fedakarlık gösterdim.
bak şimdi aslında haklı olan sensin, beni ara deyip durmuşsun, o ise arkadaşımı gördüm bahanesiyle aramamış. arkadaşının yanında da aramak istememiş çekinmiş.
senin yapacağın sadece şuydu. mağdem o havaalından indi, mağdem dur ben seni aricam dedi. ve sen 2 saat sonra yine aradın ve o muhabete daldık kusura bakma dediyse eğer, aynen şöyle diyecektin: hayatım, çok şükür sağ sağlım havaalına indin. hoşgeldin. yolculuğun nasıl geçti? Beni aramanı beklemiştim. Tamam neyse iyi yapmışsın. Lütfen bir dahaki sefere kısa dan bir alo dersen sevinirim. Biliyorsun allah korusun çocağa birşey olursa, kısa da olsa görüşmelerimiz olması gerek. Tamammı canım? --> böyle dersin kapatırsın.
sonra zaten evet yaa hatun haklı falan der. hatta böylesi durumlarda eşine blöf yap. deki oğlumuz biraz kötüleşti ateşi var gibiydi, korktum, sende aramayınca sinirlendim çağresizlikten falan dersin. birazıcık politik davranmak lazım bazen. anladınmı?? yani yine sen kıskançlık vs gibi birşey yapmıyorsun O nu merak etmiyorsun, sadece çocuğun için anladınmı
böylelikle sen gel demeden, hemen eve gelmek isteyecek. Oğlum gitmek istemedi dersin eşin sorarsa. Benim ne işim var orada, benim yerim burası dersin.
Hem oğlumda kalmak istedi dersin. Hatta bi akşam biliyorum eşin geç geliyor ama akşamı hafif yaparsın, eşini bekleyip sofrayı kurmuş bir vaziyette beklersin.
hadi gel sofra hazır, bizde birşey yemedik seni bekledik dersin. bu altan altan onu bekleyip önemsediğinizi hissettirir.
oğlunla konuşmaların olursa, gel oğlum babanla birlikte yemek yicez falan dersin. Babalığı hissettir duyur ona. buna ihtiyacı var.
Sonra o işteyken Eşini rahatsız dahi etme. günde 1 kez bile konuşuyorsanız, o da senin aramanla oluyorsa, sakın arama!!!! Eşin düşünsün, desinki allah allah hatun günde 1 kez arardı niye aramadıysa falan.
şimdi gel gelelim telefona kırılma mevzusuna. Eşin benim eşim gibi çok öfkeli. önemli olan öfkesini yenmek. her tartışmada bir eşya kırılacaksa (kalbın kırılmasını geçiyorum)
oooohhh çok işimiz var demektir. Yapıcı olmak lazım habire kırıcı değil. Yatağı gittiğinde mesela gece o arkası dönükse elini arkadan at ona sarıl.
Sanki uykuda otomatik yapmışsın gibi olsun. seni hissetmesini sağla :)
sakin ol, onun kölesi gibi davranma. Fakat yumuşak davranmaya bak. sanki evine misafir gelmiş gibi saygıda kusur etme..
ben bunları biliyorum, hala yaşamaktayım. peygamber efendimiz (sav) bile buyurmuş: bir müslüman kardeşimiz, bir müslüman kardeşimizle 3 günden fazla küs durmamalı diye, bırak bunlar evli çift olsun yani.! allah yardımcın olsun canım
inşallah tatlım düzelir herşey karşılıklı.sen kendini kasma artık.okumadığına üzülme,ben geçen sene inanılmaz maddi sıkıntılar çektim ama geçti herşeyin nedeni ve zamanı var.bende çocuk olduktan sonra kurslara gitmeye başladım ünv.sınavına girdim yani hiçbirşey için geç değil,emin ol sen iyi niyetli huzurlu olursan,istediklerin senin ayağına gelicek,sadece sabır.boş gurur yapıpta yuvanı yıkma...
sanırım eşin biraz bunalmış...
şunu unutma kaçan kovalanır...sen biraz kendını geri çek...sakin ol ..fevri davranacagın zaman kendine engel ol yani susmayı ogren
söz gumüşse sukut altındır....
yuzuk olayına gelınce sana blof yapıyor arkadaşım sanırım sen yuzuktak dıye ısrar ettın yada yuzuk takmasını onemsedıgını ona bellı ettın o da sana sınırlendıgı için yuzugu takmayarak senın sılahınla seni vuruyor ..taktik yanii
üzülme en kısa surede herşey yoluna girecektir.
offf ben onu yapsam zaten olay bitecek.önceden hemen arardım birkaç aydır akşamı bekliyorum biraz değiştim bazı şeylerde seni kimse çekmez diyor ama bi o kadarda seviyor daha bu hafta benimle yine evlenirmisin demişti :2:bende sen dedim evlenirim tabi dedi bi anda nefret etmedi benden demi.evt yüzük konusunda inat huyumda çoktur evde dahi unutsa iş yerine gezme bahanesiyle gider verirdim akşamları çıkarıyor hemen eve girince çünkü yoluna girecekmi dersin biz balayında bile kavga eden bir çiftiz 4.5 yılda neler oldu siz hesaplayın.
