• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ilgili bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum

Unus hanım inanır mısınız annen gelsin konuşalım terapiste gidelim kabul etmek zorundasın dedim “terapistin dediklerini neden hayatıma geçireyim ki aklım yok mu” gibi saçma sapan bir cümle kullandı🥲 şaka gibi değil mi?

Bu konuşmada babana beni kötü gösteremezsin lütfen kitabın ortasından konuşma dedim babası “oğlum nasıl mutlu olursanız öyle yapın kiraya verin bu evi onla kira ödersiniz ama çokta uzağa gitmeyin” dedi kıymetli eşim kendisi için annemle babamın uzakta yaşlanmasını göze aldığım eşim “yok baba sizin altınıza kiracı koyar mıyım? Ben kira ödeyeceğim biraz kıt kanaat geçinmeyi öğrenelim” dedi sonrasında eve gidince kriz geçirdim hastanelik oldum icraat 0

Siz sorununuzu çözemezsiniz bu şekilde. Eşinizin öyle bir niyeti yok en azından. Ne desem bilemedim 🤷‍♀️

Kv uzakta bir şehirde bayramdan sonra gelecek onu bekliyoruz telefonda olmaz diye yüzleşeceğiz soracağım zaten kendisine neden? Diye
Eşim annesinin yaptığını hata olarak nitelendiriyor Meg hanım hata diyor buna ben bu adamı hata olmadığına nasıl inandırabilirim ki çok yazık buna.

Geldi özürler diledi, tek dayanağım sensin iyi kötü herşeyi paylaşacağım seninle sen artık karın olduğunu gör beni ikinci plana atma dedim söz tamam dedi ama annesi konusuna gelince konu annem biraz yavaş gel diyor
Kv ile yuzlesin en iyisi
Oglunun evliligine bu kadar karisacagina hic evlendirmeseydin
Ben gideyim siz ana ogul mutlu mesut yasayin ne dersiniz falan konus ne varsa

kv söyleyin oğlunu emzirmeye devam etsin unutmayın ki ilk 1 sene anne sütü önemli..!

Bunee yaaa okudukça sinir başıma vurdu. Kalkcak beni kayınpederime şikayet edicek, garip anam fln dicek.
Kendi aileni bırakıp onlarla yaşamayı kabul ediceksin. Kv anlaşamıyorsun diye
Kalkcak sana ceza verip seniin ailenle konuşmayacak.

Yani bu dediklerimi eşim yapsaaa büyük konuşmamayım amaaaa evde savaş çıkar büyük ihtimalleee..
bu kadar annesine düşkündü, annesinden ayrılamıyordu niye evlendi bu adam daha büyümemiş çocuk daha beyni.
Her zaman bi adam eşiyle annesinin yerini ayrı koyacak..
Valla kesinlikle eşinin bir derse ihtiyacı varr..

kv söyleyin oğlunu emzirmeye devam etsin unutmayın ki ilk 1 sene anne sütü önemli..!

Bunee yaaa okudukça sinir başıma vurdu. Kalkcak beni kayınpederime şikayet edicek, garip anam fln dicek.
Kendi aileni bırakıp onlarla yaşamayı kabul ediceksin. Kv anlaşamıyorsun diye
Kalkcak sana ceza verip seniin ailenle konuşmayacak.

Yani bu dediklerimi eşim yapsaaa büyük konuşmamayım amaaaa evde savaş çıkar büyük ihtimalleee..
bu kadar annesine düşkündü, annesinden ayrılamıyordu niye evlendi bu adam daha büyümemiş çocuk daha beyni.
Her zaman bi adam eşiyle annesinin yerini ayrı koyacak..
Valla kesinlikle eşinin bir derse ihtiyacı varr..

Ay omzunuzda ağlamak isterdim üç noktasına kadar herşeye katılıyorum.
Annemin bana en ihtiyacı olduğu dönemler de ben yanlarında yokum neden? eşim için değer mi? Soruyorum. Cevaplıyorum asla değmez
Oysa incelik yapıp bir gün annesine dedim oğlunu seviyorsun düşkünsün biliyorum ama inan sizin aranıza girmem/giremem Allahtan korkarım. İstediğin zaman görüşebilirsiniz gezebilirsiniz vakit geçirebilirsiniz dedim ama gel gör ki benden yana asla beklentisi bitmedi bitmeyecek ve eşim annesi için eşini harcayacak duruma gelecek

Merhaba arkadaşlar, bu siteyi uzun zamandır uzaktan takip edenlerdenim oldu ya bende içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak istedim.