el işi değilde ev işine sarıyorum nette takılıyorum yemek,çocuk hepsi bitiyor eşim işten 10 da geliyor.çıkıp geziyorumda marketlere gidiyoruz oğlumla ama hiçbirşey bi kahve içtiğin arkadaşın yada ailenin yerini tutmuyorkapımı eşim kapatıp eşim açıyor bende sorun çıkartıyorum evt yanlış ama düzelmemin tek çaresi sanırım iş onun içinde 2 yılım var
senin sorunun bu işte ailenden uzakta olmaya dayanamıyorsun bana göre.ailen sevdiklerin yakınında değil buda seni agresifleştiriyor.yoksa ben burda eşinle ilgili öyle büyük bi problem göremedim.eğer bu şekilde davranmaya devam edersen eşin senden soğur.zaten uzaklaşmaya başlamış.aynı durum benimde başımda aslında ama ben eşimden başka herşeye sarıyorum kafayı.bu arada senide çok iyi anlıyorum arkadaşım insanın ailesinden uzakta olması çok kötü bi durum.
bence senin yapman gereken su sıra evde yokmuşsun gibi davranmak, gerekmedikce konusma, sakın soru sorma ama öyle trip atar gibi de değil. ne bileyim kitap al kendine çocuk uyuyunca çekil köşene kitap oku. eşin yatsın uyusun mesela sen ondan sonra gir yataga. biraz o yalnızlığı yaşat ona aynı ev içinde. bu arada da bakımına eskisinden daha fazla özen göster. eve geldiğinde seni şık bi sekilde görsün. bi yerden sonra o da dayanamaz bence. ben sanmıyorum eşinin bi anda gercekten bitireceğini biraz göz dağı veriyor gibi. kolay mı öyle birden ayrılmak çocuk var ve eşinin yapısı gereği de öyle birine benzemiyor. sadece çok bunalmış, kendini onun yerine koy
konuma cvp veren herkese tşk ediyorum akşam sevdiğim bir arkadaşımla paylaşmıştım durumumu o da allah razı olsun gelmek istedi sonra gece eşleriimzde geldi tabi eşim gayettt soğuk ufak tefek laf çarpıtmalarımız oldu.ben yokken konuşmuşlar bu huyumdan çok bıktığını düzelmeyeceğimi bir sürü derdi varken üstüne gittiğimi evlilikten çok sıkıldığını söylemiş.onlar gidince açmısın tost yapayım dedim hayır dedi ve girdi bişeyler yedi artık delircem arkadaşım diyorki çok bunaltmışsın biraz sana çektirecek.ne yapmak istiyorsun dedim bende istiyorsan gideyim yada ara verelim yada boşanalım bu böyle olmaz dedim.en ufak bi yumuşama yok bu bu boyutta ilk defa oluyor hiçbirşey istemiyorum huzur istiyorum dedi ve sustum yattı şimdi bu arada seni çok seviyorum yapma böyle ok uzatmayalım dedim ama ben seni sevmiyorum böyle anlayışsız bir eşi sevmiyorum dedi gerçekten benden soğudumu eşim benim ayağımı öper hani çok sevdiğini biliyorum ama ne yapmak istiyor sizce
Eşin anlattığın kadarıyla seni seven ailesinin geçimi için çalışan seni dövmeyen aldatmayan bir insan kısacası artıları çok eksileri de var ama unutma ki kimse dört dörtlük değildir.Eşin sana ceza vermek istiyor bir süre sonra barışırsınız da tabi sen uzatmadıkça ama sen bu şekilde sürekli davranırsan eşin sevgiyi dışarda arar.Emin ol ki bulur da hayatta yapmaz deme yapabilir.Bence sen oturup düşünüp bir karar almalısın aldığın bu kararları da bir kağıda yaz.her sinirlendiğin de yada eşine kızdığında da bu yazdıklarını oku emin ol sakinleşeceksin.Kararlarını da mutlaka uygula.....
Şimdi gelelim eşinle barışmak için neler yapabilirsin.Bence eşine çok güzel bir mektup yazabilirsin Davranışının yanlış olduğunu pişman olduğunu bir daha yapmayacağını kendinin de bunaldığın için agresif davrandığını ve onu ne kadar çok sevdiğini artık bu tarz sorunları büyütmeyeceğini anlatan bir mektup yaz fazla da uzun olması eve gelince görebileceği bir yere koy üzerine de canım kocama diye yaz öncelikle onu okumalı sonra güzel bir sofra hazırlarsın onun sevdiği yemeklerden tatlıyı da unutma tatlı yer tatlı konuşursunuz yemekte de konuş güzel güzel......
Ve sakın boşanma lafını kullanma ve eşini bırakıp da küs olarak gitme yanlızlığa alışırsa senin için daha kötü olur.
vicdan azabı çeksin istiyorum bozuk olan ruh halimi bozmaya devam ediyor yanlış insana arkamı yaslamışım olurda bu kadar olmaz.kendime ne yapabilirim ki ona bunu yaşatayım hastanelik olmak istiyorum bu durumu ters çevirmek için
durumu ters çevirmek için illa hastanelikmi olmak gerekiyor hala inat yapıyosun,adamla uğraşmayı bırakıp kendine gelsen en büyük değişmini yapmış olursun.evli bir kadın gibi değil çocuk gibi düşünüyosun.kendini değiştirmek yerine kocanı değiştirmeye çalışıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?