İki buçuk yıl önce görüşerek tanışarak görücü usulü ile evlenip başka bir şehire gelin gittim. Kv ile altlı üstlü oturuyorum, bunu hep avantaj olarak güzel bir durum olarak gördüm ama maalesef öyle birşey olmadı. Geniş kalabalık bir aileyiz gerek elitlerimle görümcemle çok iyi anlaşırız ama kv ile eşimden yana dertlerim hiç bitmedi bitmeyecek sanırım.
Çok git gelli bir evlilik oldu bizimkisi sürekli çekip ailemin yanına geldim(eşim ile iletişimsizlik sorunu, derdimi anlatamama sorunu,aile fertlerinden biriyle problemim olsa daha anlatmama korkusu yüzünden) binbir özür ile geri döndüm.
Tam yoluna sokmaya çalışıyoruz tak bir telefon memleketten hal hatır soran biri sohbet sonunda kv nin memleketteki insanlara -evimin pis olduğunu- çarşafları bile onun değiştirdiğini(evliliğimin ilk ayları ailemin evinden döndüğümde çarşafların değiştiğini görüp eşime söylemedim sorun çıkmasın diye şimdi keşke diyorum tabi..) söylediğini öğrendim binbir yeminlerle.
Eşime söyledim inanmadı başta çünkü evlenmeden önce en önemli şeyin aile olduğunu aile içinde ki sırları dışarıya vermememin dedikodu olmamasının gerektiğini ısrarla söyleyen biri olarak annesinin bunu yaptığına inanamadı.
Annesi başka bir şehirde gelince konuşulacak ama mesele o değil kızlar ben kv kızmıyorum bunun sebebi de eşim bu rahatlığı veren otoriteyi kurmayan kendisi.
Ben annenle eskisi gibi olmam dediğimde bende ailenle görüşmem, annen bir türlü sevemedi dediğimde sevdiremedin ne yaptın ki dedi diğer gelinleri ne yapıyorsa daha fazlasını yaptım diyorum yine suçlu oluyorum daha çok şey var da uzatmak istemiyorum.
Ne önerirsiniz? O şehre alışamadım eşimle annesi arasındaki o bağ benim hanımı olduğum düşüncesinin oturmasına bile engel oluyor, eşim benle savaş içinde

Saygılar yaş 29
Sakınçocuk yapma, düzelmiyorsa ve evini taşımıyorsa boşa kurtul , ömrünü yer bunlar...

Ay omzunuzda ağlamak isterdim üç noktasına kadar herşeye katılıyorum.
Annemin bana en ihtiyacı olduğu dönemler de ben yanlarında yokum neden? eşim için değer mi? Soruyorum. Cevaplıyorum asla değmez
Oysa incelik yapıp bir gün annesine dedim oğlunu seviyorsun düşkünsün biliyorum ama inan sizin aranıza girmem/giremem Allahtan korkarım. İstediğin zaman görüşebilirsiniz gezebilirsiniz vakit geçirebilirsiniz dedim ama gel gör ki benden yana asla beklentisi bitmedi bitmeyecek ve eşim annesi için eşini harcayacak duruma gelecek

Ahh 😔
Bencede değmez bu adam için ailenden uzak olduğuna yanarım cidden ..
yeminle böyle kv , bu kadar iyi gelinler nasıl denk geliyor ben anlamıyorum..
bizimkinin üstüne düştükçe bize büyüler yapcak uzak durmamız için yakında.

Valla asla seni hak etmiyorlar..
eşin inşallah kıymetini sonra anlamaz.
Hrkes annesinin az çok potansiyelini bilir ya . Bu adam bildiğin s.laağa yatıyo .
Annesini sevsin , herkes annesini seviyor ama Bu kadar anneci bir adamla ömür geçmez yaa.

Bu adama çocuk yapma şuan asla haketmiyor.

Bence oturt karşına şartlarını sun .. kabul etmiyorsa boşan geç kalmış sayılmasın.
En azından karşına belki seni düşünen biri çıkar böyle adamla kendini yıpratmassın.
Eş kişiside annesinin koynunda yatsın.

Ahh 😔
Bencede değmez bu adam için ailenden uzak olduğuna yanarım cidden ..
yeminle böyle kv , bu kadar iyi gelinler nasıl denk geliyor ben anlamıyorum..
bizimkinin üstüne düştükçe bize büyüler yapcak uzak durmamız için yakında.

Valla asla seni hak etmiyorlar..
eşin inşallah kıymetini sonra anlamaz.
Hrkes annesinin az çok potansiyelini bilir ya . Bu adam bildiğin s.laağa yatıyo .
Annesini sevsin , herkes annesini seviyor ama Bu kadar anneci bir adamla ömür geçmez yaa.

Bu adama çocuk yapma şuan asla haketmiyor.

Bence oturt karşına şartlarını sun .. kabul etmiyorsa boşan geç kalmış sayılmasın.
En azından karşına belki seni düşünen biri çıkar böyle adamla kendini yıpratmassın.
Eş kişiside annesinin koynunda yatsın.
Dedikleriniz de o kadar haklısınız ki beni ağlattınız ben en çok annemin benden KİM İÇİN uzakta yaşlandığını kabul edemiyorum

Altlı üstlü oturunca bazı kv ler kendilerinde sürekli oğlunun evine kafasına göre girip çıkma hakkı görüyorlar, hadi geldin neden çarşaf değiştirmelere falan kalkışılıyor orası artık oğlunla gelininin düzeni. Bu konuda net sınırlar çizilmesi gerekiyor.

Tek merak ettiğim şey altlı üstlü oturmanın nasıl bir avantaj olduğunu düşündünüz başta ?

Altlı üstlü oturunca bazı kv ler kendilerinde sürekli oğlunun evine kafasına göre girip çıkma hakkı görüyorlar, hadi geldin neden çarşaf değiştirmelere falan kalkışılıyor orası artık oğlunla gelininin düzeni. Bu konuda net sınırlar çizilmesi gerekiyor.
Aileme el öpmeye gelmiştik, temizliğimi yapıp geldim zaten sürekli çarşaf havlu değiştiren biriyim eşim döndü bende biraz daha sonrasında döndüm şok oldum değişmiş görünce, kızdım bozuldum ama eşime söylemedim hata bende söylesene neden söylemiyorsun??! Aman yeni gelinim aman araları bozulmasın diye dünyaca sorunu yuttum yuttum hata bende aptallık bende

Tek merak ettiğim şey altlı üstlü oturmanın nasıl bir avantaj olduğunu düşündünüz başta ?
Kayınvalidem çok emektar bir kadın, evlatlarına bakmak için çok çok çabalayan bir kadın nişan sürecinde hiç birşeye karışmayan/ aman siz halledin ben karışmam diyen bir kadındı. Çok çalışkan bir kadın ben ise annesinden uzak yeni evlenen bir kadınım etrafımda hiç çoluk çocuk bakan bir arkadaşım olmadı. Çocuğum olduğunda yardımcı olur, annemi özledikçe ona çıkarım dedim yani ben onu kv olarak değil anne olarak görmeye hazırdım çünkü eşimin abonesiydi

Dedikleriniz de o kadar haklısınız ki beni ağlattınız ben en çok annemin benden KİM İÇİN uzakta yaşlandığını kabul edemiyorum
göz yaşını böyle bir adam için akıtma 🙏🏻..
onlar bilmiyorsa bile biz Kadın olarak kendi değerimizi bilelim. 🙏🏻🌹
Kendine sor ben bunu hakediyormuyum diye.. sonra gerekeni yap🙏🏻

göz yaşını böyle bir adam için akıtma 🙏🏻..
onlar bilmiyorsa bile biz Kadın olarak kendi değerimizi bilelim. 🙏🏻🌹
Kendine sor ben bunu hakediyormuyum diye.. sonra gerekeni yap🙏🏻
Bunu yapacağım ve başaracağım inşallah hiç bir zaman kalbimin ekmeğini yiyorum diye kötü tutmadım ve böyle yetiştirildim maalesef kaybeden ben olmayacağım eşime üzülüyorum onu seviyor ve gerçekten herşeyin en güzelini yapıyordum zor olacak ama olacak çok teşekkür ederim iyi ki varsınız iç sesim oldunuz beni de ağlattınız♥️

Eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup mutlu olan tek bir kişi görmedim. Türk aile yapısı bireyselliği saygısızlık olarak gördüğünden aile apartmanı demek topluca bir aile olarak yaşamak demek. Kayınvalideniz sizi sevmek zorunda değil öncelikle. Siz de onu sevmek zorunda değilsiniz. Karşılıklı saygı göstermeniz yeterli. Bana göre sizin hatanız çok kez evi terk etmek. O evden bir kere çıkıldıysa dönülmemeli. Çocuk oyuncağı olmuş sizde bu durum. Git gel yapa yapa tabi yaşadığınız ile alışamazsınız.

Daha annesi eleştirilince kabullenen bir erkek görmedim. Hatta bir insan görmedim. Eşiniz de sizin annenizi eleştirse siz de savunmaya geçersiniz bence. Yapmanız gereken kayınvalide ile olan probleminizi onun şahsıyla çözmek. Oğlunu dahil etmemek. Bir rahatsızlığınız olduğunda çat çat konuşun. Çarşaf muhabbeti mesela açıkça söyleyin. Sınırlarınızı siz çizeceksiniz.

Kayınvalidem çok emektar bir kadın, evlatlarına bakmak için çok çok çabalayan bir kadın nişan sürecinde hiç birşeye karışmayan/ aman siz halledin ben karışmam diyen bir kadındı. Çok çalışkan bir kadın ben ise annesinden uzak yeni evlenen bir kadınım etrafımda hiç çoluk çocuk bakan bir arkadaşım olmadı. Çocuğum olduğunda yardımcı olur, annemi özledikçe ona çıkarım dedim yani ben onu kv olarak değil anne olarak görmeye hazırdım çünkü eşimin abonesiydi
Üzgünüm ama bana düşünceleriniz hiç sağlıklı gelmedi🥹 annenizi özleyince kv çıkmanız falan. Hiçbir zaman kv anneniz değildir seversiniz saygı duyarsınız samimi olursunuz ama kendi annenizin yerine koymakla hatayı yapmışsınız. Yorumlardan anladığım kadarıyla eşiniz o evden çıkmaz.

Ki problem kayınvalideden çok eşte o sizi babasına şikayet ediyor, hop dur o benim annem diyerek sizi manipüle ediyor. Eşinizde aramalısınız problemleri

Üzgünüm ama bana düşünceleriniz hiç sağlıklı gelmedi🥹 annenizi özleyince kv çıkmanız falan. Hiçbir zaman kv anneniz değildir seversiniz saygı duyarsınız samimi olursunuz ama kendi annenizin yerine koymakla hatayı yapmışsınız. Yorumlardan anladığım kadarıyla eşiniz o evden çıkmaz.

Ki problem kayınvalideden çok eşte o sizi babasına şikayet ediyor, hop dur o benim annem diyerek sizi manipüle ediyor. Eşinizde aramalısınız problemleri
Kesinlikle yosun hanım aslında bende bu konuda yardım istedim sizlerden, kv sorun değil otoriteyi kuramayan iletişim problemi yaşadığım kişi eşim ne yapacağımı bilmiyorum

Kesinlikle yosun hanım aslında bende bu konuda yardım istedim sizlerden, kv sorun değil otoriteyi kuramayan iletişim problemi yaşadığım kişi eşim ne yapacağımı bilmiyorum
Eşinize kesin kararlı konuşun evi ayirmazsa ve annesine sınır koymazsa boşanacağınızı belirtin ve gerekenleri yapın , çocuk olursa sizi hepten tınlamazlar aman iyi korunun hatta bu süreçte eşinize başka yönlerden de sınır koyun( cinsellik ,ilgi vs)

Back